De ce "razboi"?
Raspunsuri - Pagina 14
denizel spune:
A, si inca ceva!!
Si, in fond, ce ma interseaza pe mine ce a spus Josephus despre Isus?
Ca a fost Dumnezeu, ca n-a fost Dumnezeu, ca, ca...
Ei, si??
Ma intereseaza atat de tare parerea unui istoric despre divinitatea lui Isus? Istoricii sunt aia care se pronunta in legatura cu aceste aspecte?
blackpanterro spune:
Pai atunci cine se pronunta? Si eu intrebam de ce un singur om a hotarat ce se pune in biblie?De ce nu un intreg comitet, sau tot orasul? De ce puterea de a pune in biblie evanghelii a revenit unei singure persoane?
Aici putem sa discutam luni, ani de zile ca toate intrebarile nasc alte sau aceleasi intrebari, e chiar fascinant :)
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious
blackpanterro spune:
LadyJ, o chestie as vrea sa spun...nu cred ca am evoluat fara sa ne gandim la o fiinta/mai multe fiinte superioare. Mereu omul a avut zeitati la care s-a inchinat si inca se inchina pt ca mereu omul s-a temut de lucruri pe care azi le intelegem si avem explicatii pt ele.
Cand a tunat omul a sacrificat o capra pt ca a crezut ca zeul tunetului vrea sa ii faca rau.La fel cu alte fenomene.
Cred ca aici vreau sa ajung, de ce nevoia/frica de D-zeu cand am evoluat/descoperit atat de mult? Oare cei care a crezut ca exista un zeu al tunetului ar lasa-o balta cu credinta in zeul tunetului daca ar descoperi ce e tunetul(stiintific)? Sau ar continua sa creada?
Scuze daca nu sunt prea coerenta, sunt obosita si am o raceala nasoala.
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
denizel spune:
Citat: |
Pai atunci cine se pronunta? Si eu intrebam de ce un singur om a hotarat ce se pune in biblie?De ce nu un intreg comitet, sau tot orasul? De ce puterea de a pune in biblie evanghelii a revenit unei singure persoane? |
A, deci tu te impotmolesti acum in divinitatea lui Isus?
Deci, crezi ca exista Dumnezeu, dar nu crezi ca Isus a fost divin?
Pai stai bine atuncea :)).
Discutiile se simplifica muuult de tot :D.
Facand o analiza de bun simt asupra situatiei de atunci, din vremea lui Isus si mai analizand oleaca la ce s-a ajuns dupa rastignirea Sa, n-ai cum sa nu decizi ca Isus a fost divin .
Adica de ce ai pune mai mult pret pe ce crede Josephus decat pe ce crezi tu, a?
A, ai citit ce spune Josephus? El zice ca Isus a fost Hristosul.
Poftim, crede-l!! Il crezi?
denizel spune:
Cred ca aici vreau sa ajung, de ce nevoia/frica de D-zeu cand am evoluat/descoperit atat de mult? Oare cei care a crezut ca exista un zeu al tunetului ar lasa-o balta cu credinta in zeul tunetului daca ar descoperi ce e tunetul(stiintific)? Sau ar continua sa creada? |
Ahaaaa, asta era....
Pai mai Panteruto, cine ti-a zis tie ca de Dumnezeu trebuie sa-ti fie frica???
Pai alora le era frica, ca erau niste primitivi, vai de capul lor saracii.
Cum, mai, sa-ti fie frica de Dumnezeu????
blackpanterro spune:
Pai cum sa imi fie frica de ce ce nu sunt sigura ca exista?
Deci sa fim clari.
NU stiu daca exista D-zeu pt ca nu mi s-a aratat niciodata si oi fi eu foarte groasa in simturi daca nu inteleg subtilitatile prin care el s-ar arata.
Nu cred in latura divina a lui Isus doar pt ca a fost relatata de 4 oameni, pe cand restul relatarilor au fost date la o parte.
Incer sa imi dau seama de ce atata nevoie de D-zeu intr-o lume in care si noi suntem D-zei, avem oameni printre noi care dau, salveaza, prezerva si iau viata in fiecare zi.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui blackpanterro LadyJ, o chestie as vrea sa spun...nu cred ca am evoluat fara sa ne gandim la o fiinta/mai multe fiinte superioare. Mereu omul a avut zeitati la care s-a inchinat si inca se inchina pt ca mereu omul s-a temut de lucruri pe care azi le intelegem si avem explicatii pt ele. Cand a tunat omul a sacrificat o capra pt ca a crezut ca zeul tunetului vrea sa ii faca rau.La fel cu alte fenomene. Cred ca aici vreau sa ajung, de ce nevoia/frica de D-zeu cand am evoluat/descoperit atat de mult? Oare cei care a crezut ca exista un zeu al tunetului ar lasa-o balta cu credinta in zeul tunetului daca ar descoperi ce e tunetul(stiintific)? Sau ar continua sa creada? Scuze daca nu sunt prea coerenta, sunt obosita si am o raceala nasoala. Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005) A ticket to hell has never been funnier "If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful. If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent. If he is both able and willing, then whence cometh evil? If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious |
Uite ca tocmai ai zis-o tu!
Omul primitiv, in ce zeitati credea?In alea care-i declansau frica! Frica simtind, vroia sa se supuna ca el nu putea face ce face fulgerul
Cand a aflat stiintific care e chestia cu fulgerul, zis-a omul ´´bai ce prosti am fost, nu exista DD´´
Asta pana gaseau altceva de care sa le fie frica.Si tot asa.
Si asta e din start o premisa gresita!!Se cauta DD acolo unde nu era de gasit.
De ce, acel ceva care ne-a creat trebuie musai sa fie RAU RAZBUNATOR si sa ne sperie noaptea-n somn?
Si uita-te si tu cum s-au dezvoltat basme despre DD, din cauza fricii! Ba ca DD iti omoara copilul daca faci sex in post ba ca trage scara copilului care s-a urcat in pom sa strice cuibul randunicii, ba ca un copil e bolnav pentru ca plateste pacatele stra-stra pana al al 7´lea neam...chestii horor!
Frica, sentimentul care ne ajuta sa supravietuim ferindu-ne instinctiv de pericol, a fost ridicata la rang de Divinitate..
blackpanterro spune:
Mie mi se pare ca D-zeul actual asta a fost inventat din frica, pt ajutor fictiv dar si din speranta.Cineva acolo sigur pedepseste faptele rele, te ajuta la greu si ai speranta ca daca esti bun ti se promite raiul.
Nu mai pot sta fetelor, ma duc sa imi spal copilul si sa il pun la somn!
A fost o placere sa discut aici, revin si maine :), cu forte proaspete si noi intrebari :))
blackpanterro spune:
PS. Denizel, ce a spus Josephus
"However, the supposed confession of Josephus relies on the standard text. But a recent study by Alice Whealey has argued that a variant Greek text of this sentence existed in the 4th century—"He was believed to be the Christ(si Christ inseamna "the anointed")." - de pe Wikipedia
Deci variaza traducerile, totul e relativ, unul spune asa si altul asa, pe cine alegi sa crezi? :)
fdoina spune:
citat din mesajul lui blackpanterro De ce isi acceptau soarta? Parerea mea e din cauza promisiunii de o viata mai buna dupa moarte...nu se promite asta si in ziua de azi?Promisiunea raiului o fi fost foarte atragatoare pt niste oameni care nu aveau nimic pe pamant. |
printe martirii crestini ai primelor secole au fost si nobili romani (astia mai aveau cate ceva si pe aici), fiice si sotii de nobili romani, asa cum printre sfintele marturisitoare ale ultimelor secole sunt si printese, tarine, fiice sau sotii de nobili
pentru mine cel mai important indiciu al divinitatii lui Iisus nu e neaparat marturia Apostolilor (consemnata scripturistic), ci tocmai permanenta marturie, de doua mii de ani incoace, a Sfintilor care au reeditat Evangheliile prin vietile lor