Regasiri (30)
Raspunsuri - Pagina 17
dayanara spune:
bamboletta, dbunny ma intrebase cu ce crema ma dau si eu ziceam ca ultima data mi.am luat Roc, si ea apoi a luat vicy, dupa parerea mea clinique e super doar ca daca dau intr.una banii pe clinique mai bine ii strang si.mi fac operatie estetica :))
mirona, scuza.ma poate nu m.am uitat cum trebuie, dar mor de curioasa la ce nume v.ati gandit pt baietel :)
stai linistita ca si ivan a avut vreo 2-3 saptamani cand se culca pe la 12-1 noaptea, dar el doarme ziua de la 1.30 - 2 pana pe la 3-4...
daca nu doarme la pranz e jale, plin de crize, doar o data mi s.a intamplat si nu mai am nevoie, asa ca fac tot posibilul sa.i urmez programul
kokorina, bine ca te.ai linistit si tu si te bucur de copilasi toata ziua, din nou
dbunny pleaca la disco fara mine , asta pt ca nu gasesc semnul omuletului care.si smulge parul din cap :))
mayaione e frumos numele ales
dolores cum esti? n.am indraznit sa te apelez pe yahoo dupa ce ti.am vazut statusul, dar am ramas cu gandul la tine
roana, roxana , voi ce mai faceti?
ivan si roxana
mayaione spune:
Yupiiiiiiii, nu vreau sa par sadica dar nu sunt singura cu copil isteric. M-am mai linistit. Miro, Ana ne-a imbatranit cu 10 ani asa, e plina de energie si vorbesteeeeeeee de ne scoate din sarite. Si nu poate decat f tare sa fie sigura ca auzim tot, cand epuizeaza ce are de spus o da pe "aaaa, ahaaa, asaaaa" si tot nu se lasa. Ziua nu mai doarme decat daca o luam la plimbare cu masina si nu vorbim nimik, doar muzica. Nu se joaca singura decat seara, ziua numai lipite stam si se plictiseste f repede de ce facem. Am vrut sa intru cu ea la control dar a apucat-o un vorbit pe hol ca am fugit repede cu ea afara, dr era in consultatii doar. In spital daca ii facea cineva compliment urla "maaaarsh, peaca de aici", nu stiu cum sa-i scot din cap expresia, v-am mai zis ca are si "marsh idiotilor", atat imi trebuie sa-i zica doctorului cand nu o vrea sa-i dea si ei echograful "marsh idiotule".
Ce mai, v-ati convins ce copil nebun am. Dar e si f smechera, cand sare rau coarda vine la mine si zice "mami iarta-ma nu am vrut, sunt si eu mica, nu stiu":)). Sau daca o cert incepe "mami nu mai vorbi asa cu mine, mereu esti suparata pe mine" de-mi vine sa ma iau la palme, ma face sa ma simt vinovata desi nu sunt.
Dodo-pui spune:
si o duminica frumoasa tuturor!
La Navodari e soare si frumos
Blogul lui Bogdan-Andrei
Varsta lui Donu' Bodo
Varsta lui BB2-80% EDY
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!
Doamne ajuta!
Dbunny spune:
Am fost azinoapte la un pub am baut o tonica, ne-am hlizit la fetele tinere si tzoalele lor(stiati ca anul asta nu se poarta fusta? adica se poarta colanti si cizme inalte insa rochisa sau fusta invizibila este atattttt de scurtaaaaa) asta e, Paco si Jose(prietenii nostrii) le tot punctuau pe fiecare. De la pub ne-am dus la o discoteca unde n-am stat decat 2 minute, apoi ne-am stabilit la alta...unde staturam pana pe la 3...fu fain, insa totul exagerat de scump!!! Dayanara data viitoare te iau...tu platesti bauturile ok?, eu pun bancurile si simpatia...
Dani se trezise pe la 1.30 si a intrebat de mine...i-a facut mama un bibe de lapte cald si l-a mutat in patul meu, a tinut figura, a dormit beton...noi am ajuns pe la 3.30, l-am mutat la el in camera si nu s-a mai trezit pana la 8.30
Miro eu zic sa nu te prea stresezi cu tacticile...o sa treaca...insa cu vorbele urate tip tonto, marsh...acolo trebe ceva facut, eu cu Dani am incercat de toate si n-a mers...acu parca tot mai putin zice, dar mai zice.
Il apuca(tot mai des) sa scoata jucariile din lada si sa le arunce prin toata casa(cu forta). Nu conteaza candelabrele, tv-ul, el arunca...ei bine, am luat masuri, i-am luat jucaria si n-a mai primit-o, in schimb la el in camera poa' sa dea cu ele de tavan toata ziua, il las sa-si faca 'mendrele' si nu-i mai asa interesant, de aia zic, trece. Alta faza..vrea sa sara, de pe canapea, de pe trepti...il iau de maini si-l las sa sara, 10 minute incontinuu, pana-i sare cheful...cine crezi ca cere sa nu mai sara, ca-i obosit? el!
Deci copiii vostrii au 16 sau 20 de piese in gurita? ultimele 4 masele-molarii secundari(17-20) ies intre 2 ani si 2 ani jumate..si alea ne fac noua viata amara...
Si daca tot vb de somn, dupamasa inca mai doarme 2 ore...
Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
Mirona spune:
aseara n-am mai ajuns sa pun poze - de fericire ca aadormit printesa - am bagat rapid doua epidoade din Lost - ca si asa nu mai vazusem un film de la Craciun - si atunci fiindca dormea ea cu mama.
poate reusesc acum.
Roxana Sa ne traiesti mami - mai treci pe la noi si multa multa sanatate. Sa-ti aduca copiii numai bucurie in suflet, fericire si mai ales mandrie.
Citat: |
citat din mesajul lui Dbunny Deci copiii vostrii au 16 sau 20 de piese in gurita? ultimele 4 masele-molarii secundari(17-20) ies intre 2 ani si 2 ani jumate..si alea ne fac noua viata amara... |
da mami - de aia vorbim si noi - ca doar copii de aceeasi varsta avem, nu?
i-am mai numarat o data dintii fetei din gurita - avem 18. - deci cele de jos sunt iesite deja de vre-o 2 luni - cele de sus mai sunt de iesit - se observa ca o deranjeaza mai ales cand bea din sticla cu pai - isi indeasa paiul in gurita pana in spate de tot si se maseaza cu el.
N-am inteles exact ce e cu fazele "toanto" si "marsh" - sau? era vb de Ana a Mayei? eu nu-mi fac fata in nici un fel - adica nu-i distribui nici un epitet - chiar eram adepta pana nu demult sa nu i se spuna deloc ca e rea - ci sa fie inlocuit cu "nu esti cuminte". Ei bine - in momentul de fata sunt momente cand nu ma controlez si ii spun "mami - sa stii ca ai fost rea" - tarziu imi dau seama si mi-e o ciudaaaa.
ORICUM - sa stiti ca am observat unde gresesc.
V-am povestit ca mi-am luat cartea "Si tu poti fi supernanny". Ei bine o avem in baia mica si de cate ori vizitam baia - mai bagam acolo un ochi. Azi dimineata citeam acolo despre "probleme dificile. strategii simple" - "crizele si comunicarea".
Vad clar - negru pe alb:
"... Resemneaza-te - intre 2 si 4 ani, tantumurile sunt foarte frecvente. Cei mai multi copii trec prin asta, depinde numai de tine cat de bine stii sa faci fata acestor situatii. ...
... Nu-l lasa pe el-copilul sa decida ce se va intampla, ci tu. Nu-l intreba pe micutul de 3 ani <Vrei sa te imbraci si sa iesim in parc?> CI <Iesim in parc. Hai sa ne imbracam.>
FORMULEAZA ENUNTURI, NU INTREBARI!"
... "vrei samergem la culcare?" inlocuiti-l cu "Pregateste-te sa mergem la culcare"
... "vrei sa mananci?" - cu - "hai sa mergem la masa"
... "Desigur, trebuie sa-i lasi si lui initiativa, bachiar e de dorit, ca sa-l inveti sa faca alegeri, dar GRADAT, pe masura ce creste si capata discernamant. <Te joci cu lego saucu papusile?> poate fi alegerealui, dar <Te joci sau vii la masa?> numai trebuie sa fie alegerea lui ..."
In fine - intelegeti voi ce spun. Citind asta imi spun - asta e greseala mea - o las prea mult pe ea sa aleaga ce vom face - ii tot pun intrebari - vrei asta sau asta - insa i le pun gresit.
Ne-am propus sa mergem la spalatoria de masini sa spalam mizerabila de masina si sa luam si mingea de fotbal - cat timp aia ne spala masina - noi sa imbinam utilul cu placutul si sa bagam o "miutza" in 3.
Normal ca am intrebat-o pe ea - vrei sa te imbraci sa mergem cu ti-ti-ul? ce credeti ca mi-a raspuns? NU.
Trebuia din start sa-i spun - mergem afara cu masina - hai sa ne imbracam.
Am petrecut afara o super partida de fotbal - am ras cu gura pana la urechi - citeam fericirea pe ochii lui Dani si bucuria in ochii fetei. Deci implicit si eu eram fericita.
A fost o idee super faina sa mergem afara cu mingea.
No - ideea e ca mi-am dat seama unde gresesc - sa vedem de acum in colo.
Eu ce pot spune e ca in afara crizelor pe care le face - eu am un copil cuminte - insa si cand le face ... ne termina nervos.
fetelor - v-am mai spus ca va iubesc, da? va mai spun o data.
Dayanara - pana acum ne-am gandit la Raul Christian.
fug sapun poze
Miro 26+ si Karina Ioana - 3 noiembrie 2006
Mirona spune:
of ca iar uitam - Dbunny, am vazut ca ai pus intrebarile si la fulgi, imi tot propun sa-ti raspund si de fiecare data uit:
1. noi nu avem periuta de dinti la gradi. am incercat fara pampi si cu chilotez - si nu au avut timp sa se ocupede ea - asa ca am renuntat - la gradi are pampi - acasa are chilotel. daca ii mai duc si periuta - o bulversez de tot pe biata Alina. Ideea e ca ingrijitoarea nu sta numai la ea in grupa - ci e una pentru toate grupele (stupid - dar n-avem ce face) asa ca nu mai am pretentii - e bine ca face cu ei activitatile, ca am unde o duce cat timp mai merg eu la lucru - etc - nu mai intru in detalii ca iar incep sa ma enervez. Plus ca noi nu avem probleme cu spalatul pe dinti - asa ca o periem dimineata si eventual incao data seara. Eu zic ca ajunge, nu?
2. eu ambotezat doua fetite - una la catolici si una la ortodocsi. Ambelor le-am cumparat cercei si doua schimburi de haine. Unul cu care duci copilul la biserica si unul dupa ce e botezat. Apoi am mai avut un prosop mare (imens) - pentru ca dupa ce e imbaiat - te invarti de 3 ori in jurul mesei cu copilul in brate si e invelit doar in prosop - asa ca e bine sa fie moale si pufos si cat mai mare cu putinta sa-i tina de cald.
Pe langa cele necesare copilului am mai luat un sapun si un prosop pe care le-am dat preotului - asa e la noi - cica sa se spele preotul pe maini dupa botez. Acum nu stiu ce pretentii au preotii la voi. Trebuie intrebat exact la biserica. Apoi mai e o taxa de botez pe care o plateste nasa. No - cam atat. Celmaibine vorbiti si cu moasa (daca are), cu mamica - ce pretentii are, ce fel de haine prefera la fata - capoate nu-i place chiar orice, apoi cu preotul - ce obiceiuri sunt acolo - etc.
Sper ca te-am ajutat nitel.
acum am fugit.
EDITEZ sa pun pozele de ieri
Miro 26+ si Karina Ioana - 3 noiembrie 2006
Dodo-pui spune:
Buna dragele mele
O zi frumoasa va dorim si numai bine.
Sunt prin zona
Blogul lui Bogdan-Andrei
Varsta lui Donu' Bodo
Varsta lui BB2-80% EDY
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!
Doamne ajuta!
Dbunny spune:
da Miro avem copii de aceiasi varsta, dar altii au 20 de piese de 5 luni! si noi suntem la 16 de acu...6luni!
ai inteles gresit faza cu epitetele...nu le adresam copiilor nostrii asa ceva, ei sunt cei care le adreseaza altora: Ana medicului, Dani bunicii...Antonia mai scapa un poasto...asta e, in weekend il mai uitam pe 'tonto' dar de la cresa il culege iar imediat...
Noi am avut o noapte excelenta fara treziri, chit ca a adormit la 11.30..il iertam...a dormit pana la 9. Asa ca avem o dimineata relaxxata ceea ce va dorim si voua...
Multumesc si de raspunsurile cu nasa...sambata i-am luat un sac de lana alba(arata ca si crosetat, ceva intre perina de scos din spital si un sac) e bun si pt pus in carucior si scos la plimbare
mamici de fetite...mai am o intrebare: cerceii pt nou nascuta nu tre sa fie cu surub, corect?
Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
kokorina spune:
eu vin din urma catinel,catinel...luati-ma incet.dar daca a fost ziua ROXANEI,pai sa-i uram un LA MULTI ANI! in cor
LA MULTI ANI,draga noastra ROXANA!
.....si cred ca pe 24 a fost ziua AELITEI....
LA MULTI ANI,draga noastra AELITA!
cu ocazia zilei de nastere sau nu,eu tot va doresc la toate,numai bine,sanatate si toate cele bune!
Citat: |
mamici de fetite...mai am o intrebare: cerceii pt nou nascuta nu tre sa fie cu surub, corect? |
daca te referi la cercelusii medicinali,aia da au surub.eu stiu ca atunci cand se face gaura in urechiuse,se pun acei cercelusi medicinali,dupa care ii schimbi cu care vrei.dar am vazut ca se fac gauri la bebei,dupa cateva zile de la nastere si se pun cerceii cumparati direct.depinde de fiecare,sau de metoda in sine.nu cred ca e o regula ca primii cercelusi sa fie u surub.
eu sant bagata toata in poze,le-am vazut pe ale ADINAZOT,MIRONA...dra revin cu comentarii mai tarziu pt ca mai vreau sa le revad,sa le savurez.
pe ale lui ANGI le-am cautat si nu le gasesc,pe ale lui DBUNNY nu le gasesc .cred ca pe ale lui DASTEFA le-am zarit undeva unde tin eu minte ca ar fi si sper sa le gasesc.in mailul comun nu am intrta inca,sant si acolo ceva poze????abia astept sa le vad...spewr sa reusesc sa pun si eu cateva.
noi probleme asa cu somnul nu avem.mai sant dupa amiezi cand nu au somn copchii,sau sant dupa amiezi cand ceri singuri sa faca nani,cer lapte si unul dupa altul cu sticla de lapte in brate se duc in camera lor.seara la ora 20 noi mergem la culcare.rare sant serile cand stam pana la 20.30-20.45.cu ce ma confrunt eu acum si care ma scoate din mint e suzeta sophiei.daca ar avea nevoie de ea pe bune,nu m-ar deranja si nu m-as stresa.dar pt ca o vede ca pe o jucarie preferata si o cere "sa se joace" cu ea.o pune in gura,iar la juma de minut o arunca pe unde apuca si o lasa tot asa.apoi la catva timp iar o cere.daca intamplator am vazut unde a lasat-o sant o fericita si o gasesc repede,daca nu,o caut pana mi se ajunge sangele la cap,ea in timpul asta urland si cerand alt model,alta culoare....la suzeta evident.nu ma-r deranja sa stea cu suzeta in gura pana la 14 ani,dar sa o tina permanent in gura,sa vad ca ii trebuie.dar cand ea numai se joaca cu nervii mei pusi deja pe moatze de "colegele" de la parfumeria unde am lucrat....e munca mare cu suzeta.si cu pampersul aceeasi munca o ducem.o data a facut sophia pipi la olita dar cred ca nu mai putea.ca era fara pampers,dezbracata pana la brau si asa nu face.cerea sa-i pun pampers,am speculat momentul si i-am oferit doua modele si doua culori diferite de olite.s-a asezat,am crezut ca numai s-a jucat ca de fiecare data si am vrut sa o pun la locul ei,cand ma uit un lacusor de pipilica,semn ca se tinuse mult.deci ne jucam mai mult de-a statul pe olita si de a sta pe colacel la baie.azi le-am dat chilotei si au facut pe ei,i-as lasa asa uzi ca nu le place dar nu acum cand sant plini de muci,raciti.pascal are rosu in gat,usor dar luam medicamente,insa nu face febra.tot e bine.
dar am o veste mare,mare,mare!!!!!!!!
sora mea are 90 % un baietel in burtica!!!!!!
santem asa de bucurosi!ca e totul ok,nu doar pt ca e baietel,si daca ear fetita saream in sus de bucurie.nu ne dorim decat sa fie bine pana la capat si sa fie sanatos.clar o sa fiu nanuta lui de botez!abia asteptam sa-l tinem in brate!
fetele va pup,ca am un pilav(f) cu carnita de pui pe foc si trebuie sa-l termin,ca acusi se trezesc copchii.
p.s. si nu am glumit cand am cerut nr voastre de tel.sau nu vreti sa vorbiti cu mine,un mesaj ceva......
lizzy spune:
dbunny, am vazut seven pounds, mi-a placut chit ca am plans o gramada… nah, ce sa fac, asa-s io mai sensibiloasa…
helmiflores, n-are ce rau sa-i faca, indiferent ca are sau nu giardia. nu mai stiu exact compozitia dar stiu ca m-am uitat si plantele sunt de-alea normale, ceea ce ma face sa cred ca e totusi slabut. mai studiez…
marc doar se joaca cu periuta. nu pot spune ca l-am spalat cu adevarat pe dinti. si nu ma stresez inca, am altele mai importante
tot din gama paraziti versus chestii naturiste am gasit un sirop, Nikvorm il cheama, indian, pe care il incepem de maine. uite aici detalii. va informez cum functioneaza, marc are ascaris si giardia la primul laborator respectiv giardia si tenie mica la al 2-lea. eu STIAM ca are ceva inainte de a-mi veni rezultatele... ii voi da decaris, un medicament care e tare si nu se da la 2 ani de fapt... nu va luati de mine, trebuie dat, explicatiile pediatrului tin de ascaridioza, care in forma avansata se poate confunda cu... pneumonia si bronsita astmatiforma... cert este ca marc are manifestari cutanate, agitatie, variatii de apetit cu dureri abdominale, in fine, beneficii versus riscuri a rezultat ca ii dau decaris. apoi sirop de-asta de plante. sa vedem...
miro, ianis a renuntat la biberon chiar inainte de a veni marc pe lume. nu a imitat bebele, n-a facut pe el, nici bibe nici san nu vroia, nu am vazut “regrese” de-astea in joaca. el cerea doar la fel de multa atentie. sau mai multa daca stau sa ma gandesc bine... succes in gestionarea timpului, restul sunt ok de la sine...
dar in cazul nostru marc nu-l imita cu nimic pe ianis. nu vorbeste, nu papa singur, nu sta si nu cere olita. as putea spune ca marc e mult in urma altor copii si mult in urma a ceea ce facea ianis la varsta asta. ma rog, astept imbunatatiri cat de curand, ca-mi pierd rabdarea...
miro, ianis are si acum perioade imposibile in care nimic nu e bine si nimic nu-i e pe plac. nu exista solutii magice, uneori merge tine-out-ul, uneori il spun lui tati si de rusinea lui se executa, dar ce am remarcat de fapt... este ca programul de gradinita combinat cu dupa-amiaza in familie este ceea ce-l face pe el fericit si cooperant si multumit. cand sta acasa cateva zile o ia razna, cu sau fara iesit in curte. cand are program normal de gradi e totul ok. somnul de pranz nu si l-a scos nici acum, la 4 ani. poti incerca, dar nu cred ca e o solutie pe termen lung. cand va veni bb2 vei avea nevoie de alea 2 ore in care sa te odihnesti si tu, ca doar nu esti robotel.
Cine numara dintii? Marc inca n-are nici toti caninii, cred ca aia de sus inca n-au iesit. De masele ma indoiesc ca le are pe toate... dar cine sa se uite in gura lui ?! io nu pot!
Miro vroiam sa zic ca-mi place varianta cu accent nemtesc, pe “i”, sti tu ce zic.
Acuma vad ca deja gasesti solutii singura. Ma rog cu nanny aia din carte. Sa-mi spui daca functioneaza. Pe ianis il enerveaza cumplit sa-i spui ce sa faca. Daca-l iau pe ocolite, poate... cate bordee... atatea acoperisuri :))))
Dbunny, nu prea ma stiu cu nasitul. Nasele copiilor mei (2 bucati, respectiv 3) au luat haine de scos din biserica, prosop, panglica, cana de sticla, lumanari aranjate si cam atat. Primit cadou de la una bratara de aur... atat imi amintesc, eu nu sunt foarte riguroasa/pretentioasa cu obiceiurile de acest tip.
Kokorina, ce, numai eu am raspuns la apel?? No bine! Ca nu se stie niciodata cand vrei sa ma auzi :)))) sa sti de unde sa ma iei...
Legat de suzeta, n-am avut problema asta, ai mei nu au vrut suzeta deloc, dar...nu ai lant de-ala de plasticde agatat suzeta? Sti tu, sa nu o mai arunce...
Miro, am vazut (iar) bricolaje de-ale voastre! Offf, ce dor mi-e sa stau acasa sa ma joc si eu!
Imi dati o idee de facut ceva banuti in timp ce stai casnica acasa??
Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13
Marc 2 si Ianis 4 - Poze cu muschetari