De ce "razboi"?
Raspunsuri - Pagina 21
conchita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui xenocid
Ce e asta? Evangheolutia dupa Conchita!? De la broasca la pasare? Toata lumea stie ca pasarile au evoluat DIRECT din pesti. Ce e asta daca nu o veriga lipsa dintre pesti si pasari. Mai am date despre pesti din Australia care se urca in copac. Astea le pastrez ca sa te ajut cand vei vrea sa demonstrezi ca bananele se trag din pesti. Come to The Dark Side ... we have cookies! |
a ta, cu drag, banana
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui conchita veriga lipsa e intre specii, nu in cadrul unei specii. daca au gasit oase de dinozauri, da, ma astept sa gaseasca si cerebele de oameni-maimuta si vertebre de juma-peste, juma-pasare. apoi, nu vorbim de salturi genetice numai spre specia om, ci spre toate speciile, ca asa suna teoria. adica de la peste la broasca la pasare la dinozaur la maimuta la om. or whatever. dar de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. |
Veriga lipsa
(Poveste rationala)
Evolutia nu este un proces liniar ci profund neliniar. Printre altele se caracterizeaza prin alternarea perioadelor de stabilitate a genomului cu intrevalele de rapide divergente ale acestuia. Salturile evolutive sunt urmarea unui stress adaptiv datorat schimbarii climei sau invaziei unui concurent de nisa.
O specie poate sa dureze 10 milioane de ani fara modificari substantiale si apoi, dupa explozia unui supervulcan, invazia unui musafir nepoftit sau alt eveniment care da peste cap echilibrul, in numai zece mii de ani sa ajunga la un nou punct de echilibru care favorizeaza un alt bagaj genetic.
Pentru simplitate consider o specie A care evolueaza catre specia B, o po****tie totala de 1 milion de indivizi in orice moment de timp al existentei acestor specii si varsta fertila la 1 an. In perioada scurta de criza sunt favorizate tot felul de mutatii, hai sa le numim Aa, Aaa, Aab, Ab, bB, etc. La un moment dat apare si B care fiind cel mai adaptat ii elimina repede pe toti ceilalti (nu prin lupta dreapta ci prin sansele mai mari de supravietuire) dupa care se instaureaza o noua perioada de liniste genetica.
Asadar, in ordine temporala, mor
in 10000000 de ani : 10000000 generatii x 1 milion indivizi A
in 10000 de ani : 10000 generatii x 1 milion indivizi (Aa, Aaa, etc, adica verigile)
in 10000000 de ani : 10000000 generatii x 1 milion indivizi B
Cate schelete avem ca input in sol in nustiu-ce era geologica:
10000000000000 pentru A
10000000000 pentru verigi
10000000000000 pentru B
Sa zicem ca 1 schelet la un milion supravietuieste intemperiilor geochimicoclimatice pana in zilele noastre. Avem acum asadar:
10000000 fosile A
10000 fosile verigi
10000000 fosile B
Fosilele astea sunt imprastiate pe milioane de km patrati, la un metru sau sute de metri adancime. Destul de realist sa spunem ca avem o sansa la un milion sa gasim o fosila. Rezulta
10 fosile A prin muzee
0 fosile verigi (sau lipsa fosile verigi, sau pe scurt veriga lipsa)
10 fosile B prin muzee
QED
conchita spune:
citat din mesajul lui capcaunul 0 fosile verigi (sau lipsa fosile verigi, sau pe scurt veriga lipsa) |
pfiuu, ghinion de nesansa, dom'le. :-))
rationala povestea, dar sa vezi si cat de logica!
1. crestinii cred in Dumnezeu
2. Dumnezeu nu e material, ca nu poa sa puna pantera mana pe el.
3. ateii cred in veriga lipsa
4. veriga lipsa e materiala, dar panteruta noastra nici de data asta nu poa sa puna mana pe ea, ca nu exista.
---------------------------------
CL=>Dumnezeu e veriga lipsa.
qed.
conchita spune:
citat din mesajul lui capcaunul Fosilele astea sunt imprastiate pe milioane de km patrati, la un metru sau sute de metri adancime. Destul de realist sa spunem ca avem o sansa la un milion sa gasim o fosila. |
mie mi se pare nerealist. faptul ca ai gasit 20 de fosile ridica sansele de a gasi o fosila la 2 la milion, in timp ce pentru verigile lipsa ramanem tot la 1 la milion. dar in timp ce avem 20 de tipul 1 si 2, n-avem niciuna de tipul intermediar. cred ca e mai mult decat o coincidenta. cred ca tine de magia neagra. veriga lipsa nu vrea sa fie gasita.
stii ce mi-ar placea? sa se dovedeasca maine ca speciile astea distincte au fost parasutate aici de pe alte planete, pur si simplu. caz in care crestinii tot vor avea pe unde scoate camasa, ca n-au limitat creatia doar la pamant si om, Dumnezeu e Creatorul Universului, deci si al klingonienilor. dar evolutionistii vor fi complet traumatizati. :-))
capcaunul spune:
citat din mesajul lui conchita intervine alta dilema: daca evolutionismul a fost posibil numai si numai prin supravietuirea celui mai tare, cum explicam faptul ca batranii sunt venerati si-acum in comunitati tribale, ca bolnavii nu erau alungati chiar in toate triburile, cum explicam ca au supravietuit si comunitati absolut pasnice - vezi pastorii si agricultorii? |
Omul se deosebeste radical de restul regnului animal prin cultura. Specia umana are pe langa bagajul genetic si un bagaj cultural.
Tragem de aici cel putin 2 concluzii:
- societatea umana nu asculta orbeste de selectia naturala ci si de legile culturale;
- selectia naturala care implica omul nu se bazeaza doar pe mostenirea genetica ci si cea culturala.
In virtutea celei de-a doua observatii batranii, prin experienta acumulata, maximizeaza sansele de supravietuire a colectivitatii (cine n-are batrani, sa-si cumpere )
Ca observatie, animalele care poseda acea vaga cultura animala (care invata, prin imitatie, prin observatie sau prin incercare) au comportamente incipiente de protectie a indivizilor trecuti de varsta fertila. Cu cat este mai evoluata acea societate animala (pinguini, balene, maimute, etc) cu atat mai vizibil este acest fapt.
conchita spune:
citat din mesajul lui capcaunul Omul se deosebeste radical de restul regnului animal prin cultura. |
Capcaunul, dar nimic din modul de viata al maimutelor nu a predestinat cultura! prin urmare, concluzia logica e ca nu ne tragem din maimuta. daca analizezi celelalte specii, constati cu usurinta ca, oricat ar fi evoluat unele dintr-altele (sa zicem, de dragul argumentatiei), nimic din modul basic de viata nu s-a schimbat: hrana, reproducere, adapost, etc. la nici o alta specie de pe planeta asta nu vezi vreo cultura. si revenind la rationamentul tau dinainte, cate sanse la un trilion am fi avut sa fim asa de speciali si sa ne accidentam genetic nu numai sa avem cultura, in comparatie cu maimuta, dar sa suferim si de inferenta, limbaj, gandire conceptuala, morala, etc...si pe ce motiv? ca trebuia sa ne adaptam la un mediu care nu necesita nici cultura, nici politica, nici nimic, vezi celelalte specii. mediul a fost acelasi pentru toate maimutele si restul mustelor din peisaj, iar nevoile identice: de supravietuire. se zice ca omul a devenit om cand s-a uitat prima oara la stele si s-a intrebat ce sunt, de unde vin, la ce folosesc. eu ma intreb, de ce nu s-a intrebat vulturul, ca el era mai aproape, adica muuuult mai expus la conditiile de mediu sa mediteze la stele.:-)
tu, ca om, poti sa joci la loteria asta absolut tot ce ai? stiind ca sansa de a se fi intamplat asa, si nu altfel (nedemonstrabil, e doar o ipoteza inca) e de 0.000(...plus infinit)...01?
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
pfiuu, ghinion de nesansa, dom'le. :-)) rationala povestea, dar sa vezi si cat de logica! 1. crestinii cred in Dumnezeu 2. Dumnezeu nu e material, ca nu poa sa puna pantera mana pe el. 3. ateii cred in veriga lipsa 4. veriga lipsa e materiala, dar panteruta noastra nici de data asta nu poa sa puna mana pe ea, ca nu exista. --------------------------------- CL=>Dumnezeu e veriga lipsa. qed. |
Nota 10 pentru perspicacitate!( si analiza)
capcaunul spune:
conchita, eu as pune problema pe dos.
Nu omul a jucat la loteria asta cu sansa infinitezimala de castig (dar atentie, nenula) ci loteria l-a extras pe om dintr-o aproape infinitate de extrageri. Extrageri care au loc pe Pamant si, de 15 miliarde de ani (si vor continua inca zeci de miliarde de-acu inainte), pe alte miliarde de miliarde de planete capabile sa sustina viata, imprastiate prin tot universul (numarul de stele in universul vizibil este mai mare decat numarul grauntelor de nisip de pe toate plajele lumii!)
Daca extragerea asta n-ar fi reusit pe pamant acum cateva sute de mii de ani, nu ne-am fi putut pune intrebarea aici. In schimb extragerea ar fi reusit, dupa miliardisime alte incercari, in alta parte a Universului. Iar acolo ne-am fi pus aceeasi intrebare de ce aici?.
Odata cu noi isi mai pun intrebarea cine stie inca cate alte civilizatii extraterestre ...
ladyJ spune:
citat din mesajul lui capcaunul conchita, eu as pune problema pe dos. Nu omul a jucat la loteria asta cu sansa infinitezimala de castig (dar atentie, nenula) ci loteria l-a extras pe om dintr-o aproape infinitate de extrageri. Extrageri care au loc pe Pamant si, de 15 miliarde de ani (si vor continua inca zeci de miliarde de-acu inainte), pe alte miliarde de miliarde de planete capabile sa sustina viata, imprastiate prin tot universul (numarul de stele in universul vizibil este mai mare decat numarul grauntelor de nisip de pe toate plajele lumii!) Daca extragerea asta n-ar fi reusit pe pamant acum cateva sute de mii de ani, nu ne-am fi putut pune intrebarea aici. In schimb extragerea ar fi reusit, dupa miliardisime alte incercari, in alta parte a Universului. Iar acolo ne-am fi pus aceeasi intrebare de ce aici?. Odata cu noi isi mai pun intrebarea cine stie inca cate alte civilizatii extraterestre ... |
Loteria fiind...?