model de mop
Ce model de mop folositi la spalatul pe jos. Eu am mop stil catel si m-am cam saturat de el. Am impresia ca nu sterge calumea podeua.
Raspunsuri
CorinaDani spune:
buna,
eu folosesc modelul acela numit "ecologic", adica este alcatuit din benzi (seamana cu materialul folosit de exemplu la intaritura hainelor); deci nu este mop din "sforicele" (cum ii zicem noi), pentru ca acela lasa muuulte scame pe parchet...
nu este un mop din acela foarte scump (tip Vileda), costa sub 10 RON
se curata mult mai usor si se usuca foarte repede, in comparatie cu cel din bumbac...
clarrice spune:
CorinaDani, multumesc foarte mult pentru sfat. Unde gasesc acest mop? Eu am cumparat de vreo doua zile unul din acela care se stoarce. E bun ca nu mai las balta dupa ce spal pe jos, pentru ca pot sa-l storc si sa iau surplusul de apa.
gabytza25 spune:
nu sunt experta in ale "gospodariei", insa folosesc mop din burete, acela mi se pare ca strange cel mai bine apa, si nici nu lasa scame... poate un pic trebuie atentie, sa fie spalat foarte bine, pentru ca cam lasa urme...
a folosit o perioada din acela din benzi, insa chiar nu mi se parea ca strange bine apa si nici ca se storcea foarte bine... poate nu os avea eu multa fortza
clarrice spune:
Acum imi dau seama ca aproape toate mopurile se storc. Treabuia sa precizez ca este din burete ca sa fiu inteleasa mai bine. Abia dupa ce am citit post-ul lui gabytza25, mi-am dat seama de asta.
CorinaDani spune:
buna din nou :-)))
tocmai mi-am achizitionat un nou mop (de fapt o rezerva), din mag. Kaufland, am vazut si in Carrefour, costa 4 RON, si chiar asa scrie pe ambalaj - mop ecologic (probabil ca materialul din care este facut e biodegradabil...)
am avut si eu mop din acela care are un mecanism de stors, cu burete albastru - mi s-a parut o mare porcarie, se misca de colo-colo, pe deasupra era cat pe-aici sa-mi trag niste zgarieturi pe parchetul nou-nout (de la suportul in care este prins buretele albastru)...l-am aruncat de nu s-a vazut...
eu ma descurc de minune cu acest tip de mop, e adevarat ca las 2-3 minute geamurile deschise pana se usuca parchetul/gresia, dar mi se pare super-ok...cat despre partea cu storsul mop-ului, am cautat special o galeata cu suport de stoarcere mai mare, daca ati observat majoritatea suporturilor de stoarcere au cavitatea prea mica, nici nu incape tot mopul, n-ai loc sa-l mai si rasucesti si sa apesi pana iese apa din el...
ah, si inca un pont : ca sa iasa super parchetul/gresia, eu folosesc pronto - ceara pentru parchet - diluat in apa cu care spal pe jos (5 capacele la o jumatate de galeata de apa).
iar daca vreau o suprafata ca si noua, sterg parchetul/gresia cu pronto ceara pentru parchet nediluat...dar asta inseamna sa stai in genunchi si sa iei casa la rand cm cu cm...dar merita...se pastreaza foarte bine luciul, este protejat si parchetul, iar pe gresie nici nu se mai prinde asa repede mizeria (pe mine ma calca pe nervi picaturile de apa uscate, care se vad in lumina...dar oricum sunt dusa nitel cu capul...madam scama puteti sa-mi ziceti :-))))
sper sa va fie de folos sfaturile mele, spor la...curatenie
Miramar spune:
Corina, da' nu iti rupi gatul pe parchetul/gresia aia dupa ce dai cu Pronto ceara? eu alunec de nu ma vad. Eu folosesc Pronto Pulito (asa se numeste) adica fara ceara si evident diluat in apa, cum scrie la eticheta.
CRIXIA spune:
eu folosesc pentru gresie( bucatarie mai ales) mop-ul cu burete albastru. Nu lasa scame si curata bine petele. Am gresie uni, deschisa la culoare si se vad chiar si picaturile uscate (intelegeti la c ema refer).
CorinaDani spune:
:-)))) Miramar, nu alunec pentru ca..
1 : operatiunea "lustruirea" o fac doar de vreo 2-3 ori pe an, pentru refacerea luciului parchetului si pentru ingrijirea lui (ceara patrunde si intre rosturile de imbinare si il protejeaza de umezeala inevitabila de la spalatul saptamanal; in plus creeaza o pelicula de ceara protectoare pe suprafata parchetului si eventualele zgarieturi nu ajung pe lemn); iar pe gresie am incercat din intamplare prima data sa vad ce rezultat iese, am fost multumita de efect si periodic aplic aceasta ceara...ma termina statul in genunchi...
2: noi purtam in permanenta papuci de casa (pentru ca nu am decat un covor relativ mic in sufragerie,altul pe hol la intrare si un covoras in baie, in rest parchetul si gresia sunt libere), pe care am avut grija sa-i cumpar cu talpa moale, cauciucata, astfel incat nu aluneca deloc
in plus, gresia mea nu este lucioasa, este aspra la suprafata, special am ales-o asa, ca am experimentat niste alunecari pe gresie lucioasa la niste prieteni...era sa-mi rup partea dorsala :-))))
ca produse de spalat folosesc de la Sano solutia pentru parchet (costa in jur de 12 RON un flacon de un litru, il gasesc de obicei in Carrefour), am mai incercat si cu mr. proper universal, dar lasa urme...
si cam o data pe luna, pe langa solutia de la sano, pun in apa de spalat cele 5 capacele de pronto ceara ptr parchet (de fapt scrie si pe flacon la instructiunile de utilizare, poate fi folosit simplu sau diluat)