PRIMA ZI LA CRESA

PRIMA ZI LA CRESA | Autor: hellene_n

Link direct la acest mesaj

E ingrozitor! Dupa ce prima zi s-a descurcat binisor...azi, a doua zi a fost aproape un dezastru. nici eu, nici tati nu am mai fost oameni intregi. plus ca eu am mai fost si la job si.....facui ceva greseli.
a plans in hohote cand sa plece tati de la cresa. vazand asta, tati a mai stat cu el vreo juma de ora, dupa care, la insistentele educatoarei a plecat, promitandu-i ca pleaca sa-i cumpere o masinuta. i s-a rupt sufletul cand a plecat. m-a sunat si mi-a zis ca se intoarce sa-l ia, apoi dupa ce-a vorbit cu educatoarea s-a razgandit.
bebe are 3 ani aproape! ii implineste in luna mai. problema este ca joi o sa trebuiasca sa doarma la cresa!!! si mi-e teama de ziua asta.
nu stiu deloc cum sa procedez. noi vorbim mult cu cel mic, acasa am crezut ca l-am convins sa nu planga si sa-si indrepte atentia spre ceilalti copii......dar .....la cresa.......nu a mai fost asa........
dupa a doua zi , in schimb, are o simpatie fata de o fetita sau un baietel, nu stiu exact. il/o cheama "georgi". ne intreba azi in masina daca l-a sunat georgi.
va puteti inchipui?
mamici si tatici care ati trecut prin asa ceva.............va rog mult sa ma ajutati cu un sfat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns neliaCris spune:

e greu...eu am un baietel de 10 luni si in martie cand el ar trebui sa implineasca 1 an ar trebui sa il dau la cresa-
Aceeasi greutati sm si eu doar ca bebelul meu e mult mai mic.am sa incep sa il obisnuiesc sa adoarma singur fara sa il traumatizez.incet incet...poate in 2 luni se va obisnui ceea ce e putin probabil.al tau e mare deja stiu copii care la 3 ani nu mai dorm la amiaza...dar adorm seara mult mai repde....si la cresa nu e obligatoriu sa doarma daca nu reuseste sunt educatoare care sunt obligate sa stea cu ei si sa ii impace...ar fii trbuit sa il inveti cu anumite ore de somn care sa corespunda cu cele de la cresa..cred eu...si noi suntem la inceput,doarme numai in brate,cred ca va fii greu dar am sa incerc...nu dispera...copii se schimba de la o zi la alta..cred ca mai greu ne este noua

cris 8
lunitze

www.onetruemedia.com/shared?p=79cb6c4f3c7ecdce0aeb8b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">cris 9 lunitze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

hellene_n noi am trecut prin asta nu demult. in noiembrie. eu credeam ca o sa inebunesc, sotul era si el terminat.
primele 4 zile l-am dus taras la cresa, la propriu. de cand vedea cresa incepea sa urle si sa se inghesuie in scaunul de masina. urla cat il tinea gura, abia il duceam in brate pana la usa. de acolo taras pe scari. in brate se smucea, de-l scapam, pe jos nu mergeam ... asa ca il duceam in genunchi. tati nu era prezent, ca el e cel slab de inger, si n-am mai fi facut nimic. eu plecam zilnic plangand. cam pe vineri, in prima saptamana a inceput sa mearga pe picioarele lui, dar tot urland. dupa vreo 2 sapt a inceput sa nu mai planga cand mergeam. ne-au ajutat si ingrijitoarele, il luau si il duceau sa-i distraga atentia. seara il gaseam pe canapea cu mormanul de jucarii pe langa el ... plangand, sau in brate la cate o tanti. tot pe la sf saptamanii am inceput sa-l gasim jucandu-se timid cu cate un copil, sau coborat de pe canapea. din a 2-a sapt a inceput sa nu mai planga si mi-i arata pe altii care jeluiau, eu ii spuneam ca sigur ii dor dintii, de-aia plang.
dupa vacanta de iarna, l-am dus si o tanti a zis ca sa i-l las asa cum e imbracat, ca-l schimba ele. asa plecam cat mai repede. acum suntem la faza in care il duc cu hainele de interior pe sub hainele groase. dureaza f putin. suntem ca la formula 1, schimb de roti. ajungem, dam geaca jos, dam salopeta, ramane cu hainele de interior, dam repede teneseii, ne pupam ... ia matei pampersii si du-i la tanti mariana si GATA! doar cu sotul plange. ca stie ca e punct slab.
ti-am descris, ca sa stii cam ce v-ar putea astepta. important este sa nu cedezi. eu am fost zombi 2 saptamani. fusese si bolnav inainte si eram cu nervii la pamant. la serviciu ... concentrare 0.01%.
oricum, avem o gramada de jucarii duse la gradi, o sa mai recuperez din ele sapt asta, ca unele le cauta pe acasa. are si el un prieten, un baietel alin - "aliii", care e un speedy gonzales, il ia pe matei si-l pupaaaa pana il toceste. sunt si cateva fetite dupa care alearga ...
inca nu pot spune ca e pe deplin integrat, mai asteptam. acasa am avut ceva probleme ... sta numai agatat de noi, nu ramane singur in camera, nu se duce singur dintr-o camera in alta, iar daca ii spunem ca mergem cu el, se uita de 10 ori in spate sa se asigure ca suntem. a inceput sa-si mai revina, mai avem de tras.
multa bafta!!!

mamica lui Matei Stefan 12.03.2007
Varsta lui Matei
Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hellene_n spune:

a trecut a patra zi de gradi!!!!!! si chiar prima zi in care am dormit la gradi.
eu si tati am avut mari emotiiiiiiii. noroc ca-m putut pleca de la job pe la 15.00 ca altfel........explodam. bine, am sunat-o pe educatoare si mi-a zis ca dupa ce l-am lasat tipand si plangand s-a dat pe brazda si e ok. dar aveam emotii in legatura cu dormitul acolo. am inteles ca dupa o tra mica de plans a si adormit. asta dupa ce a papat s i felul 1 si 2. daca ieri o placea pe "georgi", azi o place pe "andra". si pe d-na fanica. daca-l intreb cum e la grad isi daca s-a obisnuit, imi zice ca nu s-a obisnuit, DAR.......fata de primele 3 zile....MAI vrea la gradi si maine.
adica.....progrese mari!!!!!!!!
e greu cand il duc eu la gradi. mi-a fost mai bine cand l-a dus tati, pentru ca nu vedeam cat plange.

dar......colegii cu copii mai mare mi-au tot zis ca asa se intampla mereu. asta e un ritual premergator.....placutului excesiv la gradi.
asa ca....vazand progresele facute in doar 4 zile....tind sa-i cred.

va pup si .......curaj celor care trec prin astfel de zile de calvar...e f.f.f.f.f.f.f. greu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

Pe 1 feb fetita mea incepe cresa.
Va rog frumos sa-mi spuneti si mie in ce consta dosarul de inscriere la cresa.
Si as mai avea multe alte intrebari, cum ar fi:
- in ce stau imbracati copii acolo (colanti, body, trening, etc)?
- in ce stau incaltati?
- cum se procedeaza cu laptele praf (bea numai lapte praf) si cu pampersii?
Am nevoie sa stiu in ce consta dosarul ca trebuie sa-l depun si trebuie facut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

dosar cresa
- dosar de carton, cu sina
- cerere tip de inscriere
- adeverinte de salariat de la ambii parinti
- copie dupa: CI parinti, certificat de nastere copil (am auzit ca la unele crese cereau copie dupa certificatul de casatorie ... )
- fisa tip, completata de medicul de familie
- exudat faringian, examen copro

haine de interior
- body cu maneca scurta sau maieut, bluzita subtire, de preferat cu maneca lunga
- in cazul nostru, doar pantaloni sport, fara strampi; la fetite am mai vazut ca sunt imbracate cu ciorapei si sarafan/fustite;
- tenesi, sau pantofi sport, preferabil cu arici
- la somnul de pranz, o pijama, pe care o iei la sf saptamanii, sau ti-o dau d-nele acasa, dc se murdareste
ideea este sa fie ei cat mai comozi si nici d-nele sa nu se chinuie prea mult la imbracat/dezbracat copil. in general este f cald si ei cum se zbenguie toata ziua, sa nu transpire prea mult. eu ii mai duc si un body/maieut de schimb.

laptele praf:
aici o sa fie putin mai complicat. depinde si cand il bea. dc bea dimineata, am vazut copii cu bibele in mana cand ii aduc parintii, deci i-l faci tu acasa. dar, dimineata oricum le da sa pape acolo, asa ca dc il duci cu bibele de lapte, mai papa la masa? e cu dus si intors. la pranz, inainte de somn ... poti "ruga" (a se citi "a da ceva") o tanti sa-i dea lapticul. ii duci masurile de lapte praf gata dozate in cutiute mici si un bibe.

altele:
- in fiecare zi 3-4 pampersi, depinde cati crezi ca foloseste si eventual uneori mai lasi de rezerva. la noi se pun la patutul fiecarui copil. eu duc 3 si cam la 2 sapt duc intr-o zi 6, sa fie de rezerva. am auzit ca la unele gradinite cer cate 5. ii mai dau un pachetel de biscuiti, simpli, sau de grisine.
- la 2 saptamani - 1 pachet de servetele umede
- in fiecare luna: 1 sul de hartie igienica, 1 pachet de servetele de masa, 1 sapun de bebe, 4 lei pt bidonul de apa.
acum mai depinde si de fiecare cresa in parte cum se organizeaza. sigur iti vor da lista la inceput.
la inceput de tot mi-au cerut asa: 1 punga mica de detergent manual, 2 pronto pt parchet, 2 domestos, 1 pachet mare de vata si 1 sticla de spirt.

dc are o jucarie preferata sau o paturica/pernuta, nu trebuie sa lipseasca.

cam atat, dc imi mai aduc aminte, revin.

hellene_n cum mai e piticul? s-a mai obisnuit?

mamica lui Matei Stefan 12.03.2007
Varsta lui Matei
Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hellene_n spune:

da, s-a mai obisnuit...dar mai avem probleme cu somnicul acolo. daca pana acum l-am lasat sa doarma la cresa doar o data la trei zile.....nu s-a obisnuit cu asta si plange o gramada cand vine ora de somn. le zice educatoarelor ca patul de acasa e frumos, iar cel de acolo e urat. asa ca.....cred ca cea mai buna solutie e sa-l las in fiecare zi sa doarma la cresa.
ma bucur in fiecare zi ca merge la cresa. se vad schimbari vizibile in bine de cand merge. si pana atunci vorbea, dar acum are mult mai mult curaj, pe langa faptul ca vorbeste ca o moara stricata , mananca foarte bine, si-a largit cercul de oameni cunoscuti, care era f.f.f.f mic. si cel mai mult ma bucura ca intra zilnic in contact nu copii de varsta lui, si nu doar cu bunici si adulti ca si noi.
e greu la inceput cand il duci, dar trebui sa-ti repeti in gand ca faci asta doar pentru binele copilului tau. acest fapt va avea repercusiuni majore asupra intregii sale vieti.
suntem niste oameni, traim in societate. cu cat ii invatam mai repede sa socializeze, cu atat vom creste niste oameni mai inteligenti si mai intregi.
am ajuns sa cred ca cu cat ne iubim mai mult copiii, cu atat trebuie sa-i pregatim sa fie mai independenti!!!!!!!
stiu ca ne place mai mult sa stea lipiti de noi si sa-i ajutam...dar....cand te gandesti ca el creste si se va afla singur printre straini..........vei stii ce-i mai bine pentru el.
nu spun sa nu-ti iubesti copilul, ci dimpotriva,.....sa-l iubesti prea mult si sa lasi egoismul la o parte. daca esti egoist, il vei invata dependent de tine si apoi....se vor gasi mai tarziu altii sa-i dea lectii de viata dure de pe urma carora se va cali si va ajunge om intreg si independent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Off, imi vine sa ma lamentez si eu acum cand citesc ce ati scris...
Pe Denis l-am dus la cresa, i-a placut f mult, a plans doar prima zi, a dormit acolo dupa o saptamana, asistentele f dragute, ii placea de ele, se ducea la ele in brate, le pupa, totul super! Dar... au venit imbolnavirile repetate, iar in total, in 3 luni de cresa, a mers doar 3 saptamani, in rest se refacea dupa boli (amigdalita, otita, rotavirus etc), ca sa aflu ca e sensibil pt ca are astm bronsic... Recomandarea: sa nu-l mai duc la cresa, il refacem si asteptam gradinita...
Tare mult mi-as dori sa-l mai pot duce, acolo a invatat sa vorbeasca mult mai bine, a invatat poezii, cantece, manca f bine "cu copiii". Copiii vostri cum stau cu imbolnavirile de cresa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

La noi e epidemie de varicela la grupa mare(2-3anisori)si speram sa nu luam si noi.In rest am inceput cresa de 4 saptamani si ne tinem tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AncaStan spune:

Eu am avut noroc ca am putut sa stau cu Ana la cresa pana s/a obisnuit ptin cu ce se intampla acolo. Cam 4 zile. In a 3-a zi am lasat-o singura dupa-masa - nu a vrut sa doarma, asa ca s-a jucat cu educatoarele si nu a avut nimic impotriva sa plec. Cred ca e bine sa aiba ocazia sa se obisnuiasca treptat cu noutatile - mediu nou, persoane noi, rutine diferite. Cat am stat cu ea nu reuseam sa o culc la amiaz, era foarte curioasa, se uita la toti copiii cum adormeau, le canta Nani-nani . In prima zi cand am lasat-o singura a mers singura si s-a pus in pat si a adormit
Cred ca a ajutat-o sa ii fiu alaturi. Nu a plans cand am lasat-o, dar inca ma mai roaga uneori si acum, dupa un an sa stau cu ea. Ii spun ca trebuie sa merg la serviciu si ne vedem dupa-masa. Ne dam pupicii, apoi intra in grupa
Cred ca e greu pana se ataseaza de una din educatoare, apoi e mai simplu. Dupa ce am lipsit mai mult timp pt ca a fost bolnava a avut o perioada de cateva zile cand zicea ca nu vrea la cresa si plangea destul de tare cand o lasam. Insa era tare dulce - intindea bratele spre educatoare si plangea la ea in brate MAAAAAAAAAAAMIIIII! Inchideam usa si ascultam sa vad cat plange. Nu dura un minut si se linistea.
E tare bine sa le ziceti la pitici cand ii lasati si plecati - daca plecati pe furis le va fi mult-mult mai greu. Vor fi inspaimantati cand constata ca ati....disparut.
E tare greu dar supravietuim - si noi, si ei. Uneori cred ca ne e mai greu noua decat lor! Noi am avut si bona o vreme. Plangeam pe scari cand plecam de acasa primele zile. Desi o auzeam ca nu mai plange.
Putere! si adaptare usoara la pitici!

Mergi la inceput