Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (40)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Dyanira fii sigura ca sunt multe mamici la primul copil care trec/au trecut prin asa ceva. Nu esti cu nimic mai prejos decat alte mamici si sigur esti cea mai buna mamica pentru copilul tau. Din nefericire, cum ziceau si celelalte mamici bebelusii preiau din starea ta de agitatie si e un cerc vicios. La Serban de multe ori seara se intampla sa urle ca disperatul la mine, eu eram varza si cand il lua sotul meu in 3-10 minute il linistea. Incearca sa iei o pauza cand vine sotul de la serviciu, sa-l lasi o ora cu puiutul si tu sa faci o baie relaxanta ceva, sa dormi sau orice altceva te relaxeaza. Sau vorbeste cu mama/soacra/ vreo pritena sa vina sa te ajute din cand in cand, atunci cand pot.

Kllemi fetita mea facea asa pana acum vreo luna doua cand am inceput sa o socializez mai mult. Incearca eventual la inceput sa vina persoane noi la tine acasa, sa se obisnuiasca cu ele cu tine de fata sau sa mergi in vizita si sa stai impreuna cu ea o sa vezi ca in scurt timp o sa se obisnuiasca. Iar cu laptele daca n-ai avea lapte deloc cum spui tu cred ca ar urla fata ca din gura de sarpe. Dar este adevarat, lactatia se poate diminua si de la o ora la alta din motive diferite: oboseala, suparare etc. Si mie mi se intampla sa am zile mai bune si zile mai rele, perioade din zi la fel dar lapte este. Si alaptez exclusiv, nu mi-au curs sanii decat de vreo 5 ori iar fata ia constant in greutate 800 gr-1 kg pe luna din luna 2 si pana acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Valeu, fetele, da' ce-ati mai scris....!!! mi-a luat o ora sa recuperez... of... motivul pentru care venim la raport tarziu... nu, nu este MONOPOLY, ca n-am mai jucat de ieri de cand v-am spus ca o sa joc... am alte motive si anume: aseara culcat cu greu bebei pe la 23.00 si apoi trezit pentru papa la 01.30, la 02.30, la 03.30, la 04.30 si intr-un final la 07.00, cand trezit de tot pana mai acu'.... of, apoi zombie fiind am iesit cu ei afara, si cand am aterizat acasa m-a apucat asa o harnicie si am facut curat, pus masina de spalat.... am avut noroc ca dorm hunii, sper sa ii tina.

Am multe de spus, dar revin cu mesaje, vroiam acum s-o incurajez si eu pe Dyanira... ce sa-ti spun decat ca te inteleg perfect! nu esti o mama rea, nici pe departe, e normal zic... incearca totusi sa gasesti ceva momente si ptr tine, chiar daca asta inseamna doar o ora de baie relaxanta, altfel... nu tine, crede-ma pe cuvant! Imi pare rau, sunt alaturi de tine si daca te pot ajuta cu ceva, sa spui....

Luminita
de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26 septembrie 2008

Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…

CLIP DE CLIP poze cu gemenei dulci povestea noastra
GHIDUL MAMEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa.g spune:

Buna ziua si de la noi.

Eu azi am calcat rufele lui bb - 4 sarme , am spalat toate jucariile , inclusiv salteluta (insulita tropicala) pe care ma chinuiam de luni dar lenea era prea mare...
Am recuperat ceea ce ati scris, deci:

nerantula – multumim de aprecieri . Daca l-as lasa sa stea in fundulet si sa-l pozez toata ziua ce bine ar fi… ma chinui sa-l fac sa stea culcat
Giuliana – pupici pt tine si scumpul de Edi. Deci la noi a tinut faza cu ruga in timpul sarcinii ... suntem niste norocoase.
Khristin – pupici multi .Sunt mandra, intr-adevar dar nu cred ca mai mandra decat oricare alta mamica de aici de puiul ei. Succes cu biberonul – sper ca peste o luna sa fie deja invatat cu el.. Te invidiez ca o sa cununi.. si eu vreau!!!!!!
Nikolici – draga mea cuscra tare mult ma bucur sa aud ca inca va place de noi – asta inseamna ca la vara veniti sa ii bronzam pe bebelusi, nu? Te rog, vrem si noi poze noi cu iubita noastra, pana si tati m-a intrebat ieri daca nu ai mai pus poze cu Karinuta.
Babytza, anca – pupici multi pt voi
July – super Maia cum papa ea acolo…Cred ca esti una din cele mai fericite mamici cu o bebelina asa papacioasa.
Andy_p – pupici pt voi. Si noi am fost ieri sa depunem dosarele pt alocatie si indemnizatie dar n-am rezolvat nimic. Pt a doua oara ne-a intors cu dosarul .. iar mi-au gresit adeverinta de la munca. Acum astept sa-mi trimita iar alta de la Bucuresti .
dyanira – un buchet mare de flori pt tine

pupam toate mamicile fara exceptie

de Edwin
www.flickr.com/photos/25613544@N08/?saved=1" target="_blank">noi trei

Mergi la inceput

Ada, pup pe Raducu, LA MULTI ANI si lui si celorlalti sarbatori de azi! Imi pare rau de episodul si spaima prin care ai trecut, dar bine ca mergi la neurolog cu el. Nush ce sa-ti zic de encefalo, chiar daca nu e 100% safe, eu zic ca din 2 rele mai bine alegi pe cea mai mica... multa sanatate!

Babytza, ma bucur ca piciul e bine, cucul intreg, teafar si nevatamat. Vroiam sa te intreb ceva: tu zicea ca ii dai lui Davidutu o pic lamaie cand sughita, nu? Cum i-o dai? Cu lingurita, in lapte, in gurita direct? Ai mei sughita si cate 20 d emin cand ii apuca si nu se linistesc nicicum.

Luminita

Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…

GHIDUL MAMEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Asha... mai departe: raportam bebelubil agitat si plangacios azi toata ziua (asa de ziua lui, s-o fi pregatind de un puseu ceva). A cerut mai repede de 3h de mancare, si a mancat mai multe biberoane de 180+6 decat in alte zile.
Pentru ca scartaia incontinuu, l-am luat cu mine la bucatarie, i-am agatat caruselul (ce minunat ca e mobil) de rail si l-am pus la treaba... am gatit impreuna pentru Teo, si o vaca a la Jamie... care acum fierbe si mai are vreo ora de fiert pe putin. A scapat si o ora de somn cat am trebaluit eu, dar la 3 fix a inceput sa urle de foame asa ca m-am conformat si a ras tot. Acum doarme... dupa ce a scartzait o tura, dar ce sa-i facem.
Dupa "criza" de dimineata l-am tot sacait. Ne-a luat tati o jucarie super faina.
Un tractor, pe care sta o vaca, pe care sta un porc, pe care sta o gaina (de la fisher price)... Tractorul are ochi, cand misti rotzile i se sucesc ochii (, vaca are un clopotel zgomotos, pe porc daca il apesi pe nas chitzaie (asta i-a placut la nebunie, dar l-a confiscat Teo care vaz ca are pasiune pentru porcusori), iar gaina are ceva nisip fin in ea ca fasaie foarte placut. Le-a urmarit cu ochii cu mare atentie, si la porc, de cate ori facea oink-oink, radea in hohote. Totul pare ok pana aici... vedem maine si ce zice tanti doctor... sper din suflet sa fie fix NADA de RIEN de NIMIC!

L-am cantarit si masurat, si raportam la 3 luni 7k500 si 63cm.
Trec si la tabelutz imediat.

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Dragele mele va multumesc din tot sufletul pentru cuvintele vostre frumoase!!!Sunteti extraordinare si un sprijin adevarat la nevoie!!!
Vad ca mai multe treceti prin ceea ce trec si eu sau ati trecut.
Vreau sa o rog pe Babymomsa ma mai incurajeze putin si sa imi spuna la ce varsta a fost mai bine la primul bebe???Sa stii ca si eu am senzatia ca imi vine sa ma arunc d ela etaj uneori dar trece.
Si nu pot sa inchei fara sa spun ca o admir pe Luminita, esti cea mai tare postarile tale imi dau si mie putere eu nu as putea face fata cu 2 asa cum resuseti tu si inca si fff bine.

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Babymom, ce tare ai fost la cap trecut cand ai dat din casa, cum faceai tu cu bebe 1! Vaz ca se poate deci si cu detergent normal pentru hainute bebe.... asta poate fi o veste buna, caci urasc Dermalinul la fel de mult ca Vigantolul!!!

La noi e asa:
- sterilizez inca tot, biberoane, tetine, cam la fiecare masa;
- apa folosim bucovina, fiarta si racita - e singura apa care nu lasa urme pe ibric dupa fierbere
- cadita avem cu suport included si termometru, aici o poza;
- apa la baie - direct de la robinet, nefiarta, fara musetel, doar amidon le pun in apa de clatire
- ulei corp, crema corp, servetele, gel dus, sampon, tot ce tine de ingrijire piele: NIVEA - am primit un set si sunt fff incantata de ele si de atunci numai de-astea cumpar, n-am avut niciodata niciun fel de iritatie pe nicaieri;
- la fundulet le dau cu bepanthen, preventiv;
- hainutele le spal cu Dermalin, dubla clatire, fara balsam. O sa renunt la Dermalin, nu scoate nicio pata, mi-e groaza sa ma gandesc la diversificare....
- hainutele le calc, desi sunt cam 3 masini pe saptamana, dar sunt asa haioase, incat (acum) imi face o reala placere sa calc. Pana acum, nici nu vroiam sa aud de aceasta operatiune
- vigantol.... il urasc de moarte, uneori uit de el, astfel incat am ajuns sa pun cutii goale de vigantol peste tot prin casa, doar sa imi amintesc de el... nu mai uit, de cand fac asta. stiam ca la 3 sapt tb schimbat, cumparat nou, stiam ca tb pastrat la intuneric in ambalaj original, stiu cat e de important de administrat (mai ales la prematuri, ca bbii mei); nu stiam ca tb dat in prima parte a zilei sau ca tb sa astept 30 min ptr masa.... initial il dadeam direct in gurita, dar era show pana deschideau gurita, asa ca acum il papa cu lingurita.

Si ca tot intrebati... avem 24 de biberoane, de sticla, de plastic, in diferite forme si de diferite marimi, cu tot felul de tetine, cu o gaura, cu doua, cu trei... nicio suzi, doar 10 degetele dulci foc...

Luminita

GHIDUL MAMEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Dya vin si eu sa iti spun ca nu esti o mama rea. Nici macar nu te mai gandi la asta. E normal sa simti ce simti tu. Si eu dupa doi ani ma gandesc cateodata ca nu as mai stii sa iau notite de mana in sedinta (da nu scriu de mana decat extrem de rar de cand stau acasa). Copilul poate plange inclusiv de nervi (pe care ii "imprumuta" si de la tine), de plictiseala, de supraexcitare. Ca sa poti merge mai departe ia-ti timp pentru tine macar doua ore pe saptamana. Daca nu vrei sa cheltuiesti bani pe o cafea/film/epilat/manichiura sau ceva la fel de frivol mergi sa te plimbi,sa vezi o prietena orice nelegat de copil. Il poti lasa cu sotul in timpul asta, indiferent ca el zice ca nu se descurca (toti se descurca daca trebuie doar ca le place sa se rasfete). Inca ceva sa nu uit: incepe sa fie mai usor oarecum dupa 6 luni cand copilul comunica mai mult cu tine, in plus il poti lua cu tine in bucatarie/baie/balcon il pui pe jos pe o patura si isi face de lucru langa tine. Plus ca vine si caldura si vei putea iesi mai mult pe afara cu el. Si cand simti ca nu mai poti vino sa te plangi aici ca pana la urma de asta este acest topic.

Mergi la inceput

Ada, ma bucur ca e mai bine, o sa vezi ca oricum nu o sa fie nimic de nimic! Daca gasesti cumva link cu jucaria, dai si la noi, pls? Eu sunt mare fan de astfel de jucarii, spre disperarea tuturor celor din jur, expetand hunii.

Dyanira, multumesc de aprecieri!

Giulianna, ma intrebai de MONOPOLY... nici eu nu joc cu sotul... nimic... din diverse motive, niciodata acelasi, toate avand legatura cu mine, evident.... acum joc cu computerul, el nu comenteaza prea mult, o sa trec la online cand ma plictisesc. Chiar cred ca ma bag la un joc acum, hunii tot dorm, Doamne ajuta!

Apropos de spaimele sarcinii, ca mi-am amintit, am avut si eu vreo 2: sa nu fac fata/fete (cand am aflat ca voi avea 2 plangacila) - nu va mai spun cum am reactionat cand doc mi-a zis la 5 luni juma' ca sunt fete... of - si sa nu aiba bebeii cojite pe cap sau sa nu faca pe parcurs. Ei bine, am baietei si nicio cojita... Acum, la urmatoarea sarcina, daca va fi sa fie, desi eu mi-o doresc mult, o singura spaima o sa am: sa fie fetitaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! Acum, cand am 2 baietei, parca vreau sa experimentez si treaba cu rochite, fundite, cercei si mai tarziu genti, parfumuri, pantofi si altele de gen! of, ce ti-e si cu femeile astea....

Luminita

GHIDUL MAMEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nocom spune:

asaaaaa

hainele li pitzi le spal separat de ale noastre, cu detergent obisnuit, Ariel si balsam Lenor. Nu le clatesc suplimentar insa masina mea de spalat are o functie de silver wash (spalat cu particule de argint) care cica eeeeeee ideala pt bebei, neutralizeaza tot ce poate fi alergen din dero si balsam.

suzete steilizam ca 1 data la 3 zile, jucarii de bagat in gura, 1 data pe saptamana, haine calcam de fiecare data. Cam asa o sa ramana pana pe la 1 an.

Acuma tre sa recitesc, acci chiar nu ami stiu nimic din ce se discuta acum cateva ore...

mami de Daria Anastasia (24.09.2008) si Matei (11.07.2004)

poze cu noi

poze DARIA

Mergi la inceput