Bobocei de cl. I, 2008/2009 (4)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns devoska spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

Nu sti cat ma bucur ca a mers cu "numaratul" razatorilor.

Din experienta - ca eu am avut o odisee intreaga cu gradinitele: o mama simte ceva, nu pot sa explic... cand copilului nu-i este bine... Si e bine sa-ti asculti instinctul asta primar. Daca te iei dupa logica dai din belea in belea si pana la urma tot la schimbare ajungi. Doar ca mult mai tarziu. Cand copilului ii e bine vezi cum infloreste. Si inima ta e usoara ca un fulg. Te gandesti atunci "de ce nu am facut schimbarea de prima data? Era atat de simplu". Eu asa am patit. Astazi daca copilului nu i-ar fi bine l-as schimba si de 10 ori intr-un an pana cand as gasi locul potrivit. Cand il vezi cum infloreste la locul potrivit si cu ce inima usoara il lasi tu pe mana cuiva in care ai incredere iti dai seama ca a meritat tot efortul.

Eu m-as milogi la usa directoarei zilnic, as ruga si as implora, numai sa o mut inapoi la clasa unde se simtea bine si era acceptata. Cel mai frumos cadou pe care-l poti face Sarei la varsta asta este sa-i lasi copilaria. Cat s-o mai putea. Un an, doi... poate trei daca ai noroc. Timpul trece si copilaria nu i-o mai da nimeni inapoi. O sa aiba o viata in care sa se concureze cu toata planeta, sa indure rautatile colegilor, sa planga pentru insuccese si sa primeasca 1000 de coronite. Eu asa cred.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Simali, Sara e in clasa asta de la inceputul anului, doar ca aici isi petrecea mai putin timp, stand foarte mult in clasa de engleza intensiv. Pentru mate, muzica, arte, sport, mergea cu copiii de acum. Sa ma rog sa o duca inapoi la clasa de engleza intensiv e un pas inapoi in evolutia ei la engleza. Evolutie pentru care a fost laudata si de care si ea e mandra. (Nu-ti spun parintii copiilor vorbitori nativ ce fata au facut cand au auzit ca Sara a trecut testele si ce repede isi lasa acum odraslele in vizita la noi .) Trebuia sa o mut in alta clasa, cu alta invatatoare, care stia cum sa o motiveze. Sara isi alesese si clasa in care vroia. Parca am fost ... ce sa mai, acum e tarziu. Ma mai linistesc gandindu-ma ca de Sara se ocupa mai mult invatatoarea ucrainianca pe care Sara o place. Din toamna va avea o alta invatatoare. Aici se schimba invatatoarea in fiecare an.
Si noi am avut aventuri cu gradinitele. Am schimbat trei gradinite. Atunci nu am clipit cand am simtit ca e cazul sa o mut. Dar acum mi-a fost frica. Trebuie sa recunosc ca mi-a fost frica sa o mut. Alti copii, alti profesori. O lectie invatata!

simali lui Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Si tu Sarei.
Daca se schimba invatatoarea in fiecare an nu are rost sa te amarasti. Credeam ca e ca-n Romania, ramane 4 ani cu o invatatoare si sti tu... 4 ani chiar conteaza. Oricum Sara e o luptatoare.

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

Citat:
citat din mesajul lui Alina
Notele de care se tine cont sunt cele din clasa a 3 si a 4,la mate,germana si Sachunterricht.
Se poate trece de la Real la Gymnaziu,de ex,dar e mai complicat,se mai face un an unde iarasi notele decid.

Deci pana in clasa a-III-a (adica pe la 10 ani) ai timp berechet sa te bucuri impreuna cu copilul de cunoasere, fara sa-ti pese prea tare de note.

Sa nu ma intelegi gresit. Eu nu pledez aici pentru "scoala nu conteaza, hai sa ne jucam toata ziua". Si la noi responsabilitatile sunt foarte clare. Vlad este oricum foarte constiincios. Doar ca, hai sa zic asa, nu luam in serios toate nimicurile. Ori nimicuriel astea par sa faca diferenta intre B si FB de mult prea multe ori.

Uite un exemplu. Avea la tema grupul ci. El nu a inteles din clasa cum se face ci; a labartat ci-ul ala pe doua spatii in loc sa-l inghesuie pe un spatiu cum era corect (invatatoarea nu l-a corectat). Vine copilul acasa si face tema cu doua randuri de ci labartate, cum retinuse el ca se face. Invataoarea vede tema, taie randurile de ci cu rosu si-i pune -B pe tema pentru ca n-a fost atent. Vine copilul necajit. Ma uit si nu vad in prima faza nimic in neregula la tema lui. Pentru mine labartat nelabartat tot ci se cheama ca este. Ma uit sa vad daca in clasa (inainte de a face tema) a fost corectat. N-a fost. Spun calm "nu-ti fa griji pentru atata lucru". End of story.

Alice

Alice,fiica-mea o sa inceapa clasa 3 la 8,5ani.La 10 ani sper sa avem deja jumatate din prima clasa de gimnaziu parcursa .Pina atunci e important sa invete bine pt ca daca are lacune,nu cred ca o sa poata recupera miraculos in clasa a 3.
Clasa 3 si 4 sunt f grele,pt gimnaziu sunt cei de pe primele locuri,mare mirare daca merg primii 5.
Aici nu se dau note,cel putin nu in clasa 1.Miine primim "Zeugnis",un fel de carcterizare detaliata a copilului la fiecare aspect.Mor de curiozitate desi fiica-mea m-a atentionat ca scrie numai de bine!Sotul meu zice ca chestia asta e mult mai valoroasa decit nota care e doar un nr,nu spune mare lucru.

O,pai chiar comica inv voastra.Trebuia Vlad sa-i spuna ca nu pricepuse din clasa cum se scrie acolo ci si ca necorectindu-l,a crezut ca-i bine.Sincer,mi se pare un nimic sa-i dea b pt asta.

Devoska ,felicitari pt Sara,sa stii ca e mare lucru sa faca fata la scoala intr-o alta limba iar copiii care vorbesc din copilarie 2-3-4 limbi sunt extraordinari,"speciali" cum spunea doamna noastra.Eu ma uit la fii-mea care e vorbitoare de doua limbi ce usor trece de la una la alta si ce conexiuni interesante face,mama mia!
Si da,in general,copiii laudati de profesori sunt invidiati de colegii care nu stau prea bine cu aprecierile.Ei lasa,sa fie astea singurele probleme!

Seara faina tuturor!

Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Pentru Gymnasium conteaza numai notele din clasa a 4-a......

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui DidiAlex

Pentru Gymnasium conteaza numai notele din clasa a 4-a......

Da,alea conteaza 100%...dar notele din clasa 3 sunt mai mult decit orientative in sensul ca daca in a 3 are numai 2,6-3,nu poa'sa faca dintr-o data numai 1 mai ales ca inv e aceeasi.
Sotul meu a facut in mai multi ani cu elevii Nachhilfe si din experienta zice ca sunt putini copii care au capacitatea sa faca asa un salt spectaculos si de aceea se iau ca orientative notele din clasa 3.
Stiu pe cineva,o fosta vecina(nu ca nu sunt mai multi)care s-a trezit in inceputul clasei 4 ca baiatul ei nu-i ok pt gimnaziu,a luat-o prin surprindere...pe cind daca se orienta si ea dupa nivelul de a 3,ar fi putut lua eventual masuri din timp.

Mergi la inceput

Din ce ai scris tu aici:

Citat:
Daca in Ro notele din clasa 3 conteaza doar pt vitrina cu premii(oare?)aici conteaza chiar ff mult.
Nu stiu daca stiti,aici copiii sunt departajati inca dupa clasa 4,cei mai buni merg la Gimnaziu,apoi urmatorii merg la Realschule si urmatorii la Hauptschule.Notele de care se tine cont sunt cele din clasa a 3 si a 4,la mate,germana si Sachunterricht.

reiese cat se poate de clar ca tu credeai ca pentru trecerea in clasa a V-a conteaza notele din clasa a 3-a si a 4-a ....Chiar ai si subliniat chestia asta, ca daca in RO notele din clasa a 3-a sunt doar pentru "vitrina", in Germania ele chiar conteaza pentru trecerea in ciclul urmator ....ceea ce nu-i adevarat .

Mergi la inceput

Citat:

Din ce ai scris tu aici:

Citat:
Daca in Ro notele din clasa 3 conteaza doar pt vitrina cu premii(oare?)aici conteaza chiar ff mult.
Nu stiu daca stiti,aici copiii sunt departajati inca dupa clasa 4,cei mai buni merg la Gimnaziu,apoi urmatorii merg la Realschule si urmatorii la Hauptschule.Notele de care se tine cont sunt cele din clasa a 3 si a 4,la mate,germana si Sachunterricht.

reiese cat se poate de clar ca tu credeai ca pentru trecerea in clasa a V-a conteaza notele din clasa a 3-a si a 4-a ....Chiar ai si subliniat chestia asta, ca daca in RO notele din clasa a 3-a sunt doar pentru "vitrina", in Germania ele chiar conteaza pentru trecerea in ciclul urmator ....ceea ce nu-i adevarat .

Iti multumesc pt performanta analiza de text,pt interesul iecstraordinar trezit de postarile mele,nu ma slabesti deloc!

Mergi la inceput

speed,am citit putin din urma si m-ai pus putin pe ginduri cu inotul.Si noi facem de la anul si ma gindeam sa-i cumpar o casca de protectie pt par(un plastic din acela usor de tras pe cap),ii stringi parul sus si tzusti cu el sub plastic,ce zici,nu merge si la voi?
Aici nu stiu cum procedeaza cu uscatul dar m-as mira din aceleasi motive ca la voi,sa-i lase sa se usuce singuri.
Fiica-mea acasa se usuca singura dar sub suprevegherea mea si nu are rabdare chiar pina la sfirsit,are parul relativ lung.

Nina,Lia,Vilma si celelalte mamici,unde sunteti?

Seara faina!

Mergi la inceput

Eu ti-am raspuns pe text, tu iar te legi de mine....typisch...nimic nou.

Am facut analiza de text de dragul adevarului, nu de alta, dar cu logica inca stau bine ....

Postarea ta am citit-o pur intamplator, crede-ma As fi facut precizarea cu pricina oricum, indiferent cine ar fi facut afirmatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devoska spune:

Citat:

Eu ti-am raspuns pe text, tu iar te legi de mine....typisch...nimic nou.

Am facut analiza de text de dragul adevarului, nu de alta, dar cu logica inca stau bine ....

Postarea ta am citit-o pur intamplator, crede-ma As fi facut precizarea cu pricina oricum, indiferent cine ar fi facut afirmatia.

Neata, fetelor!
Sincera sa fiu, in ultima vreme mi s-a cam luat de DC fiindca m-am saturat sa tot vad intepaturi, mame perfecte, extremisti, etc. Am cateva prietene aici si vreo 3-4 subiecte unde scriu regulat si la care nu o sa renunt.
Va rog frumos nu transformati si acest subiect in ununul gen "eu stiu mai bine ca tine". E o vorba veche, tonul face muzica. Un sfat, o atentionare e oricand binevenita, dar modul in care e facuta conteaza.

Mergi la inceput