Copii stangaci, cum ii ajutam?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Catty, probabil ca cea mica este stangace, daca prefera mana stanga la desenat. Educatoarelor nu prea ai ce sa le spui, cel mult ca cea mica e stangace si ca nu vrei ca ele sa o forteze in vreun fel sa scrie cu dreapta. Ele cel mai probabil iti vor spune ca nu e nici o problema, ca o sa se descurce cu micuta....Asta nu inseamna ca o vor si face. Din experienta mea cu educatoarele nici una nu are habar de ce inseamna pozitie corecta la scris pentru stangaci. Eu le-am scos date de aici http://www.tabara.de/stangacia/stangacia.html (link pe care l-am descoperit printr-o alta mamica de stangaci de pe DC), acolo gasesti si niste exercitii pe care incepand cu 4-5 ani poti sa le faci cu cea mica. Zbaterea mea nu a avut nici un fel de ecou la gradi, nu o corecteaza la scris (desi eu le-am explicat - si eu stangace fiind - exact cum ar trebui sa tina creionul si foaia), iar de invatat...nici pomeneala. Poate tu vei avea mai mult noroc. Si eu am avut impresia ca tot insistand s-au simtit la un moment dat jignite ca le tot explic ce si cum, cand ele, chipurile, stiu prea bine ce au de facut. Si nu as fi insistat, dar copila mea merge la toamna la scoala si mi-e teama ca daca nu adopta de la inceput pozitia corecta, mai tarziu va fi mult mai greu sa se dezobisnuiasca. In fine, eu una mi-as procura cat mai multe materiale scrise legate de "metodica mainii stangi" si as incerca singura sa ma ocup de copila.
Succes, poate tu vei da peste niste minti mai deschise...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Foarte util subiectul!!!!

Nu stiam ca exista un stilou special pentru copii stangaci....
Aici la scoala folosesc creionul, dar eu am cumparat din Romania 2 stilouri...din pacate nu sunt speciale pentru stangaci...dar am sa caut si aici...

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Si fetita mea, 4 ani si jumatate este stangace. Este la gradi al treilea an si inca de la inceput am rugat educatoarele sa o lase sa scrie cu mana stanga. Nu mi-am inchipuit ca este atat de complicat si ca exista o intreaga teorie despre scriere. Vazand la voi ce ati scris, mi-am dat seama ca nici ea nu are o tehnica prea corecta. Dar ce ma fac, pentru ca fetita mea e foarte foarte rebela si nu accepta sa-i arat cum sa scrie, ea scrie asa cum s-a obisnuit si cum poate. Rezultatul... inca nu sunt in stare sa-l apreciez, pentru ca e prea mica si nu am nici termen de comparatie, dar de desenat deseneaza frumos. Cu scrisul insa cred ca va fi greu...
Eu mai am o intrebare: stie cineva cum se pot descurca copiii stangaci la instrumente? Despre chitara m-am lamurit, va trebui sa-i cumpar una pe stanga. Partea trista este ca nu am gasit nicaieri chitara mica, 1/2 sau 3/4 pentru mana stanga, dar asta am inteles ca se poate rezolva ducand chitara la un lutier care poate schimba corzile. Asta pana cand se face mare si atunci exista chitare speciale pentru stangaci. Insa ma intereseaza si in legatura cu pianul. Aveti copii stangaci care studiaza pianul? Si daca da, exista dificultati din cauza asta? Fetita mea isi doreste sa invete sa cante si nu stiu daca va avea sanse.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catty spune:

Matahut, multumesc de info. Sper sa gasesc intelegere la educatoare si sa putem colabora. Mama este cadru didactic si stiu de la ea ca in general invatatoarele nu stiu sa ii invete sa scrie pe copii stangaci daca sunt dreptace. Si o sa ne fie cam greu. Pt moment o sa citesc eu cat pot de mult si in timp sa ii arat incet cum se scrie bine. Din pacate desi e f mica fetita mea este incapatanata si e mai greu de explicat.
Anemona, in legatura cu intrebarea daca si stangacii pot invata sa cante la pian sau la alt instrument cred ca ar trebui sa mergi la liceul de muzica din orasul tau si sa vorbesti cu un profesor de acolo. Ei te vor sfatui ce e mai usor de invatat pt fetita ta.
O duminica linistita va doresc

Mergi la inceput

Anemona, eu am facut mandolina in scoala generala si am avut o mandolina normala, o tineam exact ca toti ceilalti. Nu mi-am pus pr asta atunci, probabil asa mi-a zis proful sa fac si asa am facut Nu am avut probleme si acum imi e "la indemana" sa o tin asa. Nu stiu daca mi-ar fi fost mai usor sa am una speciala pentru stangaci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Matahut, ar fi bine sa accepte si fetita mea, dar nu cred sa fie sanse. Eu am chitara (normala, de dreapta) si ea tot timpul vrea s-o aseze invers. Se enerveaza ca nu poate. Am incercat sa fortez nota, sa-i spun ca ori canta cu dreapta, ori deloc, si nu a tinut. Asadar i-am promis ca ii cumpar una mica si i-o schimb pe stanga. Cred ca sunt persoane ambidextre care se descurca destul de bine si cu dreapta, dar copila mea e stangace stangace, cu dreapta nu poate deloc.

Mergi la inceput

Anemona, eu sunt cat se poate de stangace, dar cred ca asa cum inainte copiii stangaci erau obligati sa scrie cu dreapta si, in cele din urma, nu aveau de ales, asa si eu am invatat sa cant la mandolina "invers" Ceea ce nu inseamna absolut deloc ca a fost bine. EU chiar nu am avut alternativa. Dar daca acum exista asa ceva, e minunat sa se poata fetitata "desasura" natural.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

Buna fetelor!
Si eu sunt stangace, la fel si fiul cel mare. Foarte utile link-urile, habar n-aveam ca se preocupa cineva atat de tare sa usureze ceea ce dreptacii au instalat ca lege.
Am descoperit intamplator ca exista stilou pt stangaci (fiu-meu e in clasa intai), e cel de la Shneider, si-l foloseste numai pe ala. Eu una nu simt diferenta, ba chiar cand il iau sa scriu cu el ma deranjeaza, dar copilul e super incantat, zice ca e cel mai bun.
Ce n-am vazut pe aici scris e ca exista si foarfeca pentru stangaci, pentru ca eu una singurul lucru pe care nu-l fac cu stanga e manuirea foarfecii. Si asta pt ca n-am avut de ales, m-am adaptat. Dar Mihai are foarfeca de stangaci. Si a primit-o la timp, pentru ca la el decupatul mereu era o problema, zicea ca la el se strica foarfecile.

Mergi la inceput

Germina, de unde ai luat stiloul si foarfeca pt stangaci? Eu am fost in repetate randuri la Diverta si nu am gasit decat un singur model de stilou pt stangaci, ecologic cica, si costa vreo 70 ron...Nu l-a luat, am spus sa mai prospectez piata, dar nu am mai vazut nicaieri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

Stiloul l-am luat de la librarie de la Perla (langa spitalul de Urgenta). Iar foarfeca de la Casa Retro, de la magazin. Site-ul lor este: www.casaretro.com
Gasesti aici adresa si programul.

Mergi la inceput