Bucurii de sept-oct 2006 (156)
Raspunsuri - Pagina 8

festina spune:
Buna dragelor
Saptamana trecuta am fost la un curs si prin urmare nu am reusit deloc sa mai dau pe la voi. Azi am recuperat cu cititul.
In primul rand multa sanatate bolnaviorilor, o pentru Maria de Lexi si Dariutza de CristinaGoji. De asemenea, ma bucur ca nu s-a confirmat meningita la Sebicu de Mexxa si sper sa se infirme si diagnosticul Dariei de Roxana.
La multi ani, Roxana! Esti o mamica puternica si vei vedea ca totul va fi bine!
Beatrix, cand am auzit de masacrul acela de la cresa din Belgia m-a strabatut un fior stiind ca si Eric e la cresa. Ma bucur ca sunteti bine.
Ramo, ma bucur ca functioneaza si la Patry Humana Milchzucker. La noi nu a dat dependenta.
Xandrinne, multa rabdare cu operatiunea olitza
Lilina, suuuuuuper pozele de la revelion!
Eu nu ii mai dau la Raducu nici vigantol de la un an jumate iar vitamine nu i-am dat niciodata. Calciu i-am mai dat din 3 in 3 luni pana la un an jumate cred. Nici analize nu i-am facut niciodata, deci nu stiu daca ar avea carente de calciu/vitamine. In schimb e sanatos, nu a racit decat in forme f usoare, deci fara sa fie nevoie sa apelam la antibiotice.
Raducu bea lapte Parmalat de crestere 1-3 ani, e singurul pe care l-a acceptat cat de cat si mai mananca si acum cereale cu lapte de la Humana. Intrebare: ce fel de cereale mai dati copiilor? Oare e prea mare sa-i mai dau cereale cu lapte de la Humana, pe ele scrie doar ca se dau de la 6 luni, nu si pana la ce varsta .
Despre decalotare ... noi nu l-am decalotat sa zicem 'in intregime', nu stiu daca e bine sau nu, am tot citit pe net si parerile sunt atat de impartite ... poate e o coincidenta, dar la o ultima incercare de decalotare, desi Raducu nu a dat semne ca l-ar fi durut, a urmat o perioada de vreo doua saptamani in care Raducu a mai scapat pipi in pantaloni, sau spunea prea tarziu cand vrea sa faca la olita. Lilina nu e si cazul vostru? Am vazut ca si Mirabela a avut o pb asemanatoare dar a necesitat tratament cu antispastice, nu-i asa? Nu stiu daca am retinut bine. Oricum, ma intereseaza si pe mine f tare subiectul asta, deci mamici de baietei, eventual si de baietei mai mari asteptam si parerea voastra.
Va pup pe toate

tasia spune:
Adina probabil functioneaza telepatia mamicilor cu Fabieni tu esti insa dupa parerea mea o eroina, sa ai 2 copii de aceasi varsta? Eu as fi plecat de acasa....
lilina vigantol luam 4 picaturi/zi, asta pentru ca e blond, zice dr si asimileaza mai greu vit. D. Decalotarea o fac rar acum, probabil odata/saptamana. Nu prea vad rostul sa o fac des din moment ce cucul e frumos
Cand Fabi face crize sau arunca jucarii, il ignor, ii spun ca nu mai vorbesc cu el si nu mai vreau sa-l vad. Asta functioneaza cel mai bine. cand incercam sa-l pun la colt facea ca trenul in gara, urla, arunca cu jucarii in noi.
multumesc lexi
Anastasia, mamica de Mario-Fabian (25.09.2006)
pozele noastre

anangel_lexi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui festina Beatrix, cand am auzit de masacrul acela de la cresa din Belgia m-a strabatut un fior stiind ca si Eric e la cresa. Ma bucur ca sunteti bine. ![]() Daniela mamica lui Raducu (25.10.2006) |
Da, da, si noi ne-am ingrozit, chiar m-a pus sotul s-o sun pe Beatrix, dar am zis ca nu are rost sa ii alimentez eventualele temeri.
Eu tot nu pot intelege cum a putut intra acea persoana in gradinita. Nu ar trebui ca gradinitele, cresele, chiar si scolile sa fie incuiate??? Eu tin minte ca atat in generala cat si in liceu, in timpul orelor, usa de la intrare era incuiata, daca trebuia neaparat sa iasa cineva, ii deschidea paznicul iar daca cineva vroia sa intre, trebuia sa-si lase datele din buletin si sa spuna pe cine cauta.
Multumim pentru urarile de sanatate!

Din ce in ce mai mare

tasia spune:
lilina am uitat sa mention ez ca-i dau si Septilin. Cand se termina sticla de Septilin ii dau ImunoBaby. Cocoselul este total decalotat? adica tras de tot? poate il doare pentru ca nu l-ai mai decalotat de ceva timp...nu stiu..ma gandesc....
roxana La multi ani ! fii puternica, cei mici au nevoie de tine. Ma rog sa fie totul bine, toate stim cat de greu si trist este sa copilul bolnavior
festina nu va recomandat niciodata doctorul analize de rutina? hemograma? ma gandesc ca trebuie facute chiar daca copilul arata bine si nu raceste. Fabi a fost decalotat total de pediatra, inainte de un an.

flavia ramona spune:
Lilina, eu ii dau Vigantol, 2 picaturi/zi, in lunile cu R. Asa mi-a zis pediatra mai demult.
Despre decalotare, mie mi l-au decalotat in spital, fara sa stiu, asa ca acum il spal bine la fiecare baita sau dus. Nu am vazut semne ca l-ar deranja.
Ramomar, i-am tot promis Cristinei ca ajung din nou la ea si acum a fost asa pe nepusa masa, ca abia sambata seara am stiut ca pot merge si ea, fata simtita, nu a mai zis ca nu ma primeste, ce sa faca .
Tanima, vad ca voi ne intreceti, aveti un Duracell mai ¨performant¨.
Xandrutza, sa stii ca si noi am avut o perioada ca a voastra acum vreo 2 luni, cand zicea dupa ce facea pipi si parca imi facea numa in ciuda. A durat cam 3 saptamani toata treaba si de atunci nu am mai avut probleme deloc.
Roxana iti doresc sa ai multa putere sa treceti peste incercarea asta si sa aflati vesti bune cat mai curand. La multi ani!
Festina, Bogdan inca mananca cereale de bebelasi, ii plac mult, dar mananca si alte feluri de cereale simple, cu miere, etc., insa le mananca goale, nu le vrea cu lapte.

AdinaF spune:
Roxana, LA MULTI ANI!, multi ani fericitzi alaturi de familia ta simpatica!. Sanatate multa Dariei, chiar ca nu scapatzi de una, datzi in alta, sper sa se rupa odata shirul ghinioanelor.
lexi, merci de info, casutza aceea cu "Alte optziuni" n-am gasit-o, de, vederea proasta. Apropos, v-ati opaerat careva ochii cu laser, in Romania? Daca da pls info pe Privat .
Pupam bolnavioara. Ai noroc macar ca mananca, au mei au refuzat 10 zile si mancare, si fructe, si tot, doar lichide au baut.
tasia, nu-s eu chiar asa eroina, cum spuneam ai mei trec unul dupa celalalt prin crizele aferente varstei ( sau nu), uite de exemplu ieri m-a adus Alex intr-o asemenea situatzie inainte de nani, incat a trebuit sa-i scot pijamaua si sa-l imbrac in blugi si pulover pe gat (la dorintza Mariei Sale) (pacat ca nu l-am fotografiat), si asa l-am depozitat in pat. dupa o ora am mers la el si l-am schimbat in somn, era transpirat ca un ogar. A, si maica-mea e mai mult aici decat in Ro .
Oricum, eu vad numai avantaje prin faptul ca au aceeasi varsta, se joaca f. frumos impreuna, azi de ex am fost la o ferma de animale, si alergau amandoi dupa 3 pauni, si strigau ,pe germana, ca doar erau pauni nemtzeshti : "Hei, unde fugitzi, haideti inapoi, prinde Fabi de coada!"
tanima, a mai ramas asa putzin timp, eu sincer tot ma intreb cum te vei descurca cccu 2 copii, daca spui ca Rares e asa dificil, o sa ai putzin ajutor la inceput macar? Oricum, nervi de otzel itzi doresc.
beatrix, si eu m-am gandit la voi cand am vazut stirea resp, bine ca suntetzi ok. Distractzie placuta in weekend si multe poze asteptam!

CristinaGoji spune:
Citat: |
citat din mesajul lui flavia ramona Ramomar, i-am tot promis Cristinei ca ajung din nou la ea si acum a fost asa pe nepusa masa, ca abia sambata seara am stiut ca pot merge si ea, fata simtita, nu a mai zis ca nu ma primeste, ce sa faca ![]() |
Vezi ca pui bota imediat pe tine

In alta ordine de idei, ma bucur ca te vad aici, poate le aduci si pe celelalte Aradence minunate dupa tine

Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria
"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
Author unknown

AdinaF spune:
Stitzi ca ma plangeam acum cateva zile, cum ma dispera faptul ca ai mei nu se impotrivesc atunci cand li se iau jucariile, de fapt pe mine nu asta ma deranjeaza cel mai tare cat comentariile incurajatoare ale unor mamici, de genul: "lasa, bine ca sunt infiptzi, ca asa trebuie sa fie in viatza, bagaciosi si sa stie sa dea din coate ..." si le mai si sclipesc ochii de mandrie, si probabil mai si povestesc ce "pampalai" sunt ai mei... si mi-e ciuda pe mine pt ca saracii mei copilasi nu fac decat ceea ce au auzit de la mine de cand au inceput sa tzina obiecte in mana: lasa-l si pe el cu jucaria ta, asteapta-ti randul, o primesti curand inapoi, nu va lovitzi, nu va muscatzi etc.
Asta e, daca stiam ca majoritatea isi antreneaza de-acum copiii pt jocurile olimpice, poate procedam si eu altfel ...
A, si eu decalotez de 2 ori pe saptamana cand facem baie , sub apa, nu-i doare deloc, si le dau inca tablete cu fluor.
O seara faina va doresc!

tasia spune:
Adina nu ma indoiesc ca sunt multe avantaje in a avea copilasii de aceasi varsta, ir pentru ei cred ca este o adevarata bucurie insa e greu pentru tine chiar daca te ajuta mama ta. Cel putin mie imi este greu doar cu unul, abia reusesc sa citesc cateva pagini dintr-o carte intr-o saptamana intreaga. ma simt dump
de coafor, manehiura, sala...nici nu mai zic ajung foooarte rar pe acolo
mie nu-mi ajunge o zi intreaga sa termin treburile prin casa, in fiecare zi e ceva de facut, calcat, spalat, gatit.. Eu nu m-as fi descurcat cu 2 never ever. Poate mai fac un bebe cand mai creste Fabi, ca sa ma inteleg cu el.
Cat despre piticii tai cuminti, cred ca este normal sa se manifeste asa cum au invatat si au vazut in familie. (desi sunt cazuri cand parintii sunt calmi, iar copilul rau si isteric) Si chiar nu cred ca este un lucru negativ. In viata trebuie sa fii smart si sa ai noroc nu sa fii violent. Refuz sa cred ca cineva spune de ai tai ca sunt "pampalai". Copii se mai si schimba

CristinaGoji spune:
Neatza, haideti la !
Adina eu cred ca o sa se schimbe lucrurile cu flacaii tai pe cand o sa mearga la gradinita, cel putin la Vladut asa s-a intamplat.El era destul de pacifist, daca-i lua cineva jucaria plangea si venea la mine suparat. Ei, dupa ce a mers la cresa s-a schimbat , a inceput sa impinga, sa traga. Probabil ca acolo, fiind pe cont propriu a trebuit sa se descurce
. Eu una nu vad nimic rau in a fi ca si ai tai. Mai ales ca sunt 2, o sa comploteze impotriva celorlalti, o sa vezi ce descurcareti o sa devina mai tarziu, cand vor mai creste putin si-si vor da seama ce putere au daca actioneaza impreuna.
Cat despre operatia cu laser, acum cativa ani buni un prieten de-al nostru si-a facut aici, la Cluj si a zis ca pregatirea pentru operatie este ingrozitoare, adica foarte dureroasa si dca ar fi sa mai aleaga o data nu si-ar mai face-o in veci. Dar el e barbat
, poate ca percepe altfel durerea.
Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria
"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
Author unknown