Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (36)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kllemi spune:

Citat:
citat din mesajul lui kid2003

Kllemi pai cu storcatorul de fructe. Si trebuie dat imediat dupa ce il faci, altfel se oxideaza repede marul. Daca ii dadeam doar cateva lingurite de suc de mar, la inceput, era de ajuns sa rad juma de mar pe razatoarea de sticla si sa strang usor pulpa si sucul intr-un tifon, imi ieseau doar cativa ml, suficient pentru inceput.
Iar faza cu biscuitii po****ri si mar...sub 8 luni...nu e ca pufosesc ca naiba (si asta, normal) dar biscuitii po****ri au gluten, ceea ce nu e indicat sa pape bebe pana la 8 luni. Daca tineti mortis la biscuiti, se gasesc fara gluten (cei de la Nestle). Dar cand exista faina de orez si se poate pune in piureul de fructe, nu inteleg de ce e musai biscuiti...

merci mult...

gata, minunea sa intamplat.......AMALIA ANDREEA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Pentru pozitii de eructat, in ordinea preferintei:

- eu stau in fund, cu un picior indoit "turceste". Pun pe Radu pe burta, pe piciorul acela inclinat.
- daca nu merge asa, il pun pe spate, tot pe piciorul indoit.
- daca nici asa nu merge, il pun cu spatele la mine, asezat in fund si rezemat de mine (cu toata sustinerea necesara)
- daca nu merge nici asa, ma intind pe spate cu el pe burta si il bat bine pe spate.
- ultima solutie, ma ridic cu el si umblu prin casa, si il tot mut ba pe un umar, ba pe altul, ba la piept.
La inceput il tinem de subsuori (atarnat "in gol") si le zicea imediat din suflet, dar vad ca nu mai merge asa...

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Nikolici, da Dumnezeu si iese totul perfect la botez.

Ref. la crestere... pai daca era piticot ocupat sa creasca in lungime, cum putea sa se tina si de graficul cu greutatea?! ce-i asta, stiinta exacta?
Nu cred ca e o problema daca a facut una, cealalta vine dupa. Oricum cresterea e in etape, acu lungime, acu greutate si tot asa... nu se umfla de-odata si isi dubleaza si volumul...

Daca chiar tii la analiza laptelui, vezi daca nu fac astia la IDS (unde ne trimitea Tutu sa ne facem analizele, pe Dorobanti langa gradinita).

fata si si mama sa nu se streseze!

Am si io o intrebare. Pentru bbei hraniti cu formula, v-a recomandat pediatria ceva suplimente (sub 6 luni)?

EDIT: m-am exprimat aiurea. Ma refer la fier si calciu, e nevoie, sau este destul (ca. in lapte, si fe. in copil, pana la 6 luni, parca asa citisem...)
Merci

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Ada, noua nu ne-a recomandat pediatra supliment sub 6 luni. Si nici nu cred ca as fi acceptat, doar nu ii pun la ingrasat, laptele praf contine tot ce trebuie, pentru ce as avea nevoie de supliment...?

Luminita
de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26 septembrie 2008

Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
Ce nu te darama te face mai puternic!

CLIP DE CLIP

CRACIUNEII
poze cu gemenei dulci
povestea noastra

GHIDUL MAMEI
Blog personal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Citat:
citat din mesajul lui kid2003

Iar faza cu biscuitii po****ri si mar...sub 8 luni...nu e ca pufosesc ca naiba (si asta, normal) dar biscuitii po****ri au gluten, ceea ce nu e indicat sa pape bebe pana la 8 luni. Daca tineti mortis la biscuiti, se gasesc fara gluten (cei de la Nestle). Dar cand exista faina de orez si se poate pune in piureul de fructe, nu inteleg de ce e musai biscuiti...

de oamnei nebuni, kid. Nu-ti zic ca asistenta a zis "biscuiti fara gluten, d-aia po****ri" . Ms gandesc cate femei merg acolo si iau bde bun tot ce aud... mi se face rau. Citeam in pdf-urile alea date de tine (le-am gasit si eu mai demult), ca pana la sase luni bb nici nu are enzima cu care poate digera anumite cereale (sper ca am pricipit cum trebuie, ca neuronul meu mai flickere din cand in cand).

Kllemi, pai ia-o in brate, nu neapart in pat. Sau ce faceti voi in afara de pus in pat ca sa adoarma.

Fata mea fff rar a adormit pusa in pat, mai putin de 5 ori. Adoarme in brate, mancand. Cand se agita, o pun la tzitzi intr-o pozitie comoda si gata. Doarme. Insa, daca a trecut bariera si a dat in oboseala extrema, duc munca de convingere, ne dragalim, ne luam in brate apoi ne intindem in pat, o luam pe tzitzi si in multe cazuri tzorcaneste de 2 ori si gata. E o scump cand vrea ea sa stea langa mami, ma opesc toata.

Insa are si momente cand nu adoarme si cautam alta ocupatii. Mie nu prea mi s-a intamplat sa am o anda isterica de la oboseala. Totusi azi si aseara am avut copchil marait. Sper sa reusesti s-o convingi pe Amalia sa doamra cand ii trebuie somnic. Fiecare copil are reteta lui.

Azi am leganat un carut 2h jumate,d e ma tenteaza un swing ceva. Any idea, un modl ieftin care se leagana singur? sau scump da care face toti banii? Pna acum n-a trebuit sa prestez munca voluntara dar daca se schimba treaba??

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Nikolici, eu nu m-as hazarda cu analiza laptelui. Pe care vre sa-l analizezei? pPe ala de la inceput, mediu sau de la sfarsit? Pe cel de dimineata sau de seara? Pe cel de acum o saptamana sau pe cel pe care il vei avea peste 3 zile? Avand in vedere ca are o compozitie atat de ... instabila nu vad nimic relevant in asemnea analize decat un car de draci si nesiguranta.

500g/luna pana la 3 luni sunt inca in grafic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

mamidestefan Dimitri doarme pe burta aproape toata noaptea. Are o miscare in care isi arunca intr-un anume fel capul spre piept si stiu ca e momentul sa il pun pe burta. El isi intoarce fara probleme capul si de aia nu cred ca este atat de periculos precum se zice. Am descoperit cu greu asta pentru ca el ziua nu prea vrea sa stea deloc pe burta.

babytza ma bucur ca sunteti ok si sa stii ca Dimitri a fost dat peste cap vreo trei saptamani dupa botez. Nici noaptea nu dormea linistit.

Anca nu face piureul de morcovi cu apa in care au fiert din motive de nitriti/nitrati. Il poti face cu apa plata.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui 300

[quote]citat din mesajul lui kid2003

Azi am leganat un carut 2h jumate,d e ma tenteaza un swing ceva. Any idea, un modl ieftin care se leagana singur? sau scump da care face toti banii? Pna acum n-a trebuit sa prestez munca voluntara dar daca se schimba treaba??

Noi avem un "bouncer" cu vibrator. Nu se leagana, ci vibraza cadrul, si nu se misca in niciun fel, dar la baietii mei a mers vibratia asta, le-a placut si ii adoarme...
Arata asa, de la Mothercare l-am luat cand era Teo mic. Are si bara cu jucarii da nu-i in poza...
Leagane exista, dar sunt scumpe rau, ocupa muuult spatiu si nu e nicio garantie ca vor fi eficiente la copilul tau...

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

nikolici Nu are nici un rost sa faci analiza laptelui, pt. ca e o prostie ( scuza-ma ca ma exprim asfel, dar ma revolta cind aud expresia "nu e bun laptele" sau "e prea subtire laptele"). TOATE FEMEILE AU LAPTELE ADECVAT CRESTERII SUGARULUI, compozita diferind foarte putin de la una la alta, sau in functie de ce maninca mama. Eu zic ca feti a ta acrescut super bine - auzi, 4 cm./luna! si 500g. e aproape suficient. Las-o in pace si alapteaz-o in continuare indiferent de cezice dr. Doar daca in 2 sapt. nu creste deloc/stagneaza atunci te poti gindi la completare. Ai incredere in tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Citat:
citat din mesajul lui gaia.nevia

Pentru pozitii de eructat, in ordinea preferintei:

- eu stau in fund, cu un picior indoit "turceste". Pun pe Radu pe burta, pe piciorul acela inclinat.
- daca nu merge asa, il pun pe spate, tot pe piciorul indoit.
- daca nici asa nu merge, il pun cu spatele la mine, asezat in fund si rezemat de mine (cu toata sustinerea necesara)
- daca nu merge nici asa, ma intind pe spate cu el pe burta si il bat bine pe spate.
- ultima solutie, ma ridic cu el si umblu prin casa, si il tot mut ba pe un umar, ba pe altul, ba la piept.
La inceput il tinem de subsuori (atarnat "in gol") si le zicea imediat din suflet, dar vad ca nu mai merge asa...

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog

eu mai am una: cum termina de mancat il tin ca si cum ar sta in fund pe piciorul meu si le scoate imediat pe toate partile

Mergi la inceput