Mamici de Albinutze de Mai-Iunie 2009(26)
Raspunsuri - Pagina 5

CarlaV spune:
Citat: |
citat din mesajul lui baby-first CarlaV, de ce sa nu-ti pui piercing, eu am facut-o destul de tarziu, pe la 27 de ani. Sa vezi cum arata acum, cu burtica intinsa, sa razi de mori... |
La mine ar fi ceva mai tarziu, cam mult

Relusha, felicitari pentru toate reusitele!!! Ma bucur sa aud vesti bune in noul capitol.
Carla,

Saby in burtica
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

CarlaV spune:
Fetele, eu nu prea inteleg rostul ecografiei morfofetale in trimestrul 2. Adica stiu cum se face si ce se masoara, dar, in caz ca, Doamne-fereste, ceva nu arata in regula, ar trebui sa luam in considerare avortul ca optiune? La varsta asta a sarcinii nici n-ar fi avort propriu-zis, ci nastere provocata si traumele psihice imense.
Daca tot luam asta in considerare, mi se pare mai relevanta morfologia fetala la 14-15 saptamani, cand toate organele sunt formate.
Nu vreau sa va sperii, doar imi pun intrebari si mi se pare ca se pune prea mare pret (si la propriu si la figurat) pe morfologia asta, pe care pana la urma o facem toate, fiindca... e la moda, asa e bine, asa vrea dr. etc.
Sper sa fi fost suficient de coerenta incat sa nu fiu inteleasa gresit.
Carla, s.18 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby in burtica
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Relusha spune:
[quote]
Relusha, felicitari pentru toate reusitele!!! Ma bucur sa aud vesti bune in noul capitol.
CarlaV multumim frumos!!!! 19+

Relusha spune:
Citat: |
citat din mesajul lui baby-first felicitari Relusha pentru baietel!!! Cristina ![]() |
Saru` mana pentru felicitari

coraly spune:
Baby first, da, sunt pe lista, dar sunt foarte lenesa la scris:)
Carla, e foarte bine ca nu te ingrasi, ai o grija in minus. Legat de adormitul la san, vroiam sa-ti spun ca eu cand a trebuit sa-l dezvat pe copil de asta, am ales alta metoda de adormire. Bine, el era deja maricel, catre 2 ani, ca eu am alaptat 2,4 ani, dar ramasesem cu obiceiul prost de a adormi la somnul de zi cu sanul. La somnul de noapte dormea fara san de la 9-10 luni cred, atunci l-am invatat. Asa ca treptat, am scurtat durata suptului inainte de somnul de zi, dupa care il tineam in brate, aproape vertical cu capul pe mine si ma invarteam usor pe loc prin camera pe muzica (enya pe atunci). Asta a fost un compromis oricum. Dar adormea. La un moment dat, am fortat nota, ca imi expirau cei 2 ani de CIC si nu avea cine sa-l mai culce la san daca eram la servici:). Nu i-am mai dat deloc, i-am explicat ca trebuie sa dormim fara san. Dar l-am leganat in brate si l-am consolat. A plans vreo 2-3 zile mai tare, apoi tot mai putin, pana cand a ramas cu intrebarea doar, de ce nu primeste laptic.
Cu timpul am trecut de la culcatul in brate la cel direct in patut. Deci totul a fost progresiv, ca nu am vrut sa fie prea dur pentru el.
In alta ordine de idei, mie mi se umfla foarte tare picioarele si mainile. E drept ca nu prea beau lichide si mananc destul de sarat si stau mult in picioare sau cel mult pe scaun cu picioarele in jos... deci e clar de ce ma umflu
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)
poze
Alaptatul - Help Line

CarlaV spune:
Coraly, multumesc pentru raspuns, mi se pare foarte bine cum ai procedat.
La noi a ramas doar suptul de noapte si, din pacate, nu merge sa-i scurtez durata, pentru ca incepe sa suga si adoarme, dar daca incerc sa-i scot sanul isi aminteste brusc ca ea de fapt sugea si incepe iar sa-l morfoleasca. Asa ca trebuie sa i-l scot doar cand este foarte adormita. La somnul de dupa-amiaza adoarme cu tati putin leganata pe scaunul lui. In rest adoarme aproape la orice ora, fara probleme, daca mergem cu masina, stand la ea in scaun. Pe mine ma termina programul asta de adormit la 23-23:30 doar cu san, ca uneori vreau sa dorm si eu mai devreme.
O sa mai incerce sotul diverse variante si daca nu merge pana nasc... o sa-mi desfunde canalele .
Carla, s.18 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby in burtica

maria_bunica spune:
Relusha...felicitari pt baietel,pt vestile bune de la eco si pt reusite!!
Baby_First...sigur va iesi buna pizza,ca doar ti-ai dat tot interesul ,chiar daca e prima data cand o faci!!
Fetele...care au scris din experienta lor...va multumesc!!Sunt foarte multe lucruri interesante!!20+
Razvan Nicholas sau Darius Nicholas
http://bd.lilypie.com/xVz4p1.png
http://www.flickr.com/photos/24984384@N08/

coraly spune:
Mie culcatul la 23, 23.30 mi se pare extrem de tarziu pentru un copil de varsta asta. Al meu niciodata pana la 2 ani nu a adormit dupa ora 9. Exista metode pentru a muta si ora de culcare. Trebuie sa ai un ritual de culcare - baita, poveste/joaca, san, nani, de ex.
In momentul in care vrei sa o culci mai devreme incepi ritualul mai devreme. La inceput cu 20-30 min, si treptat il cobori. Normal ca e posibil ca in primele nopti sa nu adoarma chiar si dupa ce ii aplici tot ritualul. In conditiile astea trebuie sa fii consecventa. Adica lumina stinsa, stat in pat, fara vorba. In cele din urma va adormi. Treptat, intervalul de adormire se va scurta si vei putea sa muti ora tot mai jos.
In plus, trebuie sa tii cont si de intervalele de trezire-adormire, care sunt destul de fixe, in functie de varsta. Al meu pana la vreo 8 luni adormea la 2 ore de la ultima trezire (exceptie somnul de noapte pana la care rezista mai mult). Cu timpul, intervalul a tot crescut - 2,5h, 3h, 3,5h, 4 h samd/ Eu stiam cu eroare de 10 min la ce ora va adormi in functie de ora la care s-a trezit. Acum la 4 ani adoarme la amiaz la circa 7 - 7,50 ore de la trezirea de dimineata.
Astfel ca va trebui sa muti si somnurile de zi odata cu cel de noapte.
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)
poze
Alaptatul - Help Line

Deea_24 spune:
Buna seara fetelor!
De abia acum am terminat de citit tot ce ati scris!
La noi dupa ce marti am avut zi de "antrenamente" de am crezut ca nu mai doarme bebele de loc (cred ca a luat toate sporturile la rand) a urmat recuperarea
. Miscarile lui bebe erau foarte finute dar erau! ceea ce ma linistea. Acum 20 de minute iar a inceput de mi se misca toata burtica.
Laurraa si Relusha mii de felicitari pentru bebei! Pentru Relusha felicitari si pentru examen. Imi amintesc ce sentiment am avut si eu cand am aflat sexul copilului. Sper ca nu se mai schimba ca prea m-am obisnuit cu el.
Dani3lla, ma bucur ca esti bine.
Deea, 24+ cu bebel mic Darian Rafael
Cel mai frumos dar! http://bd.lilypie.com/e6hxp2.png