21 decembrie 2012, la ora 11:11 a.m. GMT

21 decembrie 2012, la ora 11:11 a.m. GMT | Autor: nelia

Link direct la acest mesaj

Am citit pe Descopera.ro aceasta informatie si cum de ceva timp tot gasesc diferite articole mai mult sau mai putin credibile despre anul 2012, am zis ca ar fi un subiect interesant de discutat.

Oamenii de stiinta au incercat sa coreleze sistemul de numerotare al calendarului mayas cu calendarul gregorian, inca de la inceputul acestui secol. Aceasta corelatie, cunoscuta sub denumirea de corelatia GMT, a fost finalizata in 1950. Astfel, inceputul Marelui Ciclu sau ziua 0.0.0.0.0. ii corespunde datei de 11 august 3114 I.Cr. si se termina in 13.0.0.0.0 sau 21 decembrie 2012. De-a lungul decadelor ce au urmat, multe dezbateri s-au focusat pe gasirea corelatiei exacte dintre cele doua calendare. Majoritatea cercetatorilor din domeniu sunt de acord insa ca aceasta echivalare este cat se poate de exacta, ceea ce inseamna ca intr-adevar, sfarsitul calendarului maya corespunde datei de 21 decembrie 2012.

In 21 decembrie, in timpul solstitiului de iarna, o conjunctura planetara mai putin obisnuita va avea loc: Pamantul se va alinia cu Soarele, care se va afla in mijlocul ecuatorului galaxiei Caii Lactee, alcatuind ceea ce vechii maya numeau #8220;Copacul sfant#8221;. Ciudata aliniere nu va fi brusca, ci este pregatita de cateva mii de ani, pentru a avea loc in data de 21 decembrie 2012, la ora 11:11 a.m. GMT. Conform credintei mayase, centrul galaxiei este uterul cosmic: loc al mortii, al transformarii, al regenerarii si al renasterii. Acest moment marcheaza finalul calendarului.

Astronomii moderni confirma calculele mayasilor. Pamantul se va afla intr-un aliniament exact cu Soarele si cu centrul Caii Lactee, un eveniment galactic care are loc o data la 25 800 ani. Nimeni nu stie exact care vor fi efectele acestui aliniament asupra Pamantului, insa geofizicienii au o teorie care vine in sustinerea prezicerilor mayase: este vorba despre fenomenul inversarii polilor, in cadrul caruia acestia isi inverseaza pozitiile, cauzand catastrofe naturale in lant care vor zgudui lumea intreaga: cutremure, tsunami, incendii care vor avea ca rezultat pagube materiale si pierderi importante de vieti omenesti. Aceasta ar fi totodata si ultima catastrofa pe care omenirea ar trebui sa o infrunte. Albert Einstein este unul dintre primii oameni de stiinta care au sustinut aceasta teorie inca din 1955. Un nou studiu al Universitatii Princeton dezvaluie faptul ca Pamantul nu se confrunta cu aceasta schimbare dramatica pentru prima data. In urma cu 800 de milioane de ani, Polul Nord se afla in mijlocul Pacificului, iar Alaska se afla la ecuator. Miscarea nu s-a petrecut brusc, ci de-a lungul unei lungi perioade de timp.

Si inca un articol care m-a amuzat, dar care mi-a lamurit si misterul de ce nu-mi mai ajunge mie timpul:

http://www.scribd.com/doc/221259/Anul-2012-si-schimbarile-majore-prin-care-trecem

Voi ce parere aveti!?! Cunoasteti site-uri sau carti interesante legate de acest subiect?

Edit: se poate aborda oricum acest subiect: stiintific si serios, religios... si chiar in gluma.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Interesant!

revin acusi si cu gluma, stai sa aprofundez treaba !

Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Ia te uita, taman de ziua mea aniversara!

Edit: mai multe info aici: http://www.211212.info/ro211212.htm
Chiar e adevarat!!!
Solutia ar fi un abonament la CNN pentru a urmari in direct marele eveniment (ma refer bineinteles de petrecerea pe care o sa o dau si la care va invit pe toti ;))

Bijoux passion
Adélie la p'tite souris

Floricici din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Otilia

Ia te uita, taman de ziua mea aniversara!

Edit: mai multe info aici: http://www.211212.info/ro211212.htm
Chiar e adevarat!!!
Solutia ar fi un abonament la CNN pentru a urmari in direct marele eveniment (ma refer bineinteles de petrecerea pe care o sa o dau si la care va invit pe toti ;))

Bijoux passion
Adélie la p'tite souris

Floricici din gradina mea

la mancare io vin prima !

Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

Numa' la mincare te gindesti, Coana Mare!

Am vazut mai demult articolul asta si sa mor daca stiu ce sa cred. Mai sint multe altele pe tema asta si culmea e ca toate au explicatii logice, insa fara a putea fi verificate. Da' io sint decisa sa traiesc pina atunci sa vaza si ochiu' meu daca'i adevarat sau nu. Ceva ceva io zic ca va fi, ca parca prea toate creierele mari din lume s-au legat de data asta. Macar sa nu doara prea tare

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O inimioara are nevoie de voi! / Blogul cu ingerasi

www.dropshots.com/popescu71#albums/verde/2008-12-14/05:27:48" target="_blank">Curiosilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui misha71

...parca prea toate creierele mari din lume s-au legat de data asta.

Zi trei.
Trei creiere mari din lume care s-au legat de data asta.

Mergi la inceput

Pai in articol zice-se de Einstein, apoi cica si pe Nostradamus l-au palit amintirile despre viitor si hailalti oameni de stiinta (care e mai multi) de facura corelatziunea cu calendaru' mayas (tot din articol citire)
A! Am uitat cel mai mare creier: cel care crede fara a cerceta

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O inimioara are nevoie de voi! / Blogul cu ingerasi

www.dropshots.com/popescu71#albums/verde/2008-12-14/05:27:48" target="_blank">Curiosilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia
In urma cu 800 de milioane de ani, Polul Nord se afla in mijlocul Pacificului, iar Alaska se afla la ecuator.

Eronat!
Corect este:
In urma cu 800 de milioane de ani, mijlocul Pacificului se afla la Polul Nord, iar Alaska se afla la ecuator.

Adica polii axei de rotatie nu s-au plimbat niciodata. Continentele insa, da. Se plimba si acum cu o viteza de cativa milimetri pe an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul
Continentele insa, da. Se plimba si acum cu o viteza de cativa milimetri pe an.

deci d`aia e mai lung zboru asta spre casa s-a indepartat America de Europa

no offence, e doar o gluma !

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.helpsonia.com , povestea Soniei

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Eu as vrea sa ni se spuna intr-o zi ca timpul a fost calculat gresit (fiind dat pe o viteza prea mare) si sa ni se recalculeze virsta, sa scadem fiecare cel putin 10 ani la varsta actuala. :)

Kay, gluma-negluma, mie mi se pare ca tot mai lung e zborul cand merg in Ro. :)

Mergi la inceput

Fereasca Sfintu' Mindy, io nu ma mai marit in veci daca ma mai chinuie oltenii inca o data cu 3 zile de nunta!

Mergi la inceput