Mamici de Albinutze de Mai-Iunie 2009(25)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns annkkaa spune:

multumesc mult la amndoua!
uite asa invatam si noi, noviceele ce sa facem, de la cei semnei noua nu babe\soacre\matusi... care au tot felul de pareri gen "pe vremea lor....".. si acre refuza sa inteleaga ca se mai schimba vremea.... ma dispera astea, ufff si cand te gandesti ca am mea soacra sta la doar catev aminute distanta...

20+ Bebitza Karina Elena

http://community.webshots.com/user/annkkaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MADA77 spune:

VA SALUT!!!V-am spus pana acum ce mult va apreciez si cat de folositoare imi sunt sfaturile voastre???NU conteaza...va mai spun o data:va iubesc mult!!O mentiune speciala pentru CARLA!!Multumim de gandul bun...mergem pe mana medicului,deci fara teste sau pilule la cerere!!!Ne pare bine ca TU si SABY sunteti pe drumul insanatosiriiPupam cu drag toate burticile....mi-e greu sa dau nume...sunt multe dintre voi ,care fiind mai active,ramaneti in mintea noastra ...si altele, ca si mine,care trecem ,din cand in cand ,dar nu pierdem nici un randNoi suntem bine,nu stiu daca l-am simtit pe BB,se intampla cateodata miscari suspecte,dar nu sunt siguraaaaaaaaaa..Veti rade de mine,dar am inceput sa citesc tot ce prinde despre cresterea copiilor...Noi n-am mai avut de a face cu bebelusi si vom fii si singuri...asa ca DOAMNE AJUTA!!!!Vorbeati la un moment dat...de parintii pe care i-ati pierdut!!Imi pare rauDar ce te faci cu cei care sunt...dar parca nu ar fii??Il rogi pe D-ZEU sa le dea sanatate si....ATAT!!Aveti grija de voi!!!MENTIONEZ-AVEM 19 SAPTAMANI SI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Ramona are dreptate in ceea ce spune.
Eu am folosit la copil in loc de crema de fundulet si corp numai unt de cocos extravirgin. Sampon am avut Nivea si i-a mers bine.

Ca mi-am amintit: pentru buric va trebuie comprese sterile si alcool alb; pentru ochisori comprese sterile si ser fiziologic daca e nevoie.

Din categoria legendelor celor care au mai crescut copii face parte pudra. Ei bine, de multi ani de zile spun neonatologii ca nu este buna, pentru ca praful acela produce alergii. Alta legenda: infasatul.
Alte lucruri cu care o sa va innebuneasca cei mai in varsta mai ales: sa nu-i fie frig copilului. Eu ieseam la cateva zile cu fata prin 40 grade doar in body subtire si se gaseau toate babele sa ma opreasca sa-mi spuna sa-i pun copilului caciula si ciorapi si o bluza pe spate, "sa nu-i fie frig". Pai, mamamie, tie ti-e frig fara caciula pe 40 grade? Uite ca nici fetei mele nu-i este.
La copiii foarte mici pericolul de supraincalzire este foarte mare si in unele cazuri asta a dus la moartea subita a sugarului. Ideea e sa nu-i infofoliti, dar sa-i feriti de vant si curent.

Carla, s.17 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

Saby la laptop

"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mh spune:

Carla eu ma tot gandesc ca o fiide aceea e lenes....dar nici eu nu mai sper asa mult, propun un schimb cu gemenii Catalinei
Cata vreau si eu in apa acolo....off topic putin sotul era la un mom dat in stadiul CDR-ului la IEAUST.
Oanaalex, Ely off, mai e putin si trece. Fasolea alba eu stiu ca merge f bine cu uleiul de susan, acum nu stiu cat de indicat e.
Alberta bine ai venit si eu tot pe 17 mai am DPN, vad ca e o zi aglomerata
Beca imi pare rau sa aud, am constatat si eu cu neplacere ca imi revin si mie pr de la prima sarcina.
Lauraa, hai sa iti zic ceva haios legat de masuratori, bb 2 la mine e mai mare ca dimensiuni comparativ cu bb 1 la aceeasi varsta si totusi dr. i-a dat un retard de 6 zile aproape
By the way ati vazut la TV bebelusul de 6 kg nascut al Filantropia?? Medicii nu se asteptau sa fie atat de mare, mie la 37 de sapt mi-au zis ca are cam 3000gr, peste 2 sapt am nascut si bb a avut 2800gr, o mica eroare de 400-500 gr tinand cont ca mai trebuia sa ia cam 200 de gr pe sapt de la 37 sapt pana la 39 cand am nascut.
Lauraa am zis asa de amuzament, sper sa nu te sperii?!
Uite si eu am tahicardie noaptea cred ca din cauza pozitiei in pat, cateodata mai am si senzatia ca nu am aer, mie imi trece cu magneziu.
Asaaaaa, acum sa va zic ce mi-am luat azi sa ma rasfat un pic, un ulei de masaj cu ciocolata, si niste ventuze seamana cu cele ale bunicii doar ca is din cauciuc, intentionez sa fac masaj cu ele.
Ieri mi-am aruncat ochii si pe dieta Montignac si am hotarat sa imi modific putin dieta, nu de alta dar spre sfarsitul sarcinii se pun kg alea multe, sper sa le pacalesc cu masaj si o dieta de bun simt.
Revin cu o listuta cu ce am folosit in primele zile cu jra.

Mihaela 22+ & Irina ( nov. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariacs spune:

pupam si noi toate 2 in 1!
am revenit pe baricade! sunt la servici, de ieri..dar ieri a fost una din zilele alea cind iti vine sa iti iei cimpii..majoritatea dintre voi stiti cum e sa lipsesti o saptamina si sa te trezesti cu mailuri sute si cu un teanc considerabil de hirtoage pe birou !! deee..eram "noua" dupa CM! asa ca ieri am plecat de aici la 6 seara dupa ce cam toata ziua am fost zombi intre hirtii si sedinte aparute din neant!

va spun ca ma simt mai bine, doar oboseala isi spune cuvintul..noi suferim de lipsa de nani de la inceputul sarcinii, deci..
am fost joia trecuta la dna dr si ne-a fcaut iar filmulet..suntem mari..stam la mami in burtica "in fundulet" si boxam nevoie mare, de acum a inteles mami de ce o doare din cind in cind intr-o parte ! Facem tumbe si mami simte mai mereu cite un "blum" in burtica..ca niste bule de aer..acum 2 seri "i-am facut-o" lui tata : cind s-a asezat el comod cu urechea si obrajul pe burtica lui mami..pac si eu i-am aratat sa sunt acolo..m-am "mulat" pe obrajul lui cald..uitee asa..sa simta cu adevarat ce si cum!

pe 28 avem si noi morfofetala, la Medlife..sa vedem ce noutati ne aduce!

am vazut ca discutati despre maternitati, spitale si dr; noi suntem luati in evidenta de catre dna dr. Camelia Constantinescu de la CM Vital si maternitatea Bucur! mi-a fost recomandata si am auzit despre dinsa numai cuvinte de lauda! nu am ce sa ii reprosez! de ex. cind am facut puseurile de febra, dupa ce a venit salvarea, am sunat-o..si dragelor, era duminica si mai mult ..ora 21..mi-a raspuns si chiar m-am conversat ceva cu dinsa! e inainte de toate o femeie de zahar!

referitor la hainute..mmm ..mai e de lucru..sotul meu nu vrea sa cumparam nimic inainte de a se naste..ne-am uitat la carucioare, scaune de masina, patut..dar nimic concret..niic nu vrea sa auda de cumparaturi in avans! din pacate, noi stim cazuri neplacute legate de bb care nu au mai ajuns sa se bucure de ceea ce le cumparasera parintii si cred ca asta l-a afectat pe sotul meu! ii respect decizia..de fapt si ai mei parinti au cumparat pt mine si sora mea lucrusoare si restul utilitatilor dupa ce noi ne-am nascut..pe rind...avind in vedere ca intre noi 2 sunt 8 ani diferenta..nu se mai gindea nimeni ca o sa mai apara un suflet!

va pup pt moment..si ramin pe aici pe linga voi

ana-maria 20 weeks

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Mada, .
Eu sunt in situatia de a avea un parinte pierdut si unul care este... de parca n-ar fi. De fapt, cu mare tristete spun ca mama e mai rau decat o soacra pentru mine. Nici soacra nu am, dar am citit pe aici si-mi dau seama cum trebuie sa fie. Sunt foarte multe de spus pe tema asta, problema mai mare este ca ea a lucrat 40 ani in pediatrie si acum o aud cu niste aberatii despre copii de-mi iau campii.

Despre ceea ce scriu, sper sa nu ia cineva ca atare si apoi sa aud: am facut ca tine si nu a iesit bine, toate avem perceptii diferite. Eu incerc de fiecare data sa-mi motivez afirmatiile iar daca este vorba de experienta personala am grija sa mentionez asta. Si la intrebari de genul: cum se face x? de multe ori zic: eu as face asa sau n-as face asta, dar e vorba numai de ceea ce cred eu. Este adevarat ca am invatat multe, am citit si citesc multe si am avut o multime de experiente in domeniul sanatate/nastere/copii, poate de aceea am destule raspunsuri la intrebari, dar sunt convinsa ca fiecare le trece prin propriul filtru inainte de a le aplica, ceea ce este foarte bine.

Noi mergem spre bine, a durat incredibil de mult viroza asta, Saby inca tuseste si respira doar pe gura, eu la fel, pe mine m-au luat si greturile iar, inca nu pot vorbi cum trebuie din cauza durerii de gat, dar suntem bine, nu se compara cu ce a fost.

Carla, s.17 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

Saby la laptop

"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Carla, multumim pentru listuta! deja am inceput sa notez!

ana-maria 20 weeks

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Si noua ne-a recomandat pediatrul sa nu folosim betisoarele de urechi. Si mesajul meu era mai lung, insa si-a bagat Rebeca degetele si s-a sters tot. Si recunosc ca imi este lene sa-l scriu din nou.

Astazi am avut o zi tare proasta si ma oftic. Ma obisnuisem cu zilele bune . Imi si este somn tare, parca nu se mai duce somnul de la ochii mei.

Voi cum resimtiti perioada asta din punct de vedere financiar? Ma refer la criza economica despre care se tot spune. Mi-am facut bugetul pe anul asta si am observat ca au crescut cheltuielile semnificativ fata de anul trecut. La mancare, de exemplu, parca este mai scump totul. Nu mai pun consultatii si medicamente si creme, etc. Sau nasterea si botezul si lucrusoare de copilas... Trebuie sa recunosc ca am o strangere de inima, insa sper sa fie totul in regula pana la urma.

Ioana 24+ si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

MADA, CLARA..ma alatur voua cu aceeasi situatie pe care nici nu stiu cum sa o cataloghez! din pacate nici sotul meu nu mai are parinti, deci suntem oarecum cam singuri pe lume si chiar, credeti-ma am momente in care nu stiu cum o sa ma descurc singurica cu un bb..dar toate astea trec si bb care o sa vina o sa ne dea tarie sa luptam pentru elsi sanatatea lui!o sa ne lumineze DD!

ana-maria 20 weeks

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani3lla spune:

anamariacs bine ai revenit.Stiu cum e sa revii la munca dupa sarbatori si inca o saptamana de medical.Sunt in aceeasi situatie.Ieri am zis ca mor la munca,nici nu am apucat sa citesc ce s-a mai scris pe forum.Am citit dimineata si m-am si razbunat...nu am inceput treaba pana nu am scris cate ceva pe aici.APROPO....NU CUMVA NE ERAI DATOARE CU NISTE POZICI?

Carla te apreciez enorm pt sfaturile bune si practice pe care ni le dai dar te rog nu ne mai tine in suspans (cel putin pe mine) si spune-ne cu ce te ocupi de esti asa o enciclopedie medicala? Te rooooog...macar pe scurt ca nu mai pot de curiozitate

DANA 18+

http://bd.lilypie.com/Ujqop2.png

http://community.webshots.com/album/568660826szWCkK

Mergi la inceput