PLACENTA PRAEVIA

PLACENTA PRAEVIA | Autor: anne-marry

Link direct la acest mesaj

nu stiu daca s-a mai deschis vreun astfel de subiect. sau mai bine zis daca mai este deschis ... ca pp s-au mai deschis.

sunt umpik cam nedumerita si as vrea sa aflu si parerea altor mamici si experienta lor .... desi am numai 17-18 saptamani de sarcina....am fost astazi la un echograf de rutina, la medicul de familie si...desi nu este un echo performant, s-a vazut ffffff clar placenta in toata "splendoarea" ei acoperind colul. joi am programare la un echo specialist, 4d....in fine..specilist, sa vedem si el ce ne zice, si apoi la dr ginecolog. cert este ca, la inceputul sarcinii, adik in primele 3 luni, am sangerat de cateva, cu aspecte care seamana cu cele ale unei palcente praevia ...fara a putea fi vorba la acea varsta de sarcina despre asa ceva. din cate am citit pe net...diagnosticul se pune dupa 28 saptamani. la echografia facuta pe 19 dec 2008...sarcina era la vreo 12 sapt, mi s-a spus ca este placenta jos inserata, atingand cu marginea inferioara orificul colului intern....si intr-o luna sa fi coborat atat de mult????

intrebarea mea este ... se mai paote ridica totusi daca este chiar .........jos .......jos......adica acoperea cu mijlocul ei colul. copilul parca statea intr-o farfurioara...asa arata. mai sunt sanse sa se ridice? si ...ce consecinte pot aparea? dar as vrea din experienta voastra, nu din ...manuale..k sa zic asa...k am tot cautat pe net si vad de toate....

__________________________
anne-marry mamica lui teodor alexandru si 18

NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

nu se pune diagnostic de placenta praevia pana in 28 de saptamani tocmai pentru ca ea se ridica implicit (datorita cresterii greutatii fatului). acum este doar joasa. iata si un subiect la care s-a scris relativ recent: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83883

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

multumesc. o sa intru acolo.


anne-marry mamica lui teodor alexandru si 18

NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Da, asa este, diagnosticul de placenta praevia se pune dupa saptmana 28 de sarcina, si eu am avut placenta jos inserata, dar s-a ridicat singura.

Poze Diana
www.youtube.com/watch?v=L05Y1MeutPA" target="_blank">Montaj Diana
Povestea nasterii


de Diana (24.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maya25 spune:

Fetele au dreptate ca diagnosticul se pune dupa sapt 28 dar si mie mi s-a zis ca am placenta praevia centrala (totala) inca din sapt 17. Pe acest motiv plus contractii am stat internata o saptamana la inceputul lui noiembrie si din 28 noiembrie m-am mutat definitiv in spital pana la nastere. Abia in sapt 30 mi s-a spus ca s-a departat cu 1 cm fata de col iar la 31 de sapt si 3 zile ca s-a deplasat cu 4 cm fata de col. Am primit vestea cu foarte mare bucurie pt ca eu am mai avut o sarcina care s-a terminat tragic in sapt 34 datorita in primul rand placentei praevia.
Dar tu mai ai suficient timp sa se ridice.
Fara efort, fara contact sexual, banuiesc ca ti s-a spus deja asta, nu?
Curaj si multa speranta ca va fi bine!

Maya 31+
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

stiam ca nu am voie la efort si contact sexual pt ca am avut vreo 5-6 ...nici nu mai stiu cate sangerari cam uratzele in primele 3 luni...fara dureri....scurte si ....deodata. echografia de ieri a fost facuta la med de familie..in urma unui control de rutina, lunar...insa maine am programare la med specialist in echo, cu un echo performatn, si apoi la ginecolog...sa vedem ei ce zic.

daca sunt cat de mici sanse sa se ridice...este ceva...
multumesc pt incurajari


anne-marry mamica lui teodor alexandru si 18

NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maya25 spune:

Anne Marry, la varsta asta a sarcinii sunt foarte mari sanse sa se ridice placenta. Si pana nu ai parerea specialistului in ecografie si a ginecologului nu e cazul sa te impacientezi. Te asteptam cu vesti bune!

Maya 31+
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png

Mergi la inceput