Prima zi de gradinita

Prima zi de gradinita | Autor: mire_miruna

Link direct la acest mesaj

Luni...incepem gradinita...mi-e groaza sa ma gandesc,Miruna e innebunita dupa mine,si la baie merge cu mine...si ma striga incontinuu..zice ca i e frica sa nu ma piarda.Am vizitat gradinita...am stat o ora cu copii si parintii..e si ff greu pt ca ea nu vorbeste engleza..doamnele de acolo mi-au spus sa stau linistita...dar adevarul e ca sunt ff speriata.Puiul meu...la gradinita!!!Va roggg incurajati-ma!!!Va scriu sapt viitoare...daca mai am timp de plansetele mirunei.

Mirela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clarrice spune:

Ce varsta are Miruna? Toti copii trec printro perioada de adaptare la inceput. O sa-i fie maximum o luna mai greu, dar cu siguranta va depasi aceasta perioada si se va integra fara probleme. In ceea ce priveste limba engleaza, cu cat e mai micut copilul, cu atat invata mai repede. Copii au divesre moduri de a comunica intre ei, atunci cand se joaca,mai ales la vasrte mici, asa ca faptul ca vorbesc limbi diferite nu reprezinta un impediment.
Daca personalul gradinitei ti-a zis sa nu-ti faci probleme, eu zic sa mergi pe mana lor. Ei au metodele lor cu copiii si stiu cum sa-i ia ca sa-i faca sa uite de mama, mai ales in primele zile.
Povesteste-ne cum a fost, daca ai putin timp.
Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sweetmelon spune:

Clar este f greu si probabil mai mult pentru tine decat pt ea. Ei se mai iau cu joaca, mai uita peste zi, dar tu te vei gandi numai la ea. Va interveni rutina la un moment dat si va va fi usor amandurora.
ia uite ce poezie frumoasa imi spun eu sa ma autoconving ca asa este:) Incepem si noi gradi curand si sunt emotionata tare! Succes tuturor si adaptare usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mire_miruna spune:

Miruna are 3 ani impliniti pe 28 decembrie.Personalul de acolo mi-a spus sa stau fara grija..ca mai mult de 15 min nu o va lasa sa planga...o sa ma cheme pe mine..si am de completat un formular cu ce jucarii iar placea sa se joace,asta ca sa-i atraga atentia.Oricum sunt plina de emotii..Multumesc de incurajare...revin luni seara cu stiri fierbinti.

Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Raluca a inceput la 3 ani si 10 luni gradi aici fara sa stie un cuvant in engleza, nu te ingrijora copiii se acomodeaza mult mai repede decat credem noi. O luau de manuta la inceput si faceau in fata ei ce tr facut si uite asa incet incet a invatat limba, s a acomodat.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

In primul rand, incearca sa te linistesti tu, pentru ca ii transmiti si Mirunei anxietatea ta. Arata-te entuziasmata de faptul ca ea e fetita mare si va merge la gradinita, asa cum fac copiii mari, povesteste-i pe un ton cat se poate de vesel cat de mult o sa ii placa acolo, spune-i ca si tu ai fost la gradinita cand erai de varsta ei si taaaaare mult ti-a mai placut...
Daca primeste numai semnale pozitive, va trece foarte usor peste aceasta schimbare in viata ei.
Cand a inceput Dragos gradinita, aveam aceleasi framantari ca tine, inclusiv cea cu limba engleza pe care nu o cunostea ABSOLUT DELOC!!!
In prima zi, dupa ce l-am lasat acolo (asigurandu-l de o mie de ori ca vin sa il iau la ora X, chit ca el nu cunostea ceasul), n-am fost buna de nimic toata ziua, si am stat numai cu mobilul in mana, fiind convinsa ca in orice clipa va suna si voi fi chemata la gradinita. Acest lucru nu s-a intamplat, si am fost uimita sa constat cat de repede s-a acomodat, cat de bine se intelegea cu colegii lui, chit ca erau toti din tari diferite, deci nu aveau o limba comuna.
Si o sa fii uimita cat de repede va invata si limba engleza.
Mult succes, si astept povestirile tale dupa prima zi de gradinita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mire_miruna spune:

Va multumesc din suflet pt raspuns...nu ma asteptam sa fie asa ...e binisor pt inceput..prima zi nu a plans cand am lasat o ,dar a plans dupa o ora jumate si am luat-o acasa...a doua zi a plans de cum am intrat pe usa...iar dupa 3 zile a stat pana la sfarsit.Mai plange putin dimineata cand o las...dar isi revine..de mine ce sa zic ca mi-a mila tare de ea ca nu intelege nimic,an urnarit-o pe furis si mi s-a parut ca e perduta in spatiu.
Va multumesc

Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adialex spune:

si noi incepem gradi in curand!!!!! am aceleasi temeri ca si voi: ca nu se va descurca, ca va fi pierduta in spatiu, ca nu se vor juca copiii cu ea, etc; deja nu mai dormn noaptea de frica ca va fi dezamagita, ca se va simti abandonata; urmaresc cu interes postarile voastre, poate asa mai imi trece si mie din anxietate.

Mergi la inceput