Colectia de toamna-iarna 2005 (226)
Raspunsuri - Pagina 6
joy04 spune:
| Citat: |
| io n-am increde de cum isi sufla Daria nasul. nu stie sa sufle corect, asa ca aplicam cu succes in continuare batista bebelusului cu spray cu apa de mare. |
si Vlad sufla cu toata puterea lui, dar tot mai ies gramada cu batista bb. Asa ca o amortizam din plin.
ANDA
ce-as mai veni si io duminica, dar sunt la botezul nopoticii. Plus ca soramea face pe langa botez si o cununie religioasa ca nu o are facuta. Si duminica plecam cam pe la pranz din Ploiesti asa ca no way sa pot ajunge.Lavi nu stiu cum draq m-am captusit asa, urechea ma durea de cateva zile, de duminica seara m-a luat gatul si de ieri "junghiul" in spate. sunt la a 4-a sau a 5-a "pneumonie" (a fost o interstitiala, vreo 2 cortico-pleurite si inainte de a ramane gravi cu Vlad am avut o atipica, cu risc de zacut prin spitale dar cred ca frica m-a mobilizat si m-am pus pe picioare dupa 2 cure de antibiotice diferite fiecare de 14 zile).
Acu' doctora nu mi-a zis exact ce e, dar "huruie" urat pe dreapta este exprimarea ei. Nu fac febra inca, da obosesc dupa ce vorbesc, ma tine rau spatele de parca mi s-ar lipi plamanii de coaste si nu se mai deslipesc. Si tot pe dreapta.
si niste dureri de cap...de credeam ieri ca am cine stie ce encefalita.
Poate-mi spui si mie cum puneai usturoi in ureche. Ca eu mi-am cumparat usturoi (ca nu aveam in casa) special sa-mi pun, dar nu stiu cum. Asa, crud?
Vai de capul meu ce chestii urate scot din nas/gat. Nu pot descrie
. Da parca ma simt mai usoara la cap, cel putin in parte de nas-frunte.De va intrebati ce-i cu mine la ora asta aici, ei bine doarme soacra-mea cu kimderii ca in urma discutiilor aprinse dintre noi a ajuns la concluzia ca m-au capiat de cap copiii si trebuie sa-mi revin macar un pic. Si cum nu pot dface din catar cal -adica nu-l pot educa pe Cristi sa se poarte mai cizelat cu copiii, ca nu-i poti cere barbatului sa-i spuna povesti seara, copilului nu? macar acum ca este ea acasa sa ma odihnesc si eu.
So, va spun noapte buna
Noki_Lara spune:
Intalneala of course ca prestam.
DAR...no way inainte de ora 10 MINIM. Vreau sa va zic ca sambata a fost mama cu Sarah in Cismigiu, la patinoarul mare, chestie organizata de gradinita. A fost atat de frig afara incat in nicio jumatate de ora copilul a degerat in adevaratul sens al cuvantului, mama nu a gasit taxi catre casa si nu vreti sa stiti prin ce chinuri a trecut biata mama pana a ajuns intr-un final cu ea acasa.
Deci la ora aia dimineata in jurul orei 9 este foarte frig. Plus ca nu poti avea incredere in prezicerile meteo.
Eu as propune decalarea orei catre un 10-10.30 avand in vedere ca majoritatea mamicilor au zis ca vin, dar mai tarziu, plus ca fiind frig, sa fim seriosi, mai mult de o ora, hai..o ora jumate nu ai cum sa stai afara...deci practic daca unele vin la 9.30 si celelalte la 12, slabe sanse sa se vada.
Anda, nu da cu rosii...e doar o propunere adaptata oribilitatii numite IARNA. Bleeah. Lavi, in asentimentul tau.![]()
---
Ma bucur ca v-a placut Budapesta. E foarte frumoasa, intradevar. Nici nu are cum sa nu placa.
---
Joy, sanatate multa. Eu cred ca ar trebui sa asculti mai putin de ce zice lumea - oricine ar fi acea lume si sa faci cum simti tu ca e mai bine. Ca (din pacate, cateodata) nu lumea sta cu Vlad cand e asa de dificil, ci tu.
Ca asta a fost portia mea de DC.
Poze cu Sarah si mami
1 si 2
www.dropshots.com/saralyna2005#albums/Party%20Sarah%202%20anisori" target="_blank">PARTY SARAH 2 ANISORI!!!!
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
Everything matures...eventually!
Morgano spune:
Joy, cum sa dai sa doara? Doamne fereste!!!
Oricum, orice gest de genul violentei, chiar daca doar sugereaza (pentru cei care nu stiu ce este) ceva rau fizic, este destul de umilitor. In mine plange sufletul la fiecare tot ridicat, la fiecare "amenintare", dar sa o lovesc sa o doara chiar nu concep. Si asa ma simt abuziva cand o mai reped - desi stiu ca nu sunt, nici vorba - darmite sa o scutur, pleznesc, trag de par sau alte asemenea. Mi se face piele de gaina cand scrii sfaturile celor din jur, Da'i dracului!
Tot mai cred ca problema e la noi, adultii, nu la copii, in proportie majoritara. Tot mai cred ca toti copiii sunt buni, ca nu exista copil rau ci doar copil neinteles, frustrat, care poate nu se stie exprima sau nu e ascultat cum trebuie.
Sigur ca provoaca, mai ales in genul de momente la care ma refeream eu "de razboi declarat al nervilor intre parinte/i - copil" dar trebuie sa existe un mod de a gestiona rational.
Uite, Ana azi a fost super-ok, cooperanta, si asta pentru ca aseara am zis stop la nervi, am pus-o langa mine pe pat, am tinut-o in brate, am discutat cu ea, i-am dat inapoi jucaria de somn confiscata dupa-masa, am incercat sa scot de la ea ce o deranjeaza. Si mi-a spus: nu vreau sa pleci de langa mine si Iris. I-am explicat ca nu pot sta doar cu ele, ca trebuie sa merg la birou, la Cora.... etc.... pe intelesul ei.
Si asta in masura in care eu sunt plecata la birou de cand avea 2 luni, am iesit (e drept ca nu fte des) cu prietenii, o mai las singura sau cu Iris sa se joace si imi vad de trebi prin casa.... insa la tine, Joy, aceasta dependenta, imi pare rau sa o spun e creata din relatia nesanatoasa dintre voi. Sunt de acord cu Anda, buba e la tine si la tati, al relatiile atata vreme tensionate intre voi, la frustrarile tale de casnica de 3 ani.... e fte complex, nu dau cu parul in tine, dar TREBUIE sa rupi pisica, cum se zice, si sa faci ordine in vietile voastre.
Vlad e la varsta de gradinita, incearca 4 ore, ii vor folosi oricat va urla la inceput. Ia atitudine, fa ceva cu vietile voastre, e mai greu decat sa te complaci in starea asta idioata, dar in timp e mai benefic.
Mi-e si jena ca ma plang de Ana uneori, important e sa fie sanatoasa, Iris si noi la fel, nu a murit nimeni din cauza unor copii dificili periodic.
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
joy04 spune:
Hai ca am zis ca ma duc la nani.
Ripley eu am gresit f mult cand din cauza ca el nu vorbea, l-am lasat sa urle. Ca asa era sfatuita de toti. Nu face cum vrei tu, "uite eu daca l-am lasat sa urle si l-am inchis in camera a cedat si a fost ca mine la final".
Copiii nu sunt toti asa. si Vlad a fost mai sensibil si eu nu l-am ajutat cand a trebuit. Am tipat, l-am pus in patut si l-am lasat acolo cu minutele (chiar si mai bine de 20 minute plangea) si apoi ca sa nu "pic" de proasta in fata lui tot eu am fost zmeoaica.
Acum, stiu ca aveti dreptate, m-am mai destupat, dar cum sa rezolv problema?
Mi-e greu acasa, numai stiu sa vorbesc decat : Vlad nu-l impinge pe Alex, Alex da-te jos de pe masa, Vlad numai urla degeaba, nu va mai jucati cu ibricele pe gresie ca iara vine vecinu la noi...inafara de voi, altceva eu nu mai stiu.
Nu-i de vina nimeni inafara mea, eu am vrut copiii, toti imi spun asta, tin sa-mi reaminteasca regulat, sa nu care cumva sa uit....
Dar de-ar fi fost si Vlad ca Alex ar fi fost mult prea usor, nu?
Si cum naiba pot rupe eu pisica, zau ca nu stiu. Imi zise soacra'mea azi ca o sa-i ia la tara o luna si nici la telefon nu mi-i da, sa se dezvete Vlad de mine.
Si io nu-s de acord, deci nu-i las.
Edit: si i-as da eu naibii pe cei plini de sfaturi idioate, dar ei eu copii pe care aproape nu-i simti in casa. Si asta pt ca stiau de bat la un an si un pic....
asa ca de aici pleaca 'crucificarea" mea.
Adicatelea ei stiu ce vorbesc, eu am dat gres.
Morgano spune:
Joy scumpa, nu esti tu de vina. La voi e din start un triunghi vicios: tu, Cristi si mama-soacra. Sa te bucuri ca ai acesti copii minunati, sunt tot ce ati realizat mai bun in viata, si au nevoie de voi cu mintile intregi.
Nu 1 luna la soacra rezolva tot, nu rezolva nimic, face rau!!! Familia voastra sunteti voi 4. Nu vecinii deranjati de ibrice, nu soacra, nu prietenii sau amicii, nu noi de aici de pe forum.
Voi 4 impreuna trebuie sa ajungeti la un echilibru. Incercati sa iesiti undeva impreuna, sa mancati impreuna, sa dormiti impreuna daca asta va calmeaza, mergeti macar un weekend oriunde va puteti strange din punga si permite.
Nici la noi nu e totdeauna usor, si eu cu tati ne certam, si nu usurel uneori, ne reprosam diverse, dar cand e vorba de FAMILIA NOASTRA, scuturam din cap sa iasa zmeii si facem tot posibilul, ambii, fiecare cum poate, sa rezolvam problemele. Si intodeauna ma lupt eu cu mine insami sa nu fiu nervoasa, depresiva, obosita sau flamanda cand e vba de fete.
Si mai cred ca multe familii, multe mamici si de la noi au probleme, de comunicare, financiare, compatibilitate, dar daca sunt cu totii sanatosi si se iubesc, exista un drum de mijloc. Macar fa haz de necaz si tot e un inceput.
Cand tipa, se urca pe tine, arunca cu diverse, plang, se bat.... uita-te la ei cu ochii unei mame de copii sanatosi, si ai sa vezi ca sunt chestii minore, lasa rasul sa te umfle din suflet pentru ca sunt doar copii. COPIII VOSTRI.
Intra doar la 1-2 topicuri de la umanitare, te rog eu, si incearca sa vezi ca problemele adevarate sunt cele de sanatate, nu cele de zi cu zi.
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
maria_alexia spune:
Joy, nu stiu daca te consoleaza cu ceva si din pacate nici solutie n-am. Dar e ff asemanator Vladutzul tau cu Cristianul meu: urlatori-sefi de mici, dependenti pana dincolo de mamici - acum parca mai rau decat cand erau bb, neastamparati, crizati din orice, sensibili nevoie mare si cu volum la maxim cand e sa-si exprime starile. Eu nu l-am lasat sa planga cat era mic, nici n-a incasat-o. Si pentru aia tot in aceeasi oala suntem. Si mie-mi propune soacra zilnic sa-l ia cate o luna sa-l dezvete de mine si zau daca-mi pot imagina solutie mai proasta - fiecare despartire fortata n-a facut decat sa-i adanceasca dependenta.
Dar: mi se pare aiurea sa-l compari mereu cu Alex, fiecare copil e unic si trebuie tratat in felul sau.
Si au dreptate fetele, cheia sta in armonia din casa. La noi cele mai frumoase momente sunt cand ne jucam toti 4, fara stres, treaba, TV sau calculator (mai nou asta e marele dusman).
Si am mai observat o chestie, a spus-o si Tania cand ti-a dat sfaturi ultima data: trebuie incercat sa delimitezi clar timpul tau de joaca cu copiii de cel de facut treaba. Eu vad foarte bine: cei mai crizati sunt cand eu ma trezesc dimineata cu 1000 de treburi pe cap si-i expediez rapid in speranta ca ma pot ocupa de ele. Daca stau jumatate de ora si-i alint, nu ma grabesc, le dau toata atentia, am cei mai cuminti copiii si apoi pot face si ceva treaba, altfel se transforma toata ziua intr-o lupta.
Si alt element de succes e sa gasesti o persoana (adult sau copil) cu care sa aiba afinitati si impreuna cu care sa faca ceva activitate cu placere - e timp castigat pentru tine, iar pentru copil un pas spre independenta. Asta e mai greu, intr-adevar, cand n-ai nici un sprijin din partea d-lui sot
.
Sanatate multa, ai grija de tine!
Acum am vazut si subscriu intru totul la cele spuse de Ripley.
bb_alinus spune:
Seara buna si de la noi! Tare mult mai scrieti, abia reusesc sa citesc!
Catutza ramasesem datoare cu un raspuns: sarmalele mele in foi de vitza au fost tare bune....mai ales ca am gasit si varza tocata murata ( produs local, olandez) pe care am pus-o in oala. Miam, miam!
Curaj sa depasiti perioada de crize.... noi inca nu am ajuns acolo dar citesc pe aici si ma pregatesc .
Maria Alexia sa-ti fie de bine pestele in papiota, mie imi place sa il fac ca e rapid. Eu de cand stau acasa nu pot sa zic ca gatesc mai mult, adica da, gatesc mai mult dar pt miss, imi pare bine ca am timp sa o fac si ca nu sunt obligata sa o trec pe mancarurile astora de aici iutzi si sarate si grase. Da, trebuie neaparat sa faci activitati extra daca stai acasa altfel .... iti pui rabdarea la incercare:) Poze de la patinoar cu Bambi tau nu ai cumva?
Leea mult succes si da-i gata pe toti! Tin pumnii sa iasa bine! Haios T cu "dac"ul lui:)))
Roxi pe fata de la curatenie ( apropos o chem o data pe sapt 4 ore) o sa o iau la o discutie serioasa ca data trecuta dupa ce a plecat imi venea sa o iau la bataie.... Nu stiu ce a mosmondit atata ca nu mi-a facut mare lucru. Nici nu se compara cu cea de dinainte!
Ioana cred ca de fapt nu am curaj sa ma lansez la un al- doilea :)) Desi voi mamicile cu 2 mi-ati facut pofta de multe ori :))
Camelia drum bun si nu te mai gandi la cum o sa fie, totul o sa fie bine acasa, tu concentreaza-te pe nemti :)
Mihaela, noi avem tabla de asta de care zici - nu e ikea, e Berchet - pe o parte desenezi cu creta si pe o parte sunt litere magnetice. O avem de mai bine de un an, missa nu e prea fan, dar cu ocazia intrebarii tale am vazut ca se poate scrie si cu carioci pe partea cu litere. Multumim de tips ![]()
Joy sfaturi nu stiu sa-ti dau insa fetele iti scriu asa de frumos asa incat....je laisse la parole!
Anda, planuri de vacanta am zis ca nu vreau sa imi mai fac anul asta, vreau sa vad mai intai ce decid sa fac: job sau nu. Ca altfel nu pot sa ma duc la interviuri si sa imi scot de fiecare data lista de concedii din buzunar![]()
XO, XO ( Gossip girl)
Alina si Amalia 17.11.2005
Amalia la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
Mihaelutat spune:
Ok sa revenim cu vesti de pe frontul enterovirozei sau gastroenteritei cum doriti.
Ieri dupa-amiaza am obtinut o intrevedere la doctor S, doctor de larga audienta pe forum. M-a cucerit, mi-a placut, daca nu ar fi asa departe de noi mai ca m-as duce numai la el cu Titi. La telefon ne-a propus internare, plecasem de acasa cu bagaj cu tot. Apoi cand l-a vazut a zis ca nu e de internare, mi-a explicat foarte frumos cum e cu boala, cu moralul, cu speriatul etc. Ne-a dat tratament, in conformitate cu spusele lui voma se termina azi, deja nu mai vomita de ieri dupa-amiaza, dar urmeaza febra, ceea ce iar s-a adeverit. Inca nu mananca, dar bea mult fara sa vomite, incerc sa ii scad febra cu paracetamol, insa la noi paracetamolul e apa de ploaie, dar mi-a zis sa ne ferim de nurofen ca ii afecteaza stomacul deja busit. Acum astept ziua de maine cand, conform spuselor lui, va disparea si febra si va ramane scaunul diareic vreo 5 zile. Asa cum va spuneam am inceput sa imi doreswc sa faca diarie. Ripley mare dreptate ai cu copilul santos. Ieri imi doream sa il vad facand vreo prostie decat zacand pe canapea imun pana si la Bibi Bloxberg.
Anda scuze ca nu am raspuns aseara dar am dormit cu toti de la 20.00. Eu m-am trezit la 22 sa ii pun supozitor si am dormit iar toti pana la 7.
Sper sa fie o zi mai buna. La intalnire nu venim desi regret amarnic ca eu sunt un fel de Suria Bonnaly a Roamaniei, dar nu dorim sa va molipsim pe toti cu amicul virus. Doctorul S mi-a spus ca se ia inclusiv de pe haine.
Gata ma duc sa imi recuperez hartiile ca le-am lasat de ieri pe la colegi ca ma gandeam ca ma internez.
Mita
lavi02 spune:
Joy cateii de usturoi i-am pus intregi, cate unul in fiecare ureche :)
Teoretic trebuie sa dormi cu ei. In prima noapte n-am putut, ma enervau, i-am tinut vreo 2 ore timp in care am citit. Apoi m-am obisnuit. Pe cate unul il mai pierdeam prin pat in timpul noptii, dar macar cateva ore sa stea.
Alege si tu catei mai marisori la usturoiul romanesc, sa reusesti sa-i scoti :)
Mihaelutat misto ca ati ajuns la dr S. Si ma bucur ca Tzitzi e mai bine si nu mai varsa. Sanatate multa! Ce tratament ti-a dat?
Paracetamol - vezi sa-i dai doza pt kg lui, nu dupa varsta. Adica mai mult. Pe cutia de Panadol scrie clar dozele, pe altele nu prea.
Daca ii dai mai putin chiar ca e apa de ploaie.
crissy77 spune:
Mihaelutat, sanatate lui T.
Joy, un catel (nu f mic) de usturoi curatat si incalzit un pic (intr-o tigaie) se pune in urechea cu pb.
Leea, tinem pumnii pt on-the-air.
mara, felicitari pt bb Andrei Stefan!
De luni am reintrat in colectivitate ![]()
Cristina & Elise-Stefania