Sezatoarea Canadiana (125)
Raspunsuri - Pagina 13
Podeanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mQQm Cu piscina mie mi-au zis ca nu creste pretul deloc, pt ca in caz de incendiu este sursa de apa chiar si pt pompieri, da' poate am inteles gresit. It's time to eject! Common sense is not so common...[Voltaire] Mom & DJ, 13, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">... |
Ha, ha, poate numai vara ca acum e zapada de juma de metru peste apa (inghetata) din piscina.
Zi-mi si mie mai multe de tratamentul de acnee ca fii'mea nu ma mosteneste la ten.
codritu spune:
Nelia, Octav are TOEFL dat sau l-a acceptat si urmeaza sa-l dea? Eu cred ca o sa ma duc sa ma inscriu acolo asa cum ai zis si apoi ma duc si la Mini Open House ca vad ca de raspuns nu imi mai raspunde la mail si nu vreau sa fie prea tarziu cu procuratul hartiilor. Cum te descurci tu pe site-urile colegiilor ca eu ma pierd imediat, nu prea stiu sa caut, programul la care vreau eu mi-a zis cineva de el ca altfel nu-l gaseam nici pe ala asa ca poate ar fi si ceva programe pe la universitate care m-ar interesa, dar imi prind urechile pe site-uri.
Crema hidaratanta si eu am Cetaphil, am primit-o cadou, o crema pentru piele sensibila si una hidratanta.
si
inacanada2005 spune:
Hello la toata lumea. Diverse probleme m-au tinut departe de sezatoare in ultima perioada, asa ca doar am "spicuit". Insa, cum nu sunt intr-un "mood" bun de scris, ma rezum doar la a intreba daca ne primiti si pe noi la intalnire? Eu pot veni oricand, numai sambata sa fie, mi-e indiferenta locatia, numai ca,e vreo problema daca o iau si pe Thea si...pe sot(ca sa aiba grija de ea )?
Va pup,
Anca
cge spune:
Da, Oana, multumim de mesaj.
Noi vem amandoi copiii inscrisi la dr. Danes.
Asta toamna parca nu lua adulti, dar s-ar putea sa se schimbe.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
oanagabriela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cge Da, Oana, multumim de mesaj. Noi vem amandoi copiii inscrisi la dr. Danes. Asta toamna parca nu lua adulti, dar s-ar putea sa se schimbe. Cristina, mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005 |
Informatia o am de la o colega care s-a dus chiar azi la ea, deci acum ia si adulti.
nelia spune:
Codritu, spune-mi exact ce anume sa caut, ce te-ar interesa sa faci, nu cunosc deloc domeniul tau si nici unul din prieteni nu a avut nevoie de vreun program care sa corespunda pregatirii tale... si incerc sa ma uit si eu sa vad ce programe sint in domeniul tau si unde. Octav stia foarte bine engleza de cind a venit aici, la un moment dat a vrut sa faca kinesiologie tot la McGill si acolo spunea ceva de nivelul de limba, s-a dus si a dat test la ei si la scris si la oral si l-au pus la ultimul nivel scris, l-a facut si cu ala nu a mai trebuit sa dea nici un test nicaieri. Cind s-a inscris la Dawson, chiar in primul an de Canada, pentru AEC-ul facut acolo nu a dat test, doar un interviu si i-a spus ca e ok cu limba, dar fiind continuing education nu i-a cerut si franceza. Deci asta iti spuneam, ca s-ar putea sa afli multe intr-o intilnire cu ei, nu prin telefon si email.
Noi l-am sarbatorit pe tati, am reusit sa fac totusi tortul si i-am cintat, i-au dat fetele cadoul... al meu e mai pe seara, cind se culca plozisorii.
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
Pucku spune:
noi ne-am petrecut seara ascultand asta http://www.imeem.com/groups/-I6eYcl5/music/P2y4I1Jm/camil_petrescu_papuciada/
o ascultam in dementa cand eram copil, super
iar acum ma regalez cu http://www.thetrewsmusic.com/, i-am gasit din intamplare, chiar imi plac, ascult de cand am culcat pitica
Nelia voiam sa te intreb, ca stiu ca tu povesteai odata, de ceva softuri de correctat in franceza....pe langa forma corecta , itzi spune si de ce e asa? ca ce am eu , cel clasic din computator nu-mi spune nica, asa ca gramatica nu-mi intra in cap.
M-am inscris la curs de gramatica, dar m-au pus sa fac si un test , dar cum eu sunt total paralela cu ale gramatici, ma uit la el....si el la mine...
Mi-e nu mi-a placut niciodata gramatica, si nu am studiat o limba din prisma gramatici,
celor care o inteleg
cu montessori, ne-am gandit si noi, din pacare quebecul are legea 101 care spune clar ca limba lor e franceza si pt ca cineva sa obtina un certificat de admisibilitate la scoala engleza tre sa fii studiat in engleza sau parinti....cum steph abea incepe scoala, cade la zero, apoi eu , sau sotul nu am facut elementara in engleza, asa ca nu merge
si nu exista nici o alta scoala cu program englez ca as inscri-o acolo, nici privata, nica....ramane sa vedem daca o sa avem noroc sa intre la clasa internationala daca nu , ma enervbez un pic si vin si la toronto pt 2 luni sa-mi inscriu copilul la scoala ca sa poata fie acceptata apoi aici
Dragaica nu am inca un raspuns pt tine, pe -38 cat au fost dimineata, persoana de la comenzi a fost tintuita acasa, asa ca nu am aflat...maine
la noi incepe carnavalul de iarna vineri, abea asteptam
Maine Steph are Rv la primul ei nettoyage dentar, am emotii, abea astept sa vedem cum se deruleaza
Try in ce consta testul de auditie? si eu vreau sa cer pt Steph, avem Rv pt tubulete joia viitoare, vorbeste tare si mereu parca nu aude
Pupici la copilici, burtici, sanatate la copii bolnaviori si tot ce va doriti
Ah, Nelia La multi ani pt Octav
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
CriPOD spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Podeanu
Ha, ha, poate numai vara ca acum e zapada de juma de metru peste apa (inghetata) din piscina. Zi-mi si mie mai multe de tratamentul de acnee ca fii'mea nu ma mosteneste la ten. Born to shop, forced to work. |
Hey, nu uita ca noi suntem la toronto. Si deci apa din piscina e inghetata doar 2 luni pe an, hihi. Nu stiu, poate or fi lacomit pompierii la cei 150 mii de litri de apa din piscina mea, ce stiu io...
Pt acnee, iti recomand sa mergi la dermatolog daca e mai rebela acneea. Daca insa are un caz foarte usor, incearca in primul rand cu solugel, e "over the counter" si primul pas de incercat oricum, hidrateaza daca incepe, ca se usuca pielea (vorba lui fiu-miu, a ramas celebru la cabinetul dr: "my face corrodes" ). Pt alt tratament deja iti trebuie reteta, asa ca trebuie sa vezi un dr. Sper sa n-aveti batai mari de cap, e tare neplacut. Eu cu unul sunt pe tetraciclina de 8 luni, cu altul pe accutane de doua saptamani, dupa 2 ani de alte incercari si-s stresata cat casa de efectele secundare.
Nelia, la multi ani sotului tau!
Am trecut doar ca am gasit ca a aparut duminica un articol despre scoala progeniturii in Globe & Mail, va pun si voua www.theglobeandmail.com/servlet/story/LAC.20090125.UTS24/TPStory/?query=UTS&pageRequested=all&print=true" target="_blank">linkul. Sper sa nu renunte la burse si nici la traditie, ar fi mare pacat...
mimitete spune:
Pucku, legea 101 este cu mult mai stricta decit ti s-a spus tie. Ca si imigrant, esti obligat sa-ti dai copiii la scoala franceza in Qc (evident publica) indiferent de cite studii in engleza ar fii facut parintii. Sint cazuri celebre de parinti britanici/australieni care nu au fost lasati sa-si inscrie copiii la scoala engleza publica in Qc. Individa care te-a informat pe tine mi se pare neinformata caci respectivul loophole (a face scoala engleza in privat 1 an si nu citeva luni cum ti-a spus ea) a fost inchis acum citiva ani si este un proces care taraganeaza de ani si a ajuns si la curtea suprema unde cred ca din pacate au pierdut. Destul de multa luem facea asta in Qc, suporta 12K un an de zile si pe urma aveau drept la scoala publica in engleza.
Stiu sigur informatia asta de la o doamna care este intr-o astfel de organizatie care inca mai lupta pt drepturile anglofonilor. Scolile engleze in Qc au o problema majora din cazua asta (si alea private si alea publice) deoarece au pierdut multi elevi din cauza asta, pe urma pierd subventiile guvernamentale/provinciale care sint date pe cap de elev s.a.m.d.
Statisticile arata clar ca in doua generatii nu o sa mai aiba elevi la scolile anglofone. Multi parinti anglofoni (nascuti aici) aleg sa isi dea copiii la scoala francofona (privata sau nu) deoarece vor ca si copiii lor sa invete franceza foarte bine deoarece traiesc in Qc iar engleza o au de acasa. Prin asta nepotii lor pierd dreptul de admisibilitate la scoala publica engleza si vor fii obligati sa se duca la scoala franceza desi ei vorbesc engleza in casa.
In fine, pe bune dreptate, procesul a fost intentat de un grup de parinti francofoni (quebecoisi) care challangeaza constitutional faptul ca ei nu au de ales si trebuie sa-si dea copiii la scoala franceza fata de conationalii lor anglofoni (nascuti in aceeasi provincie, platind aceleasi taxe,etc.) care au macar posibilitatea sa aleaga.
try spune:
Pucku, te baga pe tien si copil intr-o camera antifonata, pe el in pune la omasuta sa se joace, tu stai oarecum in spate-lateral. Printr-un geam fumuriu dincol ode care tu nu vezi este tehnoloaga care butoneaza si emite suentele pt copil. Exista 3 variante: i se baga niste elementi in urechiuse (un fel de borne care intra ca mufele de la walkman, doar ca astea intra pe canalul urechii, nu stau la intrare), mai exista varianta casti in caz ca cel mic nu suporta bornele alea si trage mereu de ele (cu adrian a fost durere, n-am reusit sa facem nici u ntest complet cu bornele, tragea de ele continuu) si testarea fara nimic cand sunetele sunt emise-n camera si le auzi si tu. Tehnoloaga da drumul la sunet pe rand in cate-o ureche, la inceput incet si apoi creste sunetul ca intensitate si urmareste cand intoarce copilul capul. Prin incercar irepetate pe diverse frecvente (joase si inalte) se stabileste in felul asta la ce nivel de decibeli incepe sa auda copilul. La stanga si la dreapta copilului, pe pereti sunt cate 2 cutii cu geamuri fumurii (asa, cam de 20x35cm), in fiecare existand cate-o jucarie automata, un iepuras de ex. care bate la toba si face mult zgomot. Dupa ce tehnoloaga testeaza un sunet, dupa cateva secunde se aprinde lumina in cate-o caseta de-aia fumurie si iepurasul incepe sa bata la toba (e ca iepurasul de la duracell). Daca sunetul e testat in urechea stanga, se aprinde o caseta de pe peretele corespondent, adica din stanga. Tehnoloaga il poate de asemenea striga sa vada daca intoarce capul de unde aude numele lui (sunetul e directionat in boxe si intuiesti directia de unde vine, ideea e sa testeze daca intoarce copilul cpaul in directia de unde vine sunetul.
E fun, adrian mereu se bucura sa fie acolo.
Pe langa testul asta auditiv, mai exista si un test de cateva secunde de verificare a presiunii din urechea interioara. I se baga tot asa o borna in fiecare ureche si tehnoloaga da drumul la un test pe calculator de cateva secunde (max 10 sec. pt fiecare ureche) si copilu laude un sunet lung, ca un vajait. Si mai e inca o testare, tot pe calculator, dar dureaza mai mult programul de rulare. Tot asa, se baga borna (nu stiu cu msa-i zic altfel decat borna-element) in urechiusa si programul interpreteaza daca exista probleme de auz.
Asa arata testarile la noi, poate alte cabinete sunt dotate diferit.
Am pus in sfarsit si eu niste poze cu copii ca n-am mai facut-o de mult, dar nici poze prea multe n-am mai facut. Ne-am lenevit de tot la capitolul asta, ce sa ma izic de filmari video.Aici pt cine vrea sa arunce un ochi.
Mai, pe mine ma speriati cu imposibilitatea asta de a-ti da copilul la scoala engleza in QC. Asta dupa mine e o discriminare pe care guvernul federal o trece cu vederea, mi se pare evidenta intentia de eliminare a limbii engleze din peisajul quebecos. Nici aici nu-ti poti da cu una cu doua copilul la scolile pur franceze (adica se studiaza si se vorbeste 100% in franceza), aici au access doar copiii care vorbesc franceza ca limba materna, sau daca unul din parinti e vorbitor de franceza ca limba materna sau daca a studiat in franceza la scoala (nu daca a studiat franceza la scoala). Dar ai access usor la scolile de french immersion, unde se studiaza in ambele limbi.
N-am stiut ca e atat de dificil sa-ti dai copilul la scoala engleza acolo.