Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (50)
Raspunsuri - Pagina 5
denisamada spune:
Buna dimineata!
Azi ma simt ceva mai bine cu raceala mea, ca ieri am fost complet comatoasa, iar febra mi-a crescut spectaculos... Asa ca am ajuns pe antibiotic... Sper sa treaca repede... 
Referitor la "coborarea burtii", o sa incerc eu o explicatie, din amintiri. So: o data cu avansarea sarcinii, fundul uterin (marginea superioara a uterului, care poate fi identificata prin palpare) ajunge pana la apendicele xifoid (sapt 38), apoi bebelul se aseaza mai bine cu capul in pelvis (in principiu) si coboara un pic, astfel incat la 40 sapt fundul uterin ajunge cu 2 degete sub apendicele xifoid. Sper ca se intelege ceva...
La mine vaz ca hormonii stau relativ cumintei... dar de dormit tot nu dorm, ca nu prea gasesc pozitia. Cu fata in sus nu pot, ca imi apar contractii, asa ca dorm pe o parte, doar ca asa imi amorteste mana pe care o tin... sub perna si ma trezesc de parca as avea mana paralizata. Ma intorc pe partea cealalta si o iau de la capat. Ma rog, nu imediat ca daca misc vine pisik sa ma toarca, fiindca se bucura sa ma vada... ca poate e ora de trezire... dar nu e!
Denisa-Madalina
26+
cu Adela
aris26 spune:
neatza
mai fetelor ma speriati cu insomniile voastre. sprer sa nu ma apuce acum la "batranetze". nici eu nu dorm bine,ma trezesc la orice mishcare sau adiere de vant si adorm destul de greu la loc. probabil ma pregateshte natura sa fac fata programului de dupa nashtere. pana acum taiai lemne pe mine toata noaptea si ma si gandeam ca ma fac eu cand o sa am un copil ca nu o sa-l aud...inocenta de mine![]()
denisa - insanatoshire grabnica
. e bine ca ai luat antibitic din timp. nu stiu ce virus circula sau noi suntem la pamant cu sistemul imunitar ca si eu am patzit la fel. intr-o zi eram la pamant cum nu am fost niciodata.
f buna explicatia ta, cam asta intelesesem si eu dar sa ma pici daca stiu unde e apendicele asta despre care vb tu![]()
pisik - si eu vraiam sa admir calitatea pozelor, am vazut ca s-a jucat fotograful cu teleobiectivul. felicitari sotului din partea mea. si ashteptam altele si mai spectaculoase ca doar are un subiect superb. si eu am o pasiune pt fotografie, tatal meu a cashtigat chiar concursuri la vremea lui si nu pot sa uit noptile pe care le petreceam cu el developand poze la lumina filtrelor colorate
30+
poze
AMR 10 saptamani 
PetraTudor spune:
Buna dimineata tuturor si un "Bun venit!" noilor gravidute!
Raportez si eu sangerari nazale, sangerari ale gingiilor, probleme cu somnul (incerc sa nu recuperez in timpul zilei pentru ca mai rau fac).
Denisamada, si eu sunt racita tare, m-am laudat luni la rand cu faptul ca eu nu racesc, dar si cand am racit! La mine gatul rosu e marea problema, am luat 4 zile Oscilococcinum dar cum ma simteam mai bine, cum fuga pe afara si iar revenea durerea, iar de luni stau cumintica in casa, beau ceai si imi pun cartofi taiati felii subtiri la gat, dar in mare astept sa treaca acele 7 zile (care la mine cred ca vor fi 14
) ... Si inca o problema: eu transpir foarte tare noaptea, imi schimb pijamalutele de 4-5 ori, dar sotul zice ca nu am febra, asa pe pipaite insa, termometru nu am pus...
Oricum, azi noapte am dormit nesperat de bine si sunt astazi intr-o forma mai buna.
Am vazut ca vorbeati de toane, intr-adevar haios foc mesajul Mariei_K, la mine e exact invers, daca eu sunt in mod normal un butoias de TNT, de cand cu sarcina sunt foarte calma
Tare as vrea sa raman asa si dupa ce vine bebe!
Pupici!
PT 31+
alina.n spune:
Neata gravidute 
denisa ma bucur ca te simti putin mai bine
, ca vad ca te pricepi la termenii astia medicali poate ma luminezi si pe mine ce inseamna placenta fundic posterior , eu ma gandesc ca e undeva pe jos
?
PetraTudor sa te faci repejor bine 
aris26 exact asa dormeam si eu inainte, nu auzeam nici soneria de multe ori la usa
si chiar ma gandeam ca o sa planga bb si eu nu o sa-l aud-moare de foame saracu si eu dorm neintoarsa, dar acum vad ca ma trezesc la orice miscare si in plus cand ma intorc de pe mana dreapta pe cea stanga ![]()
26+ cu
Maria
Vine barza!
denisamada spune:
Din pacate nu am luat antibioticul kiar preventiv... boleam de 2 zile cand starea mea s-a agravat simtitor si am ajuns la 38,6 (si asta pe la 11 dimineata), moment in care am stabilit de comun acord cu ginecologul ca nu e doar o viroza (stiti de-aia care trece intr-o saptamana cu tratament si in 7 zile fara) si ca ar fi momentul sa trecem si la un antibiotic. Pana acum efect vizibil a avut doar algocalminul...
Aris, apendicele xifoid este in capul inferior al sternului, in "capul pieptului".
Alina, fundul uterului e la de sus si acolo sus trebuie sa fie domnia ei placenta.
Denisa-Madalina
26+
cu Adela
alina.n spune:
Aaa am uitat sa schimb semnatura ![]()
Deci azi am intrat si noi in luna 7 yupiii!!!
27+ cu
Maria
Vine barza!
Ciresica5 spune:
Buna dimineata burtici,
Florinela, Galushca, Gaza, Timi, va multumesc din suflet pentru "istorioarele" voastre incurajatoare despre anestezia epidurala. M-am mai linistit, iar acum nu-mi ramane decat sa astept ultima eco, sa vedem daca voi putea alege modalitatea nasterii!

Georgiana, stai linistita si nu-ti mai face ganduri negre, ca nu vei naste mai devreme de 32 de saptamani! Trebuie sa ai o gandire pozitiva si vei naste la termen!
Kary, Adaya, bun venit in randul burticilor, o sarcina usoara in continuare si bebelusi sanatosi!
Va doresc tuturor un week-end frumos si linistit! 
AMR - 10 SAPTAMANI 
30+ cu 
alina.n spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui denisamada Alina, fundul uterului e la de sus si acolo sus trebuie sa fie domnia ei placenta. ![]() Denisa-Madalina 26+ cu Adela |
Aha am inteles, deci e de bine

27+ cu
MariaVine barza!
cris_tinaus spune:
Neata fetelor,
Am reusit sa pun si eu cateva pozici
cu mine si cu ce am apucat sa iau pt mazarica noastra. Urmeaza sa vina si cele cu hainute 
v-am pupat
http://picasaweb.google.com/cristinahiticas/Bebelush#
Cristina 30+ si
Ana
alina.n spune:
cristina frumoase pozici, te-am vazut imbracata in blugi tu mai poti sa porti ? eu nu am mai reusit sa ma imbrac in blugi de prin luna 4.
27+ cu
Maria
Vine barza!