Inghetarea embrionilor
http://www.healthy.ro/articol/Sarcina/5373/Conceptie-moderna-transferul-de-embrioni-crioprezervati.html
Ce parere aveti?
Pai asa, in curand daca un cuplu de 20 ani isi doreste sa faca un copil, dar la 30, poate congela un embrion pana atunci
Raspunsuri
szivarvany spune:
Aceasta este o practica veche, foarte, foarte utila, insa nimeni nu profita de ea fara motive foarte intemeiate.
Adica nimeni nu face tratament de stimulare pt FIV cu toate riscurile si cheltuielile aferente ca sa congeleze embrionii pt mai tarziu din comoditate, ci din necesitate.
Parerea mea.
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamagiuliei Aceasta este o practica veche, foarte, foarte utila, insa nimeni nu profita de ea fara motive foarte intemeiate. Adica nimeni nu face tratament de stimulare pt FIV cu toate riscurile si cheltuielile aferente ca sa congeleze embrionii pt mai tarziu din comoditate, ci din necesitate. Parerea mea. |
si a mea!
Kari
"
"Oamenii care reusesc in viata sunt aceia care cauta mereu circumstante favorabile si daca nu le gasesc, le creeaza singuri"!
Bernard Shaw
IonescuOana spune:
Ok, FIV se face si e foooooooooarte scump, dar de obicei embrionul se implanteaza imediat.
Eu ma refeream la procedura de congelare, asa cum scrie in articol, folosita deocamdata in cazurile cu probleme medicale la mama.
Dar in cazuri de...comoditate?
szivarvany spune:
Embrionul, ca sa poata fi congelat, este obtinut prin FIV, fertilizare in vitro.
Congelarea se face cand se obtin multi embrioni de calitate superioara, caz fericit, astfel exista o sansa in plus.
Mey, eu nu contest ca sunt oameni cu muuulti bani si comozi, insa ca femeie, din comoditate, nu faci asa ceva. Una pentru ca nu te gandesti ca peste x ani nu vei mai fi fertila, si a doua la mana, din pacate, NU ai nicio garantie ca embriotranferul reuseste.
Asta ar fi cu adevarat revolutionar, sa obtii o sarcina 100% viabila si garantia ca la finish esti mamica. Doamne ajuta !
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
IonescuOana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamagiuliei Embrionul, ca sa poata fi congelat, este obtinut prin FIV, fertilizare in vitro. Congelarea se face cand se obtin multi embrioni de calitate superioara, caz fericit, astfel exista o sansa in plus. Mey, eu nu contest ca sunt oameni cu muuulti bani si comozi, insa ca femeie, din comoditate, nu faci asa ceva. Una pentru ca nu te gandesti ca peste x ani nu vei mai fi fertila, si a doua la mana, din pacate, NU ai nicio garantie ca embriotranferul reuseste. Asta ar fi cu adevarat revolutionar, sa obtii o sarcina 100% viabila si garantia ca la finish esti mamica. Doamne ajuta ! Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) |
Corect...sau sa-si conserve oamenii embrionii la 20 de ani cand sunt tineri si sanatosi, si sa-i nasca la 30 cand si-au luat si ei case...masini...