De ce "razboi"?
Raspunsuri - Pagina 19
fdoina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackpanterro In schimb, daca exista D-zeu, i-as fi fost extrem de recunoascatoare pt o explicatie normala care are cap si coada. |
de mult bun simt observatia
Lady, ca sa-ti spun drept prefer teoriile lui xenocid teoriilor tale, sunt mai coerente
un dumnezeu care sa fi creat ceva imperfect, ar trebui sa fie imperfect la randul lui
apoi, un dumnezeu a carui creatie inteligenta si constienta de sine sa traiasca intr-o lume haotica, absurda, lipsita de speranta, in care singura nadajde e "programarea evolutiva"...pare un dumnezeu rece, chiar sadic, greu de acceptat pentru o umanitate care ar fi capabila in cazul asta de mai multa generozitate decat insusi creatorul ei
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui fdoina
de mult bun simt observatia un dumnezeu care sa fi creat ceva imperfect, ar trebui sa fie imperfect la randul lui |
Omul e perfect?Asa cum este el azi? dar ce inseamna perfect? Si ce te face pe tine sa crezi ca DD a vrut sa creeze perfectiunea, asa cum e el? Adica a vrut DD sa se mai creeze odata?
PS-mai sadica consider eu parerea generala existenta azi, conform careia DD OMOARA COPIII pentru a pedepsi mamele care au facut sex in post
xenocid spune:
citat din mesajul lui fdoina apoi, un dumnezeu a carui creatie inteligenta si constienta de sine sa traiasca intr-o lume haotica, absurda, lipsita de speranta, in care singura nadajde e "programarea evolutiva"...pare un dumnezeu rece, chiar sadic, greu de acceptat pentru o umanitate care ar fi capabila in cazul asta de mai multa generozitate decat insusi creatorul ei |
Ai dreptate. E infinit mai logic faptul ca traim intr'o lume in care Creatorul ii ofera vibrionul holeric perfectiunea necesara pentru a devasta zeci de mii de vieti asa cum se intampla azi in Zimbabwe.
Sir David Attenborough spunea ca acolo unde unii vad perfectiunea creatiei in existenta pasarilor colibri el o vede in ciclul de viata al viermilor Loa-Loa care se ingropa in organismul uman pentru a iesi prin www.newscientist.com/blogs/shortsharpscience/loa_loa_eye.gif" target="_blank">ochi.
La vremea sa si Charles Darwin s'a exprimat cam la fel:
"I cannot persuade myself that a beneficent and omnipotent God would have designedly created the Ichneumonidae with the express intention of their feeding within the living bodies of caterpillars."
ladyJ spune:
citat din mesajul lui blackpanterro LadyJ, daca de la Adam si Eva s-a consemnat asta inseamna ca facerea omului a fost scrisa de Adam sau Eva?Uite asta chiar nu stiu, cine e autorul genezei? Si de ce s-ar incepe cu facerea omului daca omul exista deja? Si daca D-zeu a creat forma aia minuscula din care a iesit tot restul, de ce sarada din biblie? Chiar asa de inapt e omul sa nu poata sa suporte o explicatie logica a aparitiei vietii pe pamant?Sunt necesare toate povestile din biblie?Cui servesc ele. Mie, personal, nu imi servesc la nimic, nu ma incalzesc cu nimic, nu imi pun mancare pe masa, toale pe mine, nu ma fac sa ma iubesc mai mult sau sa nu simt iubire fata de altii, nu ma imbunatatesc cu nimic.In schimb, daca exista D-zeu, i-as fi fost extrem de recunoascatoare pt o explicatie normala care are cap si coada. Pai eu daca as crea un om,cu un creier urias ca al nostru,capabil de gandire superioara, i-as spune ca eu sunt creatorul, la fel cum ii spun copilului meu ca eu sunt mama lui si ca eu cu tatal lui l-am facut. Nu ii spun povesti nemuritoare in legatura cu asta. Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005) A ticket to hell has never been funnier "If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful. If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent. If he is both able and willing, then whence cometh evil? If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious |
Panteruto, ce sa zic, daca discutia de aici nu-ti face placere si e ´´anormala´´(scuze, sunt un om asa ca tine) eu zic sa-l intrebi direct pe DD cand il vei gasi.Poate va binevoi sa-ti dea tie ´´o explicatie cap-coada NORMALA.
Intreaba-o pe Fdoina la ce servesc explicatiile din Biblie, poate ea te lamureste.Stii, alea care exclud ca ar fi existat viata acum cateva milioane de ani...
Si--DD nu ne spune ´´povesti nemuritoare´´. Oamenii ne spun povesti nemuritoare.Tu daca ai fi creator probabil ca te-ai infatisa creatiei tale zilnic, si i-ai spune ´´Eu sunt´´. dar uite ca Dumnezeu face cum vrea el si nu ne suna zilnic sa ne spuna ce si cum.
Nimeni nu-ti va raspunde logic si coerent, pentru ca nimeni nu stie cu certitudine ce cum si de ce.Si adevarul unuia nu inseamna si adevarul altuia.Ceri explicatii in cuvinte a unor chestiuni care depasesc cuvintele.
Aici, daca vrei putem discuta asa, pe marginea a ceva, dar nu putem propovadui un adevar de care nu suntem siguri si mai ales, nu putem sa ne tragem la raspundere unul pe altul.
Pentru ca daca eu acum iti adresez tie niste intrebari existentiale , nu inseamna ca, cu siguranta credinta mea depinde de raspunsul tau si te iau si te invartesc in intrebari, declarandu-ma permanent nemultumita.Putem discuta din puncte de vedere proprii(incomplete la unii) si atat.
BeLucci spune:
citat din mesajul lui blackpanterro LadyJ, daca de la Adam si Eva s-a consemnat asta inseamna ca facerea omului a fost scrisa de Adam sau Eva?Uite asta chiar nu stiu, cine e autorul genezei? Si de ce s-ar incepe cu facerea omului daca omul exista deja? Si daca D-zeu a creat forma aia minuscula din care a iesit tot restul, de ce sarada din biblie? Chiar asa de inapt e omul sa nu poata sa suporte o explicatie logica a aparitiei vietii pe pamant?Sunt necesare toate povestile din biblie?Cui servesc ele. Mie, personal, nu imi servesc la nimic, nu ma incalzesc cu nimic, nu imi pun mancare pe masa, toale pe mine, nu ma fac sa ma iubesc mai mult sau sa nu simt iubire fata de altii, nu ma imbunatatesc cu nimic.In schimb, daca exista D-zeu, i-as fi fost extrem de recunoascatoare pt o explicatie normala care are cap si coada. Pai eu daca as crea un om,cu un creier urias ca al nostru,capabil de gandire superioara, i-as spune ca eu sunt creatorul, la fel cum ii spun copilului meu ca eu sunt mama lui si ca eu cu tatal lui l-am facut. Nu ii spun povesti nemuritoare in legatura cu asta. Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005) A ticket to hell has never been funnier "If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful. If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent. If he is both able and willing, then whence cometh evil? If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious |
Biblia incepe cu creerea universului. Apoi cu pamantul, vegetatia, animalele, si omul.
Moise a scris Genesa(chiar primele 5 carti din Biblie). Dumnezeu i-a descoperit cum s-au intamplat toate.
Biblia nu e o poveste, si nimica din ce scrie acolo nu este ireal.
Faptul ca tu nu crezi asta, nu inseamna ca este asa cum spui tu.
Da avem un creier mare. Inutil de mare. Cei mai "fericiti" gandesc cu cel mult 10% din el. In fiecare exista dorinta de a cauta dincolo de aparente.
Avem fiecare in noi innascuta aceasta dorinta. Dumnezeu a lasat asa.
Altfel tu nu ai cauta astazi pe "cineva" dincolo.
Faptul ca tu ai atatea intrebari si cauti pe "cineva", inseamna ca El exista.
Dumnezeu ti se va descoperii intr-o zi, daca tu iti doresti asta. Dar nu stiu de ce am impresia ca tu cauti minuni, dar cand le vezi ....stupoare...le negi.
Tu esti pregatita deja sa negi si sa gasesti o explicatie umana.
Faptul ca se intampla o minune cu un pacient, tu spui ca si-a facut bine meseria dr.
Dar uiti chiar exemplul care ti l-am dat cu acea femeie de pe National Geographic, cand chiar medicii nu au putut da o explicatie la ce sa intamplat.
De ce?
Tu nu accepti minunile Biblice si nici pe cele de pe National Geographic.
Tu nu esti gata sa accepti, ca exista ceva. La orice ti-ar spune cineva tu gasesti explicatia.
Chiar imi doresc sa-L vezi pe Dumnezeu. Asa cum la vazut si Toma(Toma era mai "rau", ca tine....asa ca mai ai o sansa:)):)) )
Daca il vei cunoste pe Dumnezeu promite-mi sa-mi povestesti experienta ta.
blackpanterro spune:
LadyJ, te rog sa ma crezi ca nu m-am referit la tine deloc in post.Tie ti-am raspuns dar eu vb in general. Nu am spus ca explicatia ta nu ar fi normala.Eu sunt bucuroasa ca am cu cine vorbi despre toate astea. :)
Raspunsul tau, il gasesc excelent pt ca este exact ce spun si eu.NU STIM daca exista sau nu dar totusi sunt milioane de credinciosi care desi nu stiu, sustin ca stiu exact cum stau lucrurile pt ca ei le simt. Dar cum poti sa simti ceva ce nu stii daca e acolo?
As vrea, daca D-zeu exista, sa ne dea explicatia existentei noastre daca el ne-a creat si sa nu ne lase in intunericul enervant pe care il ofera biblia si religia.
Asa, cu ce stiu, pot numai sa banuiesc ca nu exista, pentru ca sunt mult mai multe dovezi impotriva existentei lui decat pentru. Ma refer la dovezi palpabile.De fapt nu stiu nici o dovada palpabila a existentei lui...
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious
ladyJ spune:
Panteruto, dar asa pe scurt, cum crezi TU ca am aparut noi? Noi, incepand de la cea mai mica celula?
conchita spune:
citat din mesajul lui blackpanterro Pai unde sunt raspunsurile? Sigur nu le-am omis, decat daca mi s-a raspuns ca asa e dat de la D-zeu sau asemenea, moment in care am fost nemultumita pt ca nu asta caut si da, am trecut la urmatoarea intrebare. |
uoaaaa, nu ma mai joc! denizel, apara-ma.:-))
inseamna ca mi-am pierdut vremea pe-aici sa-ti raspund la aproape fiecare intrebare, iar daca gasesti unde am scris eu ca "asa e dat de la Dumnezeu"...si eu ti-am pus intrebari. cred ca denizel are dreptate, tu nu citesti ce scriu ceilalti. nu ca ar fi necesar, dar daca e dialog, nu monolog, si in nici un caz interogatoriu...
blackpanterro spune:
Conchita, mereu mentionezi sa cred in D-zeu nu in oameni :) pt mine indemnul la crezut in D-zeu nu reprezinta nimic pt ca nu stiu daca exista.
LadyJ, cred ca totul s-a format asa cum spun oamenii de stiinta, explozii cosmice, distanta perfecta fata de soare, abundenta de carbon ce sta la baza vietii pe pamant etc.
Nu mai pot sta, ma duc la baza si apoi la restaurant!
O seara placuta va doresc!
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious
Adela99 spune:
io tot am citit pe ici pe colo cum ca crestinii ar crede ca varsta Pamantului e 6000 ani? de unde "zvonu'" asta? :)