Sezatoarea canadiana (124)
Raspunsuri - Pagina 11
simi spune:
Cge, si Olga La Multi Ani, cu sanatate!
Ana, sanatate! Sa te faci bine repede si spor la gasit de munca!
Simonna, m-ai terminat cu Silver! Vinerea trecuta am trecut pe la un pet shop si m-am lipit de cusca unui catelus, mai- mai sa plec cu el acasa, dar stiam ca va iesi razboi! Al meu nu vrea sa auda. Cica-i prea crud sa-l lasam in casa toata ziua, cind noi sintem plecati! Dar nu-i singur... e cu Johnny (papagalul)
Try, ai dreptate cu muntii de zapada! La fel si eu, trebuie sa ies cu masina jumate in strada sa vad daca vine ceva (cau cineva) plus ca mai am si masina alba... Camuflaj curat!
Ktrinel gata, acum stiu cu cine semeni! M-am chinuit citeva luni bune, dar acum realizez foarte bine! O cheama Alizée, uite-o aici:
http://ca.youtube.com/watch?v=pJWiEpYeEAk Enjoy!
Zi tu daca nu-i surioara ta?
Smile,tomorrow could be worse!
khristin spune:
Mqqm, pai nici sa vrei nu ai voie sa te superi sub nici un motiv acum . Eu le-am dat vestea colegilor la vreo 3 luni. Faza frumoasa a fost cand au observat burtica elevii si au inceput sa curga sutele de intrebari Imi amintesc ce nestresata eram in septembrie la scoala, cand m-am intors dupa vacanta cu ditamai burtoiul cu o luna inainte de a naste, nu stiu daca imi mai reuseste figura anul asta . La plaja poti merge linistita, exista umbrelele acelea de paie care sint super, nu e buna prea multa expunere.
Try, facem galerie sa iasa slujba
Matgravidut, foarte frumoase peisajele din Manzanillo
Nelia, multa sanatate lui Lisandru
Andy, daca vrei sa-l alaptezi musai trebuie sa fii tare pe pozitii. Eu n-am reusit la primul copil, dar la al doilea mi-am impus sa nu-i dau formula. Cred ca stii si tu ca bebele scoate dublu din sani fata de ce reusesti tu cu pompa. Copilul poate plange din diverse motive, nu neaparat de foame. Si mai e un secret...daca vrei sa maresti productia te pompezi la vreo 15 minute dupa ce mananca copilul la san vreo 10 min. Astfel organismul tau va sti sa produca mai mult. Dar asta numai daca tii musai sa-l alaptezi. Eu dupa ce am tinut atat de mult sa-l alaptez am ajuns la extrema cealalta, in sensul ca nu vrea sa auda de biberon nici picat cu ceara. Asadar acum am nevoie eu de sfaturile fetelor experimentate de aici. Nu vreau sa-l trec pe formula, dar dupa 6 luni in caz ca lipsesc de acasa mai mult nu vreau sa-l privez de vreo masa. Peste o luna vom fi nasi si ma apuca disperarea ca trebuie sa-l iau dupa mine la biserica si la restaurant, numai bine sa-i dau programul peste cap copilului desi l-as putea lasa acasa cu bunicii.
Parca mai voiam sa mai zic ceva, dar ...
le bébé Chris Anthony
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB
“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".
rocs02 spune:
Ana, nu am inteles bine...postul e la federali sau la provinciali?
Daca e la federali, eu acolo sunt, mi-au cerut si mie diplomele in original cu echivalarea facuta aici chiar inainte de a-mi face oferta oficiala ( o scrisoare cu toate detaliile, salariu, incadrare, job description, drepturi si obligatii).
La mine toata tarasenia a durat aproape 1 an....aplicatie, teste, interviu, verificare referinte, scrisoare ca m-au bagat in pool, apoi "security clearance" , alt interviu si...in final ...oferta, intai telefonica si apoi in prima zi de lucru....oferta scrisa.
Cam asta a fost , dar, daca e sa ma iau dupa salariu, cred ca totusi postul tau e la provincie.Ca parca la federali pozitiile de intrare sunt mai sus dpdv salariu.Daca mai ai intrebari iti raspund cu placere, daca stiu
La provincial se mai sare pe cate o etapa-doua, aici e asa cum a zis si Daiopri.
Daiopri, primit pm, te sun dimineata zilele astea sa te mai prind cat mai esti cu burtica, ca dupa aia va fii mai greu.
Si pe mine ma afecteaza tarasenia cu podul, desi eu nu pe ala il treceam, ci pe Portman, insa numai la plecare cand e dezastru total.A trebuit sa-mi decalez de tot programul ca ieri am facut aproape 2 ore pana acasa.
Tu stai departe de King George cu 76 Ave? Ca eu pe acolo lucrez....
La multi ani!! sarbatoritelor si multa sanatate.
Incerc sa mai revin.
nelia spune:
Khristin, eu nu stiu ce sa-ti spun... Am tinut cu orice pret sa-mi alaptez copiii exclusiv pina la sase luni si cit pot de mult dupa aceea, pina renunta ei sau pina in jur de doi ani. Dar... am ajuns in extrema despre care vorbesti tu, adica nici unul din cei trei nu au primit biberon, suzeta, canita cu cioc... doar titza si apa sau suc din cana normala pe la 7 luni. Asa ca, pe toti trei, i-am luat dupa mine peste tot, am alaptat cum am putut peste tot, nu am putut sa lipsesc mai mult de 3-4 ore de linga ei si asta dupa 8-10 luni, cind papau de toate. Deci daca nu vrei sa bagi formula, incearca cu laptele tau muls si din biberon, dar la mine nu a mers, de aceea a fost anul trecut Octav cu el la facultate, pe linga clasa de curs. Nici unul dintre ei nu a vrut laptele meu in biberon, ba am incercat la un moment dat si formula, nici asa nu au vrut. Daca e invatat exclusiv cu sinul si nu vrei sa-l dezveti, in sensul sa-i inlocuiesti din mese cu formula, mi-e teama ca nu prea ai de ales. La Agata am crezut ca nu am insistat eu cu suzeta sau cu biberonul si nu am stiut cum sa procedez, dar si la Tudora s-a intimplat la fel, desi chiar am incercat sa-i dau suzeta inainte de sase luni si biberon dupa... La Lisandru m-am linistit, am stiut si stiu ce urmeaza, nu mi-am mai facut planuri.
Andy, laptele de mama nu e suficient pentru copil doar in cazul in care acesta nu ia deloc bine in greutate sau chiar slabeste, plinge chiar tot timpul si a foame, are o stare generala departe de cea pe care ar trebui sa o aiba un copil bine ingrijit si hranit... Daca vrei sa-l alaptezi, asa este cum spune Khristin, trebuie sa fii tare pe pozitii. Si eu am avut perioade in primele sase luni cind mi se parea ca pling de foame, ca nu iau in greutate sau cine stie ce mi se mai parea. Si s-au dovedit alarme false, dovada am primit-o in timp, copiii s-au devoltat normal numai cu laptele meu. Sint normale aceste pareri, dar pina a renunta la alaptat si a baga formula pe motiv ca nu-i ajunge laptele de mama (in cazul in care nu mai exista si alte motive), trebuie sa fie facute multe teste. De exemplu, scaunul verde poate fi un semn ca nu e hranit corespunzator. S-a intimplat sa fie zile mai proaste, in care au supt mai putin si intr-adevar au avut scaune de culoare verzuie. Scaunul unui bebelus bine hranit cu lapte corespunzator trebuie sa fie galben auriu si un pic granulat. Pe Agata o cintaream in fiecare saptamina in aceeasi zi, pe Tudora in fiecare luna si vedeam cit si cum au luat in greutate... pe Lisandru l-am cintarit de trei ori de cind s-a nascut! Daca arata bine, daca nu a slabit vizibil, daca nu plinge tot timpul, daca are scaune normale si regulate si cind e treaza e vesel si plin de viata... mergi inainte, inseamna ca papa suficient si e multumit de oferta.
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
codritu spune:
Wow, sunteti vitezomanul Gica nu pot tine pasul cu voi.
oanagabriela, eu vreau la schi, dar nu daca e frig. Unde e mont Olimpia? Noi am fost la st.Bruno, dar asta anul trecut ca anul asta nu am servit inca din cauza frigului. De mine cel mai aproape e mont Rigaud, dar nu am fost inca.
Nelia, eu am intrebat de colegiu. Ma intereseaza programul de laborator medical(Biomedical Laboratory technology
http://www.dawsoncollege.qc.ca/programs/tech/biomed/. I-am scris tipei care e coordinatoarea programului si mi-a raspuns ca daca am mai mult de 5 ani de cand am facut matematica si chimie trebuie sa fac cursurile ceea ce m-a cam dezumflat ca nu am chef sa ma apuc de numarat atomi din nou, fac specialzarile lor din nou nu ma deranjeaza, dar nu matematica si chimie de liceu, plus nu stiu ce mi-a spus ea de franceza ca trebuie sa dau un test. Cum e cu inscrierile, daca n-am echivalarile facute la MRCI am vreo sansa sa ma inscriu si eu? Na ca m-am lungit cu ce ma doare pe mine acum.
La Funtropolis am fost si eu o data si mi-a ajuns, galagie, plus a trebuit sa stau cu ochii pe ei sa nu se piarda in nebunia si harmalaiu de acolo. Distractie placuta!
Simonna si eu vreau caine , dar n-am nici o sansa asa ca daca vrei sa pleci pe undeva si sa-l lasi in gazda il iau eu.
si
columbiana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Daiopri Ana, erau din alea mai mult de psihologie, ce ai fi facut daca, ce ai facut in nu stiu care situatie, sa dai un exemplu cand ai propus tu ceva si cum a fost receptionat, etc. Apoi interviul a fost imediat (mi-au dat 30 min parca sa raspund la intrebari singura) si am discutat pe baza intrebarilor raspunsurilor din chestionar. Acuma eu sunt pe tehnic, deci s-ar putea sa fie diferit. Si erau si 2 din viitori sefi la interviu si o cucoana de la HR. Oricum mult succes, ca nu e chiar asa de negru ala cu cornite:) Olga, lasa ca o sa treaca repede absenta sotului. Si uite ce de prieteni ai pe aici. Nu mai fi trista. Curaj ca vine bb indata. Magda, asa e mai e putin, da la cat m-am stresat la inceput, acuma imi ies indata din minti la sv din cauza de vesti proaste la odiseea noastra. Of, sa imi tin si eu puiul in brate! Sa ma vait de kg:)) Khristin multumesc de parola. Fetelor multumesc de urari. Va tinem la curent. Numai bine tuturor http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png |
Daiopri, Roxana, mersi mult de lamuriri!
so, eu am dat anul trecut examen pentru rezerva de candidaturi la provinciali, l-am trecut; azi m-a sunat o cucoana sa ma intrebe ce pozitie caut (aveau patru tipuri ce se potrivea cu profilul meu), mi-a spus conditiile si mi-a cerut toate diplomele+relevéurile de note; sper sa nu ma frece mult prin teste psihologice, ca alea-s punctul meu slab; stiu ca-i destul de prapadit salariul, mai mic decit am acuma, dar e stabilitate+vacanta+zile de maladie+asigurari, si eu am un barbat ce nu-i acasa vara decit in trecere, si iarna e cu nasul in carti/examene si un copil de purtat de grija- deci pentru mine e super daca iese figura.
Mihaela/miikon- sunt la provinciali (la federali am ratat inscrierea, eram dupa spitalizarea din vara)
Mihaela/mimitet, sper sa nu dai de gastro , sanatate!
Dana, eu am avut o curtiera si n-am fost deloc multumita de serviciile ei (de ex. tocmai am primit o scriusoare de la cei cuc are sunt ca nu gasesc nicaieri faptul ca avem asigurari de viata si bunuri in dosarul nostru), deci nu ti-o recomand; iti recomand insa Hypothèques FirstLine pentru ratele lor, ii gasesti pe internet: http://www.firstline.com/french/index.html
Ana
mikiion spune:
Ana pai daca e la provinciali inseamna ca ai dat in aceeasi zi cu mine, doua examene. Si al doilea este si cu psihologie... Stiu ca mai e unul de psihologie, dar nu e asa grav. Adica e posibil sa iti fie dat, dar nu are asa o mare pondere.....Au ei nebunii lor de detectat, noi suntem copii mici pe langa ei
Oricum e infinit mai usor, tot sistemul de recrutare, decat la federali. Asa ca nu-ti fa probleme. Din ce mi-a spus prietena mea care a dat un asfel de test, ea s-a distrat de minune, pentru ca nu intelegea expresiile pur quebecoase. De exemplu, esti cu fundul in sus, in franceza..... Asa ca alegea «nu stiu».
Bafta
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
Diana2007 spune:
LA MULTI ANI (cu intarziere) sarbatoritelor
Trebuie sa fi fost ceva cu data asta de 18 Ianuarie ca la servici am avut 5 sarbatoriti, plus gemenele lui Lorelai, plus Cristina !Daca nu a fost si Olga tot pe 18 ! Dar asa sigur le tin minte pentru anul viitor.
Simonna esti tare cu catelul ! Este modelul asta http://good-times.webshots.com/photo/2024588130102121341ZSmbEG?vhost=good-times ?
Pentru ca descrierea ta imi improspateaza niste amintiri. Se numeste Philip de Ianca (are vita nobila, nu asa!) si este catelul mamei mele. Pentru el, ai mei s-au hotarat sa-si ia casa dupa 18 ani de stat la bloc !!! Asta pentru ca rasa este foarte pretentioasa si urcatul si coboratul scarilor le poate afecta coloana si statem la bloc de 4 etaje fara lift. La inceput il duceam in brate pana jos de nu stiu cate ori, cu randul, dar canda ajuns la 25 de kg
Daca e basset hound, sa-i transmiti sotului ca o sa aiba de furca cu el/ea. Sunt foarte inteligenti, dar la fel de incapatanati, nu degeaba au cucuiul ala in varful capului. A, si sunt la fel de fideli, in general unei singure persoane, asa ca daca a pun ochii pe
tine, n-ai ce face, esti mama lui !
Mqqm, Nelia multumesc de incurajari ! Atat imi doresc, sa fie sanatos, si parca daca pentru primul am suferit, nu mi se pare corect pentru al doilea sa nu, n-am dreptate ?
Ange, gata m-am potolit. pentru moment.
Azi am facut o terapie prin gatit. Mancare, dulciuri, tot ce mi-a trecut prin cap. Ca tot ma vaitam ca nu ma doare nimic, dupa amiaza cand sa plec la scoala eram rupta. Dar mi-a iesit un cozonac a la Ange sa moara lumea ! Eu l-am facut, eu am mancat din el !
Urmeaza tortul de branza al lui Carmen77 ca sunt mare fan dar nu am incercat niciodata acasa dar am tot incercat pe la restaurante si magazine. Daca aveti vreodata ocazia, restaurantul Elixor, in Laval, au cheesecake cu afine si ciocolata alba
Nici noi nu am facut vaccinul antrigripal anul asta, eu de cand cu frigurile astea n-am mai avut nimic dupa ce toata vara si toamna am bolit la greu (Doamne fere ca asta mi-ar mai trebui acum). Plus ca imi sufla toti in nas la ghiseu, cred ca m-am imunizat din nou ca acasa, eram ca in sera.
Ana, bafta cu jobul. Si eu am aceeasi conceptie: jobul la stat e sfant ! chiar daca banii nu sunt asa de multi, avantajele compenseaza.
Ma duc la culcare, s-a facut tarziu ...
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si proaspata cu
nelia spune:
Codritule, am intrat si am citit. Cind i-ai scris tipei, i-ai spus si ce studii ai, care e ultima diploma? Banuiesc ca e facultatea la tine sau chiar daca nu e facultate, e colegiu (DEC). Te intreb pentru ca eu cred ca ce a spus coordonatoarea se referea la cei care au terminat scoala secundara acum 5 ani. Ce vrei tu sa faci e DEC, sotul meu a facut AEC, deci e altceva pentru ca era un program din cadrul studiilor pentru adulti. Din ce am inteles eu:
Ca sa te inscrii pentru toamna:
- data limita a inscrierii este 1 martie.
- ca sa completezi formularele online ai nevoie de:
1. Birth Certificate
2. High School Statement of Grades or Report Card
3. Application instructions (pe care le gasesti pe site).
- poti sa te inscrii si sa platesti online.
- sint sigura ca ai nevoie de echivalarea diplomelor, din pacate. Cer Québec Secondary School Diploma (DES) or equivalent - al diplomei pe care o ai tu. S-ar putea sa fie de acord da te inscrii si fara si sa-ti dea un termen pina cind sa aduci echivalarile.
- nu stiu ce studii ai tu si in ce domeniu, ei cer intr-adevar Mathematics 526; Physics 534; Chemistry 534, dar secondary-level credits. Or, dupa parerea mea, daca tu aduci echivalare de diploma colegiala sau chiar universitara, mai ales daca e intr-o domeniu apropiat, ma indoiesc ca te pun sa faci din nou cursurile, poate doar sa te testeze. Cu atit mai mult cu cit ai de dat un interviu cu ei ca sa te poti inscrie, ai vazut, nu? Bine, ca tu trebuie sa vorbesti cu ei inainte de interviu, cind pregatesti dosarul, ca sa nu ai surprize neplacute. Cred ca tot la acel interviu sau in urma unui test ti se stabileste si nivelui limbilor [*Candidates who place below the preparatory level in both English and French will not be admitted into the Program.], dar repet, este vorba tot de nivel secundar.
[pe mine m-a electrocutat numai cind am citit ca trebuie sa te imunizeze, sa te internezi ca sa te vaccineze...]
Probabil ca nu ti-am spus nimic nou, ai vazut si tu ce scrie, mai intra pe formularele online si vezi ce iti cere exact.
Uite aici http://commonapplication.qc.ca/ ai posibilitatea sa te inscrii online, te duci pe sigla colegiului Dawson, poti sa simulezi o inscriere ca sa afli exact ce-ti trebuie pentru a completa aplicatia cosind casuta de deasupra. Eu am intrat, dar nu ma lasa sa trec de pagina cu nume, prenume, trebuie sa le completezi ca sa treci mai departe. Daca mai ai intrebari sau daca esti departe de colegiu si vrei sa trec eu sa cer amanunte, o fac, eu trec zilnic pe linga colegiu sau chiar prin el.
Diana, hai sa-ti dau si tie sfatul pe care mi l-a dat si mie cineva si chiar l-am urmat, cind eram gravida cu Agata, ca sa nu racesc sau sa iau cine stie ce alte boli. Sfat pe care ar trebui sa-l urmez si acum, ca pare tare bun. Sfatul este urmatorul: sa iau in fiecare dimineata, un catel de usturoi taiat bucatele mici, pe care sa le inghit ca pe pastile cu apa, sau, si mai bine, cu limonada (zeama de la o jumatate de lamiie, o lingurita de miere la un pahar mare cu apa). Si sirop natural de afine, daca ai de unde...
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU