Mamici de nov-dec 2003, partea a 7-a
Raspunsuri - Pagina 6
Umflatzel spune:
Carmena, buna idee sa adaugam la lista si doctorii si spitalul unde nastem, cine se ocupa pe aici de acea lista?
eu o sa nasc normal, cel putin asa as vrea, sper sa nu fie probleme; am fost azi la inst.hematologie sa imi fac dozarea de anticorpi pt ca am rh negativ si sotul pozitiv, si joi ma duc sa vad rezultatele, mi-e o frica........., asta mic este asa de agitat! Tu esti la dr. Strejan sau dr.Cristian? Ca in mesajul de la PITALUL ELIAS ziceai de dr.Cristian
va pup iar si mai vorbim si maine acum mai tre sa plecam si acasa ce atata munca, pai nu?
georgy75 spune:
In sfarsit am reusit si eu sa ma inscriu pe forum. Incerc cam de 1luna dar nimic pana azi. Sunt o viitoare mamica in saptamana 28, iar maine ma duc la eco, morfologia copilului, si sper sa aflu mai exact cand nasc si ce am.
Teoretic nasc in jur de 1decembrie si cred ca am un baietel.
Maine o sa va dau mai multe detalii.
Nici mie nu mi s-a lasat burtica, chiar am impresia ca bb s-a ridicat mai sus un pic, dar beau foarte multa apa ceea ce duce la vizite dese la wc.
--> Georgyana 28 saptamani, dr. Lemnete Gabriel, Polizu
Zeeva spune:
Salutare burtici saltarete,
Pentru fetele care se plang de mani si picoare umflate un sfat usor de urmat: nu mancati (prea) sarat si daca se poate nu mai mancati nimic (poate doar un pic de lapte sau ceva fructe) dupa 7 seara.
Nu e o solutie absoluta. Dar un pic de usurare aduce.
Ce luati pentru arsuri? Stiti vreun remediu natural?
sanatate,
Z
27 s si 3 z.
mnicol spune:
'Neata fetelor cu burtici mari!
Era asa de bine in pat la somnic mic... Incep sa o invidiez pe Milana care de luni se va trezi mai tarzior si va lenevi cat va dori. Dar nu-i nimic intru si eu in concediu de odihna de luni si sa vezi somnica...
La mine burtica e la fel de ridicata. Simt piciorusele lui bb chiar intre coastele mele si-mi face tare bine caci ma forteaza sa stau dreapta, lucru pt care sotul meu ma batea la cap zi de zi. Acum bebita a venit in ajutorul lui. De mica tine cu taica-su.
Cred ca o sa trec si eu pe la targul dee mobila, dar probabil pana sambata, pt. ca sambata voi merge la o nunta si voi vrea probabil sa lenevesc un picut mai mult.
La mine bb se misca mai usor. O simt parca cum se intoarce de pe o parte pe alta, mai greu, ca o babuta si apoi incepe sa se joace cu manutele si piciorusele fix in burta la mami. Si da, nu se incurca.
Cam atat de pe la noi.
Pupici multi pentru mamici frumoase.
Manuela
alinkav spune:
'Neata!!!
Si noi ne-am trezit, ca nu mai aveam somn!
Cand inca stateam in pat lui bb i-a venit sa se joace, ma tot impingea cu fundulet de aproape iesea afara, construi dealuri bebelu meu.
Noi cred ca ne ducem azi la expo, deoarece in alta zi e cam complicat, miane e ziua sotului meu, poimaine am programare la doc, dar sambata e si mai complicat.
Eu am avut cam toata sarcina, pana acum, impresia ca am burta cam joasa. O fi doar impresia. Am intrebat-o ieri pe mama, ce crede si a zis ca nu o vede joasa.
Nu stiu cum e cu burta dar bebe sta cam jos, de ma indeamna sa alerg tot timpul la wc.
Bine ai venit Georgy!! Sa ne spui mai multe, sa te trec in listuta!!
Fetelor daca vreti sa trec si spitalul si doc, atunci sa dati amanunte!!!!!
Imi fac lista acum de ce am eu si bebe nevoie. Si nu prea imi vin multe prin cap. Voi cum stati la capitolul asta.
Pe mine nu ma intereseaza parerile altor persoane in legatura daca cumpar sau nu inainte de nastere. Chiar nu prea am astfel de persoane in jur. Eu oricum voi pregati totul inainte sa vina bebe. Ma voi simti mai linistita, mai ales cand il voi aduce pe bebe acasa unde va avea de toate.
Pupici!!!!
alina -30 sapt si 1 zi
Carmena spune:
Salut burtici!
Dupa ce am scris dimineata un mesaj lung cat o zi de post, mi s-a stricat net-ul si l-am pierdut - n-am mai avut rabdare sa-l iau de la inceput, dar o sa incerc acum.
Azi ma simt mai bine, parca, chiar daca toata noaptea m-a chinuit o durere surda de maseluta-de fapt nici acum nu prea m-a lasat, cred ca am facut o usoara nevralgie pe partea stanga, de la geamul masinii...si pastile nu am voie sa iau-super, rezist eroic!
Multumesc pentru explicatii Milana, esti o scumpa.Stii ca eu sunt cam uituca de cand sunt gravida, parca traiesc pe alta lume cateodata! Vorbim si poate ne vedem la expo mobila sambata?
Bine ai venit Georgy in randul burticutelor.Se pare ca ingrosam randurile la soacre mari...sa vezi problema cand o fi sa-i insuram!
Umflatzel, eu nasc cu Dr. Cristian, cu Dr. Strejan va naste o cunostinta de-a mea pe la mijlocul lunii noiembrie si o voi intreba cum a fost, ce parere are de spital, ca sa stim si noi...Eu la controale merg doar in spital, nici nu stiu daca Dr. Cristian are cabinet particular. Spitalul Elias mi se pare destul de civilizat, cabinetele sunt curate, la fel si W.C.-urile, culoarele, iar asistentele, cel putin cu care am vorbit eu, sunt destul de amabile.(bine, cu cotizatia de rigoare). Oricum, eu merg saptamana viitoare la control si vreau sa discut cu doctora mai multe despre nastere, despre spital, cate vom fi in camera, cu ce trebuie sa vii de acasa etc...Dupa ce vorbesc, te informez.
Ieri mi-am cumparat si eu salopetica de la IDM-cea mai mare masura mie imi vine aproape fixa-normal la cele 76 kg ale mele...doar m-am cantarit de dimineata, am luat 14 kg pana acum, cred ca pana nasc ma fac hipopotam-si problema va fi ca va trebui sa le dau si jos...Voi cum mai stati cu kg?
Eu pentru arsuri beau cate doua cani de lapte dulce, sau un pahar de apa minerala, sau iau o pastila de scobutil...Mai ajuta, nu definitiv, dar le mai atenueaza, ca si eu asa am probleme cu ele...
Bb-ul azi cam linistit - cred ca stie ca ma doare maseluta, sau poate ca ma agit ca un sifon de dimineata...somnorila!
In rest mai nimic-munca si iar munca, si asa vreau si eu concediu mai repede, sa facem nani dimineata mai mult...
Si mai este pana atunci o luna si jumatate...
Va pupicim si mai vorbim.
Carmena si bb-ul 24 sapt si 3 zile
pagurschimag spune:
Salutare burticutze, se pare ca am inceput sa-mi revin cu somnul.Bb misca de zor iar atunci cand mai are cate un moment de respiro(foarte rar se intampla asta)incep sa ma intreb ce se intampla de nu mai misca.. Azi am avut dureri de oase din cauza vremii, ba chiar si mijlocul ma supara dar am luat un no-spa si am inceput sa-mi revin. Luna asta a inceput si burtica mea sa ia proportii. Mi se pare ca o vad crescand cu ochii...De la inceputul sarcinii am crescut de la 53,5 la 60 Kg...La voi care mai este balanta?
Spuneti-mi si mie un lucru: cum stiti voi cat de mare este bb?Eu cand ma duc la dr masoara la bb femur si alte cele dar nu mi-a spus niciodata cat cantareste sau cati cm are. Imi poate spune aceste informatii si de la un eco normal sau trebuie sa merg la un eco 3D?
ZEEVA - ca sa scapi de arsuri incearca sa bei lapte caldut. Eu nu ma pot plange ca am avut prea des arsuri, dar intr-una din nopti nu le-am mai suportat si dupa ce am baut un pahar de lapte caldut mi s-au atenuat.Incearca si tu.
VILMA iti multumesc pt ajutor.Din pacate am uitat ca asa se fac modificarile.
Pupici!
Magda 28 sapt. si 3 zile
Umflatzel spune:
Salutare burtici!
uite un inceput de lista, va rog sa ma ajutati sa o completam! Daca am gresit ceva nu dati cu oua stricate, e de la starea de somnolenta continua care o am ziua...rectificam.
Gyorgyana bine ai venit intre burticile de noiembrie decembrie!
Milana - 29 saptamani - baietel - dpn 20 noiembrie - dr. cezara bucur - spitalul giulesti
Tinatache - X - XX - XXX -
Mitzi - 28 saptamani - XX - XXX -
alinkav - 30 saptamani - XX - XXX -
mnicol - X - XX - XXX -
carmendraghici - 24 saptamani - XX - XXX -
vilma - X - XX - XXX -
Carmena - 24 saptamani - baietel - dpn 24-38 decembrie - Dr. Cristian - spitalul Elias
pagurschimag - 28 saptamani - XX - XXX -
Zeeva - 27 saptamani - XX - XXX -
julia23 - 32 saptamani - XX - XXX -
mnicol - X - XX - XXX -
Umflatzel - 28 saptamani - baietel - dpn 6 decembrie - Dr. Parvu - spitalul Elias
Ven - 25 saptamani - XX - XXX -
Laura Takacs - 29 de saptamani
cris1511 - X - XX - XXX -
Kokolina - 30 saptamani
bubu - X - XX - XXX -
adriana - 27 saptamani - XX - XXX -
Elenalove27 - 26 spatamani - XX - XXX -
georgy75 - 28 saptamani - XX - XXX - dr. Lemnete Gabriel - Polizu
pagurschimag spune:
Draga umflatel, eu voi naste la spitalul judetean din Targoviste, cu dr. Tomescu. dpn este 28 noiembrie dar sigur se va mai schimba iar pana acum se pare ca bb va fi baiat..dar eu mai sper sa se schimbe ceva.
Daca tot te-ai apucat sa faci listuta sa ne pui si pe noi in ordine cronologica in functie de cate sapt de sarcina avem.
Magda 28 sapt si 3 zile
bubu spune:
Buna burticutelor,
Nu stiu cum mai e pe la voi dar aici e mentine inca vara in toate puterile ei. Azi bebe a fost faorte activ, m-am si speriat la un moment dat ca m-a lovit asa de rau ca nu m-am mai putut misca. Voi v-ati apucat de pregatirea bagajelului, dar de aranjatul lucrurilor lui bebe.
Deci ca sa complectati listuta. Eu am 30 saptamini, dnp ar fi 20 noiembrie, dar pt ca voi naste prin cezariana probbil ca intilnirea cu bebe va fi in 31 oct sau 7 noiembrie. Voi avea baietel, pe care o sa il cheme Brian Akio.