Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (50)
Raspunsuri - Pagina 18
pisigri spune:
anamariame,
si eu am citit dr spock ca pe biblie, dar de curind am avut o mare surpriza. tot cautind pe net info despre tot felul de chestii legate de sarcina, am gasit pe mai multe forumuri din State femei care CONDAMNA SI BLAMEAZA la greu aceste carti. ca-s depasite, ca nu ar mai tb reeditate, ca pediatrii le-au recomandat sa nu le mai citeasca etc etc etc. fireste, adevarul e undeva pe la mijloc, probabil, insa incerc de atunci sa fiu mai circumspecta. nu am nimic cu citatul postat de tine...iti spun asa, in general, pt ca in multe locuri pe acest forum am vazut ca fetele fac referire la aceasta carte ca la o biblie a copilului...
aceeasi mare surpriza am avut-o si referitor la cartea what to expect when you're expecting, publicata in RO cu titlul la ce sa te astepti cind esti insarcinata. la fel, multe gravide, mame si viitoare-a-doua-oara-mame sustin ca nu au facut decit sa se ingrijoreze exagerat citind ce e scris acolo - sa vada ele cum arata carti romanesti despre sarcina, ca mie mi s-a ridicat parul in cap....aia mi se parea optimista. ma rog, la cartea asta am ajuns pe net cautind chestii legate de cit de des sughite copilul; in carte scrie ca pe finalul sarcinii sughitul des si lung poate indica hipooxigenarea fatului....pe net si in ce am citit pe forum, TOTI medicii par sa considere sughitul ca pe ceva cit se poate de normal.
sper sa nu te superi; imcerc doar sa "avertizez" ca nu trebuie luat de bun chiar tot ce scrie in cartile astea de...po p u l ar science...mai ales daca ne fac sa ne ingrijoram peste masura![]()
if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/
Pisik06 spune:
Neatza!
Multumesc pt raspunsuri legate de detergent fetelor
Plici, tu de care sterilizator ai luat? Electric, adica de bagat in priza, sau de microunde? Ca am auzit ca astea de microunde ar fi mai eficiente, mai rapide is deloc daunatoare cum s-ar crede. Si unde mai pui ca sunt si ieftine.
Pisigri, si eu sunt tare nelamurita de toate contradictiile astea, nu prea imi dau seama cum ar fi mai bine, dar am auzit mai multe pareri si recomamndari care inclina spre culcatul pe o parte, neaparat cu o pernita/paturica facuta sul la spate. Si exact cum spunea o mamica, parca Rivali, alternezi partile, ca sa nu se teseasca capul piticului.
Haideti mai fetelor, ce poate fi asa rau? Asa cum s-au descurcat altii mai ametiti si mai buimaci, care nu stiu nici sa aiba grija de ei, credeti ca nu o sa ne descurcam noi, care ne ocupam din timp de atatea lucruri? Va dati seama ca acuma eu imi fac curaj singura, nu?
Ca vorba Mariei, in curand bagam toata padurea si vanatorii din ea
31+
Ana Bianca
florinela79 spune:
Fetelor eu am ca manual o carte cu imagini(sigur ati vazut-o in supermarketuri)" mama si copilul, manual pentru cresterea si ingrijirea copilului de la conceptie pana la varsta de 3 ani " de Elizabeth Fenwick.
Aici am citit: "Doctorii considera ca pozitia cea mai sigura de somn pentru bebelusi este pe spate - nu exista dovezi care sa sugereze ca bebelusul ar avea tendinta sa vomite si apoi sa se sufuoce in aceasta pozitie"
Si ca sa fii mai sigura sub salteluta de dormit sa pui un prosop, astfel incat salteaua sa stea usor inclinata, cam la 15 grade (ca totul sa fie ok). - asta am citit, pe deoparte.
Pe de alta parte, prietena mea proaspat mamica, culca bebele, o sera pe o parte cealalta seara pe partea cealalta (asa il si alapteaza, nu cu fata in sus - adevarul ca se cam ineca cu fata in sus, parca nu respira ok),in afara de regurgitat, a zis ca dormitul pe spate nu face bine, ca se poate incalzi si se "incind" plamanii
.
Am sat sa compar intre cele dou opinii cea din carte si cea vazuta.
Pentru coloana bebelusului dormitul pe spate mi se pare ok, dar cam atat.
Asa ca m-am intins in pat pe spate, fara perna..sa vad eu cum este....mmmm nu e deloc bine, toata saliva in gat si respir greu pe nas (sa-mi mai pun si o sticla cu apa la gura sa beau...ma asfixiam clar
). M-am intins pe o parte...mmm alta viata, pot sa si respir bine pot sa beau si apa din sticla fara sa-mi vina pe nas.
30+
fbruma
anamariame spune:
Pisigri, nu ma supar deloc. Eu singura am spus ca ma voi consulta cu dr inainte de a lua o decizie in ceea ce priveste bebe, indiferent de tema. Cartea din care e citatul a fost revizuita si adaptata in 2004. Oricum, mama imi zice tot timpul sa am grija sa nu ajung o mama care isi creste copilul ca la carte, ca nici asa nu e bine.Am dat citatul pentru ca au fost fel si fel de pareri pe aici, si fetele au scris din experienta, am vrut doar sa pun si o parere "oficiala". Are dreptata si Pisik, sunt atatia parinti mai mult sau mai putin responsabili, care numai cu asta nu-si pierd vremea, cu luarea unei decizii privitoare la partea pe care doarme bebe, si totusi au copii sanatosi. Cred ca in cele din urma e bine sa nu exageram. La o adica, putem sa il culcam o seara pe o parte, una pe spate, nu? Sau tot nu-i bun? Ana-Maria
26+
aris26 spune:
salutare
am vazut ca discutzti la greu cum e mai bine sa doarma copii. si eu am ajuns la aceeashi concluzie: in state s-a facut o adevarata campanie de informare si promovare a dormitului pe spate si s-a dovedit ca au scazut cu 50% cazurile de moarte subita a bebelushilor. in romania moda e sa ii culci pe o parte.in spitale am vazut ca sunt culcati pe spate. oricum o sa mai intreb neonatologul dupa nashtere si pediatrul. mai avem timp sa ne lamurim ...nu?![]()
despre alaptat cand este ashezat perfect la orizontala - mi se pare aberant. cum sa faci? pui copilul culcat pe pat si tu stai in patru labe peste el sau cum????![]()
de baie nu imi e frica de loc. de abia ashtept sa merg la inot cu el si in septembrie la mare![]()
pisigri - la tine colul e deschis sau doar moale? nu vreau sa te supar dar cred ca ar trebui sa mai intrebi pe cineva referitor la cerclaj. mi se pare f tarziu sa il faci la 31 de sapt
30+
poze
AMR 10 saptamani 
carmenada spune:
Salutare fetelor,
Eu acuma am ajuns acasa, am incercat sa dau o raita prin magazine sa caut carut si patut pentru bebita, insa am obosit repede si m-au apucat niste contractii si dureri de spate, de am facut stanga-imprejur, repejor. Asa ca m-am intors acasa si fara cumparaturi si intr-o stare maxima de nervi din cauza uterului meu care este ca o mimoza ...
. aaaa, tot ce-am luat pentru bebe este o cutie de detergent Dermalin, despre care am citit ca ar fi cel mai bun, dar o sa va spun dupa ce o sa apuc sa-l si folosesc.
Am vazut ca vorbeati despre pozitia de dormit a lui bebe, si din cate am citi si eu se pare ca majoritatea recomanda dormitul pe spate ca fiind cel mai sigur- desi mie mi se pare foarte logic experimentul lui florinela79- pentru ca reduce riscul de SIDS. Academia Americana de Pediatrie a constatat ca, dupa ce a emis recomandarea de dormit de spate, a scazut mult incidenta de SIDS. Oricum si dormitul pe o parte a fost recomandat o perioada, dar se pare ca din cauza faptului ca bebe puteau aluneca si intoarce pe burtica au considerat periculos, si au revenit la varianta cu dormit pe spate.
Acuma din ce stiu de la alte mamici, multe ii culca si pe parti, asta pentru a evita deformarea cutiei craniene din cauza presiunii la care este supusa de statul pe spate. Si chiar am o prietena care l-a culcat pe bebe numai pe spate si nu va spun ce forma are capicul micutei
.
Din cate vad ne cam invartim in cerc cu atatea informatii contradictorii, si poate ar trebui sa lasa balta toate materialele si sa incercam sa ne bazam pe instint asa cum au facut.... milioane de mamici inaintea nostra. Se pare ca in loc sa ne luminam, cu cat citim mai mult, apar mai multe probleme si intrebari. Offffff, mai fetelor, ce greu este, cate decizii..... nu mi-as fi inchipuit niciodata
Carmen
27+ 

Ciresica5 spune:
Pupici pentru toate burticile
,
Carmenada, super educative filmuletele tale, multumim pentru ele! 
Eu una, sunt ingrozita, mi-au dat lacrimile si au inceput sa-mi tremure mainile numai cat am privit! Nu stiu cum o sa ma descurc... L-am chemat si pe tati sa vada, a fost si el impresionat si a concluzionat ca va face el baita! ![]()
Florinela, stii sigur ca urmatorul babyexpo va fi pe 26 februarie? Ar fi foarte bine daca ar fi asa! 
Intreba cineva de detergent special pentru bebelusi... am tot citit pareri de-ale mamicilor care zic ca e mai bine sa-l obisnuiesti pe bebe cu detergent normal (fara balsam), ca sa nu-i obisnuiesti pielea prea sensibila... Acum fiecare dupa cum crede... Eu voi spala cu detergent obisnuit si daca apar cumva semne ca nu e tolerat, schimb!
AMR - 10 SAPTAMANI 
30+ cu 
Dodo-pui spune:
Eu la Bodo am folosit detergent obisnuit si balsam sensitiv,nu a fost nici o problema,asa voi face si la BB2 iar daca apare vreo sensibilitate schimb
Cat despre dormit ..parerile sunt impartite..pe spate sucit si pe lateral .O sa vedeti caci daca culcatii copilul intr-o singura pozitie ,capul va fi turtit pe partea care a stat cel mai mult
Dar important e sa ajungem la termen la nastere si atunci o sa vedeti instinctiv si intreband se vor rezolva "problemele" de acum
Blogul lui Bogdan-Andrei
Varsta lui Donu'Bodo
Varsta lui BB2-80% EDY
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!
Doamne ajuta!
anamariame spune:
Ciresica, da, urmatorul babyexpo incepe pe 26 februarie si tine pana la 1 martie.Ana-Maria
26+
bebe_shtrumf spune:
Buna burtici!
Ariana Maria are 34 cm , 2 kg si capul jos.Topaie pe acolo prin burtica, azi chiar a a ascultat "Punguta cu 2 bani"...muzica radio si MTV, asta e, cutiuta muzicala are tati pe laptop, el e responsabil cu asta.
Fusei si la dentist, am voie, anestezie nu e voie si doar antibiotice din gama penicilinelor.
Fier de 2 ori pe zi, ca na anemia sta la colt, tardyferol.
Arsurile isi fac aparittia dupa exces de ciocolata, adika 1 pe zi..noroc ca nu am tine mult, o noapte sau 2.
De dormit, mai pe caiet, chiar dc adoptam 4 perne, dc n-are chef, pa somn.e vreme de schi, balet orice altceva.
Luni avem iar echo, sa vedem ce zice nenea dr. de abia astept.
iar cu peridurala depinde de corp, dr mea zicea ca ea a facut si la 75% a mers, restul a trebuit sa bage xilina la greu...deci noi comandam dar vedem acolo la locul faptei. Oricum mi-e frika asa ca cu peridurala fara, tot o sa clantzan...
Bebelusul se culca numai pe parti, numai cand stai langa el il poti culca pe spate, altfel e pericol sa nu se incece cu laptikul neregurgitat.
bafta!
+33 sapt buburuza Ariana Maria