Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (39)
Raspunsuri - Pagina 22
babymom75 spune:
[quote]citat din mesajul lui _giulianna_
Denisa ce baiat frumos ai! Apropos de rugi in sarcina. Toata sarcina eu am avut o problema: sa semene cu oricare, sa fie oricum ar fi (bineinteles sa fie sanatos) dar sa nu fie clapaug. Realmente aveam o problema, ma gandeam si ma rugam de multe ori sa nu fie asa. Ei bine....acum parca s-au mai "lasat" putin dar cand era mic-mic avea urechile lipite de cap, ma chinuiam (ca si acum) sa-l spal dupa. Si rugamintile mele au fost ascultate.
Si tot despre rugi in sarcinaLa primul copil, si eu ca si tine spuneam sa semene cu oricine, dar numai la urechi sa nu semene cu taica-su, care e asa... usor clapaug. Si clapaug a iesit! Leit tat-su! Eu zici ca nici n-am fost pe-acolo cand l-am conceput. Asa ca...( suspin )nu toti au norocul tau.
Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)
_irina_ spune:
A propos de rugi, ca vad ca e hot subiectul. Eu mi-am dorit baietel, ca sa fie blondut cu ochii verzi ca mama. Si surpriza - am o fetita brunetica si cu ochi caprui ca tata. Dar o iubesc mai mult ca pe 10 baieti. Si daca si cand o veni bb2 as vrea sa fie tot fata, cu riscul de a semana tot cu tac'su.
fericita de Andreea-Maria
babymom75 spune:
Leah actualul meu bebe suge ( si am de gand s-o tin tot asa pana la 2 ani orice-ar fi ). La primul bebe ( adica Victor ) am folosit apa plata Borsec. Am renuntat la apa de robi fiarta si racita pt. ca mi se parea ca are un gust de creioane colorate ( gust care mi-l aminteam de la gradi ). Suzeta lui Dragos ( pe care cu greu il conving s-o ia ) m-am hotarat sa n-o mai sterilizez de azi. O sterilizam prin fierbere.
In rest, sa nu mi-o luati in nume de rau, dar niciodata nu am fiert apa la baie, n-am folosit ceai de musetel pt. baie, n-am saplat hainele lui bebe separat, ci impreuna cu celelalte albituri ale noastre in masina, la 60/70 grade, n-am folosit detergent special si n-am calcat ( decat inainte de a se naste ) hainutele. Si asta la primul copil, nu de lene, ci pt. ca era atat de solicitant ( plangacios ) ca nu aveam timp de nimic. Si a mers... n-a patit nimic.
La al 2-lea am repetat experienta.
Ce sa zic... " nu incercati asta acasa", sau poate ar trebui?...
babymom75 spune:
Leah am uitat: Incearca servetelele umede de la Happy - sunt in pachet economic 4x72 si nu au mirosul gretos al celor de la Pampers.
nikolici spune:
Bitza bine te-ai intors acasa!Dar scuze eu nu am inteles ce ai avut mai exact si de la ce?
DenisaPlecam in februarie …am emotii pt avion cu ea.Vazut poze cu ginerica, de cate ori il vad ma topesc, e din ce in ce mai "mumos" si aud trambitze de nunta.Sunt freaky???
PreetyDaca e vreme buna maine, inhatz bb la bord si venim, inca nu stiu dc cu carutzul sau doar marsupiu ca parca nu mi-as murdari masina cu tot noroiul din parc, nu ca ar fi foarte curata pe dinafara.
Giuliana Cred ca suportul de baie este cam mare sau baia e cam mica?
Mami de Karina iubita mult mult de tot
anamona spune:
Produse cosmetice bebelusi: e interesant de studiat ce zice aici: http://organicinromania.blogspot.com/ - informatie pertinenta insa daca ne luam dupa ce se zice nu ne mai dam cu nimic.
Scutece - noi folosim Huggies - chiar si cu elastic cand le trage de dimineata trebuie schimbata imediat altfel se umple si in cap
Am si eu 2 intrebari:
Cum v-ati convins bebeii in wrap? A mea nu vrea nici chip. Am incercat sa o pun intr-o pozitie cat mai apropiata cu cea din brate, adica in picioare sa vada tot, dar degeaba
Mamicilor de august septembrie, v-ati trecut deja bebelusii pe pozitia sport a caruciorului? Daca da, care au fost semnele?
nikolici spune:
Legat de vigantol si aici as vrea sa i cer sfatul lu Babymom.
Noua doctoritza pe langa faptul ca ni s a zis ca trebuie sa luam 4 picaturi pe zi, ni s-a mai zis si ca nu trebuie ca bb sa pape cel putin juma de ora ca vigantolul sa-si faca efectul.Si nici dupa masa imediat, undeva intre mese cica.Mai nou de la ultimul consult ne-a zis sa o pazasec sa nu-si bage mainile in gura pana trece acea jumatate de ora ca vigantolul sa se duca de pe limbutza.
Si neaparat sa schimbam sticlutza la o luna!!!
Mami de Karina iubita mult mult de tot
babymom75 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nikolici Legat de vigantol si aici as vrea sa i cer sfatul lu Babymom. Noua doctoritza pe langa faptul ca ni s a zis ca trebuie sa luam 4 picaturi pe zi, ni s-a mai zis si ca nu trebuie ca bb sa pape cel putin juma de ora ca vigantolul sa-si faca efectul.Si nici dupa masa imediat, undeva intre mese cica.Mai nou de la ultimul consult ne-a zis sa o pazasec sa nu-si bage mainile in gura pana trece acea jumatate de ora ca vigantolul sa se duca de pe limbutza. Si neaparat sa schimbam sticlutza la o luna!!! Mami de Karina iubita mult mult de tot |
1. doza prea mare ( cum am mai spus )
2. mancatul dupa n-are niciun efect negativ ( e prima oara ca aud asa ceva! ), ca doar inghite Vigantolul odata cu mancarea si nu influenteaza absorbtia
3. sfatul cu suptul manutelor dupa e OK, ca ar putea curge afara Vig odata cu saliva
4. da sticluta desfacuta trebuie folosita in max. 1 luna, de fapt 20 zile ar fi mai sigur, ca vit. D e instabila si se descompune, mai ales daca e pastrata la lumina. De aceea eu folosesc Multi-tabs ca se termina mai repede flaconelul.
4.
300 spune:
Irina deh, bebelusa scumpa.
Vorbeati de scutece: am luat si eu Huggies disney 3 dupa ce pampers 2 ne-au ramas cam mici. Ne-au venit bine desi la inceput erau cam mari si trebuia sa am grija cum ii prind. Ah si mi se pareau cam umezi, odata plini, altel foarte ok.
Acum am cumparat libero - un pachet mediu nr 2, care ii vin la fix, si unul mare nr 3 pe care nu i-am incercat. Vreau sa zic ca sunt superincantata de ei, au elastic la spate si dublu la picior. In sfarsit, desi micuti au trecut cu brio testul kk.
Lucutta imi pare rau, n-am fost pe faza sa-ti raspund.
Feli nu mai zi de rate, am si eu niste sute de euro si la 43 de mii ma apuca toate alea.
Deci nu se poate scapa de Vigantol ha?
Mai voiam sa mai zic da ce? M-a ametit fi-mea pana a regurgitat adineauri. Sunt curioasa cat de fomista va fi la noapte, acu e agatata ghici unde.
Se face din ce in ce mai simpatica pitica.
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
anamona spune:
nikolici ma bag si eu ca musca in lapte....
nu ar fi trebuit sa zica asta pe prospect la modul de adminsitrare?
daca o iei pe fir logic, chiar daca ii ramane pe limbutza, prin alaptat se duce ori pe mamelon/tetina, dar bebelina va suge suficient de mult mamelonul/tetina ca sa nu ramana vigantolul pe acesta.
Oricum cu vigantol sau fara vigantol e sfanta plimbarea la aer curat cat mai mult timp si aerisirea camerei de cat mai multe ori zilnic.