Cum ne pregatim copilul pentru scoala?
Raspunsuri - Pagina 2
nona_denis spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui filofteia
Alice, orice copil caruia ii repeti mereu ca este prost si ca altii sunt mai buni ajunge sa creada asta. O spun din proprie experienta... |
Din pacate Filofteia are dreptate. Mama este la fel.
Eu inca mai caut o solutie sa fiu cu baiatul meu cand va incepe scoala, desi nu ne putem descurca financiar fara un salariu.
Mami de Denisache
simali spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui filofteia [quote] Dar oare mama ta nu ar putea sa-l lase sa-si faca singur temele? Adica doar sa-l puna la birou, sa-i inchida TV-ul...chestii din astea. Sa nu se uite ce face si cum...sa controlezi tu asta dupa ce va intalniti...Adi sta cu bona si ea atat face. De aceea ajung uneori sa sterg un intreg raspuns la o intrebare .Adica atunci cand spun ca nu avem un caiet tocmai model...asa si este. |
Asta-i diferenta dintre bona platita si propria mama. Bona platita face ce-i spui tu si punct. Mama... se uita pe testele copilului si vede un B. Apoi incepe, "pai ai B pentru ca nu faci destule exercitii suplimentare, pentru ca mami nu te pune, etc. etc.". Si copilul se cearta cu ea "Buni, nu pricepi ca mami zice ca trebuie sa fac tema si doar atat?". E complet aiurea...
Dupa parerea mea copilul in clasa I-a trebuie luat usor, incurajat mult, lasat sa se joace suficient, astfel incat trecerea de la copilarie la responsabilitatile de scolar sa se faca lent, fara convulsii inuile.
Mama e de parere ca asa o sa ajunga ultimul in clasa...
La raspunsul meu "si ce daca" ne-am certat rau...
Si de fata cu copilul. I-am spus ca e colpilul meu, sunt mama lui si eu decid ce se face si ce nu. Punct. Nu e convinsa ca metoda mea o sa dea roade... Dimpotriva.
Acum Vlad, pe langa neincrederea in sine, firea pesimista si o oarecare aiureala, are si cateva calitati importante:
- vrea sa-si faca datoria fie ce-o fi
- urmeaza instructiunile intocmai
- este deosebit de corect
- este interesat de studiu in general - cu conditia sa-i captezi atentia si sa-l incurajezi.
Deci am cu cine lucra si chiar mi-a facut mereu placere sa fac asta.
Acum insa ma innebuneste faptul ca trebuie sa fac asta TOT TIMPUL, fara nici cea mai mica pauza...
Ma scuzi happines ca ti-am acaparat subiectul. Dar ideea e ca niciodata nu esti suficient de pregatit ca parinte pentru ceea ce te asteapta cand incepe copilul scoala. Ei sunt foarte pregatiti daca suntem noi pregatite... Ironic, nu?
alice
filofteia spune:
| Citat: |
| Asta-i diferenta dintre bona platita si propria mama. Bona platita face ce-i spui tu si punct. Mama... se uita pe testele copilului si vede un B. Apoi incepe, "pai ai B pentru ca nu faci destule exercitii suplimentare, pentru ca mami nu te pune, etc. etc.". Si copilul se cearta cu ea "Buni, nu pricepi ca mami zice ca trebuie sa fac tema si doar atat?". E complet aiurea... Dupa parerea mea copilul in clasa I-a trebuie luat usor, incurajat mult, lasat sa se joace suficient, astfel incat trecerea de la copilarie la responsabilitatile de scolar sa se faca lent, fara convulsii inuile. Mama e de parere ca asa o sa ajunga ultimul in clasa... La raspunsul meu "si ce daca" ne-am certat rau... Si de fata cu copilul. I-am spus ca e colpilul meu, sunt mama lui si eu decid ce se face si ce nu. Punct. Nu e convinsa ca metoda mea o sa dea roade... Dimpotriva. |
EU am crezut ca asta este numai atitudinea soacramii...eu am dat vina pe faptul ca afost profesoara...
Cert este ca dupa mai multe discutii vis-a-vis de parerile mele (aici am norocul ca ma sustine tati) s-a retras total din educatia copilului...ceva de genul o sa vedeti voi ce va iesii din el. Mai da din cap dezaprobator cand afla ca a luat B la romana sau cand nu participam la vreun concurs
, dar noi suntem linisititi.SI poate suna ciudat, dar l-am invatat pe fiimiu sa nu mai spuna notele
happiness spune:
E OK,Simali,de ce m-as supara?Pregatirea parintilor este si ea importanta,desigur.Daca tu,ca mama,nu esti suficient de organizata si energica,cred ca nici copilasul devenit elev nu va da randament,si ma refer la mame in general aici.De asta spuneam ca o las acum pe fetita mea sa faca macar lunile acestea exact cat vrea ea si ce vrea ea...Din septembrie nu va mai avea libertatea aceasta.Va face ce trebuie,si nu doar pentru ca ii va cere doamna,ci mai ales pentru ca este un copil foarte ambitios si constiincios si sigur nu va fi un chin scoala pentru noi.Dar nici nu astept scoala cu infrigurare...OK,va avea teme,va avea un program fix....Ne vom organiza mai bine,sa faca si teme,sa si citeasca,sa mearga in continuare si la dans,la care nu avem de gand sa renuntam,si la teatru,si la joaca...Cu un copil ca fetita mea,si cu ajutorul lui Doamne Doamne,fireste,sper sa incepem scoala cu bine.Si,ai dreptate,mai am ceva timp sa ma pregatesc si eu,ca viitor parinte de scolarita,pentru clasa I.

.