Hipotonia axiala...????

Hipotonia axiala...???? | Autor: crismari

Link direct la acest mesaj

Sunt o proaspata mamica,dar foarte suparata.Puiutul meu a fost diagnosticat cu hipotonie axiala.Cunoasteti pe cineva cu aceasi problema/??

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Poti descrie ce inseamna asta....?Eu nu am auzit...

Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crismari spune:

Hipotonie axiala,adica un copil moale la capusor,atunci cand el sta in pozitia culcat si il tragi usor de manute ar trebui sa ridice capusorul putin,dar al meu nu vrea deloc,il tine atarnat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floric_ea spune:

Buna,

copilul a fost vazut de un neurolog? ce au scris medicii pe biletul de iesire din spital? si cel mai important, cat are puiul?

oricum, daca aveti un semn de intrebare mergeti la neurolog, cat mai repede.

Mergi la inceput

Bebelusul meu are doua luni si jumatate.Acum o saptamana si ceva am fost la doamna dr.Catrinel Iliescu,dansa l-a controlat a zis ca are toate reflexele bune,dar este hipoton axilar ca este o problema motorie si ca de la trei luni bebelusul meu o sa faca kinetoterapie,acum e prea mic.Maine am programare la doamna dr.Sanda Magureanu,la Sanador sa vedem ce zice si dansa ca simt ca nu mai pot.Nu stiu cat de eficienta e kinetoterapia .Stie cineva/?

Mergi la inceput

Pe biletul de iesire scrie ca aste un copil sanatos.Doamna dr.pediatru a vazut cand am fost la control ca bebe nu ridica capusorul si ne-a trimis la neurolog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floric_ea spune:

buna, kinetoterapia este eficienta, veti gasi un kinetoterapeut bun si totul va fi ok.

ma intreb insa care este cauza acestei hipotonii?? nu ti-au dat sa faci ecografie transfontanelara, analize de cmv , toxoplasmoza, listeria pt bb?? nu sunt dr, insa asa ceva trebuie investigat, ma gandesc eu.

neurolog sau nah neuropsihiatru ti-as recomanda asa: dna dr Craiu, dna Burloiu. de dna sanda magureanu doar am auzit, mare lucru nu stiu.

Mergi la inceput

Ecografia am facuto si totul este in regula nu a depistat ceva anormal.Analize nu am facut,nu mi-lea recomandat nimeni dar o sa vb.cu dr.pediatra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ja spune:

Acum realizez la ce se referea dr. nostru...la fel mi-a spus ca e usor hipotonic...fara alte lamurili ,tot pe la 2 luni si intr-adevar Radu nu prea isi tinea capul cand il ridicai de maini sau f putin .Ni s-a dat vitamina B o lingurita pe zi ,10 zile pe luna 3 luni .
Apoi am inceput constient sa facem exercitii cu el(fiind un copil cuminte nu era tinut in brate f mult si daca il puneam pe burta isi sugea pumnii nu voia sa ridice capul ,il ridica doar cand avea chef) adica tinut in brate la verticala si uneori il lasam pe stranga sau pe dreapta fortandu-l astefel sa isi dezvolte muschii.
Acum avem 4.5 luni (azi ar tb sa incepem ultima tura) isi tine f bine capul de pe la 3.5 luni si vrea sa stea in fund .
Bafta si voua sa fie tot ceva trecator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Ptr hipotonie, de regula, exista o problema neurologica.
Si Andrei a fost si este hipoton, dar noi stim cauza.
AM facut si facem fizioterapie, la fel era si el, cand il luai de manute capul se balansa dintr-o parte in alta, dar nici gand sa il ridice el, dar el nu facea asta din cauza medicamentelor si ptr ca era f sedat. Am cumparat, desi nu eram deloc de acord, portbebe, si in felul asta, asa cum zice si Ja, il fortam sa isi tina capul. Andrei abia la 5 luni a inceput sa isi tina capul, la 7 inceput sa stea in fundulet, iar acum invatam mersul in 4 labute.
Multa sanatate si mergi la neurolog.
Noi am fost la Dr Craiu, cand am fost in Ro, ptr care am o . Sanda Magureanu am inteles ca e mentorul ei.

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

JA,povestea ta se aseamana cu amea.Acelasi lucruri face si bebelusul meu. Se poate sa vorbim pe privat/?As vrea sa stiu mai multe despre problema care ai avut-o cu bebelusul. Nana,bebelusul tau tot hipotonie axiala are?Chiar e bun portbebeul? Nici eu nu sunt de acord,dar cred ca maine cand ma intorc de la dr.il cumpar .Cat timp il tineai pe bebe in el/?Il tii/?Multumesc.Sanatate bebelusului tau.

Mergi la inceput