Pachetelul cu mancare de la scoala
Eu nu mai am idei absolut deloc...
Ma vad nevoita sa ii fac lui David 2 pachete pe zi : gustarea si pranzul...
Si nu mai stiu ce sa ii pun in pachet...
CE puneti in pachetele copiiilor cu mancare la scoala/gradinita???
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David
psihologul
: varsta, poze,
Raspunsuri
helbi spune:
Sinzi, vezi ca pe la bucatarie a mai fost un sub. asemanator (parca Christel i-l deschisese).
Si eu am aceeasi pb, mai ales ca a mea maninca ffff putin diversificat ( nici un fel de brinza, sunca.....numai 1 singur fel de salam
).
Eu ii dau: sanwich cu salam, cu pateu, rar de tot cu cascaval (ca pe asta i-.l maninca odata la 3-4 luni), cremvusti mici (f rar), Biffi, ou fiert, rosiute mici, castravete, ardei rosu, actimel sau alta mini-bautura de legume sau fructe (sau combinata) si obligatorui un fruct (mar, mandarine, kiwi, cirese, caise, capsuni.......aici nu prea am pb ca maninca orice fel de fruct crud).
Uneori, mai primeste 2-3 chiftelute, sau un snitzel mic......brezel.....minipateuri umplute cu carnaciori....insa, NICIODATA ceva dulce (la noi e vb numai de pachetelul de la ora 9.30)
Daca copilul itzi maninca mai diversificat, e mai usor, dar daca ai unul ca a mea........
Edit . am gasit link-ul ala:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=127772
Ramonika spune:
nu mai dati fratilor salam si crenvusti la copii
habar n-aveti cat de rau le face...
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
ni-na spune:
e usor sa spui asa Ramonika.Al meu nu mananca nici un fel de branza,nu vrea unt(ar manca margarina,dar nu-i dau).Fructe mananca doar de mancam si noi si il provocam,legume nu prea...
Mercedes spune:
Eu ii dau tot asa un sandwich cu salam, cascaval si un fruct(mar, banana)pentru ora 10 iar pranzul il ia acolo.
ramonika- sugestii?
Darria spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ramonika nu mai dati fratilor salam si crenvusti la copii habar n-aveti cat de rau le face... |
sustin
Gustare: diverse fructe
Pranz. Carne: snitel sau piftele la cuptor(nu prajite in ulei) cu legume(crude sau preparate); diverse rulade umplute cu legume, etc... "Salam" de casa(muschi preparat la cuptor cu div. condimente si feliat) cu legume.
Ramonika spune:
nina - asa il ai pt. ca asa l-ai invatat...
nu dati salam, crenvusti si alte preparate din "carne", nu dati chipsuri, salatini, biscuiti cu crema, bomboane, pateuri, sucuri si alte prostii.
nici nu va dati seama ce mult conteaza pentru viitorul copilului vostru alimentatia din copilarie.
sugestii? fructe, paine cu unt, paine cu branza, paine cu o bucata de carne fiarta sau gratar, o placinta facuta in casa, mai degraba un covrig sau colac... si multe altele.
nu-mi spuneti ca nu mananca, mai degraba l-as tine flamand decat sa-i distrug sanatatea...
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
helbi spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Darria
sustin Gustare: diverse fructe Pranz. Carne: snitel sau piftele la cuptor(nu prajite in ulei) cu legume(crude sau preparate); diverse rulade umplute cu legume, etc... "Salam" de casa(muschi preparat la cuptor cu div. condimente si feliat) cu legume. |
Ai nororc ca itzi maninca si brinza si rulade cu legume umplute, si alte chestii preparate. Ce-i dai inbsa, daca, dupa ce ai epuizat toate metodele de a-l convinge macar sa guste, nu vrea....sau, daca o face, vomita apoi............A mea nu-tzi maninca legume gatite nici moarta Sta nemincata, dar vomita de la ele. Am zis si eu ca, in colectivitate o fi altfel......se mai da dupa copii..........au incercat, cind era la gradi, sa o "oblige " (e mult spus insa) sa manincde legume....a vomat, de m-au chemat sa o iau acasa ca era ca o carpa.
Telemea a pus in 9 ani de zile o singura data pe gura.......rar, cum am mai zis, accepta o feliuta de cascaval.........dar nu maninca alta brinza, iaurturi rar de tot..........
Greu, ce sa zic.........In plus, subiectul era ce dati copiilor la pachetel, nu cit de "sanatos" (din punctul unora de vedere) e mancarea data. Pe tema asta, e un alt subiet deschis.
ni-na spune:
ma pregateam sa raspund cand a facut-o helbi.Nu este "cum il educi de mic", atunci manca lactate,acum insa nu vrea.
S-ai bag pe gat?sa-l fortez sa manance?Ziceai ceva de carne gratar sau snitel...1 ca snitelul e prajeala si 2 nu are cei patru dinti din fata....eu ii dau un corn pe care-l bea cu actimel,dar la 11.35 e acasa.
bb_alinus spune:
Eu ii dau fie sandvish fie mancarica calda ( dar nu sosuri) pe care i-o pun intr-un recipient gen termos dar mai larg si care tine cald pana la pranz.BTW, am cautat acest recipient de mi-a venit rau, ca ce gaseam era prea mare iar noi avem abia 3 ani.... Dar ne descurcam sa mancam fara ajutor, direct din "termos" ![]()
Asa, idei: incerc sa ii dau fie paste, fie orez fie cartof combinat cu una sau doua legume. Le leg cu un pic de smantana lichida, sau sos de paste, sau ce idee imi vine. Adaug bucatele de carne alba in general, dar si vita. Evit la maximum porcul ( de fapt nu il gatesc absolut deloc in casa, chestie de obisnuinta), insa mancam daca ni se ofera.
Sau ce ii mai dau: ce ramane de la cina de seara, pastrez o portie pe care o incalzesc la microunde dimineatza, cu 2 min inainte da a iesi din casa.
Pe langa ii dau: iaurt, sau compot in ambalaj pe care doar trebuie sa apesi, nu e nevoie de linguritza. Ii mai pun si un fruct, de ex boabe de struguri intr-un bol mic de plastic, astea ii plac ei cel mai mult. Sau o banana, mandarina, etc.
Cand ii dau sandvish ( mereu acelasi unt, cascaval / branza topita si jambon de pui plus eventual felii de castravete) ii pun si o sticla din carton ( nu stiu cum sa-i zic) de lapte, pe care il bea cu paiul. Plus fructele mentionate.
XO, XO ( Gossip girl)
Alina si Amalia 17.11.2005
Amalia la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
Ramonika spune:
n-am zis de snitel, ci de carne fiarta sau gratar.
nina - sunt curioasa, presupunand ca, copilul tau ar fi singur pe o insula cu mancare numai de care nu mananca, ce s-ar intampla, ar muri de foame?
Ramonika