A fi sau anu fi ROMAN? Aceasta e intrebarea

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana1177 spune:

Citat:
(...) nimeni nu face nimic! ce se va alege de copilul, care fara nici o vina, va creste fare mama ? cine plateste pt moartea mamei lui?

Ionela, e trist ce s-a intamplat dar nimeni NU e dator cu nimic sa plateasca pt "neglijenta" noastra;
in general, intr-o tara straina, daca lucrezi declarat, daca esti cu acte in regula, esti asigurat; si daca nu te intereseaza doar castigul imediat si cum o fi, te mai asiguri si suplimentar;

depinde ce e important pt fiecare in viata: banul sau sanatatea/viata si familia; si in functie de asta, fiecare alege cum sa traiasca: cu risc sau fara

parerea mea e ca ar trebui sa ne schimbam putin mentalitatea; nimeni nu are nimic cu noi "romanii" doar ca e nevoie de putin efort de integrare din partea unora care au ales sa traiasca pe alte meleaguri, in fond nu i-a obligat nimeni, a lor a fost alegerea

Ana Stroe , te-am citit la bloguri si m-am regasit in povestea cu cei care se uita crucis la voi ca nu va faceti vila in tara ; credeam ca noi suntem singurii "parliti" :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diala spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Diala, inaintea vorbelor/cuvintelor/gesturilor marete si fundamentale, eu zic ca ar trebui sa incepem cu inceputul: mai multa civilizatie, mai multa toleranta si bun simt, mai multa intelegere pentru cel de linga tine; s-a tot vorbit ca noi suntem toleranti si primitori, bla-bla; eu in Romania am constatat curind pe pielea mea inversul: romanii sunt tot mai intoleranti, mai rai, mai agresivi si mai nepoliticosi in comportament decit stiam eu (nu toti, si nu generalizez, dar am intilnit citiva de mi-a trecut pofta de viata); te invit sa citesti peripetiile mele la Jurnale (si am incercat sa fiu cit mai obiectiva, sa scriu si despre bune si despre rele); il inteleg pe americanul ala: el se bucura probabil in tara lui de o viata cum ne-o dorim toti: linistita, in care drepturile ii sunt aparate, in care nu e bruscat si agresat verbal intr-o discutie cu un functionar, pe strada in trafic,etc;

http://www.floriinro.ro/

Ana, eu tocmai asta am vrut sa spun, imi cer scuze daca s-a inteles altceva. Da, a fost neobisnuit pentru mine sa vad un barbat in toata firea dandu-i lacrimile pt. ca lumea ii critica tara, dar tocmai asta am admirat la el. Nu i-a fost nici rusine, nici nu s-a dat la o parte sa isi apere tara, chiar jigninudu-ne, desi era invitat si gazduit de noi.
Nu ti-am citit peripetiile inca, nu am avut timp, dar le voi citi. Cat despre toleranta, aici te contrazic. Dupa cate inghitim aici, daca nu am fi toleranti, am fi toti bolnavi de nervi. Tocmai asta e defectul nostru, cred eu, ca suntem prea toleranti si nu luam atitudine, nici in fata unui functionar, nici in trafic, nici in multe altele, poate mult mai importante. Iar despre celelalte, sunt discutabile, nu neg deloc existenta unor astfel de persoane, dar nu cred ca poti generaliza, asa cum ai spus si tu de altfel. Tot asa iti pot da exemple de romani bine crescuti, saritori, generosi, oameni pe care ii poti asculta cu mare placere si de la care poti invata multe lucruri. Si la fel, nu cred ca numai in Romania ai vazut oameni rai, needucati si agresivi. Nu cred ca suntem nici mai buni, nici mai rai decat altii, doar ca noi ne aratam singuri defectele, nu trebuie sa se chinuie cineva sa le caute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marene spune:

Nu suntem nici mai buni nici mai rai. Suntem doar necivilizati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Eu nu am inteles de ce ei au acceptat sa traiasca in asemenea conditii? De ce nu si-au luat bagajele sa vina acasa daca conditiile nu erau bune?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelabahrim spune:

pt ca in romania nu aveau nimic din care sa traiasca, au preferat sa traiasca in daramaturisi sa poata strange un ban pt copil si bine inteles pt ei. aici lucreaza multa lume la sezoane: masline, portocale , piersici , rosii, si altele. cand se termina la una pleaca la alta, nu au o locuinta stabila.

Mergi la inceput