Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (48)
Raspunsuri - Pagina 19
Maya25 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui pisigri Maya ![]() iti multumesc pt raspunsuri. Nu am facut injectii pt maturizarea plaminilor, dar chiar citeam azi subiectul cu uterul hipercontractil (am luat-o de la cap 1, mai am un pic si ajung la zi) si m-am gindit sa il intreb pe dr cit de repede cind si cu ce putem face chestia asta. Ma mir ca nu mi-a zis nimic ieri...Si sincer, ma mira si ma pune pe ginduri si faptul ca mi-a zis ca la 29 de aptamini (miine fac 30) "nu poate nimeni garanta ce va fi cu bebe daca decide sa se nasca". Cum adica? sint copii care se nasc la 25 de saptamini si traiesc si mie la 30 nu imi garanteaza nimeni nimic? ca doar si la iasi este sectie de terapie intensiva pt nou-nascuti - Doamne fereste!Oricum, mi se pare f tirziu sa schimb acum medicul, nici nu stiu cine m-ar primi...abia pe 23 ianuarie (vinerea viitoare) fac iar echo, la alt medic, si poate ma mai lamuresc si eu ce si cum se mai intimpla....mai aud si o a doua opinie... |
Pisigri, nu vreu sa te influentez dar eu sarcina trecuta mi-am schimbat ginecologul in sapt 30 pt ca eram nemultumita ca doctorita la care eram ma trata prea superficial. Si nu am gresit pt ca dupa ce am facut cezariana, doctorita respectiva care lucreaza si ea in acelasi spital (avem un singur matern in oras) a zis ca se bucura ca am plecat de la ea pt ca nu ar fi facut fata operatiei grele prin care am trecut si mi-ar fi scos uterul nestiind sa opreasca hemoragia masiva pe care am facut-o intraoperator. Asta a fost norocul meu ca am schimbat medicul, am ales altul mai bun si am ramas cu uterul desi a spus si el ca i-a fost greu sa-l salveze dar a facut-o. Si mai mult, nu mi-a facut transfuzie de sange desi am fost la limita si ar fi trebuit, dar nu a facut-o ca sa evite sa ma infecteze cu hiv sau vreo hepatita. Asa ca eu am facut o alegere buna. Pe medicul tau nu-l cunosc dar mi se pare complet iresponsabil ca nu-ti pomeneste de injectiile de maturizare a plamanilor care se pot face incepand cu sapt 24 si sunt vitale in cazul nasterii premature. In al doilea rand am auzit ca aveti o sectie f bine dotata pt prematuri la Iasi, cum poate spune ca la 29 de sapt nu poate salva copilul. La dotarile din Iasi? Nu cred. La sectiunea prematurii - esentele tari se tin in sticlute mici exista pe pagina 3 un subiect postat de liliana29s, prematur sau ceva de genul. Acolo e vorba de o fetita nascuta la 29 de sapt care a fost salvata la Iasi si azi e bine mersi.
La Szeged unde sunt eu acum se salveaza copiii nascuti incepand cu 24 de sapt si 500 de grame! Atunci la Iasi nu poate unul de aproape 30 de sapt?! Uf ce m-a enervat doctorul asta al tau!
Maya
30+ 
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png
alina.n spune:
| citat din mesajul lui Ayla21 Buna dimineata! Multumesc mult pt urari, la toate fetele, in mod special. ![]() ![]() O felie de tort pt voi Am fost ieri la eco. Bebelina mica a mai luat 100 de grame. Am facut prima injectie pt maturarea alveolelor pulmonare. AM intrat in saptamana 30 (29+), sper sa fie bine saptamana aceasta. Am sa stau cat de cuminte pot. De ziua mea, duminica, au venit parintii mei la noi. Tati nu a fost niciodata. As fi vrut sa fi stat si luni, sa le vada si mama mea pe fetite la eco. Va doresc o zi minunata! ![]() Monica 28+ , www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">waiting for my butterflies I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me... |
Monica super tare tortul!!

Ma bucur ca esti bine si tu si bebelinele,sa stai cumintica si sa ai grija de tine , multi pupici

26+ cu
MariaVine barza!
Maya25 spune:
Florinela, prin cate ai trecut si tu sa ai un bebe! Si eu am obtinut f greu sarcina asta, a fost un miracol. Am fost la nenumarati doctori, m-am operat, am luat tratamente alopate, homeopate, naturiste, acupunctura, totul in zadar, toti ziceau ca n-am nimic dar nici urma de bebe. Prin ce depresii treceam si eu in fiecare luna cand venea ciclul!. Apoi au fost sangerarile pana in sapt 15 de sarcina, cu tot cu tratamentul de sustinere si repaosul complet la pat incepand din sapt 5, apoi contractiile incepand cu sapt 17 apoi placenta praevia care din pacate la mine a ramas praevia, amenintare de nastere prematura.
Copiii astia se lasa f greu adusi pe lume... Nu ni-i deloc usor la nici una. Sper sa mai rezist 6-7 sapt si atunci sunt la termen si pot rasufla usurata. Pana atunci insa, condamnare la pat, medicamente cu pumnul si stres cat incape.
Te
si-ti doresc sa-ti fie cat mai usor de acum inainte si sa ajungem cu bine cu toate la linia de finish
.
Maya
30+ 
Maya25 spune:
Joanna cum mai esti? Cum te simti?
Floric, imi pare rau ca si tu esti cu probleme. Faci perfuzii cu gynipral? Nu stiu prea multe despre tine din pacate. Hai ca nu esti singura, suntem destule aici cu probleme, ne incurajam una pe alta, numaram zilele, saptamanile si speram la cat mai multe si la bebei cat mai aproape de termen.
Maya
30+ 
Adee spune:
lysbeth, si mie mai imi zice sotioru, barosane
sau purcicile mele dar nu ma mai crizez asa tare ca am vazut ca vrea doar sa fie dragutel![]()
30+
Ariana
poze
alina.n spune:
| citat din mesajul lui lysbeth Neatza fetelor Curea, eu patutz mi-am luat din ikea. E ceva la vreo 2 mil si ceva. 1,20 cu 60 cm. Foarte usor de transportat si asamblat (ne-a luat vreo 15 minute). In plus este foarte bine facut. L-am testat pe nepotelul meu de 6 ani si cred ca ar fi numa bun pana pe la 4 dupa care o sa-l schimb. Eu sunt un pic suparata. Sa vedeti faza: dupa ce ca am o gramada de draci in perioada asta (habar n-am de ce dar banuiesc), se gasi al meu dragutz sa-mi zica ca ma doare spatele asa de rau din cauza ca sunt mult mai mare decat la prima sarcina:|, ca la prima nici nu se cunostea. Apai dak eu is mare cu 6-7kg luate pana acum , dak as fi luat 20-30 ce-ar fi fost? Nush ce a vrut el sa spuna si ce am inteles eu (probabil am si exagerat) da tot imi vine sa-i crap nitel capul Voi ce ziceti? 27+ Damian Codrut Andrei |
Nu te mai supara lysbeth pe sotior, asa sunt ei barbatii ,nu isi dau seama ca de multe ori ne deranjeaza astfel de afirmatii,sunt obisnuiti cu noi slabe si la 7kg in plus li se pare ca suntem tare grase

26+ cu
MariaVine barza!
dyana27 spune:
lysbeth, asa e, iti vine sa le zmulgi capatana uneori- doar stii ca m-ai incurajat cand aveam dracii cat casa pe barbati'miu, dar am ajuns la concluzia ca nu e cazul sa ma mai crizez; e adevarat ca n-au cum sa inteleaga faptul ca suntem absolut complet extaziate de postura de mamica, dar ca femeie e o perioada mai "ciudata", ca doar iti cresc toate chestiile cu care te-ai luptat o viata intreaga sa nu creasca, dar trebuie sa mai acceptam si ideea ca avem hormoni mai multi; asta oricum nu inseamna ca-l las sa-mi zica ce vrea; al meu sotior stie ca am niste complexe de multa vreme, de cand faceam tratamentele de fertilizare si eram umflata ca un balon dar nu renuntam sub nici o forma, asa ca e subiect sensibil si ma sustine- dar face el greselile in alte parti

cat sa-mi descarc si eu caruta de nervisori, asa la cateva zile- zic eu o perioada respectabila![]()
![]()
.
alinan, nu te gandi ca sunt foarte crizata cu greutatea, pentru ca sunt foarte mandra de burtica mea, asa cum e ea, insotita de un posterior.......consistent

; dar cum ai vrea altfel, ca nu ne mai puteam tine pe strada nu?, trebuie sa echilibram fata cu spatele![]()
![]()
, ca altfel picam in nas (eeeeee, mandre de explicatia mea??????
)
diana
27+
David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic
Floric spune:
Multumesc de sustinerea voastra...Diana, Florinela, Maya, si restul fetelor. Stiu ca sunteti alaturi de noi, cele din clubul burticilor cu probleme, si asta conteaza enorm. Credeti/ma. Pentru asta
si
pentru voi. Maica Domnului sa va pazeasca de greutati si sa va dea copii sanatosi.
Da, Maya, fac perfuzii cu gynipral zilnic. Merg in fiec zi la spital pentru asta. Si exact cum spunea Diana, uite unde am ajuns...cand ma gandesc ca de la 8 sapt am cunoscut spitalul
...Dar Bunul Dumnezeu a vrut cu noi sa ne lase sa ne bucuram de minunea din pantec. Daca la inceput ma rugam sa ajung pana la 7 luni, cum imi dadea, atunci, sanse doctorul...acum nici nu concep sa nu ajung pana la 38 de sapt. Oricum si dr adevenit mult mai atent, ma palpeaza zilnic la cm sa vada ce fel e burta. Daca vrea Doamne, Doamne, stiti cand fac 38 sapt...pe 8 martie. Ar fi minunat , nu? sa primesc un minunat si vesnic martisor.
Va pup si aveti grija de voi.
pisigri spune:
Maya
Nu ma trage deloc ata sa ma schimb iar, odata ca nu mai am de la cine sa cer recomandare pt alt medic, a doua ca...ma rog, e complicat, nu stii niciodata la cine ajungi cind te duci la dr de garda, si se pare ca asta e stilul aici....daca e ceva te duci intii la spital si dr de garda il anunta pe dr tau...
azi am fost la dr iar ca l-am sunat....cind mi-am pus ovulul mi s-a parut ca am colul mult mai moale, plus ca toata ziua am avut un fel de intepaturi in zona rectului si in toata zona genitala...dr mi-azisca am colul ca ieri, si ca intepaturile in acest caz sint produse de statul in pat si implicit de presiunea pe anumiti nervisori...ma mai asteapta vineri la control...
if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/