uleiuri aromatice
Raspunsuri - Pagina 3
maddutz spune:
am uitat sa specific: ulei de musetel, de la favisan.
administrat extern: cosmetic (pe cale externa): ingrijirea tenului, tonic capilar, contra ridurilor, eruptii cutanate, eczeme,rani purulente.
Uleiurile aromatice ajuta la combaterea problemelor tenului.
Uleiurile aromatice sau esentiale sunt extracte din plante . Desi la prima vedere ideea de produs care contine in descriere cuvantul ulei descurajeaza in special persoanele cu un ten gras, uleiurile esentiale au foarte putine lucruri in comun cu uleiurile grase. Ele sunt de fapt esente vegetale si contin forta vitala a plantei din care provin, responsabila pentru efectele benefice asupra pielii. Prin continutul lor bogat in fitohormoni, uleiurile esentiale constituie adevarate tratamente antirid sau seboregulatoare.
Printre uleiurile utilizate frecvent in cosmetica se numara:
Ulei esential de alune - se aplica 3-5 picaturi pe fata curata cu masaj usor atat pe fata, cat si gat, evitand zona ochilor. De regula, se aplica seara, iar pentru rezultate optime se foloseste si dimineata. Recomandat tuturor tipurilor de ten.
Ulei esential de porumb - se aplica dimineata si seara pe fata si gat dupa demachiere si tonifiere. Recomandat pentru toate tipurile de ten chiar si pentru cel sensibil, dupa interventii cu laser, peelinguri si dermoabraziuni.
Ulei esential de morcov controleaza secretia de grasime din zona T.
Ulei esential de gardenie se aplica dimineata si seara pe toata fata si pe gat dupa ce fata a fost curatata in prealabil. Ajuta la inchiderea porilor.
(sursa: http://www.apropo.ro/cash-out/girl-s-corner/frumusete/uleiuri-esentiale-pentru-un-ten-frumos-3047038)
puteti citi si pe http://www.csid.ro/beauty/alege-uleiuri-esentiale-pentru-frumusetea-tenului-2961883/
maddutz spune:
sanziana72 uleiuri naturale sunt cele de la favisan si fares. sau, cel putin, mie asa imi place sa cred.
RazaDeSoare spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui maddutz am uitat sa specific: ulei de musetel, de la favisan. administrat extern: cosmetic (pe cale externa): ingrijirea tenului, tonic capilar, contra ridurilor, eruptii cutanate, eczeme,rani purulente. Uleiurile aromatice ajuta la combaterea problemelor tenului. Uleiurile aromatice sau esentiale sunt extracte din plante . Desi la prima vedere ideea de produs care contine in descriere cuvantul ulei descurajeaza in special persoanele cu un ten gras, uleiurile esentiale au foarte putine lucruri in comun cu uleiurile grase. Ele sunt de fapt esente vegetale si contin forta vitala a plantei din care provin, responsabila pentru efectele benefice asupra pielii. Prin continutul lor bogat in fitohormoni, uleiurile esentiale constituie adevarate tratamente antirid sau seboregulatoare. Printre uleiurile utilizate frecvent in cosmetica se numara: Ulei esential de alune - se aplica 3-5 picaturi pe fata curata cu masaj usor atat pe fata, cat si gat, evitand zona ochilor. De regula, se aplica seara, iar pentru rezultate optime se foloseste si dimineata. Recomandat tuturor tipurilor de ten. Ulei esential de porumb - se aplica dimineata si seara pe fata si gat dupa demachiere si tonifiere. Recomandat pentru toate tipurile de ten chiar si pentru cel sensibil, dupa interventii cu laser, peelinguri si dermoabraziuni. Ulei esential de morcov controleaza secretia de grasime din zona T. Ulei esential de gardenie se aplica dimineata si seara pe toata fata si pe gat dupa ce fata a fost curatata in prealabil. Ajuta la inchiderea porilor. (sursa: http://www.apropo.ro/cash-out/girl-s-corner/frumusete/uleiuri-esentiale-pentru-un-ten-frumos-3047038) puteti citi si pe http://www.csid.ro/beauty/alege-uleiuri-esentiale-pentru-frumusetea-tenului-2961883/ Viata nu se masoara in anii pe care ii traim..., ci prin cantitatea de fericire care ne-a fost data |
Am notat.
alinadel spune:
Si eu am descoperit minunata lume a uleiurilor esentiale si le folosesc in sapunurile pe care le fac. De cand am nascut nu mai suport mirosurile chimice, iar uleiurile esentiale sunt o alternativa sanatoasa. E adevarat ca daca nu sunt folosite corespunzator pot face mult rau, asa ca mare atentie! Eu folosesc uleiurile esentiale produse de Fares si sunt multumita.
www..blogspot.com
Loma spune:
off topic, cautand ceva prin arhiva am dat de subiectul asta..

As vrea sa continuam subiectul, sunt f. interesata si chiar am ceva experienta, eu folosesc uleiurile esentiale zilnic, si in casa dar si in creme, lotiuni, sampoane, gel de dus...
Incepand de acum, cum se raceste afara, incepe si sezonul gripelor, racelilor, nas infundat, sinusuri congestionate, folosesc un amestec de uleiuri esentiale pt. a combate virusi, alergii si pentru a raspandi un miros extrem de placut in casa. Pun cateva picaturi de ulei esential de eucalipt, lamaie si rozmarin, intr-o candeluta (speciala de aromaterapie) cu putina apa si aprin o lumanare din acelea mici de ceai. Aceasta combinatie desfunda nasul f. bine, si chiar dezinfecteaza camera daca a fost contaminata de cineva cu gripe, raceli....
Loma spune:
Uitasem sa precizez ca numai uleiurile volatile (esentiale) pure 100% au calitatea asta. Atunci cand le cumparati sa va asigurati ca sunt autentice, nu sintetice obtinute prin cai dubioase.
Cum se verifica uleiul esential daca este pur?, se pune pe un servetel de bucatarie, gen Bounty, cateva picaturi de ulei esential, dupa cel mult 10 ore se verifica servetelul, daca servetelul este uscat si fara nici o pata de grasime, atunci uleiul este autentic, daca au ramas pete de grasime ca de ulei vegetal, atunci nu este ulei esential, este altceva.
Pentru ca uleiurile esentiale sunt scumpe in general, multi le altereaza.
sanziana72 spune:
Loma, daca tot spui ca te pricepi putin as avea nevoie de o idee.
De vreo luna fiica are nasul infundat noaptea si nu prea poate respira. I-am dat ce tratament, dar nici nu evolueaza, nici nu ii trece. La inceput ii curgea nasul si ziua, acum nu ii mai curge.
Iar azi noapte, din cauza ca respira pe gura, a inceput sa si tuseasca (i se usuca gatul).
Ai idee ce as putea sa pun in camera ca sa ii ajute?
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
Loma spune:
Sanziana, in primul rand cati ani are fetita, daca e prea mica... se folosesc cantitati f. mici. de uleiuri esentiale.
1. Ar fi bun un humidifier (vaporizator) cu un dispozitiv special unde poti pune uleiuri esentiale, sau
2. Incalzesti niste apa intr-o oala mica (cam 2-3 cani de apa), apoi duci oala in camera fetitei si pui cate o picatura sau doua de ulei esential de lamaie, eucalipt si de ulei de lavanda. Uleiurile esentiale le poti apoi folosi prin rotatie, urmatoarea seara, poti folosi, eucalipt, rozmarin si lavanda, apoi ulei de cimbru, lamaie, brad, apoi ulei de ienupar, brad si lamaie, apoi ulei de tea tree (arbore de ceai), lamaie si eucalipt. De regula se folosesc in combinatie de cate 3 pt. ca isi maresc potenta; sau
3. Amesteci in 5 parti egale urmatoarele uleiuri: eucalipt, lavanda, rozmarin, lamaie si tea tree, apoi pui 1 picatura, max 2, din aceasta combinatie de uleiuri pe o bucatica de vata si o pui sub fata de perna a fetitei, astfel incat toata noaptea se raspandeste un miros placut dar si cu efect terapeutic deosebit; sau
4. o alifie pt. frunte, nas (recomandata cand ai sinusuri infundate, nas infundat, simptome de raceala). Asta nu o recomand la copii sub 5 ani. Cam la 30g crema, sau 30ml ulei vegetal, pui cate 2 picaturi din urmatoarele uleiuri esentiale: menta piperata, eucalipt, busuioc si marjoram. Amesteci bine crema cu uleiurile apoi aplici un strat subtire pe frunte si nas. Se evita contactul cu ochii.
Pt. adulti poti pune cate 6 picaturi din fiecare ulei esential de mai sus in 20g. crema. Dupa aplicare e bine sa nu iesi din casa pt. ca menta si eucaliptul dau un cooling efect (frig) in zona sinusurilor. Desfunda instantaneu nasul, si chiar inlatura durerile de cap extraordinar de bine, numai si prin inhalarea profunda a acestei creme.
Edit ca am pus mg. in loc de grame. Lol
sanziana72 spune:
Multumesc
, fetita are 5 ani.
Acum trebuie sa ma duc sa caut uleiurile. Cred ca am doar lamaie in casa.
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
Loma spune:
Revin cu o precizare, eucaliptul nu este recomandat la persoanele cu epilepsie, poate declansa o criza epileptica.