Pepenasi de iulie-august 2008 (75)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

anka apropo de egalitatea caloriilor la banana si cioco ... asa o fi, posibil. Dar ai dreptate ca nu au acelasi efect. Hai sa iti esplice eu, care sunt doxa in cure de slabire si efectul alimentelor.

Deeeeci. Nu este vorba numai de calorii ci de Incarcatura Glicemica. Adicatelea organismul nostru functioneaza cu energie care se ia numai si numai din carbohidrati. Mancam alimentul respectiv, este procesat si preluam imediat zaharurile din el. IMPORTANT aici este cat de repede se elibereaza si metabolizeaza acesti carbohidrati. De ex la banana se elibereaza sa zicem intr-o ora, timp in care tu plimband copilul in carca prin casa ... i-ai si consumat pt ca aveai nevoie de energie. La cioco insa ... zaharurile se elibereaza de ex in 5 min, timp in care tu nu ai cum sa le consumi (decat daca ai niste muschi imensi care cer energie chiar si cand stai pe loc), asa ca ele se DEEEPUUUUN.

Concluzia? Ideal ar fi sa consumam numai alimente cu incarcatura glicemica mica, adica cele care elibereaza f incet zaharurile si noi avem timp sa le folosim in activitatile zilnice si organismul sa nu trebuiasca sa le puna la ... hm ... camara.

Pfuaii, ai inteles ceva???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

ILEANNO Esti iremediabil duuuuuuusa!!!

Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor

poezici pentru mamici si pepenasi

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ankalaura

Mai am de zis
Nu stiu cum e treaba cu piureurile mai putin pastoase, mai precis, daca au vreo treaba cu varsta copilului, dar cre' ca trebuie sa aiba o treaba cu dintii lui.
Elizei i-au aparut dintii dupa 7 luni, deci am lungit-o cu piureurile mai putin pasta...
Dar de la 1 an a mancat mancare la fel ca noi.

Mai duamna, a mea mimoza a avut primu' dinte la 6 luni si apoi pauza, da' paaaaauuuuzaaaaaa, pana pe la 9-10 luni nici nu mai stiu. Am citit io pe net pe atunci (si mi-a confirmat pediatra moldoveanca, care e de nota 200), ca instinctul de masticatie apare o data cu primul dinte, nu tre sa fie gura plina. In al 2-lea rand, ei mesteca cu limba si cu gingiile. Eu tot de la primul dinte i-am dat si biscuiti de copii, pe care ii balea de-i inabunea si apoi manca cate putin (nu s-a inecat niciodata).
Ankutule, sa nu te superi pe mine, nu fu atac la persona.
Hai ca nu ma mai lungesc ca iar se ia profa de mine ca-s sfatoasa!

Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria (05.02.2007)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">David-Alexandru (08.08.2008)

Aventurile strengaritei Yvonne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui boticelina

Fetelor, va multumesc din suflet pentru toate sfaturile date in vederea vindecarii vrabiutei, pina acum am reusit sa nu se mai intinda. O spal cu apa cu bicarbonat ( mii de plecaciuni tuturor celor care mi l-au recomandat, e minunat remediul), lasam pasa la aerisit pina incep sa se raceasca inadmisibil de mult tzurloaiele, apoi aplicam pasta Petrini, facuta special azi pentru garga la farmacia spitalului (multumim nasicii noastre pentru electrizarea tuturor pilelor sale)

Monica si gargaritza Nancy

"If you are unware of your choices, then you have none"

Bai, ce ma bucur ca a mai confirmat cineva maretia bicarbonatului, credeam ca numai la mine a avut succes!

Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria (05.02.2007)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">David-Alexandru (08.08.2008)

Aventurile strengaritei Yvonne

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui diarux

ILEANNO Esti iremediabil duuuuuuusa!!!

Nee, eu mai am incredere poate se mai dezvolta stiinta, se fac cercetari si se descopera ceva remedii .
A ... in afara de sfoara shi sapun!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Ile, prea taaaare

Eu nu-mi permit sa rad de nimeni, fiecare isi stie limitele si inclinatiile, s-ar putea insa sa descoperi intr-o zi ca iti place sa bucataresti. De fapt eu cred cu tarie ca niciun om inteligent nu se poate sa nu poata gati, e muuult prea simplu, si lucrurile se leaga intre ele, e f interesant. Eu gatesc de foarte mica, nu de nevoie ci de drag (si pofta, pen' ca maica-mea nu stie sa faca dulciuri si atunci de pe la 12 ani am umplut io golu asta). Io sunt aia care am facut gogosi dospite pe plaja in vama, cand Vama nu era decat un palc de case, stateam cu cortu, luam apa cu bidonu de la barul de zi (si uneori de noapte, stii tu ) si mi-au si iesit Umplute cu branza si gem, la placere , coapte la groapa, la foc de stuf plin de urechelnitze... ai lele, ce vremuri... Scuze fetele pt divagatie....

Monica si gargaritza Nancy

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

BOTI orice carte e binevenita pe mailul comun...
ne mai...facem circumvolutiunile...

ILEANNO ma refeream la primul mesaj, ca al doielea e...stiintific...

Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor

poezici pentru mamici si pepenasi

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story

Mergi la inceput

Da Boti, m-am prins demult ca tu faci din kkt bici.
NU fac misto (o sa precizez mai des asta si altele, pana imi trec sechelele pe care mi le-am facut cu niste postari celebre deja).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui diarux
ILEANNO ma refeream la primul mesaj, ca al doielea e...stiintific...[/blue]

Ai nau. Si eu ma referam la remedii pt mine personal.
Nu pt curele de slabire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

buna seara fetelor!

vad ca discutati aprins despre diversificare.
eu branzica nu prea i-am dat...ca a fost esec total de fiecare data pentru ca nu stiu cu ce sa o amastec...ca banana nu o vrea.
I-am pus pe limba cum a zis narcisa niste branza "Fagaras" de la Monor si a halit rapid...a mai cerut, si i-am mai dat, pot spune ca i-am dat cam o lingurita in total, asa tot cate un varf de lingurita de vreo 4 ori...na patit nimic

am avut treaba zilele astea cu actele sotului, cum spuneam. Care mai sunteti contabile pe aici?...as avea nevoie de ajutor...ca sunt in urma cu noutatile si ma blochez in neste chestii...

Annababy, si eu zic ca si fetele, sa nu te stresezi prea tare, sa revii la lingurita cand o sa fie pregatita fata!
Eu am o lingurita moale de la babynova, nu-i cine stie ce da cu asta ne-am obijnuit si cre ca daca schimbam cu alta nu ma simt nici eu confortabil

Dia_filipas, va urez din suflet chiar daca cu intarziere pentru cele 6 lunite care le-ati implinit! eu ma chinui sa-l invat pe Matei sa zica "cucu" sau ceva cu "c" da nu zice, suntem la cuvinte compuse din "da" si "ta"

urez pentru toti cei care s-au sarbatorit in aceste zile! si multa sanatate!

ma retrag si eu ca este tarziu, va doresc o noapte linistita, cu somnuri line si pana la reauzire...numai bine! 73!

P.S. In caz ca va intrebati ce e cu "73" va spun de pe acum ca este un salut foarte placut si "melodios" in telegrafie

Toate cele bune!

Ana - mami de Stefan si Matei
Ne jucam

Mergi la inceput