Conflict cu colega de clasa

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Fetele,multumesc din suflet pt raspunsuri .

M-au ajutata mult sa ma luminez la cap.
Mi-am dat seama ca aveti dreptate,nu am ce discuta cu parintii fetei,e clar ce gindesc ei si oricum nu cred ca ar recunoaste"da,noi vorbim asa in familie".
Sotul meu tocmai zicea ca,ei aflind de la scoala de asta,ne vor suna cindva ca "de ce nu ati venit direct la noi sa rezolvam problema,de ce ati ales autoritatile"DAR cred ca intr-un fel sau altul se astepta sa fie cindva "trasi de urechi"pt atitudinea asta si educatia data fetei.

M-ati lamurit ca apelez direct la doamna inv.
Noi am semnat un contract cu scoala si in el scrie ca atunci cind exista conflicte intre copii exista posibilitatile:
a.ignor.Pur si simplu nu baga in seama copilul,merge mai departe fara sa faca vreun gest.Sigur,asta merge numai in anumite cazuri.
Eu am vorbit mult cu fata mea despre asta si am rugat-o sa nu bage in seama orice nimic,orice gest minor de genul"desenezi urit,mincarea ta pute,etc".Insa in cazul asta e deja prea mult,m-a lasat si pe mine fara rabdare si e vorba despre rasism si discriminare.

b.sa ceara ajutorul unui adult:fie parinte,fie doamna inv,fie director.Pritre ei,in pauze sunt copii de clasa 6 care,fiind mai mari,au datoria sa-i supravegheze discret si sa intervina in caz de violente:bataie,impins,etc.
Este exact ce voi face,cer ajutorul invatatoarei,ma gindesc si eu ca tre'sa aiba experiente cu situatii din astea.

Si asta e ffff adevarat:unii copii sunt mai influenti si pot crea asa o atitudine generala nepo****ra in jurul unui copil fara motive.Pur si simplu,din antipatie.
Vai,cred ca si mooor daca copilul meu ar avea de suferit din cauza asta.
Si fata asta cred ca e mai influenta,e ceva mai mare si ca virsta(cred ca-i cea mai mare din clasa)si ca statura(am remarcat la deschiderea anului scolar ca e cel putin cu un cap mai inalta ca toti colegii).

andacos ce chestie,ca-i rus .Eu sunt romanca si sotul neamt dar NICIODATA nu am povestit ceva copilului despre tari,care-i mai buna,care-i mai saraca,care-i mai frumoasa,mai,mai sau despre oamenii acelor tari.Pur si simplu,o invatam sa respecte oamenii indiferent de unde vin,ce natie sunt sau ce culoare au.Ea vorbeste romaneste f bine(eu am invatat-o)si vorbim romaneste indiferent de situatie,niciodata nu s-a jenat sau nu s-a simtit altfel.Si recunosc ca de cind sunt in Germania(9 ani trecuti)nu am avut nici cea mai mica problema cu cineva,nu m-a facut nimeni tiganca .Deasemenea am invatat-o sa nu trateze copiii dupa ce au,dupa cum sunt imbracati,dupa functiile si meseriile parintilor.In clasa sunt copii cu parinti de mai multe nationalitati,ce naiba s-ar intimpla daca fiecare s-ar discrimina cu fiecare.Nebunie curata!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Alina, imi pare foarte rau, imi inchipui ca sunteti suparati!!
De biata fetita ta....ce sa mai zic....saracuta... :-((((

Nu am citit ce s-a raspuns, poate voi repeta ce ti s-a mai spus, imi cer scuze! :-)

In primul rand as vorbi cu invatatoarea, i-as spune tot-tot ce s-a intamplat pana acum si i-as cere sfatul.
Cred ca e foarte in masura sa dea o solutie, fetita ta nefacand parte din prima generatie de copii straini care invata in Germania.

Apoi, in functie de ce spune ea, as actiona si eu.
Cred ca o cale de a mai indulci putin perceptia fetitei aceleia despre romani, ar fi sa o invitati (alaturi de alti copii) la voi acasa.
Ar fi dusa/adusa de parinti, care parinti vor vedea ca nu sunteti kk , ca sunteti oameni ca ei.
Daca nu esti de acord cu vizitele copiilor acasa, invita cativa colegi (plus micuta rasista :D) undeva in oras.
Faceti petrecere cu coifulete, cu cantecele, cu jocuri si incearca sa te apropii de fetita cu pricina.
In fond, nu e decat un copil care a preluat mizerii de la adulti :-).

Succes si sa ne tii la curent!!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Eu nu inteleg de ce nu ai luat nici o masura pina acum? Lasi copilul sa se chinuie din noiembrie? Noi tocmai am terecut prin asta. Copilul a schimbat scoala si in primul trimestru s-a simtit teribil, dar in nici un caz nu am avut probleme de rasism. Au fost doar rautati copilaresti dar care l-au terorizat aproape un trimestru plus faptul sa si-a lasat prietenii la vechea scoala si aici nu avea nici un prieten. Noi ne-am dus glontz la invatator si ne-am plins iar cind ni s-a parut ca parca nu face destul sa-l integreze ne-am dus la director. Imediat s-au simtit rezultatele si la sfirsitul primului trimestru deja mergea cu placere la scoala (in primele 2 luni plingea in fiecare dimineata ca nu vrea la scoala pentru ca este "bullied". Deci du-te fara intirziere si vorbeste cu profesorii, plinge-te, mai ales ca asta e rasism curat. Nu stiu cum e in Germania, dar in UK rasismul nu e tolerat deloc. Mult succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Eu nu inteleg de ce nu ai luat nici o masura pina acum? Lasi copilul sa se chinuie din noiembrie? Noi tocmai am terecut prin asta. Copilul a schimbat scoala si in primul trimestru s-a simtit teribil, dar in nici un caz nu am avut probleme de rasism. Au fost doar rautati copilaresti dar care l-au terorizat aproape un trimestru plus faptul sa si-a lasat prietenii la vechea scoala si aici nu avea nici un prieten. Noi ne-am dus glontz la invatator si ne-am plins iar cind ni s-a parut ca parca nu face destul sa-l integreze ne-am dus la director. Imediat s-au simtit rezultatele si la sfirsitul primului trimestru deja mergea cu placere la scoala (in primele 2 luni plingea in fiecare dimineata ca nu vrea la scoala pentru ca este "bullied". Deci du-te fara intirziere si vorbeste cu profesorii, plinge-te, mai ales ca asta e rasism curat. Nu stiu cum e in Germania, dar in UK rasismul nu e tolerat deloc. Mult succes.

Letitia,
Nu m-am dus pina acum pt ca am vrut sa fiu toleranta si am crezut ca totusi unele sunt copilarii care nu merita atentie si trec de la sine.Fiica-mea se duce cu mare drag la scoala,in afara de fetita asta,nu a mai avut nici un fel de conflict si nu i-a mai zis nimeni vreodata ceva,ramine la after-school cu prietenele,ii vin si acasa destui colegi,cu unii a fost si la gradinita,cu unii suntem vecini,e bine integrata.Fetita doar o supara cu rautatile astea si cred ca desi are numai 6,9 ani a mai urmarit-o si in relatiie ei cu alte colege si mi-a mai zis ca se certase cu cutare,cu cutare.Acum nu stiu din ce motive se certase cu cutare si cutare dar...cind a intrecut masura,intervin.
Sigur nici aici nu e tolerat deloc rasismul.

Intre timp am mai intrebat-o pe Marie daca stie ce-s tiganii si mi-a zis ca nu stie,crede ca niste oameni cu parul negru .Sunt aproape sigura ca nici fetita nu stie cine-s aia dar,asa cum zice denizel,e si ea un copil care a preluat mizeriile parintilor si defapt pe ei sunt suparata...
Denizel ,fetita asta a venit cu mama ei la noi,la cules bomboane de Haloween,i-am pus niste dulciuri in sac si au plecat.Nici nu stiu cum a nimerit glont la noi,stam intr-o casa noua,departe de ei si in afara de cei cu care fiica-mea se viziteaza,credeam ca nu stie lumea de noi,casa nu avea la momentul respectiv nici numar,nici nume de strada trecute.

Seara frumoasa !

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanse spune:

Citat:
Denizel ,fetita asta a venit cu mama ei la noi,la cules bomboane de Haloween,i-am pus niste dulciuri in sac si au plecat.Nici nu stiu cum a nimerit glont la noi,stam intr-o casa noua,departe de ei si in afara de cei cu care fiica-mea se viziteaza,credeam ca nu stie lumea de noi,casa nu avea la momentul respectiv nici numar,nici nume de strada trecute.

Sigur au o problema oamenii astia ....
Credeam ca numai la noi sunt copiii si mai ales parintii rai .

Va pupam si va uram Mult Noroc!

MIRELAmami de doua zuze ANA MARIA si ANDREEA
POZICI

KG MELE

INTREBARI SI RASPUNSURI MONTIGNAC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

alina,eu nu cred sub nici o forma ca fetita ta a mintit.de ignorat problema nu se pune la socoteala.sa contactezi parintii fetei nu mi se pare de prea mare ajutor si poate fi chiar periculos (aici au fost cazuri in care parintii contactati de alti parinti i-au acuzat pe cei din urma de hartuire).cel mai bine e sa iei legatura intii cu invatatoarea, verbal.explica-i cit de mult o afecteaza pe micuta ta si ce repercursiuni poate avea in timp daca nu se iau masuri.daca asta nu rezolva nimic,fa-o in scris la directiune.noteaza toate datele pe care ti le mai amintesti acum si ce cuvinte a folosit colega fetitei tale.
la "after-school"-ul la care merge fetita mea a fost un incident de genul asta...a venit fetita mea intr-o zi acasa suparata ca un baietel (care e un mic bully printre altele) a intrebat-o de ce parintii ei au accent diferit,de unde suntem,iar daca tot nu suntem irlandezi ar trebui sa ne ducem de unde am venit...eu m-am enervat cumplit si a doua zi am vorbit cu managera cresei care a fost si ea oripilata si a zis ca va discuta cu parintii baiatului.peste citeva zile m-a luat deoparte si mi-a zis ca a vorbit cu parintii respectivi dar baiatul a negat toata povestea,a zis ca doar a intrebat de curiozitate de unde suntem...nici managera n-a fost convinsa ca asta a fost adevarul dar oricum le-a atras atentia ca asemenea atitudine nu e acceptata.oricum micuta mea a ramas cu oareshce jena de pe urma incidentului,mai ales cind o ia sotul meu de la cresa (are accent mai puternic decit mine) se cam crispeaza...trist , dar muncim cu ea acasa cit putem ca sa anihilam din efect...si sunt convinsa ca asta e doar inceputul,se va lovi de chestii dintr-astea destul de acum incolo,numai de-as stii cum sa fac cel mai bine s-o invat sa nu puna la suflet...
bafta si tine-ne la curent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Draga mea,
Nu o sa-ti repet argumentele pe care ti le-au adus fetele care ti-au spus ca trebuie sa intervii.
Dar da, TREBUIE sa intervii.
Daca fata aceea aude in casa ei astfel de lucruri pe care apoi le repeta in public si nimeni nu ii spune ca este gresit ceea ce face, va creste cu credinta ca nu face nimic rau.
Cineva (si in principiu scoala, prin invatatoare sau director) trebuie sa ii atraga atentia ca ceea ce ea aude la parintii ei este gresit, inseamna rasism si nu este acceptat de societate.
Toleranta este buna, dar prea multa toleranta face rau.
Cat despre ce-o fi in sufletul micutei voastre...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sweetmelon spune:

Alina, toleranta si bun simtul nu se mai poarta in zilele noastre. Sunt sinonime cu a fi fraier din pacate. Trebuie neaparat sa iei atitudine si sa iti aperi copilul de rautatile care i se spun si care in mod cert o afecteaza. Vorbeste cu invatatoarea, cu directoarea scolii chiar.
Andacos, cata dreptate ai! Trebuie sa ne credem copiii si sa luam in serios ceea ce spun.
Tupeul asta, ca si afirmatiile respective sunt cu siguranta aduse de acasa. Deci probabil ca parintii sunt la fel de impertinenti, nu cred ca ai avea cum sa rezolvi situatia cu ei.
Mult succes!
Edit: si eu tot la asta m-am gandit in primul rand, ce-o fi in sufletzelul fetitei tale. N-o mai lasa asa, apar-o! Ajut-o sa aiba incredere in ea si in tine, sa stie ca se poate baza pe mami atunci cand are o problema. O vei incuraja sa iti spuna mereu ce are pe suflet.

Mergi la inceput