Diagnostic-soc : scarlatina !

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Noa spune:

Nu stiu ce a fost cu febra aia atunci. A tinut o zi, joi.De vineri ,n-a mai facut, e vioaie si are chef de alergat prin casa.
Ma gandesc ca a fost o reactie a organismului cand i-a scos unul din antibiotice(netromicina, injectabil pe care am facut-o in spital).
Sper s-o tina asa, sa nu mai faca.Peste 3 zile scapam si de Eritromicina si abia atunci, fara nici un antibiotic, o sa vad daca lucrurile sunt pe fagasul cel bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana spune:

Acum aproximativ un an Alin a facut scarlatina, diagnosticat la Matei Bals. I/am spus doctorei ca eu il alaptez pe Toni si nu am cum sa stau in spital. Asa ca mi-a dat tratament acasa cu ospen. L-am dus pe Alin la mama iar lui Toni i-am dat preventiv eritromicina si nu a luat. Doctora de la matei bals mi-a spus ca se poate trata acasa, ca nu e nicio problema atat timp cat ii fac tratamentul ca la carte. Moldamin nu a facut decat 2 injectii fiindca apoi au disparut din farmacii. Urina si exudatele au iesit bine.
A doua experienta cu matei bals a fost cu Toni ...zilele acestea. Toni a avut varicela care a trecut dar care ne-a lasat cu imunitatea la pamant si a facut pneumonie...Asa ca singurele spitale unde putea fi tratat era matei bals sau victor babes. Le-am "vizitat" pe amandoua...Victor Babes e un COSMAR pe langa Matei Bals. La victor babes am fost consultati pe un hol (aia era camera de garda) iar sala de asteptare nu avea decat 2 metrii patrati unde se inghesuiau copii cu scarlatina, varicela, hepatita. Asa ca ne-am intors la Matei Bals unde macar era curat, nu am luat contact cu alti copii in camera de garda (poate datorita strictetii). Va dati seama ca noi eram cu pneumonie...ce insemna vreo scarlatina la copilul meu?!!! Am stat internata la etajul 2 cu copii care aveau aceeasi problema ca noi. Nici prin gand nu mi-a trecut sa ies pe hol...Eram speriata fiindca suspiciunea era de encefalita (principala complicatie a varicelei)...daca ieseam eu pe hol cu Toni si problema era virala..?!
Este cumva o normalitate acest regim de "puscarie"
Va pup
Editez Am stat intr-o rezerva de 3 paturi dar eram doua in camera . Camera destul de mare, baia mare, renovat totul..

Diana mamica de Alin si Toni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

si teodora a facut scarlatina.... cu ceva ani in urma, vreo 4 parca...
spital, moldamin, tot tacimul

surpriza a venit la citeva luni, cind am respirat cu totii usurati: teodora a facut DIN NOU scarlatina ... asa ca am luat o de la capat! cauza? nu se stie, si pediatra a fost uimita!

asa ca aveti grija!

poze multe cu noi/Ana a implinit un an/ 2006/2007
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Noa, scuza-ma, m-am luat cu treaba si nu am mai raspuns la PM. La al doile-a set de analize ( a doua saptamana dupa externare) a iesit totul ok. Pediatra a decis sa nu mai faca a treia injectie cu moldamin si nu am mai facut-o.
Diana, nu stiam ca au renovat spitalul Matei Bals. Cand am fost noi internati arata groaznic. Dar era curat. Tin minte ca am sters faianta de langa pat ( am si eu o pasarica ) cu spirt si nu se lua mizerie de pe perete.
Eu recomandam Victor Babes, pentru ca un medic de la IOMC mi-a spus ca pot merge acolo, daca nu vreau la Matei Bals. Deci prin deductie logica ar fi trebuit sa fie mai bine acolo.

Mami de Denisache

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noa spune:

Citat:
citat din mesajul lui nona_denis

Noa, scuza-ma, m-am luat cu treaba si nu am mai raspuns la PM. La al doile-a set de analize ( a doua saptamana dupa externare) a iesit totul ok. Pediatra a decis sa nu mai faca a treia injectie cu moldamin si nu am mai facut-o.
Diana, nu stiam ca au renovat spitalul Matei Bals. Cand am fost noi internati arata groaznic. Dar era curat. Tin minte ca am sters faianta de langa pat ( am si eu o pasarica ) cu spirt si nu se lua mizerie de pe perete.
Eu recomandam Victor Babes, pentru ca un medic de la IOMC mi-a spus ca pot merge acolo, daca nu vreau la Matei Bals. Deci prin deductie logica ar fi trebuit sa fie mai bine acolo.

Mami de Denisache

Si de atunci, nu i-ai mai facut alte analize? Cam la cat timp dupa debutul bolii ai scapat de analize si ti-a spus ca e vindecat?
Eu i-am facut prima urina la Sanador(am inteles ca au un laborator bun) si i-au iesit toate in limite normale ,mai putin la Leucocite unde scrie" relativ frecvente". Nu e insa evidentiat ca fiind ceva anormal.Pediatra spune ca ar putea fi o mica infectie urinara.
Astazi mi s-a parut ca e tot inchisa la culoare, un galben inchis(cea de dimineata).Am observat ca daca bea mai multa apa se deschide la culoare, e ca vinul alb.Ma gandesc ca daca n-ar fi in regula, ar trebui sa fie tot timpul mai inchisa.Nu stiu ce sa mai cred, dar imi trec prin cap tot felul de ganduri, inclusiv acela ca inaintea noastra, in salonul respectiv a fost hepatita.
Nu stiu unde sunt saloane renovate la Matei Bals. La etajul 2, pavilionul 4(unde am stat noi)e sinistru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floric_ea spune:

Noa, o sa fie totul bine, o sa vezi!

Ca sa scapi de pb cu spitalele eu iti recomand sa cauti un dr care sa te lase acasa cu fetita in cazul unei eventuale probleme(desi mai bine sa nu aveti nevoie dar pt orice eventualitate).

cereti internare in ambulatoriu si scapati macar de grija a ceea ce mai adunati din spital.

fetita mea a scapat fara scarlatina, a luat dar microbul si i-am dat in cap la timp. pediatrul ne-a dat trat pe branula si am stat acasa, ferita de alte eventuale boli.

pup, si sanatate (faceti o urocultura pt leucocitele acelea).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Noa, inteleg prin ce treci. Si eu aveam diverse ganduri in perioada de spitalizare, dar stai linistita, se dezinfecteaza foarte bine inainte sa bage alt tip de boala in salon. Am vazut cu ochii mei intr-un salon alaturat. Au sters absolut tot: usi, pereti, mobilier, inclusiv saltele ( ai vazut ca sunt din vinilin pe deasupra).
Dupa externare eram atat de speriata ca am mai consultat inca un pediatru - Dr Culcer - este sefa de sectie la Universitar si are cabinet privat la Obor. Analizele le-am facut la ea ca aveam rezultatul pe loc atatsange cat si urina. Am facut ( la recomandarea ei) si eco abdominal ca sa vedem daca a fost afectat ficatul. Cred ca am mai spus, daca ma repet, scuze. La primul set i-a iesit o infectie pusa pe seama racelii. Am facut tratament cu Augmentin cred ca 10 sau 12 zile, oricum mult. Pe langa el, Bronhovaxom pe care l-a luat o luna la rand, nu 10 zile cum e schema obijnuita, vitamina C cu propolis, Strepsils cu miere si lamaie.
Al doilea set de analize a iesit ok. Facusem deja al doilea moldamin si ne-a zis sa nu mai chinuim copilul cu al treile-a degeaba. Ne-a recomandat sa facem antigripalul si Pneumo 23. Si le-am facut si pe astea cam la o luna .
Sange stiu ca ii lua din degetel.
Si sa nu te sperii ca o sa i se cojeasca pielea, in special palmele si talpile, dar asta peste ceva timp.

Mami de Denisache

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klavier spune:

La noi a avut Andrei, cred, scarlatina. Spun "cred" pentru ca a facut febra mare si dureri in gat, a venit doctorita acasa 8era week end) si i-a facut un test special care arata pe loc daca are sau nu acel streptococ declansant. A iesit pozitiv si a primit imediat Ospen.

L-am tinut acasa si i-am dat Ospen 10 zile.

Nu a facut nici o eruptie, nici pe limba, nici pe corp.

Dupa tratament a mai fost sensibil la gat si a tusit o vreme, la controalele ulterioare, inclusiv cel de urina, a iesit totul bine.

Pe la noi, datorita acelui test rapid, nu am auzit de copii internati in spital cu scarlatina, toti stau acasa si primesc antibiotic. Cica nu mai sunt contagiosi deja dupa o zi sau doua de luat antibiotic.

As putea spune ca suntem norocosi? Sau ca nu am avut scarlatina? ! :)

Multa sanatate,
Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klavier spune:

a, si am uitat sa spun: scarlatina nu da imunitate, deci copilul se poate reinbolnavi oricand. Exista, totusi, copii care sunt mai rezistenti si nu fac deloc chiar daca intra in contact cu virusul.

Eu, de exemplu, nu am facut, fratele meu da; baietelul meu a facut, fetita nu.

Cu bine,
A.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui klavier

La noi a avut Andrei, cred, scarlatina. Spun "cred" pentru ca a facut febra mare si dureri in gat, a venit doctorita acasa 8era week end) si i-a facut un test special care arata pe loc daca are sau nu acel streptococ declansant. A iesit pozitiv si a primit imediat Ospen.

L-am tinut acasa si i-am dat Ospen 10 zile.

Nu a facut nici o eruptie, nici pe limba, nici pe corp.

Dupa tratament a mai fost sensibil la gat si a tusit o vreme, la controalele ulterioare, inclusiv cel de urina, a iesit totul bine.

Pe la noi, datorita acelui test rapid, nu am auzit de copii internati in spital cu scarlatina, toti stau acasa si primesc antibiotic. Cica nu mai sunt contagiosi deja dupa o zi sau doua de luat antibiotic.

As putea spune ca suntem norocosi? Sau ca nu am avut scarlatina? ! :)

Multa sanatate,
Adriana

http://picasaweb.google.com/adriana.paler/FamiliaNoastra

Exact asa a patit si copilul meu, il durea tare in gat, avea febra si testul pentru streptococ a iesit pozitiv. N-a avut scarlatina propriu-zisa, cu eruptie, cu limba cu aspect de zmeura si tot tabloul. Pediatrul a spus ca e vorba doar o infectie cu streptococ - acelasi streptococ "vinovat" de scarlatina si care s-a manifestat altfel. La urma urmei streptococul e problema, de complicatiile lui ne temem, fie ca da scarlatina sau doar amigdalita.

Mergi la inceput