culoarea draperiilor

culoarea draperiilor | Autor: gogosel

Link direct la acest mesaj

dragii mei, nu stiu ce culoare sa leg la draperiile livingului!
am asa:
peretii portocaliu-piersiciu (un porto rosiatic) , mobila nuc cu vanilie, parchet nuc , canapele piele maro cu stofa bej inchis, covor cu bej, maro deschis si alb, perdele organza alb brodate(destul de transparente).
draperiile?
ma gandeam la alb/vanilie pt luminozotate mai mult/deschidere, insa cred ca e prea "necontrastant". grena ar accentua culoarea inchisa a camerei. maro/bej cred ca ar fi ok. sa fie cu model pe ele sau uni (perdeaua are niste flori brodate)

voi ce parere aveti?
multumesc mult!

mami & bubu, foarte specialul meu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Gogosel, draperiile musai sa fie uni. In legatura cu ce culoare sa aiba, sa ne gandim ca ai acolo multe culori inchise-nuc, maron, rosiatic-ca sa le "luminezi"trebuie sa cautam ceva mai apropiat de galbui-adica nu galben pai, c mai mult spre bej, uite, de exemplu culoarea cremei de zahar ars asa, nu stiu cum sa iti explic mai bine, adica nici bej, nici maron, dar nici galben...Oricum, in familia asta poti alege galbenul, iar daca vrei ceva contrastant poti alege verde crud, rosu pur, dar pentru ca ai podeaua inchisa cred ca merge mai bine galbenul...Acuma nu stiu ce inseamna "pereti portocaliu-piersiciu", poti alege draperii si portocalii daca nu vrei prea multe culori-galben, portocaliu, maron...Daca peretele e ceva mai deschis, merge galben, daca e mai mult portocaliu decat piersica, fa draperiile porocalii.
Succes!

"sky is the limit!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

rory
la uni ma gandeam si eu. o sa iti urmez saftul si o sa iau draperia "nici bej, nici maro, nici galben" chiar azi din bucur obor. sigur acolo gasesc toate culorile posibile de pe pamant. portocaliu nu vreau (era cel mai la indemana) pt ca deja este pe pereti si nu vreau sa fie obositor ochilor; verde crud...nu cred. daca nu voi gasi culoarea asta "nici..nici" o sa iau o vanilie mai spre galben si cu asta basta. covorul deschide destul de mult ca m-am gandit la "podeau inchisa vrea covor deschis"- are maron, bej, alb, dar nu sunt culori inchise;maronul e ceva "cacao cu lapte".
si cred ca o sa le iau "gata sifonate"- mai am la bebe si arata super dupa calcare. si cred ca si cu luciu.
multumesc mult!

mami & bubu, foarte specialul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Cred ca trebuie sa ai mare grija la nuantele de maro, sa nu mai adaugi inca una, ca se strica tot efectul. Eu as opta pt o rdraperie in cuoarea si nuanta perdelei, ca sa fie ceva cat mai simplu si care sa nu mai atraga atentia asupra lui. Gen vanilie cum ai spus si tu initial.
Succes in alegere!

Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hai la plimbare

Mergi la inceput