caut ginecolog-obstretician "fara bani"
Raspunsuri - Pagina 2

oanab125 spune:
Eu nu am auzit de medici care sa nu ia, din contra, femeile au fost lasate sa se chinuie, ca nu au dat suficient sau nu dadusera nimic. Povesti, cu medicii care fac totul din pasiune. mie nu mi-a cerut, stiam ca trebuie, dar nu a comentat nimic. sunt satula de medici, am copilul cel mare care mereu raceste, si stiu ce vorbesc. Nici nu se uita la tine. in toate domeniile, oricat le-ai da, nu refuza, si mai stiu multe, multe exemple. am ajuns la urgenta si mi-a mai cerut, ca nu era suficient. stiu 2 persoane care au nascut copii cu probleme pentru ca medicul nu a fost multumit de cotizatie.
eu am strans si m-am dus pregatita.
sanatate multa
Matei si Ilinca

XIO spune:
Oana , daca dai rar gasesti pe cineva care sa nu ia .
Stii de ce ?
Pt. ca nimeni nu-ti cere , iar daca tu oferi oferi pt. ca asa vrei tu .
Si in moentul in care oferi ti-ai anulat orice drept de a-l face pe cel caruia ii oferi(indiferent ce meserie are) nesimtit , parsiv , avid dupa bani , samd.
Eu sunt la urgente cel putin de 2 ori pe saptamana.
Majoritatea oamenilor nu dau nimic , altii intreaba cat costa , altii insista pana la cer si inapoi sa iei , altii inteleg daca spui nu .
Mie mi-au fost oferiti bani de multe ori fara sa cer nimic.
De la oameni ca tine care cred ca daca nu sar cu banul nu ai grija de ei sau le gresesti medicatia si nu numai.
De unde stii tu ca acei copii s-au nascut cu probleme pt. ca parintii nu au dat bani?
Uite , inca un exemplu: Andreea Esca prezenta o stir "tuburatoare" despre niste doctori ginecologi care au nenorocit la nastere un bebelus. Acesta a ramas tetraplegic din cauza doctorilor barbari.Copilul avea mielomeningocel . Care da paralizia respectiva.
Si exemplele pot continua.
Nu mai lua de bun tot ce auzi de la oameni care nu stiu ce vorbesc(la asta ma refer strict la boli si medicatie constestate , stiu foaret bine ca exista idioti care cer bani) , du-te la doctor si incearca sa nu dai bani , sa vezi.
Eu cu acel ginecolog am tat non stop, si eu si el am facut consulturi la femei cu bani , la feei de la tara , batrane , care nu aveau de unde , crede-ma ca nimeni nu le-a cerut nimic .
Si nu este singurul.
S-a ajuns in asemenea hal cu aceasta idee ca doctorul te omoara incat se dau bani peste mana pana si la privat...groaznic!
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/

oanab125 spune:
Xio,exemplele le stiu personal. Cine nu a dat, s-a chinuit.
La prima nastere, nu stiam ca trebuie sa dau si celor care faceau injecti si le faceau ca la gard. a doua oara am dat si injectiile pe care le-am facut in burta nu au mai durut. Prima data, m-am trezit ca plangeam de durere si eram ingrozita de durere. Am dat inainte si nu am mai simtit nimic. vorbesc din experienta. Stiu si ce e pe la urgenta. era 8 seara, fata avea febra 40,pediatrul meu nu era in oras si m-am dus la urgente. Medicul nu vroia sa ma primeasca, chiar m-a intrebat de ce am vent cu 2 copii acolo. dupa ce i-am pus in buzunar, era miere si zahar.
tot ce am spus, am spus din experienta.
Matei si Ilinca

claujro spune:
Scuze de of-topic : am 2 copii de 3 si 5 ani si am tot fost la doctori de diverse specialitati (ORL, Pediatrie, Chirurgie , Ortopedie... cu diverse probleme de sanatate, de regula la Urgenta} si la spital si la policlinica. Niciodata nu am dat nimic si nici nu mi s-a cerut. Copiii au fost consultati si tratati absolut ok.
XIO are dreptate, numai ca unii se incapataneaza sa accepte ceea ce ea afirma.

kay spune:
si eu cunosc dr care nu ca nu cer, dar nici nu exista chestia asta. sunt oameni normali.
dar, va zic eu din vasta mea experienta doftoriceasca stiti cu cat se misca mai repede cand au banu in buzunar? cu 100 km/h mai repede ! deci fi-mea, fara bani, nu era primita la cateterism. fara bani, nu se uita nimeni la noi, ca la biata fetita care astepta inchiderea unui VSD de 3 saptamani. in open heart. cand se face prin cateterism in toate tarile lumii, mai putin in Ro. nu, nu era mare VSD-ul (apropos, XIO, S a ramas cu un VSD de 5 mm, e mare? e mic? zi si tu
)
da, banii fac sa se invarta mai repede chestiile, mai repede si mai bine.
DAR, ginecologul meu nu a luat bani (dar 1 mil, sau 1,5 mil nu mai stiu) la fiesce consultatie si au fost sa zicem 25-30. copilul are probleme fff mari. e vb de Tutunaru. eu nu-l recomand nimanui, dar nu iti ia bani. doar consultatiile. daca ai curaj, timp si nervi, baga mare !
Dr din spitalul de copii nu au luat nici un ban (ICU, ce-i drept) dar nu. asistentele am inteles ca luau, dar nu le-am dat. eu nu dau bani, din principiu. sa nu-mi ceara cineva, ca fac si scandal. dar pt Sonia, la inceput, a fost nevoie. altfel acum nu mai traia.
XIO, sa nu ma contrazici, te rog, ca stiu fff bine ce am vazut cu ochii mei. stiu ca se poate si fara, dar cand iti moare copilul si ei stau cu mana intinsa, ii dai... si numai bine !
oana de
SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.helpsonia.com , povestea Soniei
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

nikole spune:
Of Kay....sanatate puiului tau
frumos!
Sprer din suflet sa gasesti un medic competent, vad ca pana acum nimeni nu ti-a facut o recomandare precisa.
Esti din Bucuresti, nu te pot ajuta...eu in Iasi aveam un medic, director de maternitate de milioane, care te facea cu ou si otet daca incercai sa-i pui in buzunar...is patita, desi a fost bland cu mine ca aveam numai 23 de ani si tocmai iesisem dintr-o interventie...insa m-a rugat sa nu mai fac asa ceva , cel putin cand ii intru in cabinet.
Am murit de rusine , jos palaria ptr profesionalismul si omenia unora...
revenind la ale noastre, daca e atat de urgent,poate ar fi mai bine sa mergi la primul gineco ce-ti iese in cale, in spital, policlinica undeva...sunt in Romania si adevarati MEDICI
Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

oliviutza spune:
Iti recomand sa te duci la ginecoloaga mea, o cheama Ana Oncescu si o gasesti la clinica Med-As de pe Gabroveni. Daca ai trimitere de la medicul de familie nu platesti consultatia. Eu am mers la ea 10 ani si nu i-am dat decat vreo 2 cadouri de Craciun ca asa am vrut. Trebuia sa nasc tot cu ea dar cum nu face cezariene a trebuit sa ma duc la altcineva.
Acum nu stiu ce sa zic, daca nu am nascut cu ea nici nu stiu daca ia bani la nastere, dar e o femeie de treaba si probabil face si fara bani. Adevarul e ca pe la noi nu am auzit niciodata sa nu fi dat nimeni nimic la nastere..
Ea face nasteri la Bucur si Giulesti.
Sper sa iti fie de folos informatia.

mihaela_80 spune:
Eu am fost internata cateva zile la Caritas pt o suspiciune de extrauterina (in 2005). Nu e cel mai luxos spital, n-au stat medicii sa ma mangaie pe cap si sa imi raspunda la toate intrebarile dar dpdv medical am avut un tratament bun, cand nu au fost siguri l-au chemat pe seful de sectie sa ma vada, m-am simtit pe maini bune.
de nascut, am nascut cu dr tutunaru, am mers in general la cabinet dar stiu ca erau gravide care mergeau si la spital unde el nu accepta nimic. la nastere nu primeste nimic.
eu povestile cu injectia facuta dureros daca nu dai imi pare rau, dar nu le cred. asa si cand am nascut eu se vehicula prin spital ca daca la toaleta genitala nu ii dai ingrijitoarei bani te da cu alta solutie, care ustura, sau ca nu te dezinfecteaza cum trebuie.
uneori am dat, uneori nu, s-au purtat la fel, si nici nu se uitau cat le puneau lauzele un buzunar (unele puneau 50.000, f mult)
daca as fi in locul tau i-as spune dr din prima: ma acceptati, in conditiile in care imi merge mai rau acum si nu va pot recompensa cu prea mult? si dupa raspuns iti dai seama cu cine ai de-a face.
cand eram studenta a fost nevoie sa ma operez de apendicita, eram seara la urgenta, a venit dr la mine sa stam de vorba, i-am spus din prima ca sunt studenta si nu sunt pregatita in nici un fel pt operatie, a spus ok, maine la 8 dimineata esti prima in sala si cu asta basta. asta in 2000, la municipal.
cand a venit mama tot i-a dat, a primit, si cu asta basta. eu aici sunt de acord cu xio, dar stiu ca exista si exceptii, totul e sa te asiguri ca nu mergi tu la un hraparet.
si repet, sinceritatea e cea mai buna politica , cu un om adevarat s-ai putea sa ai surprize.

XIO spune:
Kay , nu te contrazic pt. ca stiu si eu ca sunt doctori care cer.
Eu contrazic insa povestile care circula, ca te lasa sa mori pe masa , ca te doare daca nu dai bani , samd.
E ca si stirile in care aud cateodata niste ineptii de ma mir cum jurnalistii nu se informeaza putin inainte de a difuza ceva.
De exemplu am tot citit si pe aici ca in operatii platesti doctorul , mana a doua , mana a treia, samd.
Am fost in peste 100 de operatii mana a doua respectiv a treia si zau ca nu mi-a dat nimeni nimic. Si daca ii dadea la doctor acesta venea la mine , dar ...pauza!
Se mai spunea ca te lasa sa mori daca nu-i dai bani sau ca-ti greseste operatia.
Pia in sala de operatii sunt :
1.doctorul
2.mana a doua
3.mana a treia(daca este nevoie)
4.mana a 4-a(daca este nevoie)
5.instrumentara
6.infirmiera/asistenta
7.anestezistul sau dupa caz anestezistul rezident si doctorul care trece sa-l supravegheze
8.asistenta de la anestezie
9.dupa caz , diversi rezidenti sau studenti care invata , insa acestia pot lipsi
Ei , cred ca daca stai sa te gandesti bine este clar ca in nici un caz nu isi va risca cineva careira pt. banii pe care ii ia altul.
Daca doctorul prin absurd vrea sa-si "pedepseasca" pacientul ca nu a dat nimic , trebuie sa o faca in prezenta a altor minimum 5 pers. care garantez ca nu isi risca viata pt. el si banii lui.
L-am dus pe bunicul meu sa-l opereze un prieten care m-a invatat cam tot ce stiu . Am fost si eu in operatie mana a treia.
Operatie fara probleme , s-a ridicat din pat in aceeasi zi (desi n-avea voie , dar nu aveam cu cine sa vorbesc).
Vine acasa dupa 4 sau 5 zile. O vecina vine in vizita si-mi spune ca si ea are hernie , pe abdomen(bunicul avea inghinala).M-a intrebat de doctor , am dus-o.
A , sa nu uit , bunicii mei au insistat sa-i dea doctorului bani desi le-am explicat frumos ca nu ii va accepta. Nu i-a luat , si atunci am primit si eu primii bani (foloase necuvenite) , 100E .
Ei , se duce vecina-mea sa se opereze.
ea avea inainte si alte operatii abdominale, in cazul acesta se formeaza aderente , adica niste bride in abdomen care leaga organele unele de altele si face disectia pana sa ajungi la ce operezi extrem de grea .
S-a simtit si rau cateva zile dupa operatie.
Mi-a spus ca a auzit in salon ca doctorul asta este ceva ruda cu profesorul si ca de aia a ajuns aici. da , este ceva ruda , dar este un doctor pe mana caruia m-as da cu ochii inchisi , si pe mine , si familia si rudele si prietenii.In fine .
Am ajuns acasa sa aud ca sotul vecinei il da in judecata pe "nesimtitul ala" pt. ca :
-"a facut operatia atat de mare , e bataie de joc asta , pt. ce a facut-o asa lunga de sus pana jos?!?!!?"
-"asta e un doctor tampit , i-a lasat tubul ala prin care se scurge ceva si de aia nu se inchide operatia"
si altele de genul acesta.
Ei , oamenii acestia vor spune altora mai departe prin viu grai ca daca nu dai bani multi isi bate joc de tine , ca la bunica-miu a iesit bine operatia pt. ca era bunica-miu , si la ei nu l-a interesat pe doctor , ca ala nu stie nimic , ca era sa moara si altele.
asa circula zvonurile
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/

kariguld spune:
bei! iara va contraziceti? de la ce s-a intrebat si la ce s-a ajuns....
exista doctori care pretind bani, altii care nu! exista medici care nu cer nimik, da primesc ce li se ofera!
diferenta este, ca unii i-au intalnit pe cei care pretind, altii nu!
asta nu inseamna ca unul are dreptate si altul greseste! fiecare a intalnit un anume gen de medici, iar ceilalti participanti la discutie trebuie sa acorde credit celuilalt! in vestul RO, lumea o fii mai civilizata, mai cu bun simt. asta nu inseamna ca si in alte zone e la fel.
xio, lecuieste-te mama! ca de la noi se vad stelele altfel, asta nu inseamna ca la voi sunt mereu nori!
Kari
"
"Oamenii care reusesc in viata sunt aceia care cauta mereu circumstante favorabile si daca nu le gasesc, le creeaza singuri"!
Bernard Shaw