Alberta, trandafirul salbatic

Alberta, trandafirul salbatic | Autor: Llaura

Link direct la acest mesaj

Dupa nenumarate discutii off-topic, m-am gandit sa deschid un subiect adresat celor care traiesc prin Calgary, Red Deer, Grande Prairie, Lethbridge sau Edmonton, care merg in vacanta la Banff sau la Jasper, merg pe Icefields Parkway sau Queen Elizabeth highway si au invatat deja sa spuna "da, e frig dar nu se simte, e uscat ", care tin cu Flames sau cu Oilers....si, bineinteles, nu numai lor.

Eu locuiesc de trei ani in Edmonton, cu sot si catel. Azi avem canicula -3C, yupiiiiiii!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Llaura, imi place titlul pe care l-ai pus, sper sa mai scrie fete din Alberta (Daisy, si care mai sunt pe acolo); mi-ar fi placut sa traiesc in Alberta, dar din pacate sunt minoritara, am doi quebecosi prin adoptiune in casa si n-am avut succes cu mutarea; in plus scolile francofone ne cam leaga de glia latina; spiritul meu mai mercantil s-ar fi incadrat perfect; ca sa nu mai spun cit tinjesc dupa muntii vostri, clima uscata, etc.

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Ana, multumesc pentru compliment, dar nu e meritul meu: asa scrie pe placute la masini, Alberta the wild rose country.
Asa este natura omeneasca,sa-si doreasca ceea ce nu are; si mie mi-ar placea sa traiesc in Montreal (imi plac orasele americane vechi carora le inveti istoria parcurgandu-le cu piciorul) dar fost-ai lele cat ai fost, nu mai am energia mentala sa o iau de la capat intr-o alta limba.
Ar trebui sa veniti, sunt comunitati franceze pe aici, doua dintre suburbiile high-end ale Edmontonului, St Albert si Belmont, au fost in trecut comunitati franceze. Ca orice stramutati, si-au pastrat limba dupa posibilitati, stiu o fata de 20 de ani a care familie inca vorbeste franceza in casa, stiu si pe amica mea profesoara la french immersion (sunt ceva scoli in franceza) care mi-a zis ca desi limba ei materna e franceza are dificultati pt ca n-o mai foloseste decat la lucru, asta e, s-a maritat tanara cu un redneck, a plecat, fetele ei nu vorbesc deloc. Vezi le-ar folosi niste fresh blood asa ca voi
Uscaciune ti-as trimite eu prin posta, am devenit un caz cronic de nas infundat.
Si eu sper sa mai scrie fete (si baieti).

Mergi la inceput