Apeluri din USA in Romania... mesaje inregistrate

Apeluri din USA in Romania... mesaje inregistrate | Autor: ANDRUSHKA

Link direct la acest mesaj

Sun destul de rar pe telefoanele mobile in Romania, dar n-am mai patit-o pana acum. Intotdeauna folosesc cartele preplatite.

Joi am vrut sa-mi sun matusa de ziua ei...era vreo 7 dimineata la noi (nici nu stiu daca detaliile astea conteaza...). Aud declickul specific atunci cand iti raspunde cineva si ma lansez in urari si la multi ani-uri...peste vocea mea se aude o duduie care zice "da, va rog.....asteptati un minut" . Ma gandesc ca matusa-mea o fi la servici si o fi ocupata cu altele de ii raspunde secretara la celular si astept...si astept... se auzea ceva zgomot de fond...si iar astept. Mai intervine o data tipa zicand "numai putin" sau cam asa ceva..."Nici o problema"- o asigur eu amabila. La un moment dat o aud ca se ratoieste la un "cineva" " Hai odata la telefon, te asteapta cineva nu stiu de cand!" Hait, zic eu, oi fi gresit numarul - nu-mi inchipui nici o secretara sa-i vorbeasca asa matusa-mii care te rapune numai cu o privire...Ma gandeam ca o sa vina acel cineva la telefon si va trebuo sa explic confuzia, etc,etc..asa ca am inchis.

Ies de la serviciu si inainte sa incerc din nou am zis sa ma asigur ca am numarul corect. Sun la cumnata mea si...si... aceeasi duduie, aceeasi faza" da, va rog...asteptati.etc,etc...." Am strivit o injuratura printre dinti si am inchis. Am format din nou si de data asta n-am avut probleme, am dat de destinatar.

Si-acum stau si ma intreb... ce am de facut? Mi-au luat echivalentul a 5 minute de pe cartela, ceea ce nu e o caruta de bani, dar, numai asa din principiu, trebuie sa fac ceva. Tot rumegand problema mi-am amintit ca am mai citit despre asta mai demult pe un forum...la o cautare, am descoperit ca se mai plangeau si altii de problema asta ca au fost pacaliti prin acelasi scenariu. Deci se poarta escrocheria la scara destul de larga.

Nu stiu daca are importanta ca ambele numere de telefon incercate erau de la Vodafone. Nu am date ca s-ar intampla si la alte companii. Vodafone a mai fost in niste scandaluri cu SMSuri masluite...deci ceva la securitatea serverelor - sau cum s-or numi- lor nu este in regula, oricum.

Astept ceva idei...ma gandesc ca sa contactez Protectia consumatorului si Vodafone ar fi primul pas... dar mi-e ca va fi apa de ploaie.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bAly spune:

Citind mesajul tau imi dau seama ca ieri am patit acelasi lucru. mi-am sunat sora pe Vodafone si mi-a raspuns o doamna. Prima impresia a fost ca e greseala, dar spunindu-i ca vreau cu Ana si zicind sa astept am asteptat...pina am auzit si eu ca si tine strignd: 'hai o data la telefon ca te astepata cineva...' m-am mirat si sincer am inchis raminind cu impresia ca s-a format gresit. Sora mea locuieste cu sotul ei, nu ar avea ce alta femeie sa raspunda si sa strige asa la ea sa vina la telefon.

Cine stie ce o fi.....

Alina, mamica de 2 fetite, Andreea cea nazdravana si Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

O fi o alta escrocherie de-a lor; eu am de 10 ani jumatate acelasi numar de telefon in reteau lor si de vreo 5-6 si al doilea abonament din casa tot pe numele meu, dar mi-a ajuns fidelitatea si luna asta sper sa reusesc sa ma portez catre o alta retea.
Nu-i mai suport efectiv cat sunt de magari si hoti la drumul mare, ce umfla facturile si matrapazlesc cu toate!
Deci nu ma mir sa fie o alta facatura de-a lor si ceea ce vi s-a intamplat voua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDRUSHKA spune:

Citat:
citat din mesajul lui bAly

Citind mesajul tau imi dau seama ca ieri am patit acelasi lucru. mi-am sunat sora pe Vodafone si mi-a raspuns o doamna. Prima impresia a fost ca e greseala, dar spunindu-i ca vreau cu Ana si zicind sa astept am asteptat...pina am auzit si eu ca si tine strignd: 'hai o data la telefon ca te astepata cineva...' m-am mirat si sincer am inchis raminind cu impresia ca s-a format gresit. Sora mea locuieste cu sotul ei, nu ar avea ce alta femeie sa raspunda si sa strige asa la ea sa vina la telefon.

Cine stie ce o fi.....

Ne luam de mana... Are cineva un numar de reclamatii sau email de la Vodafone?
Eu tot sper (sfanta inocentza...) ca nu sunt ei de vina, ci numai niste baietasi smecheri pusi pe furaciune, dar ei trebuie sa ia masuri. Bai, suna atat de reala faza cu tipa aia...buna actrita,parol!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polux spune:

Si mie mi s-a intamplat de doua ori, cu doua persoane diferite...si acum stau si ma gandesc, ca parca era exact aceeasi "voce". O data mi-am sunat sora si odata fratele...si daca la sora am inchis dupa un minut doua, ca mi-am dat seama ca e ceva in neregula, caci abia vorbisem cu ea si stiam ca e acasa, singura...la frate care chiar are o secretara (dar care nu raspunde la celularul lui) am asteptat vreo 7-8 minute in telefon. Dar sincer nu parea inregistrare, caci persoana revenea si spunea, scuza-ti mai asteptati un pic...etc.
Si numerele nu stiu pe ce erau...unul cu o745, si celalalt 0753...
Deci acum am inteles...nu si-a luat secretara personala fratelo...mi-am luat eu o teapa de cativa dolari...daca ar fi numai asta...

Liliana
Poze- martie 2008
Poze 1
Poze 2
Poze 3
Poze 4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

Folositi acelasi tip de cartela?

Mie nu mi s-a intamplat - ce e drept, folosesc un serviciu prepaid din Romania.

Mqqm parca avea aceeasi problema. Ma intreb cum rezolvase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDRUSHKA spune:

polux da, da, si eu "interactionam" cu respectiva si o asiguram ca nu e nici o problema (offtopic: nu pot in ruptul capului ca scriu nicio, niciun legat...)sa ma lase sa astept ca fleatza in telefon, desi mi s-a parut ciudat ca nu vrea sa stie cine sunt, ce vreau, pe cine caut...

Eu folosesc cartele Comfi. In 8 ani nu am avut probleme pana acum, de-aia inclin sa cred ca tot la romani trebuie sa fie buba...

Sunt sigura ca am mai citit pe DC de treaba asta, dar la cautare nu-mi iese nimic...poate va pricepeti voi mai bine. Maine daca am timp am sa compun un email frumos de reclamatie, sau, mai bine sun direct la EI (nu m-am hotarat inca cine sunt EI...:P). Macar onoarea sa mi-o reperez, daca banii nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bAly spune:

Eu am sunat de pe fix de acasa. Am telefonul cu cei de la Vonage.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

dragelor, suna creepy ce descrieti aici, nu ca nu va cred, ca va stiu demult de femei serioase...nu stiu ce sa zic...trebuie sa faceti reclamatie, asta-i clar, Vodafone are pe website un mail de contact, macar acolo sa scrieti...

... polux, 0745 e Orange...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Nu am citi toate raspunsurile care tzi s-au dat ,dar si mie mi s-a intimplat la fel!

Foloseam o companie mai ieftina,tot pe mobil singura diferentza ca...individul se numea Costel!Adica"Costele,hai draga ca te cauta cineva!"

Sunt si eu foarte curioasa cum este posibil!

Dana

Editez sa spun ca nu numai odata s-a intimplat,a doua oara mi-am dat seama ca sunt "trasa pe sfoara"ca sa zic asa,la fel am recunoscut si eu vocea si pe celebrul...Costel!

Eu am sunat de pe fix dar uite ca nu stiu exact ce ambieter are in Romania persoana apelata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

de asta ce spuneti?
Dupa cum probabil stiti pe data de 18 noiembrie 2008 Parlamentul Romaniei a emis "Legea nr. 298/2008 privind retinerea datelor
generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice ...", lege care a fost publicta in Monitorul Oficial, Partea I nr. 780 din 21.11.2008:
http://www.monitoru loficial. ro/2008/sumar_ 2008.htm
http://www.avocatne t.ro/content/ articles? id=13906

CATEVA CONSECINTE (nu trebuie sa fi expert ca sa iti dai sema):
- incepand din 20 ianuarie, adica de martea viitoare, toti operatorii de telefonie fixa si mobila , adica ROMTELECOM, RDS&RCS, ORANGE, VODAFONE, COSMOTE, ZAPP, etc. sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre TOATE CONVORBIRILE NOASTRE TELEFONICE: DE UNDE VORBIM, CU CINE (nr. de telefon si NUMELE SI ADRESA ABONATULUI), LOCATIA CELUI CARE ESTE APELAT, CAND SI CAT VORBIM;
- incepand din 20 ianuarie, adica de martea viitoare, toti operatorii de telefonie fixa si mobila , adica ROMTELECOM, RDS&RCS, ORANGE, VODAFONE, COSMOTE, ZAPP, etc. sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre SMS-urile pe care le trimitem: DE UNDE LE TRIMITEM, CUI SI CAND LE TRIMITEM;
- incepand din 15 martie 2009, adica peste mai putin de doua luni, toti provaiderii de internet, adica RDS&RCS, ROMTELECOM, ORANGE, ZAPP, etc.sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre emailurile noastre: DE UNDE TRIMITEM EMAILUL, DATA SI ORA LA CARE NE CONECTAM LA INTERNET, CUI TRIMITEM EMAILUL(adresa IP si
NUMELE SI ADRESA FIZICA A ABONATULUI), DATA SI ORA LA CARE NE DECONECTAM DE LA INTERNET;
- incepand din 15 martie 2009, adica peste mai putin de doua luni, toti provaiderii de internet, adica RDS&RCS, ROMTELECOM, ORANGE, ZAPP, etc.sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre NAVIGAREA NOASTRA PE INTERNET: CINE SUNTEM (NUME, ADRESA FIZICA SI IP-ul), DATA SI ORA LA CARE NE CONECTAM LA INTERNET, DATA SI ORA LA CARE NE DECONECTAM SI PROBABIL TOATE ADRESELE DE INTERNET PE CARE LE ACCESAM.

Mergi la inceput