intrebari
buna fetelor.m-am intors din concediu si am o multime de intrebari la care va rog mult de tot sa-mi raspundeti.pentru inceput am urmatoarele intrebari:
1.este adevarat ca toamna prinde mai bine sarcina?si daca da in ce luni?
2.laparoscopia este pt.trompe infundate sau mai foloseste si la alte "defecte"
Raspunsuri
crinuta spune:
Eu nu cred in teoria asta ca toamna prinde mai bine sarcina, insa am mai citit despre asta.
Laparoscopia este atat pt desfundat trompe, dar si pt descoperirea eventualelor probleme care nu pot fi observate prin alte metode. Prin lap se vede clar daca sunt indunfate, cum, unde, ce se pate face, se pot studia, sau eventual decortica ovarele( daca e cazul).
Cam asta stiu eu, insa mai bine sa iti raspunda fetele care au facut.
pupici
Crinuta
ana maria spune:
Eu am facut. te sfatuiesc intai de toate sa faci o histerosalpingografie care este o analiza mult mai simpla. Doctorul meu de pe vremea aceea m-a trimis direct la celio (laparoscopie) si a constatat ca nu aveam nimic. Asadar m-am operat fara sa fie nevoie.
La ce ajuta? : chisturi pe ovare, desfundari de trompe, eliminraea oricaror formatiuni de pe uter. Practic vede tot aparatul tau genital si indreapta tot ce se poate indrepta. Eu am vazut caseta operatiei mele si mi s-a parut foarte interesant. Daca ai ceva intrebari mai specifice intreaba-ma.
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
cornelia1172 spune:
multumesc pt.raspuns
pt ana maria:am facut hsg si am o trompa infundata si acum o sa profit de oferta ta.
unde ai facut tu?cand si cat a costat?cat te-a tinut in spital?
ana maria spune:
In septembrie 2002 la Filantropia la dr. Peltecu. M-a costat mult pentru ca n-am fost in tema cu preturile. La doctor se dadeau cam 2-3 mil. Iar la asistente maruntis, cu toate ca mi s-a parut ca de la pacientele cu laparoscopie au asteptari mai mari (ca de obicei cine nu are bani nu face laparoscopie). Cred ca in total, cu anestezie, doctor si asistente am cheltuit vreo 5 mil. Dar repet, puteam sa platesc mai putin si sunt sigura ca era la fel totul.
De obicei eu am sfatuit lumea sa dea cat are si nu cat au dat altii.
In spital am stat fix 24 de ore, cu alte cuvinte in noaptea de dupa operatie m-am dus la reanimare si am dormit acolo. Sa nu te sperie ideea de reanimare. Eu m-am dat jos din pat din prima seara si am mers la toaleta noaptea. A doua zi m-am simtit relativ bine si am plecat acasa. Chiar perfect nu te simti ca esti dupa o anestezie generala. Dar a fost OK. Daca ma si ajuta cu ceva era la de o mie de ori mai bine. Dar in cazul tau cu trompe infundate te poate ajuta. La mine nu au descoperit nimic in neregula si totusi nu reusesc.
Hai ca te-am plicitsit. iti urez succes si iti spun inca o data ca nu e ceva complicat. Eu imi amintesc cu placere, mai ales ca dupa operatie toata lumea era foarte draguta cu mine si nu stiau cum sa-mi mai intre in voie. He he he he (glumesc) Oricum dupa.. m-am odihnit cateva zile.
daca am uitat ceva mai intreab-ma.
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!