Noi ce primim?
Raspunsuri - Pagina 2
Aldebaran spune:
Citat: |
citat din mesajul lui saphir Dar eu nu inteleg. Tu stai in Grecia si vrei alocatie din Romania??? |
Orice copil cetatean roman are dreptul la alocatie de la statul roman, indiferent de tara in care locuieste. Informatie oficiala de la consulatul roman.
Detalii despre cum se primesc banii nu stiu, eu nu i-am facut inca certificat de nastere romanesc copilului.
Corina
andacos spune:
Eu stiam ca daca ai domiciliul in strainatate nu primesti alocatzie in tzara!Ar fi si ilogic dar ...ma rog!
Sau poate nu are domiciliul stabil in Gracia?
Dana
mihaela_s spune:
Daca pimeste numai alocatia din Ro se poate. Daca insa o primeste pe cea din Grecia, nu mai poate primi si pe cea din Ro. Exista regelementari in acest sens intre tarile membre UE.
Eu cand am venit in Suedia a trebuit sa renunt la alocatiile fetelor din Ro ca sa le primesc pe astea de aici...vezi www.infolegal.ro/formularul-e401-si-formularul-e411-cereri-pentru-acordarea-prestatiilor-familiale-pentru-muncitorii-romani-din-strainatate/2008/08/13/" target="_blank">aici.
Daca tu sau sotul tau lucrati in Grecia, aveti dreptul la alocatiile copiilor acolo, care cu siguranta sunt mai mari decat cele din Ro.
www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
mihaela_s spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Aldebaran
Orice copil cetatean roman are dreptul la alocatie de la statul roman, indiferent de tara in care locuieste. Informatie oficiala de la consulatul roman. Detalii despre cum se primesc banii nu stiu, eu nu i-am facut inca certificat de nastere romanesc copilului. Corina |
Da, daca nu primeste alocatie din tara de domiciliu.
www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
ionelabahrim spune:
cu toate ca avem 4 ani in grecia, copii s-au nascut aici, nu avem cam nici un drept. nu avem domiciliul stabil in grecia, avem facute si certificatele romanesti, si in plus de toate grecia da alocatie din momentul in care ai nascut al treilea copil. pt doi ? nimic!