Fulguleti de nov-dec 2006 (207)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

La Multi Ani cu intarziere Flore, sa ai parte de bucurii si sanatate multa!

Cum e Denis? nimeni nu stie nimic?

Dia? back to work? A_deju dumitale?

Kiki e tare haioasa garga, haioasa si serioasa in acelasi timp..si un adevarat model, poarta hainele alea cu multa eleganta dom'le, ca doar nu s-o tavali pe jos ditamai don'soara ah, si nici cu tati nu m-ar fi rusine

Ce ochi frumosi are Stefy..lacrimioara ma bucur ca sunteti mai bine, si v-ati simtit bine la nunta, frumoasa tare doamna medic...sau e arhitecta?

Ramsan felicitari inca o data pt burtok, pe cand prima ecografie? poate-s 2

Dianarus ti-o trimit pe mama, da' vezi ca-i scumpa. Muschetarii inca se mai trezesc noaptea? Dani e 'setat' sa nu se trezeasca sambata noaptea,in timpul saptamanii ma capie Ma bucur c-ai trait cu asa intensitate spectacolul cu dl Persic...

dandusa...deci matale faci dulce zilnic? pai zi asa si ma mut la tine...maine am musafiri la cina, si in seara asta las facut tortul de biscuiti cu cioco densa(ca e rapid de facut, ieftin si bun).

Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel

I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramsan spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dbunny

Ramsan felicitari inca o data pt burtok, pe cand prima ecografie? poate-s 2

Abia ce am aflat de bb din testele de sarcina. La echo cred ca ma voi programa sapt. viitoare... Eu sper sa se vada/auda doar o inimioara pentru ca am antecedente de gemeni in familie pe linie materna: mama mea are o sora geamana identica si strabunica mea din partea mamei mele a avut un frate geaman non-identic :)

Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

Hai ca am reusit sa mai citesc si eu cate ceva printre randuri, da cred ca mi-au scapat multe . Sunt cam lovita, da tre sa ies eu cumva din starea asta. Unul dintre motive ar fi capra mea. Acum 3 sapt si-a prins degetelul in usa de la frigider. La inceput i s-a ingalbenit unghiuta, dar acum chiar sa ingrosat intr-o parte si mai nou aseara am vazut ca avea degetelul un pic rosu si umflat. Habar n-am ce sa fac!
Ramonafelicitari! Sa ai sarcina usoara si cine stie...poate o pereche. Important e sa fie sanatos.
Flore la multi ani! Sanatate si fericire! Sa ai parte de tot ce e mai bun pe lume! Scuze pt intarziere.
Oana mai are Denis buba.
Garga si Iulia sunt niste destepte. Pupa Anca fete dulci!
Diana super experienta de la teatru. Cat despre lapte...
Dbunny vreau si eu la disco! Tu ziceai ca o sa fi nasica...fata de ce ti-au spus fetele la noi se mai ia un scutec de panza in care prinzi copilul,

Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03/sets/72157600504728447/" target="_blank">1,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

hai ca am trimis mesajul din gresala
deci, panza respectiva + fasa din aia cu care se leaga bb la infasat din care preotul taie si da cu mir pe ea. Eu stiam ca hainutele cu care il duci la biserica le ia moasa, iar pe cele de dupa nasa. La noi asas a fost+moasa pune copilul jos la biserica, iar nasa cand il ia da bani la moasa (suma simbolica).
toate fetele si bbicii!

Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03/sets/72157600504728447/" target="_blank">1,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

ramsan adjudicat 2!

anktare complicat mi se pare...unde gasesc eu finet acu?

ingerasa pot sa te intreb de ce vrei la butoi?

vazut d mic la tv, baiat mare si frumos!

In spania am vazut slinguri, in special la femeile din Bolivia...si dorm pruncutii in ele de numa...

...mi-am adus aminte de aelita...de prunci nu mai zici nika? totu-i ok la voi? frig tare? n-o bagi pe Sofía la cresa? la toamna merge la colegio banuiesc..

Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel

I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Mancat mamaliga. Putin. Mancat macaroane... mmmmmm, ce buna e.

Asta dupa ce facuse aproape o criza de nervi cand i-am oferit mamaliga+branza+smantana de amiaza. Ca de obicei, ma prefac ca nu-mi pasa, il intreb daca vrea cumva sa-l dau jos (de obicei nu doreste) si-mi vad de treaba, de preferat cu spatele la el. De cele mai multe ori incepe sa manance.. adica macar ia cateva lingurite, si chiar descopera -uneori- ca mai exista papa bun.. altele decat pastele sau iaurtul.

Ne indreptam amandoi spre baie:
G: Mama face baie la Grigore!
eu: nu tata? (ca tati ii face de regula baie)
G: Nuuu. Mama face baie la Grigore
La baie, da cu ochii de ta-su:
G: Tata face baie la Grigore!

Ieri la pranz, M manca si G singur se juca in sufagerie.
B: Grigore unde esti?
apare un cap pe dupa un fotoliu
G: la salon
B: Si ce faci?
G: Joc. Lasa. (=ma joc, lasa-ma)

azi, orele 13 - pentru pretioasa Emma

de M (7) si G (2)

Mergi la inceput

Bravo Dianocica! Bravo d! [omulet aplaudand frenetic]

Roxanica, Si mie mi-e dor de tine. Cat despre a te preface ca-ti place la munca.. eu nici macar nu ma prefac. Vorba Dianeirus sa stam acasa, sa crestem copii...

Dianarus, multumim pt experienta teatrala.

Acs si luni a plouat. Si miercurea trecuta a plouat.. da macar atunci ne-am plimbat prin ploaie. Dar maine iarasi ploua. Si taman ce i-am luat lui M patine...

Asiza, cum e Denis?

Apropo Laura.. si eu stiu ca -in caz de arsura superficiala- se pune locul cu pricina sub un jet de apa rece. Asa si fac.. apoi dau cu o crema pe care o avem mereu in casa, este preparata dupa o reteta e pediatrei noastre, si e indicata pt eriteme severe, arsuri, etc.

de M (7) si G (2)

Mergi la inceput

Arsurile de gradul intai - Arsurile de gradul intai afecteaza epidermul si se manifesta printr-o roseata, uneori urmata de o descuamare. Ele pot antrena o febra usoara. Insolatia este o arsura de acest tip.

Tratament - Durerea poate fi calmata prin aplicarea de comprese reci sau cu apa curenta proaspata. Arsurile de gradul intai sunt tratate eventual prin aplicarea de creme grase si calmante si pansate pentru a evita infectarea lor. Flictenele (basici continand plasma) pot fi excizate chirurgical. Aceste arsuri se vindeca repede, in general in mai putin de trei saptamani.

(...)

Primele ingrijiri care se acorda unui ars - Arsurile superficiale de mica intindere (mai putin de 15% din suprafata corporala) si care nu implica regiuni de risc (fata, plicile de flexiune, orificiile naturale) nu necesita spitalizare.

Partea arsa a corpului trebuie tinuta sub apa curenta rece, dar nu de la gheata, timp de cel putin 5 minute, trebuie dezinfectata cu un antiseptic diluat, trebuie indepartat epidermul desprins si neaderent.

Flictenele cele mai mari (basicile continand plasma) trebuie sa fie excizate de catre un medic, iar leziunile sa fie acoperite cu un pansament gras (tul gras, de exemplu). O injectie cu ser antitetanic este practicata la nevoie, uneori asociata cu administrarea unui analgezic sau a unui anxiolitic.

Daca arsura este intinsa sau profunda, se evita dezbracarea persoanei, in afara cazului ca hainele nu sunt imbibate cu lichid fierbinte sau daca, fiind fabricate din fibre sintetice, ele risca sa se topeasca in contact cu pielea. Indeosebi trebuie evitat sa obligi arsul sa bea si, daca a ingerat produse caustice, sa-l faci sa vomite. Infasurat in cearceafuri curate, el trebuie sa fie indreptat imediat spre un centru specializat.

http://www.sfatulXXXmedicului.ro/Dictionar_medical/arsura_2466.html
(scoate XXX)

de M (7) si G (2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Salutare!

dianav, mutumim. Si eu sunt iubitoare de animale... dar asa cum ai spus si tu, nu trebuie sa ne batem joc de restul. A iubi un animal, inseamana si sa strangi dupa el.

ramsan, felicitari. Sarcina usoara si bebe sanatos. Astept cu interes modul in care ai depistat... momentul ovulatiei....

Diana, doar din ce am citit din mesajul tau despre piesa de teatru si m-a impresionat. Felicitari.

Dbunny, multumim. Inca nu s-a decis ce sa fie, cand e cu stetoscopul si ne consulta.... si zice "pi-la" adica respira... si apoi ne da medicamente imaginare din cu tiuta ei, cand e cu casca si spune ca ea construieste.... si verifica, turnul din cuburi...

Anca, multumim. eu cand am crezut ca se infecteaza pe langa unghiuta am pus foita subtire de la ceapa sau un varf de castravete murat. Altceva nu stiu, dar poate ii trece. Un dulce pentru Erica.

Ruxandra, super tare G... Multumim pentru sfaturile in ceea ce privesc arsurile.

Printesa mea.... aseara ainghitit o bila de sticla cu diametrul de 1,5 cm. Sunt cu inima cat un purice. Eu eram la bucatarie si m-a strigat sotul disperat.... Deja o chinuia, sa vomite, ii bagase degetele pe gat... Eu sa mor pe loc. Mai omule, voma nu antreneaza, decat ce e usor, aia e grea.... nu mai iese pe unde a intrat. Nu si nu. Scandal... mare. Sun pediatrul din spital, imi spune ce stiam deja, ca nu se mai poate decat sa o asteptam si sa cautam in KK. Cum dansa merge la cresa, cine cauta in.... Am dus recipient de colectat comoara la cresa... Sotul nu s-a potolit nici acum, a sunat si medicul Stefaniei, m-a bazait sa mergem la spital.... si dupa ce eu am vorbit aseara cu medicul din spital si mi-a zis cam ce si cum... la ce sa ma duc, sa mai agat vreun virus?
Fetele care v-ati mai lovit de asta, va rog sa-mi spuneti cum s-a finalizat. Am inteles ca daca nu iese de buna voie, va trebui scoasa chirurgical.

vacanta la mare
Poze din august-septembrie
Poze din Copou
Lacramioara (08.12.1975) mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)

Mergi la inceput

Lacramioara, M a inghitit in primavara asta o piatra de vreo 3 cm. A eliminat-o dupa vreo 4-5 zile. Eu zic sa stai linistita deocamdata.. in peste 90% (daca-mi amintesc bine ce ne-a zis chirurgul) va iesi singura. Daca cumva Stefy acuza stare de rau, dureri de burtica tb mers la spital.

Bafta! Si ochii cat cepele pe viitor.

de M (7) si G (2)

Mergi la inceput