la scoala la 6 ani sau la 7?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Eu stiu ca s-a modificat dispozitia cu 7 ani si ca acum regula este sa implineasca 6 pana la inceputul anului scolar, exceptiile fiind sa inceapa la 7(sa se amane la cerere) sau sa inceapa pana in 6 implinind 6 pana la sf anului calendaristic.
Dar nu stiu daca a mai intervenit vreo modificare dupa cea din 2003 la care ma refer (L 285).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Da, Tonnia, asta este legea in vigoare in momentul de fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Oricum nu vine nimeni la usa sa-ti inscrie copilul...iar daca l-ai amana cu un an crezi ca nu-l vor mai primi la scoala????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Ideea e ca n-ar trebui sa existe diferente de 2 ani intre copiii din aceeasi clasa. E enorm. Si nu e vina celor care-si dau copiii la 6 ani de vreme ce asta ar trebui sa fie regula. Si nici a celor care justificat vor sa inceapa la 7 ani dar sa fie o justificare legata de propriul copil, nu una care decurge din teama ca ceilalti toti isi amana scoala.
Macar sa nu fie aproape de 8 ani copilul, daca e sanatos repet.
Sau sa se modifice legea in sensul asta, sa se inceapa ca regula la 7. dar fac pariu ca unii si-i dau la aproape 9, asa ca tot aia e.
Tot ce se pune in carca unui copil de 6, ca nu e in stare, ca nu nu stiu ce, decurge din comparatia cu ceilalti si din greutatile intampinate de invatatori, daca toti ar fi pe aproape, incet incet toti ar creste, ar avea aceleasi greutati decurgand din varsta.
Cand aud: se lucreaza muuult mai bine cu cei de 7-8 ani, sunt mai atenti etc Dar sa-i lase asa neatenti, sa se adapteze si invatatorii ca or evolua si copiii pana la sf primului an, dar asta cere efort, da, si rabdare si umor si cate si mai cate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pico spune:

Ioana va implini 7 ani in aprilie deci va merge la scoala la 7 ani si 5 luni.
Si eu am tot stat si m-am gandit si m-am razgandit si am hotarat ca asa este cel mai bine pentru ea.

Raluca , Ioana Carrina(09.04.2003), Maria Carolina( 26.11.2005)si Ana Iasmine(06.10.2007)

Mergi la inceput