obligativitatea vaccinurilor - discutii pro si con

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doina_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui MissParker

Citat:
citat din mesajul lui doina_a
Si totusi, scuza-ma ca te intreb, daca pe mine m-ar musca un caine turbat, ce m-ai sfatui sa fac? Si de ce? Raspunde-mi, te rog!

Ti-ai dat singura raspunsul.

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi ***** Povestea nasterii ***** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David
"I once believed in Jenner.
I once believed in Pasteur.
I believed in vaccination.
I believed in vivisection.
But I changed my views
as the result of hard thinking."
(Dr. Walter R. Hadwen, M.D.)
Vaccinurile in Romania NU sunt obligatorii. Cititi cu atentie Legea nr. 649 din 20 noiembrie 2001 pentru aprobarea ordonantei guvernului nr. 53/2000 si luati decizii in cunostinta deplina de cauza.
Pentru mamicile anti-vaccin: ne intalnim www.jabs.org.uk/forum/default.asp?CAT_ID=1" target="_blank">AICI.

Asta inseamna ca esti de acord cu vaccinul, ma bucur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

doina, eu cred ca ea a fost intotdeauna de acord cu deciziile altora
la fel cum eu sunt de acord cu deciziile tale, de a vaccina
nici eu si nici MissParker - la cum o cunosc - nu am incerca vreodata sa impunem decizii altora
eu cel mult le expun pe ale mele si le sustin atunci cand am timp, dispozitie

Felix (4 ani) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

Citat:
citat din mesajul lui analessya13

Mai fratilor, dar ce a ajuns acest subiect?!
Pentru tiganeala, certareala si cancanuri este loc la Barfe....
Aici se cer safturi, pareri, deci nu ne dam in cap.
Asa e romanul nostru...din pacate.

exact asta am spus si eu ieri, dar se pare ca nu ai cu cine, de asta am subliniat ca se va strica si acest subiect in care se vorbeste despre vaccinare; nu vine miss p. sa informeze continuu cat de rau facem ca ne vaccinam copiii, ne da lectii de interpretare juridica desi unii avem studii in domeniu si nu ne mai dam ca stim sa interpretam legi;

MISS PARKER - am inteles ce ai zis, pentru mamicile antivaccin ai gasit alt loc de intalnie, hai sa ramana acest subiect asa cum a fost!

Ellis,de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR
PAPA BUN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Pana si faptul ca exista un asemenea subiect este un lucru excelent...parintii vor sa stie...nu se duc la vaccin in necunostinta de cauza!!!!
Asta e cel mai important!!! Nu ca iti vaccinezi sau nu copilul, ci ca stii ce faci si esti pe deplin responsabil si in cunostinta de cauza cand o faci sau cand nu o faci!!!

Suntem cu totii parinti, si luam decizii majore la fiecare pas in ceea ce ii priveste pe cei mai iubiti de noi: copiii nostrii!! Sa le luam in cunostinta de cauza...asta conteaza!!!!

De asta suntem cu totii aici, sa impartasim experiente, pareri...sa discutam, sa punem intrebari, sa raspundem cand putem...

Decizia finala nu o poate lua nimeni in locul parintelui...

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellis
nu vine miss p. sa informeze continuu cat de rau facem ca ne vaccinam copiii,

Te rog frumos sa nu ma acuzi pe nedrept, eu nu am afirmat niciodata ca voi faceti rau ca va vaccinati copiii, ba chiar am subliniat ca toate mamicile de aici vor binele propriilor copii, numai ca unele vad acest bine altfel!!

De cand este o erezie atat de impardonabila sa ai o alta opinie si sa faci alte alegeri personale decat majoritatea?

Edit: mi-am spus punctul de vedere si am incercat sa informez despre lipsa de suport legal a afirmatiei ca vaccinurile ar fi obligatorii, acum voi parasi acest subiect. Mai mult nu am de spus aici.

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi ***** Povestea nasterii ***** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David
"I once believed in Jenner.
But I changed my views
Vaccinurile in Romania NU sunt obligatorii. Cititi cu atentie Legea nr. 649 din 20 noiembrie 2001 pentru aprobarea ordonantei guvernului nr. 53/2000 si luati decizii in cunostinta deplina de cauza.
Pentru mamicile anti-vaccin: ne intalnim www.jabs.org.uk/forum/default.asp?CAT_ID=1" target="_blank">AICI.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gazzella

doina, eu cred ca ea a fost intotdeauna de acord cu deciziile altora
la fel cum eu sunt de acord cu deciziile tale, de a vaccina
nici eu si nici MissParker - la cum o cunosc - nu am incerca vreodata sa impunem decizii altora
eu cel mult le expun pe ale mele si le sustin atunci cand am timp, dispozitie

Si eu respect deciziile altora de a nu vaccina, dar nu mi se pare corect ca o persoana sa se declare asa generic antivaccin si sa-si mai faca si un grup de suport, atunci cand exista macar un singur vaccin pe care il considera util si eficace, cum este cazul antirabicului.
Asa, dintr-o tara cu un standard de viata ridicat, cum sunt Italia, Germania, Austria, e usor de sustinut diverse teorii, pentru ca ca pe aici toti umbla cu dezinfectantul dupa ei, sterilizeaza totul, pana si fructele si legumele, si deci nu prea mai sunt microbi si virusi in jur, s-ar parea. Si totusi din cand in cand mai exista cate o epidemie de meningita, de rotavirus, demonstrand ca numai igiena sau competentele organismului nu sunt deajuns pentru combaterea epidemiilor, mai este nevoie si de vaccinuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

Citat:
atunci cand exista macar un singur vaccin pe care il considera util si eficace, cum este cazul antirabicului.

nu mai raspund in numele lui MissParker, ea fiind capabila sa-si sustina pozitia daca o vrea, numai timp sa aiba :-))
acum raspund in numele meu, eu nu consider util vaccinul antitetanos, am explicat in cealalalt topic si ca nu l-am folosit si ca pruncii au o buna capacitate de raspuns.
lui Bendis ii poate fi potential periculos, iar eu acest potential periculos nu mi-l asum. reluand: Bendis are o dermatita atopica, cu o puternica mostenire a unui fond atopic (bunica mea paterna, unchi - fratele meu, verisoara ei - fiica fratelui meu cu astma, eu cu o dermatita de contact candva), este cunoscut ca o DA care nu poate sa fie tinuta in frau poate sa duca la astma, iar dupa ar astepta-o Sigulair, un medicament de care ar deveni foarte probabil dependenta nu cu usoare efecte secundare.

uite:
http://www.immunocapinvitrosight.com/dia_templates/ImmunoCAP/Allergen28565.aspx

A second subject was an atopic 19-year-old man, who as a child had experienced local erythema and oedema a few minutes after the first administration of the combined diphtheria and Tetanus toxoid vaccine (DT); he was also reported to have experienced, a few hours after his second DT booster a year later, generalised urticaria, facial angioedema, and fever. His most recent, adult DT booster resulted in painful local erythematous induration and fever, which required corticosteroid therapy. A third patient, a 6-year-old boy, developed local painful oedema a few hours after receiving a DT booster. Forty-eight hours later, he experienced a progressive systemic reaction consisting of skin erythema and pruritus, generalised urticaria, facial angioedema, scotoma, and fever, which remitted after oral corticosteroids.

cine poate sa-mi garanteze ca nu va avea o acutizare a dermatitei? nimeni!
in momentul de fata ea e bine, se pare ca reusim sa gasim un echilibru prin introducerea diversilor acizi grasi, pielea se simte usor la atingere in unele zile, dar este fara tratament medicamentos (cortizon printre altele! unii copii nu scapa fara cortizon) si nimeni nu remarca ca e cu DA.
deci ea sare peste vaccinul antitetanos.

si inca un aspect de care ma leg:

"Si totusi din cand in cand mai exista cate o epidemie de meningita, de rotavirus, demonstrand ca numai igiena sau competentele organismului nu sunt deajuns pentru combaterea epidemiilor, mai este nevoie si de vaccinuri."

convingerea mea e ca eu nu sunt in razboi cu microbii, adica virusi si bacterii
fara anumite bacterii se moare, la fel cum se moare in prezenta unora pe un fond imunitar debilitat de malnutritie, conditii stresante de viata
cum am mai spus pe undeva, virusul poliomielitei poate sa-i ucida pe unii pentru ca in altii sa nu-si faca cunoscuta prezenta
uite, de pe siteul "Centro Nazionale di Epidemiologia, Sorveglianza e Promozione della Salute":

http://www.epicentro.iss.it/problemi/polio/polio.asp

Soggetti a rischio e fattori di rischio
La polio colpisce soprattutto i reclama - reclama mascata sotto i cinque anni di età. Anche i soggetti immunizzati possono venire infettati dal virus, senza svilupparne i sintomi, e trasmetterlo ad altri. Data la ridotta probabilità che un individuo infettato sviluppi sintomi chiari e visibili, come la paralisi, la catena di trasmissione può allargarsi rapidamente, soprattutto in assenza di misure igieniche adeguate.
Solo l’1% dei malati di polio sviluppano la paralisi, il 5-10% sviluppa una forma di meningite asettica, il restante 90% circa sperimenta solo sintomi simili a una influenza e ad altre infezioni virali. Non sono chiari i motivi che portano un individuo a sviluppare la forma più grave di polio, ma tra i fattori di rischio l’Oms cita:
immunodeficienza
gravidanza
rimozione delle tonsille
iniezioni intramuscolari
esercizio fisico vigoroso e/o esagerato
ferite o lesioni

deci pe mine ma intereseaza sa cultiv acele conditii favorizante, adica www.aspicpsicologia.org/zone/pagina_2.asp?ID=6&ID_pagina=51&tipologia=202" target="_blank">la salutogenesi

dar sa conclud, faptul ca din cand in cand se mai inregistreaza o epidemie de pojar (ultima declarata a fost in toamna, anul trecut si eu i-am alergat pe la toate locurile de joaca posibile fara ca intr-un final sa-l contacteze) nu e preocupant pentru un organism competent, nu in conceptia mea, care am decis sa nu-i vaccinez pentru pojar sperand sa faca pojarul.
sunt de acord ca unii copii pot sa moara, ultima oara cand am studiat datele de pe eurosurveillance, cea mai mare rata de mortalitate era in Romania (ma refer la spatiul european)
dar era intersat de vazut si istoricul acelor copii
ca dovada in tarile ceva mai dezvoltate in termeni de conditii de trai pojarul nu face astfel de ravagii, mortalitatea e muult mai redusa.
tot de pe site-ul: Centro Nazionale di Epidemiologia, Sorveglianza e Promozione della Salute
http://www.epicentro.iss.it/problemi/morbillo/morbillo.asp

Le complicazioni sono relativamente rare, ma il morbillo è pur sempre responsabile di un numero compreso tra le 30 e le 100 morti ogni 100.000 persone colpite. Le complicazioni sono dovute principalmente a superinfezioni batteriche: otite media, laringite, diarrea, polmonite o encefaliti (infiammazioni del cervello). Si riscontrano più spesso nei neonati, nei b a m b i n i malnutriti o nelle persone immunocompromesse.

Di solito la diagnosi si fa solo per osservazione clinica. Eventualmente si possono ricercare nel siero degli anticorpi specifici diretti contro il virus del morbillo, dopo 3 o 4 giorni dall’eruzione.

acum referitor la rotavirus, copiii sub un an sunt protejati daca sunt alaptati si daca mama are dezvoltate competente
daca te intereseaza scot si studiile
nu spun ca nu vor contacta rotavirusul ci il vor traversa mai usor decat cei nevaccinati si nealaptati

despre meningita pe data viitoare ca am si eu nevoie de somn :-))

doina, eu as prefera sa abordam fiecare boala pentru care se impune sau recomanda vaccinarea separat pentru ca discursul poate sa fie facut doar in baza unor nuante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:
citat din mesajul lui MissParker
But I changed my views

Dr. Walter R. Hadwen, M.D (1854 - 1932) !
A fost acuzat de crima deoarece a refuzat sa acorde tratamentul necesar unei tinere!!

Nici ca va puteati gasi mai bine unul pe altul!

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Gazzella, epidemiile de pojar sunt de regula in randul copiilor, iar cum aici copiii nu prea ii intalnesti pe strada si nici macar la locurile de joaca, probabilitatea de a intalni un copil e scazuta iar probabilitatea de a intalni un copil bolnav de rujeola este si mai scazuta. Trebuie sa fii cu adevarat ghinionist ca sa te nimeresti exact la locul neoportun in momentul neoportun.
Cand citesc ce grave sunt tetanosul, difteria, hepatita B, tusea convulsiva etc., nu-mi vine sa risc nevaccinarea si sa testez capacitatea de aparare a organismului copilului meu la virusi, poate ca ar raspunde bine la asemenea virusi, cine stie, dar daca nu???... Nu fac experiente cu sanatatea copilului meu.
Si mai cred ca fiecare decide impreuna cu medicul ce e mai bine pentru propriul copil, iar pe mine parerea medicilor chiar ma intereseaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

va rog sa pastrati acest subiect fara polemici legate de optiunea vacinarii. el a fost destinat informatiilor practice despre scheme de vaccinare, efecte adverse intalnite si alte elemente practice. pentru disputa pro/contra vaccinarii exista alte subiecte.
multumesc pentru intelegere,

Roxana

Mergi la inceput