confuzie - inca o sarcina?
Buna ziua. Am incercat sa gasesc subiecte asemanatoare cu ceea ce mi se intampla mie acum, daca exista va rog directionati-ma acolo.
Ceea ce mi se intampla reprezinta o minune, problema e ca pe mine ma inspaimanta, cred ca incep sa am si atacuri de panica, starea generala nu mai e deloc tonica, simt ca nu mai am nicio energie. Situatia e urmatoarea: am 2 fetite superbe, un sot bun, un apartament f mic dar care ne e suficient.... si pe 30 decembrie aflu ca sunt din nou insarcinata... Cand am ramas insarcinata inainte am fost tot timpul f bucuroasa, pt ca am dorit asta, acum nu, si confirmarea testului a fost ca o lovitura pt mine. Sa dai viata este un dar divin, dar gandurile care ma framanta acum - din moment ce nu am planificat acest nou copil- sunt legate de cum ii voi creste, inca un copil in aceasta lume instabila economic nu ne va inrautati starea financiara, si astfel ce am putea oferi acum celor 2 fete sa nu mai fim capabili sa o facem in viitor? Sotul meu se astepta sa intrerup sarcina, dar eu nu ma pot hotara in sensul asta, nu am mai facut vreodata un avort, si el imi lasa mie toata decizia, sprijinindu-ma oricare va fi ea.
daca ati fost in situatii asemanatoare sau cunoasteti pe cineva care a trecut prin asa ceva, va rog spuneti-mi si mie, dati-mi va rog niste sfaturi..... Multumesc
Raspunsuri
anya spune:
E greu sa dai sfaturi cand e vorba de viata altora.... Pot doar sa-ti spun ca m-am gandit de multe ori ce as face daca as ramane insarcinata cu al 3-lea (am deja 2 baieti). Eu as tine sarcina. Poate unde mi-am dorit atat de mult copiii...Stiu ca e greu, ar insemna un efort financiar (ar trebui sa schimb casa sau macar sa-mi mut dormitorul in sufragerie), ar insemna alta pauza la serviciu (noroc ca legile sunt ok si nu ne pot da afara). Cu hainutele si laptele praf nu-mi fac probleme - unde mancam 4 mai mananca si al 5-lea. Mai greu poate fi dupa ce incep copiii scoala....dar pana atunci, sanatosi sa fim. Cam asa am gandit eu.
Imi pare rau doar ca sotul tau nu incearca sa te ajute. Oricum, daca primmul tau gand nu a fost avortul - e bine. Inseamna ca tu iti doresti copilul, doar te sperie greutatile. Gandeste-te ce ti-ar fi mai greu, sa ai grija de un sufletel si sa traiesti iar "primul zambet", "primul pas", "primul MAMA" sau golul ca ar fi putut sa fie.....dar n-a fost.
Sabina spune:
Sarcina usoara!
(cred ca deja ti-ai dat seama cum te va chinui un avort, toata viata, si ca nu te vei mai putea privi in oglinda dupa aia....)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo
ravena spune:
In momentul in care scriam mesajul, m-am gandit ce raspuns as fi dat daca as fi vazut mesajul acesta scris de altcineva... si la fel raspunsul imi venea foarte clar in minte...exact cum ati spus si voi. Cand esti in miezul problemei insa situatia pare mai distorsionata. Desi emotional gandesc ca voi, nu imi pot explica starea de panica ce m-a cuprins, ganduri ca nu va merge bine, copilul va avea probleme (in luna de conceptie am facut mai multe tratamente si investigatii- si desi doctorita mi-a spus ca in aceasta luna acestea nu au efect, tot nu sunt linistita); daca as avea garantia ca copilul va fi sanatos si venirea lui pe lume nu ne va dezechilibra poate as dormi mai linistita noaptea - numai ca nimeni nu poate oferi aceste garantii...
rhoneea spune:
Sarcina usoara si un bebe sanatos iti doresc si eu!
Daca vei alege sa avortezi nu numai ca din clipa aceea vei deveni altcineva dar viata iti va fi umbrita tot timpul de intrebarea..."Cum ar fi fost daca...."
Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien
www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
*Miracolul nostru*
Eseea spune:
uite aici un subiect asemanator
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=118735
si mai e unul, f frumos, sa vad daca-l mai gasesc
Mami de fetita
si de baietel
30+
Eseea spune:
uite aici :
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=72588&SearchTerms=trompe,legate
Mami de fetita
si de baietel
30+
Cornelia spune:
Sunt aproximativ in aceeasi situatie. Noi mergem mai departe. Totusi eu mi-am mai dorit la un moment dat un bb. Acum a trecut socul
si am inceput sa ma bucur de burtica.
Decizia va partine. De fapt, iti apartine in cea mai mare parte tie.
Orice ai hotari, trebuie sa fii in primul rand impacata cu tine 
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2
lorellay spune:
Si eu vin tot cu "sarcina usoara"....
O sa fie bine..se zice ca se cresc unii pe altii...
Nu face avort....O sa te chinuie crima asta...ca eu asa o numesc.
Sorana 
de Diana (10.11.2008) si
Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]
floric_ea spune:
ravena, cred ca ti-ai dat singura raspunsul.
ma alatur si eu celor care iti doresc sarcina usoara!!
(daca ai fi ales avortul nu mai scriai aici pe forum ci erai la dr...)
adelyna spune:
Ravena cand esti insarcinata te framanta tot felul de ganduri legate de copil(daca va fi sau nu bine).Asta nu-ti garanteaza nimeni chiar daca te-ai hrani foarte sanatos in sarcina.Parerea mea este la fel ca a celorlalte mamici ,sa pastrezi sarcina.Avortul iti omoara sufletul.
Dumnezeu a vrut asta si El te va juta(roaga-te mult).
Iti doresc sa iei cea mai buna decizie si nu stii ce rezerva viitorul
.Criza ec este de moment.
Cel mai fericit moment in viata este sa-ti tii copilul in brate si cel mai nefericit sa-l pierzi.
adelina si piticii
Vacanta 2009