Urgenta medicala 320 Euro???
Am fost in vacanta in Austria si m-am simtit atat de rau din cauza unei sinuzite extinse (pt. care luam deja antibiotic de 2 saptamani)incat nu mai puteam respira , asa ca am ajuns la urgenta. Asigurare medicala nu aveam asa ca mi-a venit acasa o factura de 320 de euro pentru analizele facute in cele 5 ore cat am stat la spital...Stiti cumva exista vreo formula in care statul roman sa compenseze o parte din cheltuieli? Eu am asigurarile de sanatate platite la zi in tara, dar am omis ca o fraiera sa-mi fac asigurare pt. vacanta.Ceea ce ma ingrijoreaza cel mai rau este ca starea mea s-a agravat in zilele ce au urmat si am mai ajuns si in Milano la urgenta inca o noapte , iar acolo mi-au facut investigatii mult mai serioase (gen tomograf)pt ca.deja expectoram sange.Mi-e groaza de factura care va veni... Stiti vreo portita in care CAS-ul romanesc mi-ar putea acoperi o parte din cheltuielile de la urgenta???...ma bucur ca am refuzat internarea ca nu cvreau sa stiu cat m-ar fi costat...Multumesc si astept un semn de la voi, Daiana
Raspunsuri
delsim spune:
Cam nasol daca ai plecat fara asigurare de calatorie, mai ales ca aveai deja o patologie care se putea agrava oricand. Daca nici macar cardul de asigurat valabil in strainatate eliberat de la Casa de Asigurari de care aparti nu ti l-ai luat cu tine, inseamna ca va trebui sa platesti cheltuielile.
Natasa spune:
Din pacate vei plati tot. Daca vroiai sa fii asigurata medical trebuia fie sa-ti iei o asigurare privata de aici, fie sa iei acel card valabil sase luni care dovedeste ca platesti asigurarile de sanatate. Nu stiu daca se poate face vreo smecherie tinind cont ca acel card e datat, dar poti merge sa intrebi, poate iti dau ei vreo solutie.
Ellenuta spune:
te poti inscrie aici - http://forum.casmb.ro/ si sa intrebi cum se poate rezolva situatia ta.
succes!
Elena de Eva Maria (14.01.2008)
Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
kariguld spune:
din pacate nu se poate ceea ce ceri tu...doar daca esti fiica ministrului!
in alta ordine de idei, plateste cat mai repede, ca nu-i de gluma. pe bune, strainii sunt foarte transanti la capitolul plata.
si o lectie, pe care s-o tii minte pentru totdeauna, NEVER sa nu mai mergi la medic nicaieri in Europa daca nu ai asigurare medicala. serviciile medicale sunt foarte scumpe. si daca nu ai asigurare in tara respectiva, te usuca plata unei mici boli. mai bine te intorceai in Ro, la primul spital din Arad te opreai si nu aveai atata de plata.
sfatul meu e sa platesti, cat mai repede, caci valoarea va creste daca depasesti termenul de plata. si fa-o prin banca, banuiesc ca ti-au dat un cont. si pastreaza chitanta cu sfintenie. ca sa ai dovada, in caz de ceva...
sanatate!
Kari
"
"Oamenii care reusesc in viata sunt aceia care cauta mereu circumstante favorabile si daca nu le gasesc, le creeaza singuri"!
Bernard Shaw
Guestus spune:
daca stai sa asculti toate bazaconiile emise de unii si altii te doare capul. omul e asigurat...dar nu a avut cardul la el.
http://www.ceass.ro/index.php?nav=faq&lang=ro
cauta-i pe aia care elibereaza cardul si vezi ce poti face. banuiesc ca nu esti tu unicat...au mai avut probleme de genul asta.
pot sa le trimita datele tale...si apoi sa recalculeze suma etc etc.
"Daca merg in vacanta in alt stat membru fara nici un document, ce se va intampla daca am nevoie de tratament medical?
Daca este cazul, bineinteles ca veti primi tratamentul necesar care sa va permita sa va continuati vacanta fara a va intoarce acasa pentru tratament. Totusi nu uitati ca aceste documente nu numai ca va faciliteaza accesul la ingrijiri medicale la fata locului, de vreme ce va garanteaza ca veti primi tratament conform regulilor statului membru pe care il vizitati, dar va garanteaza de asemenea rambursarea imediata, sau cel putin la scurt timp dupa intoarcerea acasa, a cheltuielilor pe care s-ar putea sa fiti nevoit sa le platit la fata locului. De aceea sunteti sfatuit sa aveti la dumneavoastra Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate sau documentul inlocuitor de fiecare data cand calatoriti in orice stat membru al Spatiului Economic European ( Uniunea Europeana, Islanda, Lichtenstein si Norvegia) sau in Elvetia, fie din motive personale sau profesionale. "
Guestus spune:
In timpul vizitei imi dau seama ca am uitat sau mi-am pierdut cardul. Ce ar trebui sa fac?
Daca v-ati uitat sau v-ati pierdut cardul, in functie de dispozitiile care vor fi in vigoare dupa aderarea Romaniei la UE, puteti sa-i cereti institutiei dumneavoastra de asigurari de sanatate sa va trimita prin fax sau prin email certificatul inlocuitor provizoriu. Acesta este echivalent cu CEASS si va ofera aceleasi drepturi la ingrijiri de sanatate si de rambursare a cheltuielilor asociate care intervin in timpul sederii dumneavoastra temporare in alt stat membru. Acest lucru este recomandat in special daca trebuie sa fiti internat in spital.
Sheannamp spune:
Sper doar ca acel spital era unul de stat si ca serviciile de care ai beneficiat se incadreaza in cele acoperite de cardul de sanatate....
In alta ordine de idei, citind subiectul mi-am dat seama inca odata cat de ieftin se vinde medicina din romania, si cat de pacaliti sunt cei care o practica aici.
Dar asta e deja alta discutie....
Insanatosire grabnica si completa iti doresc! Sper ca nu a fost ceva grav.
andacos spune:
Plateste factura primita si apoi solicita casei tale asiguratoare returnarea banilor!
Dana
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Plateste factura primita si apoi solicita casei tale asiguratoare returnarea banilor! Dana |
sigur ca da....sa plateasca banii si apoi sa stea 1 viata sa se lupte cu casa de asigurari
sa mearga sa ceara cardul de sanatate de la romani si sa le trimita o copie la spital...si sa le ceara recalcularea pe motiv ca a uitat cardul la hotel..in ro..blabla ..etc etc
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Guestus
sigur ca da....sa plateasca banii si apoi sa stea 1 viata sa se lupte cu casa de asigurari sa mearga sa ceara cardul de sanatate de la romani si sa le trimita o copie la spital...si sa le ceara recalcularea pe motiv ca a uitat cardul la hotel..in ro..blabla ..etc etc |
In mod normal asa se procedeaza!
Adica ea nici macar nu are un card de sanatate sa intzeleg din mesajul tau?Pai pina isi scoate in Romania un asemenea card cine stie ce dobinzi mai tre` sa plateasca!
Intereseaza-te si vezi daca trebuie sa platesti ceva dobinda in cazul in care nu platesti factura la terme!(daca exista vreun termen).Si eu spun sa achitzi si apoi lupta-te cu casa de asigurari sa-tzi recuperezi banii!
Dana
Dana