Trombofilia - o problema ignorata (2)
Raspunsuri - Pagina 16
miki-miki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Zadi Miki iti multumesc mult. Esti foarte draguta. Deci imi recomanzi Synevo? |
Da, si cel mai indicat ar fi pachetul de trombofilie ereditara II. E cel mai complex. La Fundeni sigur nu ti s-au facut ac mutatii.
Eu am citit la un cap mai vechi de aici de pe DC cand o fata spunea ca injectiile se fac la 45 grade si ca nu tb folosita vata cu spirt pt ca asa faci vanataie. Injectiile se fac in burtica (lateral) , in picior (partea interioara) sau mana. Eu mi-am mai facut gonal F in burtik si nu m-au durut in picior mi-ar fi frica.
Miki Anul asta pun de-un pui
DOAMNE AJUTA!!
cafera spune:
Clexane eu am facut in brate si burtica. Cel mai simplu mi s-a parut in burtica. Vanataile parca au fost mai mari la nivelul bratelor.
criss_85 spune:
Tocmai m-am intors si eu de la dr Uscatescu cu diagnosticul de trombofilie.Acum nu sunt insarcinata si mi-a prescris printre aspenter,acid folic 5mg, magneziu+b6 2cs,vitamina E forte si vitamina C efervescenta 2g pe zi.eu am o nelamurire cu vitamina C fiindca farmacista mi-a zis ca doza zilnica recomandata este de 1 mg si nu mai mult de 10 zile. acum eu nu stiu cum sa iau aceasta vit C,2 capsule pe zi,adica 2g pana la ultimul contol,timp de 2 luni, sau sa iau timp de 10 zile pe luna?
voi ce stiti,ati urmat schema asta de tratament?
Idaira spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui miki-miki
Da, si cel mai indicat ar fi pachetul de trombofilie ereditara II. E cel mai complex. La Fundeni sigur nu ti s-au facut ac mutatii. Eu am citit la un cap mai vechi de aici de pe DC cand o fata spunea ca injectiile se fac la 45 grade si ca nu tb folosita vata cu spirt pt ca asa faci vanataie. Injectiile se fac in burtica (lateral) , in picior (partea interioara) sau mana. Eu mi-am mai facut gonal F in burtik si nu m-au durut in picior mi-ar fi frica. Miki Anul asta pun de-un pui DOAMNE AJUTA!! |
Mikisor injectiile se fac ca orice injectie subcutanata(exact ca si insulina),se introduce acul la 45gr apoi se indreapta catre 90 si introduci serul.Se dezinfecteaza zona cu spirt insa se lasa sa se usuce sau locul respectiv sa fie spalat cu apa si sapun si nu mai pui nici spirt nici nimic.
Eu mi le-am facut doar in brate,alternind cind unul cind altul si asta pt ca,in picior mi-au facut hematom si doare groaznic( o fi pielea mai tare )),si pt ca in burta citisem eu undeva ca la inceputul sarcinii e indicat dar mai apoi nu,si oricum aveam eu un pitic pe creier ca sa-mi injectez burta .
Carla
miki-miki spune:
Idaira multumesc pt raspuns. Am pus un link pe prima pag la sub de la Aspirante cum se face heparina in burtik.
Miki Anul asta pun de-un pui
DOAMNE AJUTA!!
mcrissa spune:
citat din mesajul lui criss_85 Tocmai m-am intors si eu de la dr Uscatescu cu diagnosticul de trombofilie.Acum nu sunt insarcinata si mi-a prescris printre aspenter,acid folic 5mg, magneziu+b6 2cs,vitamina E forte si vitamina C efervescenta 2g pe zi.eu am o nelamurire cu vitamina C fiindca farmacista mi-a zis ca doza zilnica recomandata este de 1 mg si nu mai mult de 10 zile. acum eu nu stiu cum sa iau aceasta vit C,2 capsule pe zi,adica 2g pana la ultimul contol,timp de 2 luni, sau sa iau timp de 10 zile pe luna? voi ce stiti,ati urmat schema asta de tratament? |
criss cata vitamine e iei?cate pastile pe zi si pana cand?
Puisori
www.tickercentral.com/view/aat9/1.png" target="_blank"> Dorinta
Cristina, mamica de doi ingerasi in ceruri
Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia
criss_85 spune:
mcrissa,schema de tratament este urmatoarea:
aspenter-1/zi
acid folic 5mg-1/zi
magneb6 2capsule/zi
vit E forte 1/zi
vit C efervescenta 2/zi
acest tratament il iau zilnic cel putin pana la urmatorul control din iulie,la Fundeni.
i-am trimis mail dr Uscatescu in legatura cu nelamurirea mea referitor la vit C si mi-a spus sa respect intocmai schema,sa iau zilnic pana la urmatorul control.
cafera spune:
citat din mesajul lui criss_85 mcrissa,schema de tratament este urmatoarea: aspenter-1/zi acid folic 5mg-1/zi magneb6 2capsule/zi vit E forte 1/zi vit C efervescenta 2/zi acest tratament il iau zilnic cel putin pana la urmatorul control din iulie,la Fundeni. i-am trimis mail dr Uscatescu in legatura cu nelamurirea mea referitor la vit C si mi-a spus sa respect intocmai schema,sa iau zilnic pana la urmatorul control. |
Daca esti nelamurita intreaba de ce ti-a prescris doza mai mare de vit C.
mamicla spune:
Buna fetelor. Am si eu aceeasi problema ca si voi....nu are rost sa detaliaez prea mult. Pe scurt, am fost la dr. Uscatescu, mi-a prescris schema completa cu vit. C 1g, vit. E forte, aspenter, mgn B6, fara Clexane deocamdata. Asta a fost acum cca 2 sapt iar acum am 15 sapt. Problema mea este urmatoarea: dr care imi urmareste sarcina este dr. Anca de la Municipal, care se pare ca este si el "familiarizat" cu aceasta problema a trombofiliei. Dr. Anca nu a fost pe deplin de acord cu tratamentul dr. Usacatescu, in sensul ca in loc de vit. C 1g, a fost a de acord doar cu 500 mg, in loc de vit. E forte a fost de acord doar cu vit. E simpla, fara aspenter, ci tromboass de 50 mg de 3 ori pe sapt, fara B6, ci doar magneziu bio. Si mi-a introdus Clexane de 0,6. Dupa consultul la dr. Anca, am fost la sugestia dansului, si la cardiolog, la dr. Carp (pt ca problemele de sange se leaga oarecum d eproblemele cu tensiunea pe care, din pacate, le intampin). Tensiunea a fost reglata, de comun acord de catre cei doi medici, cu Dopegyt 1 cps pe zi. Insa, medicul cardiolog nu a fost de acord cu 0,6 Clexane ci mi-a sugerat 0,4ml. V-as fi tare recunoascatoare daca mi-ati putea raspunde la intrebarea: care sunt factorii sau analizele care determina doza de Clexane necesara? Imi este teama de o hemoragie sau cine stie ce altceva....
Multumesc Mult
Claudia
mcrissa spune:
mamicla eu zic sa iei Magne B6 , pentru ca fara B6 magneziu nu se asimileaza in organism, iar B-urile sunt foarte foarte importante in trombofilie.Uite un subiect undes scriu eu si se vorbeste foarte mult despre aceste tratamente:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137295
cat despre doza de Clexane nu stiu nici eu cum se stabileste.mie mi s-a recomandat sa fac in timpul sarcinii Clexane de 0.4 si imi e teama sa nu fie prea putin.
Tu ce analize ai facut pentru trombofilie?
Puisori
www.tickercentral.com/view/aat9/1.png" target="_blank"> Dorinta
Cristina, mamica de doi ingerasi in ceruri
Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia