Cum cresti o pisica?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns firicel spune:

Buna ziua tuturor.

Avem un pisoi frumos,pufos pana peste poate,sensibilos,timid.Numele lui este Tzetze si are 8 ani.
Si la noi usile sunt intredeschise-altfel zgaraie la usha si miorlaie pana cand cineva se indura sa-i deschida.La o adica nu avem de ales deoarece el este seful casei si noi suntem sclavii luiRectific:mai ales eu...jumatatea mea fiind conducator suprem:)pt ca ii este frica de el.
Vara tine sa doarma singurel pe unde apuca(i-am instalat si usita pt pisici) si cand se insereaza il inchidem in casa.Pisicile sunt foarte active mai ales noaptea si spre dimineata si atunci tind sa vaneze.
Oricum Tzetze ne aduce destul de des "dovezi" de dragoste:gen un soricel,o pasare.Aici eu nu-i pot da de cap-are trei clopotei la zgarda si nimic nu-l poate opri.Ori instinctul primar(ori plictiseala)..ori...lipsa de varietate din meniu.Este alergic si are voie doar ton,si somon-(conserva pt oameni sau la gratar sau proaspat) si biscuiti speciali,cumparati de la medicul veterinar.Cred si eu ca zilnic ori biscuiti ori peste m-ar innebuni si pe mine.Deci daca aveti ceva sugestii va rog...:)nu ezitati.

De obicei "cere" sa se joace-ma mai acroseaza din mers cu labuta si-i place sa se ascunda si sa ne jucam cu mingiuta.Jucariile pretentioase nu sunt bune-sireturile,cutiile si mingiile de orice fel sunt jucariile de baza.

Vis-a-vis de remedii contra mieunat :

1.In general pisicilor nu le place apa.Daca poti pune niste apa intr-un recipient si stropeste-l;
2.Incearca sa-l convingi prin a bate din palme si spunand "NU"-lui Tete nu-i plac zgomotele puternice.In acelasi timp intonatia conteaza foarte mult.Astfel a invatat sa nu muste si ca sunt anumite zone interzise-(de exemplu sus pe masa).Intotdeauna un "NU" ferm spus pe un ton mai dur.
3.Din pacate ca ultima varianta,jumatatea mea a trebuit sa-l alerge prin casa.Asta ca masura extrema si pt ca nu ne lasa sa dormim noaptea dupa ce-l aducem de la hotelul de pisici.Mieuna in continuu pret de ore bune-daca nu era intrerupt.Si a invatat ca jumatatea e sefu si tb sa-l asculte.Nu a fost ushor si pe mine nu ma lasa inima sa-l fugaresc.Dar altfel nu tace.In final se ascunde si tace.De aceea numai daca aude "ma" sau "Nu" pisioul stie si fuge sau se opreste din ce face.(E bine sa eviti numele cand il certi .La noi cuvantul magic ramane "Nu".)

Ah,si ca sa nu uit-daca se poate sa-l obositi inainte de culcare si sa-l tineti treaz pana va culcati.Sa va jucati cu el 10 minute inainte de culcare sau un sfert de ora.

In concluzie,tb sa invete ca nu are voie sa faca anumite lucruri.
Sper sa iti foloseasca sfaturile-mult succes si eu zic sa-l dezveti cat mai repede de noile obiceiuri(mai ales trezitul si jucatul la ore neportrivite).
Cu intratul in camere nu stiu ce sa zic.
La noi usile vor ramane deschise in continuare(asta pt ca nu ne deranjeaza momentan)-si domnul Tzetze are libera trecere la orice ora din zi si din noapte.Iarna doarme la picioarele mele,in pat,la caldurica.

Si am citit ca pisicile au capacitate de intelegere a unui copil de 2 ani pe cand cainii a unui copil de 5 ani.A trebuit sa editez ca am lasat ultima idee in aer-scuze n-am avut timp pana acum...deci eu zic ca pot invata daca vor:)

Succes si astept cu interes sugestii.

http://community.webshots.com/user/firiceloana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Firicel, sa va traiasca Tzetze! Ce frumos povestesti de el...

Eu nu ma pot plange de Morgan, e un motan disciplinat. Se mai urca el pe masa, dar rar si mereu l-am dat jos, cu frumosul, spunandu-i NU, exact cum spui tu. A inteles repede si pentru ca nu primeste mancare de a noastra, nu e tentat sa guste nimic daca ramane pe masa.
Acum e cam agresiv, sare la noi si ne musca de picioare dar stiu ca face asta pentru ca nu e castrat. Il vom castra si sper sa se linistesca atunci.

Cu apa nu am incercat sa il stropesc, desi stiu ca se procedeaza asa. Nu stiu de ce, mi se pare cam agresiv fata de pisica sa ii fac asa.

Morgan a stat 3 saptamani la o casa de pisici, noi am fost plecati in concediu. De cand am venit acasa e foarte lipicios, la inceput era suparat si nu ne lasa nici sa-l mangaiem...acum si-a mai revenit. Dar mieunatul la usi il facea si inainte de concediu. O vreme se juca noaptea singur, il auzeam de sus cum facea galagie cu un soricel jucarie in living, de cateva ori chiar a iesit sotul si i-a luat-o. Apoi a inceput sa vina sus si sa miaune si acum stiu ca asta e motivul...ca sunt animale nocturne. Vom incerca sa lasam usa deschisa la dormitor, sa vedem daca va merge asa.

Aseara ne-am jucat cu el inainte de culcare, a venit sus abia pe la 6.30...cred ca e si asta o solutie.

Mersi de sfaturi!

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns firicel spune:

Draga Mihaela,

Multumim frumos:)Se vede ca Tzetze este "copilul" casei momentan ,nu-i asha?(asta apropos de povestit de el).
Si voua sa va traiasca Morgan ,care este un pisoi foarte frumos -l-am vazut in poze.Sa va bucure cat mai multi ani de acum incolo!

Intr-adevar castrarea il va linisti foarte mult.Cand era Tzetze mic si stateam intr-un mic apartament cu curte (eram la parter)Tzetze era liber sa faca ce vroia.Nefiind castrat,pleca dimineata si nu mai venea pana seara-uneori lipsea si noaptea.Ehe..ce aventuri am avut fugarindu-l prin parcare, incercand sa-l prindem!Dupa ce l-am castrat s-a cumintit considerabil.

Acum sa nu intelegi ca-l udam pt Tzetze sa-l facem leoarca!De fapt nici nu-mi mai aduc aminte cand am folosit metoda asta ultima oara.Puneam putina apa in mana,o scuturam bine sa ramana doar doua, trei picaturi si-l udam ff putin.Se simtea foarte lezat
si se retragea intr-un colt sa-si curete sarguincios blanita.Acum numai daca aude robinetul fuge:)

Tzetze nu are voie in bucatarie-ca regula generala,in afara momentului cand i se da de mancare.In rest are biscuiti in alta parte a casei ,la care are acces mereu.El totusi "caraie" cand deschidem conserve-asta pt ca atunci cand era mic ii dadeam mancare la conserve mici.El inca asocieaza zgomotul cu conservele lui de mancarica pt pisici.De obicei ii pun din orice deschis in lingurita sa miroasa-si daca va spun ce mananca n-o sa va vina sa credeti:fasole de la conserva(fasole care e deja fiarta intr-o apa ).Tot asha linte de la conserva si-i plac foarte mult si cartofii dulci facuti la cuptor.Plus paine cu usturoi:)

Mihaela sa nu uiti sa ne spui ce mai face Morgan cand ai timp...sunt curioasa cum va evolua dupa castrare.
Important e sa nu deranjeze fetitele mai ales noaptea.Poate joaca inainte de culcare e o solutie pt el.

Va rog frumos daca aveti ceva sugestii pt Tzetze vanatorul...ca eu nu stiu ce sa mai fac.
In casa nu-l pot tine-ca ziua are voie afara ,sa stau cu ochii dupa el non-stop nu pot,trei clopotei la zgarda.. si ca solutie radicala sa tai tufele unde si-au facut casa pasarelele.Cu ocazia asta am observat ca sunt sute de albine in jurul tufelor-sper sa nu fie viespi.Totusi as vrea sa pastrez tufele cu flori native.

O zi buna va doresc!

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Si eu am o pisica, pe care am luat-o dupa mult timp de gandire. Intai ne-am obisnuit cu ideea de a avea un pisoi in casa avand grija de motanul vecinei; el venea la noi des, cand fiica alergica la par de pisica venea acasa sau cand il mai "imprumutam" sa ne jucam cu el. M-am decis sa iau propriul pisic in casa cand am vazut a nshpea oara efectul binefacator asupra umorului. Fetita era bolnava, am imprumutat motanul de la vecina, s-a simtit deodata mai bine si atunci am inceput intensiv cautarea unei pisici. Am gasit-o la azilul pentru mātze, lasata de o doamna foarte bolnava, care nu se mai putea ocupa de Mia. Are 2 ani, am luat-o acum 2 luni si nu regret. E analgezic, antidepresiv, sominfer, sursa de liniste, e un motiv de a zambi mai des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Readuc subiectul in discutie cu o problema: peste 2 saptamani plecam in concediu pentru 4 saptamani si ne-am hotarat sa il lasam acasa pe Morgan, mai precis afara dar cu acces in garaj printr-o usitza batanta. In garaj ii lasam mancare si un culcus, urmand ca niste prieteni sa vina o data pe zi sa ii puna mancare si apa. Eventual sa il lase in casa daca doreste peste noapte, nu in fiecare noapte. Oare e OK, nu se va simti abandonat? Sa plece de langa casa? Sa nu il mai gasim la intoarcere. Nu e obisnuit cu garajul, dar vecina are mancare pentru pisica ei si mi-a spus ca l-a vazut si pe Morgan intrand la ei(e la fel la ei ca la noi). Ne gandim ca il putem obisnui in zilele ramase.

Sa va spun si de ce ne-am gandit la asta. In iarna am fost plecati 3 saptamani, era zapada si ger, Morgan nu iesea afara. Il pierdusem in septembrie(el se ratacise saracutul, avea doar 5 luni) si in saptamana cat a lipsit am fost disperati. Ca norocul a ajuns la o casa de oameni iubitori de animale care au dat un anunt in ziar si asa l-am recuperat. asadar in ianuarie cat am fost plecati nu iesea din casa si l-am lasat la un pensionat(un fel de hotel pentru pisici) unde i-a fost tare bine. Insa i-am lipsit noi, casa...a fost deprimat cand l-am luat de acolo(acuma nu stim de ce, poate i-a placut acolo ) si nu l-am mai duce. Acum daca nu iese afara o zi e "nebun" si ma gandesc cum ii va fi 4 saptamani acolo inchis, nu exista posibilitatea sa ii scoata in curte.
Am primit oferta de la prietenii nostri sa il ia la ei acasa, dar iar nu au curte ingradita unde sa il lase afara, casa necunoscuta, inchis iar...mi-e frica pentru ei, Morgan devine agresiv daca nu e lasat afara, miauna si cere, e pe jumatate norvegian de padure si cu asta am spus cred totul.

Aici vecinii cand pleaca asa isi lasa pisicile, in grija altor vecini, un vecin a fost plecat in iarna tot 4 saptamani si pisica a stat tot asa in garaj. Din pacate vecinii nostri cu care ne intelegem mai bine, pleaca in aceeasi perioada cu noi, dar revin mai repede si as putea vorbi cu ei sa il lase dimineata afara si seara in casa, pana atunci ar veni prietenii nostri(ei locuiesc mai departe) o data pe zi. E obisnuit asa, de multe ori am facut si noi cand plecam la serviciu(il lasam afara) si la 6 seara cand ajungeam acasa, aparea si el...

V-ati confrumtat cu asa ceva? Am putea sa il lasam asa?

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANISO spune:

E bine ca un copil sa aiba un animalut.Pe langa faptul ca-l responsabilizeaza ,el devine mai uman,ce sigur lipseste multor oameni...cu educatie sau fara.Am vazut copii clasa a 6-7,nu mai zic oameni mari,care nu realizau ca un caine sau o pisica trebuie sa manance macar o data pe zi....ingrozitor.Cel putin cei de la tara...daca nu e de mancat animalul ,nu trebuie sa manance.Ce iti pot spune sigur ca pisicile au o fantastica energie pozitiva.Ti-as puta vorbi ore...au fost primii mei copii..pot spune ca ele ne-au educat ,nu noi pe ele.Te invata sa privesti in sufletul celui de langa tine.Cand ajungi in timp sa le cunosti...parca le auzi vocea interioara.Sunt sigura ca sunt persoane care inteleg ce spun.Ce trebuie sa ai grija e sa fiti stabili,adica nu azi pisica ,nu ne place renuntam la ea,maine caine,renuntam si la el pt. papagal si tot asa.Va face si cea mica la fel cand va fi mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manton spune:

Salut!
am si eu 2 pisicute de vreo 3 luni (ca varsta) si recent ne-am mutat la o garsoniera la parter... va dati seama cum e cu spatiul :D Asa ca le dau drumul pe afara. Problema e ca nu vor sa isi faca nevoile tot afara, orice as face. Le-am scos si litiera afara, in micul spatiu verde de sub geam, insa ele tot in casa vor si pace. Cum pot sa le invat sa faca afara? In mod normal si natural, cred, ar fi trebuit sa se invete ele singure, imediat, sau ... ma rog, in cateva zile, dar... uite ca nu e asa... :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

eu le-as muta litiera cate un pic catre directia dorita: afara. ideal ar fi sa ai usa catre gradina. si s-o muti de la locul ei spre usa care da afara si apoi chiar afara asta gradual: pe parcursul a catorva zile. si sa le arati( le pui in ea si racai cu labuta lor nisipul) unde e litiera pe masura ce o muti cate putin. putin adica max 1 m odata.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica Floricele frumusele

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

mie imi plac mult pisicile si am avut aproape mereu matze in casa.
acum doar ce am luat o pitica de 3luni, o avem de 3sapt. o cheama Marie, cupila a botezat-o. eu ii spusesem Lina Bulina
este gri vargat cu sosetele albe si pantalonasi albi nebunatica tare, jucausa si ascultatoare. am vaccinat-o, deparazitat-o, mai avem un booster curant. i-am pus picatura antipurici si ii pun lunar. ii dam doar mancarica speciala pt pisicutze mici de la Purina si apa. dr vet ne-a dat o punguta de mancare matze bebici pe care o gasesc numai la vet. o sa o compar cu Purina sa vad daca are aceleasi ingredinte si cantit.
fetita mea e f happy ca i-am luat pisa, asta si-a dorit de ziua ei si de vreo 2 ani cere pisica adevarata, nu de plush.
superfun atmosfera din casa de cand o avem.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica Floricele frumusele

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

buna fetelor
si eu am un motanica si cu ajutorul lui Dzeu mergem la castrat joi dim.
Am o intrebare: ca tot omul am masina de spalat dar as da o mamei mele si mi as lua una cu efect antistatic(indeparteaza parul de pisica)
Voi aveti asa ceva? e buna?
Multumesc!

Mergi la inceput