Topic - concediul pt. ingrijirea copilului (CIC)-2

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Citat:
citat din mesajul lui elara

Citat:
citat din mesajul lui Eseea
daca intri din CIC 1 in CIC 2 ( dar asta e cu totul ALTA intrebare, fara legatura cu cele descrise de tine}, deci conform art 8 din HG 1025/2006 , CIC se prelungeste si iei 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni inainte de nasterea lui bb1 ( ma rog, normele spun "o indemnizatie la aceeasi valoare cu indemnizatia primita anterior nasterii celui din urma copil", ceea ce e acelasi lucru, deci iei ceea ce ai primit inainte de nasterea lui bb2, adica indemnizatia pt bb1).

Eseea, fii f atenta ca sintagma "o indemnizatie la aceeasi valoare cu indemnizatia primita anterior nasterii celui din urma copil" este valabila doar pt situatiile de dupa 1 ianuarie 2009. Cel din urma copil, e cel pt care vrei recalcularea.

cu asta m-ai pierdut total. Cum adica "Cel din urma copil, e cel pt care vrei recalcularea" CEl din urma copil este ULTIMUL copil nascut adica, in cazul meu bb2. Eu am cerut recalculare deja pt bb1, ca sa pot lua la bb2 "o indemnizatie la aceeasi valoare cu indemnizatia primita anterior nasterii celui din urma copil", adica indemnizatia marita pe care o iau pt bb1, adica anterior nasterii lui bb2. Chiar nu inteleg ce vrei sa spui prin asta....

Mami de fetita si de baietel 30+

Mergi la inceput

Citat:

Rozi, ai dreptate. Eu m-am inselat.

art 19 indice 1 din normele de aplicare

(5) Īn situa#539;ia īn care cele 12 luni anterioare datei na#537;terii
copilului se constituie numai din perioadele asimilate prev#259;zute
la art. 4 alin. (7) īn care nu sunt realizate venituri, cuantumul
indemniza#539;iei pentru cre#537;terea copilului este de 600 lei. Dac#259;
persoana realizeaz#259; venituri o perioad#259; de cāteva luni īn
interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea
cuantumului indemniza#539;iei pentru cre#537;terea copilului este
reprezentat#259; de suma total#259; a veniturilor realizate īn aceste luni,
īmp#259;r#539;it#259; la 12.

Rozi, Elara la ce va referiti aici??? Ca mi-ati bagat un ghimpe cand tocmai ma linistisem!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

scuze. nu m-am exprimat corect.
din noua am vb aiurea...
am vrut sa spun ca ultimul e cel pt care vrei indemnizatia, adica cel pt care se face dosar, da..bb2 in cazul tau.

eu zic ca ai inteles corect situatia in care esti tu.
nu sunt convinsa ca ai inteles corect situatia mamicilor de bb "suprapus" nascut inainte de 1 ianuarie 2009 (cazul Madinei - care are si ea dr la recalculare tot dupa venitul avut inainte de bebele anterior ultimului nascut (pt care face dosar, in cazul ei, acelasi bebe cu cel pt care cere recalcularea - aici era capul meu cand am scris asa ).

Mergi la inceput

aha, m-am linistit...ufffffffff

tb sa recunosc insa ca in capul meu e un amalgam acum referitor la mamicle care au nascut in 2008 bb2. Deci in cazul lor sa inteleg ca nu este egala indemnizatia pt bb2 cu cea pe care o luau inainte de nasterea acestuia?? ( in fapt ceea ce luau pt bb1, recalculat acum cu 85%). Scuze daca par tampita, chiar nu sunt de felul meu dar chiar nu inteleg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicolest spune:

Buna,
In legatura cu adeverinta de venit care trebuia luata inclusiv pe luna in care s-a nascut copilul eu ma aflu in situatia in care am depus actele si in adeverinta am trecut ca ultima luna cea inainte de nastera copilului asa cum scrie de altfel si in norme ... deci am sunat la Agentia pt Prestatii Sociale si mi-a s-a raspuns ca juristii de acolo inteleg din interpretarea normelor ca se ia in considerare si luna in care s-a nascut copilul dar in cazul in care am depus deja adeverinta nu mai e nevoie sa aduc alta ca pentru luna in care s-a nascut bebe se ia in considerare venitul din luna anterioara. Si au mai zis ca primim banii in cel mult doua luni de la depunere. Dar daca vreau sa rectific adeverinta pot sa o trimit prin posta cu confirmare de primire si sa fac referire la nr. de inregistrare al dosarului.
Eu nu stiu ce sa mai cred pentru mine normele sunt clare de ce nu si pentru ei .... poate imi scapa mie ceva!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

mamicile ce nasc dupa 1 ian 2009 vor cere deja recalculare pt bb1 atunci e limpede ca pt bb2 recalcularea = ACEEASI indemnizatie! de asta legea specifica asta, ca sa nu mai munceasca oamenii aia inca o data sa recalculeze dosarul.

pt bb nascut in 2008 insa, nu se aplica "aceeasi" fiindca asta inseamna ca le-ar obliga tot la 600 ron!
acum, m-am facut inteleeasa?

mi-am dat seama ca nu esti tampita.
ba, in opinia mea, esti chiar peste medie.
numai in cazul acesta...cred ca esti intr-un blocaj poate de la hormonii ed sarcina...
cand eram eu insarcinata.. o colega usor exasperata ca nu intelegeam ceva...a concluzionat: " esti.... ( si a cautat un cuvant bland).....sensibila" si de atunci mereu ne amuzam pe team asta...

Elara, fericita mamica
a Mariei Roxana (20.03.2008)
Albumul printesei mele

www.sansalaviata.ro/implicare.php" target="_blank">Campania - Sansa la viatza!

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Nicolest

Buna,
In legatura cu adeverinta de venit care trebuia luata inclusiv pe luna in care s-a nascut copilul eu ma aflu in situatia in care am depus actele si in adeverinta am trecut ca ultima luna cea inainte de nastera copilului asa cum scrie de altfel si in norme ... deci am sunat la Agentia pt Prestatii Sociale si mi-a s-a raspuns ca juristii de acolo inteleg din interpretarea normelor ca se ia in considerare si luna in care s-a nascut copilul dar in cazul in care am depus deja adeverinta nu mai e nevoie sa aduc alta ca pentru luna in care s-a nascut bebe se ia in considerare venitul din luna anterioara. Si au mai zis ca primim banii in cel mult doua luni de la depunere. Dar daca vreau sa rectific adeverinta pot sa o trimit prin posta cu confirmare de primire si sa fac referire la nr. de inregistrare al dosarului.
Eu nu stiu ce sa mai cred pentru mine normele sunt clare de ce nu si pentru ei .... poate imi scapa mie ceva!!!!!!!!!!!

exact asa am inteles si eu si am tot explicat pe aici pana am obosit (vezi ult 10 pag din acp anterior)
si eu sunt tot jurist.
legea spune clar : "ultimele 12 luni inainte de DATA NASTERII COPILULUI" , nu inainte de luna in care s-a nascut copilul.
Deci..se ia in calcul si LUNA in care s-a nascut copilul (calendaristic) cu precizarea ca pentru aceasta luna se iau in calcul VENITURILE lunii anterioare (vezi art 19 indice 1 alin 4 din normele de aplicare) ceea ce inseamna ca acele venituri se vor aduna de 2 ori, o data pt luna fireasca si inca o data pt luna in care s-a nascut bb.
De aceea le sunt suficiente veniturile din 11 luni de dinainte de luna in care ai nascut .
Deci 11 luni = inca o data luna nr 11, numarat pt luan 12 in care ai nascut = o suma de 12 luni ce se imparte la 12 si apoi se calculeaza procent de 85%.
Eu asa am depus adeverinta, tot in Hambarului, s-au uitat pe ea si au zis ac e bine. De asta ma si minunez ca ba mi-au acceptat mie 11 luni, ba cer 12 ba cer chiar si 13 luni...
E clar ca unii nu au inteles asa ca cere fiecare cum intelege

Oricum.....mie daca nu-mi calculeaza cum am inteles eu legea fac contestatie! Fiindca sunt sigura ca am dreptate.

Elara, fericita mamica
a Mariei Roxana (20.03.2008)
Albumul printesei mele

www.sansalaviata.ro/implicare.php" target="_blank">Campania - Sansa la viatza!

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

Citat:

Rozi, ai dreptate. Eu m-am inselat.

art 19 indice 1 din normele de aplicare

(5) Īn situa#539;ia īn care cele 12 luni anterioare datei na#537;terii
copilului se constituie numai din perioadele asimilate prev#259;zute
la art. 4 alin. (7) īn care nu sunt realizate venituri, cuantumul
indemniza#539;iei pentru cre#537;terea copilului este de 600 lei. Dac#259;
persoana realizeaz#259; venituri o perioad#259; de cāteva luni īn
interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea
cuantumului indemniza#539;iei pentru cre#537;terea copilului este
reprezentat#259; de suma total#259; a veniturilor realizate īn aceste luni,
īmp#259;r#539;it#259; la 12.

Rozi, Elara la ce va referiti aici??? Ca mi-ati bagat un ghimpe cand tocmai ma linistisem!!!

De ce? Ca nu e cazul tau... Tu nasti in interiorul CIc deci ti se prelungeste.
E vb de cateva luni lucrate, sa zicem ed ex 5 luni, si restul pana la 12 (adica 7 luni) sa zicem ca sunt cursuri univ la zi cu licenta, insotit sot in misiuni in strainatate, CIc si alte situatii asimilate (conform legii).
Se va calcula asa
Venitul adunat pe cele 5 luni lucrate, impartit la 12 si apoi stabilit procentul.

Mergi la inceput

tocmai am raspuns. poti sa editezi mesajul si sa stergi ca sa nu ocupam spatiul pe pagina cu aceeasi intrebare.

cu mamicile de 2008 ai inteles?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fancy spune:

Elara, Nicolest, multu7mesc mult
Constat deci ca mie de la lucru mi-au calculat gresitvenitul; luna dinaintea lunii nasterii copilului nu au pus-o de 2 ori si mi-a scazut cu 110 ron/lunar.
sa incepem lupta!

Lucia & Iulia, 31.07.2008

Mergi la inceput