Ideea practica pentru parinti

Ideea practica pentru parinti | Autor: ladyinred

Link direct la acest mesaj

Buna seara dragi parinti,

Vreau ca in acest subiect sa ne impartasim din experienta noastra in ceea ce priveste educatia copiilor.
Incep asadar cu experientele mele care, in primul rand, simt ca ma aduc mai aproape de copii mei si care imi dau bucuria ca incet, incet ii indrept spre valorile in care eu cred.
In aceasta seara, avand de lucru la birou,copii evident au stat in fata televizorului la desene.Desi jocurile si jucarile stau ordonat sau dezordonat in camera lor, ar fi in stare sa stea si pana dimineata in fata televizorului, lucru cu care nu sunt deloc de acord.Si mi-a venit IDEEA:am facut pe o coala A4 un caroiaj de cca 20/15 si am scris pe verticala, orizontala si diagonala cuvantul scolar. Restul partratelelor le-am umplut cu celelalte litere ale alfabetului si i-am dat baiatului, care e in clasa a 2a, sa imi gasesca cele 10 cuvinte de "scolar". A fost incantat de provocare, a lasat tv-ul si s-a pus pe treaba, si mi-a cerut inca de 4, 5 ori sa ii creez joculetul...si uite asa cam 1 ora a avut o ocupatie placuta lui, care m-a incantat si pe mine. Surpriza a fost ca fetita de 5 ani si jumatate, a vrut si ea sa faca...dar nu stie multe litere...decat cele din numele ei.....insa nici o problema am compus si pentru ea careuri cu cuvinte simple: ou, oi, mama, ana, mar.
A fost o seara de care sunt mandra.
Aceasta a fost ideea mea practica din aceasta seara.
Va astept si pe voi.
Cu drag.
Ladyinred.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyinred spune:

Buna seara,
Azi mi-a mai venit o idee, si sunt incantata de ea .
Asta pentru ca m-a facut sa ma simt bine si mi-am dat seama ce usor e sa faci sa nu te enervezi...doar daca ai un pic de creativitate...
Mergeam cu cei doi copii la clubul sportiv, la antrenament, si ne am grabeam sa nu intarziem, pietoni fiind. Dar mereu eu ram mai in fata,iar ei deabia daca bagau de seama graba mea, de parca eu trebuia sa fiu cea prezenta la sala. Si degeaba tot ii zoream cu vorba, ca tot trebuia sa ma opresc, sa ii astept, mai ales la trecerile de pietoni. Asa odata, de doua ori......si mi-a venit ideea:"Hai copii, sa zicem ca eu sunt Mos Craciun, iar voi sunteti renii mei. Ma duceti la sala sa vad si eu ce sportivi sunteti?".
Si raspunsul lor a fost rapid"DAAAA, chiar ai si geaca rosie!Sa mergeeeeemmmmm!"
Vreau sa va spun ca ma tineam de rucsaelor lor ce le tineam in spate si au inceput sa alerge, ca la un moment dat le-am dat drumul ca nu ma mai puteam tine dupa ei.
Si evident ...am ajuns la timp...si fara nervi.

O seara placuta.
Ladyinred

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

Oau!
Super tare!
Mie sigur or sa-mi foloseasca ideile tale!
Astept sa mai scrii.

Povestea nasterii printului
Povestea nasterii printului 2 (praslea)
PERLE DE COPII CUMINTI
Poze cu noi

Lumi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

Noi facem foarte multe drumuri. Si avem 2 jocuri pe care le jucam pe drum. Unul este sa spunem cuvinte care incep cu o litera. O data eu, apoi ei. Cel mic de abea acum incepe sa le potriveasca. Alt joc este cel cu mai mic, mai mare. Unul se gandeste la un nr intre 1 si 10. Celalalt spune un nr. Daca e cel l-a care s-a gandit primul, a castigat. Daca nu, cel care se gandise la nr trebuie sa zica daca e mai mare sau mai mic. Castiga daca ghiceste din maxim 3 incercari. Folosim metoda injumatatirii intervalului. Si asa trece timpul. Sper ca am fost coerenta...
Si urmeaza un alt joc, dar inca au fost prea mici pt el: sa zica fiecare un cuvant si urmatorul sa adauge altul spunand pe rand toate cuvintele spuse pana atunci. Jocul asta il juca sotul meu cand era mic. E f bun pt exersarea memoriei.
Si ar mai fi unul cu inventarea unei povesti. Incepe unul povestea, urmatorul continua, si tot asa.

Povestea nasterii printului
Povestea nasterii printului 2 (praslea)
PERLE DE COPII CUMINTI
Poze cu noi

Lumi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Cand am fost cu Ana in spital se plictisea rau si avea o stare proasta, nu stiam ce sa fac sa i se para interesant si sa nu mai zaca. Mai avea o colega de salon de varsta apropiata si am inventat pe loc un joc: eu incepeam sa desenez ceva pe o foaie, iar ele trebuia sa ghiceasca ce desenez. Castiga cea care realiza prima ce vreau sa desenez. Apoi am facut o serbare, mai ales ca asta s-a intamplat de Craciun si amandoua ratasera serbarea de la gradi, fi fiecare trebuia sa cante/recite ce stia.

Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea (21.11.2008)

http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Ideal in 3 sau mai multi:
Unul se gandeste la un verb (pentru cei mai mici o actiune). Ceilalti incearca sa ghiceasca verbul punand intrebari, cel care s-a gandit trebuie sa raspunda doar prin "da" sau "nu". Verbul necunoscut este inlocuit cu verbul imaginar "a tipota" pana la ghicirea lui.
Exemplu practic.
Mami s-a gandit la "a ridica".
Intrebari posibile: "Oamenii tipoteaza?" "Animalele pot tipota?" "Bebelusii pot tipota?" "Se tipoteaza cu unelte?" "Se tipoteaza cu mana (gura/piciorul)?" "E necesara o scoala / cunostinte invatate, etc pentru a tipota?" etc, etc

A fost o buna metoda de a tine 2 copii si 4 adulti ocupati si pe scaunele lor in restaurant :)
In cazul in care sunt suficienti participanti se pot face doua sau mai multe echipe.

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Si eu mai joc cate ceva cu fetita mea,din plictiseala sau cand suntem la drum mai lung.De obicei,ii place sa joace jocul cu silabe si cuvinte-sa spuna un cat mai multe cuvinte care incep cu sunetul A,de ex,sau un cuvant care sa aiba 2 silabe...Sau ma roaga sa ii dau probleme de matematica de tipul:Ana are 5 mere.Tudor ii mai aduce 2 mere.Cate mere are Ana acum?Sunt doar cateva variante care prind si ii fac mare placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyinred spune:

Buna seara,
Ma bucur sa va intalnesc.

Germina, deja am jucat cu ai mei " mai mic, mai mare" si a mers foarte bine. Urmeaza sa le jucam si pe toate celelalte de care ati scris, si va voi spune cum a fost.

Un alt joc antiplictiseala cand drumurile cu masina sunt lungi: "Ce vad?" si copilul descrie un obiect pe care l-a ales din natura: e alb....e pufos....e ca un cartof....etc....ce este? "

o seara placuta.
ladyinred

Mergi la inceput