ANTICALCAR FIER DE CALCAT

ANTICALCAR FIER DE CALCAT | Autor: Delphinas

Link direct la acest mesaj

am primit cadou de nunta, sept 2007, un fier de calcat Vaporela...dar pt ca nu avea manual in limba romana nu l-am folosit. era adus din afara. am avut un fier de calcat cu aburi pe care am reusit sa-l termin cu calcarul de la apa dura. am incercat eu apa fiarta si racita, am mai citit de apa cu otet dar pana la urma calcarul l-a mancat si nu am mai putut face nimic cu el. prin orificiile pe unde iesea aburul imi iesea calcar de acum si am stricat multe haine cu el.
dar sa nu ma abat de la subiect...am gasit pana la urma manual in limba romana pt noul fier de calcat...l-am folosit....merge extraordinar de bine....calca ireprosabil....
in cutie avea 2 recipiente micute cu anticalcar KalStop. mai am unul din cele 2.
voi ce anticalcar pt fierul de calcat folositi? este eficient? sincer nu as vrea sa stric si noul fier de calcat. calca prea bine sa nu ii pun anticalcar si sa-l stric.
vreau sa va spun ca in zona aici unde stau eu este o apa extrem de dura...dupa orice spalare de maini trebui sa ma dau cu crema altfel imi simt mainile aiurea, aspre.
ce ma sfatuiti?

poze, Just Me
ambitioasa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Eu nu folosesc anti- calcar dar pun doar apa distilata cand calc si nu am avut probleme pana acum cu fierul de calcat.

"In cresterea copiilor, cheltuieste cu ei jumatate din banii pe care ii
cheltuiesti acum si de doua ori mai mult timp." - Autor necunoscut
POZUTE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

http://www.dimos.ro/produs.php?p=22 sau http://www.domo.ro/Electrocasnice/Ingrijire_personala/Fiare_de_calcat/Wpro/Anticalcar_pentru_fierul_de_calcat ...asa cum a spus si Georgeta,poti folosi apa distilata ...eu folosesc si apa plata,se depune mai putin calcar ...

Iulia, mami de Claudia (12.12.01) si Razvan (08.06.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Cel mai bun si cel mai ieftin anti-calcar, este otetul. eu il folosesc si la fierul de calcat cu aburi si la filtrul de cafea. Pun 3 parti otet si una apa si trec odata prin fierul de calcat si filtrul de cafea aceasta solutie cu otet. Este foarte eficient , nu pateaza si este la indemana oricand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Acelasi lucru fac si eu ,folosesc ca anticalcar otetul ,atėt pt.fierul de calcat cėt si pt.masina de spalat vase sau pt.recipientul ėn care se pune detersivul si pe unde curge apa ėn masina de spalat rufe.Otetul este cel mai ieftin si cel mai bun anticalcar chiar si pt.robineti dar trebuie prestata multa atentie pt.ca daca se exagereaza se risca sa se distruga robinetii daca otetul e prea tare sau se lasa prea mult timp.Din cėnd ėn cėnd ėl folosesc si pt curatarea cabinei de dus .

Poze

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Fetelor ar fi exraordinar daca ati da sfaturi concrete pt. folosirea otetului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marumiha

Acelasi lucru fac si eu ,folosesc ca anticalcar otetul ,atėt pt.fierul de calcat cėt si pt.masina de spalat vase sau pt.recipientul ėn care se pune detersivul si pe unde curge apa ėn masina de spalat rufe.Otetul este cel mai ieftin si cel mai bun anticalcar chiar si pt.robineti dar trebuie prestata multa atentie pt.ca daca se exagereaza se risca sa se distruga robinetii daca otetul e prea tare sau se lasa prea mult timp.Din cėnd ėn cėnd ėl folosesc si pt curatarea cabinei de dus .

Poze

Poze

Cum foloseti otetul la masina de spalat rufe?
La fiecare spalare? Si ce cantitate pui?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Pentru masina de spalat vase eu ėl folosesc o data pe luna aruncėnd un pahar de otet dupa care ėi fac un program rapid.
PT.masina de spalat ėnsa de cėteva ori pe an scot recipientul ėn care se pune detersivul si clorul si ėl spal bine dupa care ėl las cėteva ore ėn otet,apoi curat bine si orificiile prin care curge apa.
Acelasi lucru fac si cu robinetii (o data pe luna)dau cu otet si o data pe saptamėna folosesc un anticalcar special pt.robineti pe care-l cumpar.Pt. ca si la noi apa e destul de dura am pus doua filtre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

multumesc de sfaturi. am folosit ultimul recipient de la kalstop. am cumparat apa distilata si voi folosi de acum apa distilata.
voi cumpara si anticalcar.
legat de otet...eu am pus dupa ureche. nu stiam cat si cum se pune. am observat in schimb sa imi iesea calcarul prin orificii. trebuia sa folosesc de la bun inceput. era cam tarziu pt fierul meu de acum.
petra si daca pun 3 parti otet si una apa...nu ramane mirosul de otet?

poze, Just Me
ambitioasa

Mergi la inceput