Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (49)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cocufan spune:

Timi, multumesc pentru raspunsul promt si eu mi-am comandat insa mai am de asteptat pana pe la sfarsitul lunii. are o alta forma dar sper sa fie utila pt ca inca cel putin 7 saptamani nu stiu zau cum rezist

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cocufan

Timi, multumesc pentru raspunsul promt si eu mi-am comandat insa mai am de asteptat pana pe la sfarsitul lunii. are o alta forma dar sper sa fie utila pt ca inca cel putin 7 saptamani nu stiu zau cum rezist

30+

Oooo ai de asteptat nu gluma....
Lasa ca tot o sa jute ca burtica va fi tot mai mare si mai greu de carat. Eu sper sa ajunga saptamana viitoare.
Mi-am mai comandat o centura pt dupa ca parca vad ca voi fi cand cu bebe cand cu Sophie (fetita mea) in brate.

Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe

Mergi la inceput

Cum stati cu poftele ciudate?

Mie imi place chimionl gol, frunze de patrunjel/spanac, cuisoare dar deobicei mananc cate putin cand le folosesc in buca. De cand sunt gravida de nu stiu cate ori m-am dus la frigi sa-mi iau frunze de patrunjel sau spanac, la fel am mers sa-mi iau doar pt ca-mi era pofta chimion si cuisoare din dulap.
Alte chestii mai ciudate n-am avut.
Ah si ceapa rosie sau verde as manca tot a doua zi. Acum sunt la serviciu si mi-e burdusit sertarul cu seminte si samburi, fructe proaspete si uscate, biscuiti si alte cele si nu-mi sta gura-n loc nici un pic. Toata ziua ciugulesc dar ma amagesc ca semintele si samburii au fibra, vitamine....la biscuiti,napolitane si cioco n-am nici o scuza decat ca-mi plac muuult de tot si asta nu tine de gravidie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adee spune:

Citat:
citat din mesajul lui lysbeth

15: buletinul

Eu insist pe 2 bagajele pt spital:
1 pt prima zi si unul ulterior pe care sa-l aduca sotul
Mi se pare mult mai practic asa.

27+ Damian Codrut Andrei

Si eu imi fac 2 bagaje pt maternitate. In primul bagaj imi pun lucurile necesare pt nastere si pt bebe pampers, 1 rand de haine, o paturica...si restul il pun pe tati sa ni-il aduca a doua zi. O prietena de a mea a nascut acum 2 saptamani si a zis ca te muta de 3 ori, pana ajungi in salonul in care vei sta.

30+Ariana

poze

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Adee

Citat:
citat din mesajul lui lysbeth

15: buletinul

Eu insist pe 2 bagajele pt spital:
1 pt prima zi si unul ulterior pe care sa-l aduca sotul
Mi se pare mult mai practic asa.

27+ Damian Codrut Andrei

Si eu imi fac 2 bagaje pt maternitate. In primul bagaj imi pun lucurile necesare pt nastere si pt bebe pampers, 1 rand de haine, o paturica...si restul il pun pe tati sa ni-il aduca a doua zi. O prietena de a mea a nascut acum 2 saptamani si a zis ca te muta de 3 ori, pana ajungi in salonul in care vei sta.

30+Ariana

poze

Dar cat d emult se sta in Ro in spital?

Aici la nasterea precedenta a doua zi la pranz am plecat acasa. Am semnat o hartie ca vreau acasa si mi-au trimis zilnic o moasa la domiciliu timp de 2-3 zile sa vada cum e bebe, cum sunt eu, sa se asigure ca pun copilul la san corect (ca sa evit ranile, pe care tot le-am facut) etc.

Mergi la inceput

Timi, eu sincer te admir pt curajul tau de a mai face un bb asa de repede .

de fapt cam asa ar tb sa fac si eu daca chiar tin sa am doi dar simt ca nu am taria necesara.

referitor la pofte, pot spune ca nu am avut pofte in sarcina. dar mi s-au schimbat putin gusturile in sensul ca unele din mancarurile mele preferate (ex. pastele) nu le mai pot inghiti. apoi imi cam place carnea, beau cu placere lapte si alte asemenea.

30+

Mergi la inceput

se sta cam asa: 3-5 zile la nastere normala si 5-7 la cezariana. asta si in functie de bb.

30+

Mergi la inceput

in disperarea mea de a citi cat mai multe despre nastere, am gasit acest articol care mi-a placut.

´´Travaliul debuteaza cu aparitia contractiilor intense si regulate ale uterului, colul uterin incepand sa se dilate cu fiecare contractie pana cand dilatatia este maxima. Aceasta faza a travaliului este insotita de dureri mari. De aceea va recomandam sa adoptati o serie de pozitii care sa va ajute la alinarea acestor dureri. Mersul prin camera poate ajuta in acest sens. Puteti de asemenea sa va asezati in genunchi, sprijinita de pat, pentru a usura presiunea asupra salelor intre contractii. Alta pozitie este sprijinita pe genunchi si coate, cu fesele ridicate si picioarele departate. De asemenea puteti cere ajutorul partenerului. Asezati-va pe vine, fiind sustinuta din spate de partener, pentru a stimula deschiderea canalului de expulsie.

Cum puteti face mai usor fata contractiilor? In primul rand trebuie sa aveti in vedere ca, pentru a va putea pastra fortele, pe toata perioada travaliului sa va hidratati deoarece transpirati foarte mult si corpul dv. poate pierde lichide. Beti apa sau suc natural de fructe (daca medicul va permite) cu inghitituri mici si repetate. De asemenea este important ca la inceputul travaliului sa luati o gustare cu batoane de cereale, banane, supa de legume, miere sau glucoza. Toate acestea va ofera energie pentru perioada travaliului. Pentru ameliorarea durerilor medicul va poate recomanda remediul homeopat Arnica, cate 3 picaturi sau cate o tableta la 2 ore.

Respiratia este unul din factorii cheie in timpul nasterii. Atunci cand incep sa apara durerile la contractii evitati sa va tineti respiratia. Concentrati-va si expirati incet aerul pe gura si relaxati muschii fetei, a gatului si a umerilor. Inspirati apoi profund, coborand diafragma catre abdomen si respirand p nas. Aceasta se numeste respiratie abdominala si este recomandata pentru prima faza a travaliului. Atunci cand copilul este aproape sa se nasca respirati repede si usor. Inspiratia abdominala trebie inlocuita in aceasta faza cu o inspiratie si o respiratie din piept. Va puteti concentra asupra unui punct, a unei fotografii sau a unui sunet pentru a putea sa va relaxati. Puteti alege sa ascultati muzica daca acest lucru va linisteste. Pentru alinarea durerilor abdominale sau de spate din timpul nasterii puteti ruga partenerul sa va faca un masaj. Exista o serie de tehnici speciale de masaj in acest scop. Intindeti-va pe o parte cu capul pe o perna. Partenerul trebuie sa va maseze cu miscari lungi coloana vertebrala, soldurile si coapsele. De asemenea poate masa cu miscari usoare si rapide (masajul fluture) baza coloanei, chiar deasupra adanciturii dintre fese. ´´

30+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cocufan

Timi, eu sincer te admir pt curajul tau de a mai face un bb asa de repede .

de fapt cam asa ar tb sa fac si eu daca chiar tin sa am doi dar simt ca nu am taria necesara.

referitor la pofte, pot spune ca nu am avut pofte in sarcina. dar mi s-au schimbat putin gusturile in sensul ca unele din mancarurile mele preferate (ex. pastele) nu le mai pot inghiti. apoi imi cam place carnea, beau cu placere lapte si alte asemenea.

30+

Esti tu o draguta si-l numesti curaj cand de fapt e naivitate curata tinand cont ca n-am nici un ajutor in afara de sot normal. Abea ieri mi s-a luat o piatra de pe suflet si-am gasit pe cineva in care sa am incredere sa stea cu Sophie cat voi naste (prezenta sotului ma va ajuta enorm) da sa nu-ti zic cate nopti nedormite am la activ din cauza asta. Normal ca daca nu gaseam pe nimeni statea sotul acasa cu fata nu cu mine la spital dar stii cum e ma privam pe mine de un confort psihic important si pe el de-a fi prezent si la intalnirea cu bb2.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adee spune:

Timi la noi la maternitate se sta 5 zile, daca totul este ok si daca copilul are peste 2,500 kg.

30+Ariana

poze

Mergi la inceput